O fetiță din Botoșani a fost salvată de autorități după ce a fost maltratată și înfometată de asistenții maternali

Bianca Geica - Redactor Senior

O fetiță de 12 ani din Botoșani a fost salvată în ultima clipă din mâinile asistenţilor maternali care o maltratau în repetate rânduri. Copila, care avea vânătăi pe brațe și pe picioare, a povestit autorităților că nu de puține ori a fost bătută și umilită de „părinții adoptivi”.

Fetiță de 12 ani, salvată din mâinile asistenților maternali care o agresau

La doar 12 ani, Maria are o poveste de viață extrem de tristă. A crescut în grija asociației umanitare „Hand of Help” din Botoșani până acum 6 ani, când a fost luată în plasament simplu de un cuplu din Suceava. Cei doi s-au atașat imediat de Maria, iar lucrurile s-au mișcat destul de repede, cuplul obținând acordul din partea magistraților Tribunalului Botoșani.

Citește și: Video: O fetiță de 6 ani din Galați, bătută de părinți și aruncată în ger, dezbrăcată, la -3 grade

Din păcate, însă, între timp lucrurile au luat o turnură groaznică pentru copilă. Maria era bătută și umilită de cei care ar fi trebuit să o îngrijească și să îi ofere toată dragostea de care nu a avut parte în primii ani ai copilăriei. Pe lângă asta, Maria avea perioade în care nici de mâncare nu primea.

fetita trista

Maria avea brațele și picioare pline de vânătăi

Cazul ei a fost descoperit de o vecină, care la mijlocul săptămânii trecute a sunat la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului spunând că Maria a fost bătută. Femeia a și transmis o înregistrare audio ca să dovedească acuzația.

„Se auzea cum plânge și cum îi imploră să se oprească. Copila este de mică la ei, dar nu au avut niciodată grijă de ea. Au ținut-o doar pentru bani. Plecau cu zilele de acasă și o încuiau singură în apartament. O pedepseau și o umileau în fața copiilor de la bloc. Sărăcuța, ne-a rupt sufletul tuturor”, a povestit îngrozită vecina.

Nu a durat mult până când reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului s-au deplasat la locuința familiei. Acolo ei au observat cu stupoare că Maria era ținută închisă în casă. Fata, însă, nu a vrut să le deschidă ușa de teamă să nu fie bătută din nou de „părinții adoptivi”, care instalaseră un sistem de monitorizare la ușă. Abia când angajații de la DGASPC i-au arătat micuței că sunt însoțiți de un echipaj de poliție, a deschis ușa.

Citește și: Cum recunosti un copil abuzat

Nu a durat mult până când au ajuns la fața locului și cei doi asistenți maternali care o aveau în grijă pe fetiță. Bărbatul a coborât din mașină cu o bâtă și a vrut să-i ia la bătaie pe vecinii care au sesizat autoritățile, dar prezența organelor de ordine l-a oprit.

Autoritățile au observat că Maria avea brațele și picioare pline de vânătăi. Însăși copila a mărturisit că a fost lovită cu o curea și cu un șlap. Ea a mai povestit că, la un moment dat, a fost bătută pentru că a refuzat să mănânce o bucată de cârnat stricat și că a avut curajul să ceară altceva de mâncare. Cu o săptămâna în urmă, copila a fost bătută crunt pentru că nu știa unghiurile la matematică. Mai mult decât atât, ea a fost pusă să facă 100 de genuflexiuni drept pedeapsă.

Ce se va întâmpla acum cu Maria

După ce a fost examinată de medici, fata a fost cazată în Centrul de Primire a Copiilor în Regim de Urgență, acolo unde autoritățile sanitare au emis un certificat medico-legal pe numele său. Asistenții DGASPC au înaintat imediat o plângere la Poliție împotriva agresorilor, iar autoritățile au început o anchetă.

Printre martorii care vor fi chemați să dea declarații despre cazul Mariei se numără și diriginta ei, Adriana Huianu, care spune că a început să își pună semne de întrebare în momentul în care copila i-a povestit că de Paște a spălat vasele și a pus rufe la spălat. Femeia spune că nu de puține ori s-a gândit să o ia în plasament pe cea mică.

