Tu ai face așa ceva? O mamă îi cere bani de chirie fiicei sale, ca să își țină fiul la facultate
Într-o postare anonimă pe Mumsnet, femeia, care locuiește în Marea Britanie, a explicat că are doi copii - o fiică de 17 ani care lucrează cu normă întreagă, și un fiu de 18 ani care urmează să înceapă facultatea. În timp ce fiicei sale i se cere să dea 25% din salariul său net, despre care a dezvăluit că este de 12.000 de lire sterline pe an, pentru a-și acoperi chiria, întreținerea și benzina, fiul ei, pe de altă parte, nu trebuie să plătească nimic. Mai mult, el va primi sprijin financiar din partea părinților săi cât timp va fi la facultate.
Mama a explicat: „Fata noastră (17 ani) lucrează cu normă întreagă (este ucenic la actualul loc de muncă) și îi percepem 25% din salariul ei net (12.000 de lire sterline pe an) pentru chirie, întreținere și benzină. Băiatul (18 ani) avea de gând să nu mai mergă la facultate și să își găsească un loc de muncă. Ieri ne-a anunțat, însă, că acceptă ofertele pe care le-a primit în urmă cu ceva timp în urmă de la trei universități. Deci vom fi în situația de a lua bani de la fiica noastră și de a-i trimite fiului nostru, ceea ce a schimbat total dinamica familiei noastre. Sunt foarte conștientă de faptul că acest lucru provoacă resentimente din partea fetei, care suferă deja puțin de sindromul copilului mjlociu și de gelozie. Dacă ați fost vreodată în această situație, cum ați procedat? Cum se poate rezolva acest lucru fără a provoca resentimente între copii? Când a început să lucreze, am discuții lungi despre contribuția la facturi și mâncare și despre cât de important este să te obișnuiești de la început să nu ai tot salariul tău lunar la dispoziție”.
Cum au reacționat ceilalți părinți? Bineînțeles, părerile au fost împărțite. În timp ce câțiva oameni au considerat că 25% este „prea mult”, alții sunt de părere că suma pe care o cer fetei lunar este una „corectă”.
Citește și: O mamă recunoaște că îi dă bani copilului său ca să meargă la culcare
O persoană a spus: „Aș fi furioasă dacă aș da bani și fratele meu mai mare ar scăpa basma curată și ar fi sprijinit doar pentru că alege să meargă la facultate. O mulțime de oameni lucrează și sunt și studenți, în același timp. O ucenicie este, de asemenea, o formă de educație și riscați să vă plasați fiul mai sus pe scara ierarhică a familiei voastre în ochii fetei doar pentru că a ales să meargă la facultate. Nu poți să pretinzi responsabilitate din partea unui copil, iar celuilalt să nu îi ceri nimic”.
Altcineva a spus: „Dacă nu îi ceri fiului tău bani de chirie, de ce o taxezi pe fiica ta pentru că stă, practic, în casa ei? Dacă băiatului nu îi cereți nimic pentru benzină, mâncare și haine, de ce faceți asta cu fata?”.
„Sunt uimit că îi ceri bani când ea câștigă 12.000 de lire pe an! Mi se pare nedrept. Vor avea destul timp în viață pentru a plăti chirie, ipotecă și facturi. Mă bucur că părințîi mei nu au avut o astfel de mentalitate”, a mai scris cineva.
O altă persoană, care se pare că a fost în aceeași situație în care se află acum fata mămicii, spune că nu vede nimic greșit în a-i cere acesteia bani de chirie și întreținere, ba din contă, prin faptul că o pune să contribuie la cheltuieli, o responsabilizează: „Întotdeauna a trebuit să mă întrețin, chiar și atunci când am avut un salariu mic de ucenic. M-am resemnat la momentul respectiv, dar m-am obișnuit cu asta. Apoi, când am mers la universitate, am fost complet autosuficientă”.
O persoană a scris apoi: „Niciun adult care muncește nu ar trebui să trăiască fără să plătească un soi de chirie, așa că procedezi foarte bine cerându-i fetei bani. Dacă are 200 de lire sterline în mână în fiecare săptămână, atunci nu o duce rău”.
Tu ce părere ai despre decizia mamei de a-i cere bani fetei, dar nu și băiatului?
Citește și: 10 Jocuri prin care iti inveti copilul despre bani
- Surse: mumsnet.com, mirror.co.uk
- Sursă foto principală: istockphoto.com
Surse foto: istockphoto.com