Maria alături de diriginta ei | Foto: obiectivdesuceava.ro

„Maria este o fetiţă veselă şi sociabilă. Îmi pare tare rău că nu s-a aflat mai devreme prin ce trece. Noi am învăţat în sistem on-line, iar la şcoală ne-am întâlnit abia pe 5 mai. Am început să am semne de întrebare, Maria povestindu-mi despre multe interdicţii în familia lor. Nu a ştiut să-mi povestească ce au gătit de Paşte, în schimb mi-a povestit că a spălat vasele şi a pus rufe la spălat. Am avut o şedinţă cu părinţii, iar tatăl mi s-a părut un bărbat foarte dur. Am chemat-o şi pe mamă, după câteva zile, dar a zis că cei doi au o relaţie foarte apropiată, se joacă, fac teme împreună. Joi după-amiază, când au chemat vecinii Poliţia, am fost şi eu acolo. Maria mi-a sărit în braţe şi mi-a povestit că nu mai poate îndura bătăile. De atunci o vizitez zilnic la Centrul de Plasament şi am menţionat că aş vrea să o iau eu să o cresc. Am fost la Poliție și am dat declarație. Sper să înfunde pușcăria acești indivizi, care o băteau din orice, o puneau să mănânce mâncare expirată. Băiatul meu are 27 de ani și nu știe să pună rufe la spălat, dar fetița aceasta care încă nu a împlinit 12 ani mi-a explicat pas cu pas cum se pun rufe la spălat, cum se face un piure de cartofi și cum se spală vasele”, a spus profesoară Adriana Huianu, potrivit obiectivdesuceava.ro.

În ziua în care Maria a fost luată de autorități, cei doi asistenți maternali care o aveau în grijă s-au prezentat la sediul instituției DGASPC. Aceștia și-au cerut iertare, spunând că au vrut să îndrepte caracterul fetiței, în niciun caz să îi facă rău. Ei au povestit că își pierdeau cumpătul în momentul în care față refuză anumite feluri de mâncare.

Citește și: Cum a salvat o chelneriță un copil abuzat, cu un simplu bilețel

 • Surse: obiectivdesuceava.ro, impact.ro
 • Sursă foto principală: obiectivdesuceava.ro

Surse foto: istockphoto.com, obiectivdesuceava.ro

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  O fetiță din Alba a fost salvată de un jandarm după ce casa i-a fost luată de ape din cauza inundațiilor
  O fetiță din Alba a fost salvată de un jandarm după ce casa i-a fost luată de ape din cauza inundațiilor

  Inundațiile fac ravagii în România. O fetiță de 10 ani din Alba a fost salvată după ce casa i-a fost luată de ape. Peste 70 de copii au fost evacuați din cauza...

  Sorina, fetița adoptată cu scandal în 2019, mesaj emoționant despre asistenții maternali care refuză să renunțe la lupta pentru custodie
  Sorina, fetița adoptată cu scandal în 2019, mesaj emoționant despre asistenții maternali care refuză să renunțe la lupta pentru custodie

  În 2019 presa vuia cu imagini filmate de la preluarea Sorinei, o fetiță de 8 ani, de la asistenții maternali care refuzau să o lase să fie adoptată. Familia Săcărin, care a...

  O fetiță de 8 ani a ajuns la greutatea de 9 kg după ce a fost înfometată de mama ei adoptivă
  O fetiță de 8 ani a ajuns la greutatea de 9 kg după ce a fost înfometată de mama ei adoptivă

  Caz șocant! O femeie și-a maltratat fiica adoptivă de doar 8 anișori până când aceasta a ajuns să cântărească doar 9 kilograme, greutatea unui copil de 3 ani!

  O fetiță de doi ani care își înghițise limba a fost salvată de doi polițiști din Pitești
  O fetiță de doi ani care își înghițise limba a fost salvată de doi polițiști din Pitești

  Duminică seara un echipaj de poliție de la secția 2 din Pitești a avut prezența de spirit pentru a salva viața unei fetițe de 2 ani.

  Atenție, părinți! O fetiță de 2 ani din Botoșani a fost la un pas de moarte din cauza căciuliței pe care o purta
  Atenție, părinți! O fetiță de 2 ani din Botoșani a fost la un pas de moarte din cauza căciuliței pe care o purta

  O fetiță de doar 2 ani, din Botoșani, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost la un pas de a sugruma din cauza căciuliței pe care o purta! Potrivit...

  O fată de 16 ani răpită a fost salvată după ce a folosit un semnal de ajutor învățat pe TikTok
  O fată de 16 ani răpită a fost salvată după ce a folosit un semnal de ajutor învățat pe TikTok

  Te numeri printre persoanele care cred cu tărie că TikTok-ul are o influență negativă asupra celor mici? Ei bine, iată că unei adolescente de 16 ani din SUA, faptul că petrece mult...

  Jocul Balena Albastră face iar victime printre copii. O fetiță din Botoșani a fost găsită fără viață în casă
  Jocul Balena Albastră face iar victime printre copii. O fetiță din Botoșani a fost găsită fără viață în casă

  Tragedie în localitatea Coţuşca din judeţul Botoşani. O adolescentă de 14 ani a fost găsită spânzurată în anexa casei sale. Potrivit autorităților aceasta se juca...

  © 2023 Qbebe