ECONOMIDA

O plăcere să naști în Franța! Mamele primesc din partea statului cadou ședințe de refacere pelviană

O femeie care locuiește de mai mulți ani în Franța a dezvăluit câteva particularități ale sistemului sanitar din această țară, legate de grija pentru mame, atât la naștere, cât și în perioada postpartum.

Printre beneficiile pe care le au cele care devin mame în Franța se numără:

Se insistă pe nașterile naturale, atent supravegheate

Pe de o parte, se promovează utilizarea epiduralei, în condițiile în care nașterile naturale sunt o opțiune adoptată adesea de mamele din Franța. Pe de altă parte, dacă mamele insistă, nu se va recurge la epidurală, mamele fiind lăsate, când este posibil, să nască după un „plan” pe care și l-au elaborat mai demult.

Femeile pot sta mai multe zile în spital după ce nasc

În spitalele din Franța, femeile sunt lăsate să stea în spital cel puțin trei zile după o naștere naturală (fără ziua în care au născut) și cel puțin patru zile după o naștere prin cezariană. În intervalul în care stau acolo, ele pot învăța diferite lucruri legate de îngrijirea bebelușului (cum ar fi să-l îmbăieze, să-l îmbrace etc.).
Pentru cele care vor alăpta, există accesul la un consultant în lactație. Pe durata internării, se insistă ca proaspetele mame să se hrănească bine și să fie cât mai relaxate pentru a se reface mai repede după naștere.

Mamele și bebelușii sunt ținuți împreună în saloane

Inclusiv bebelușii care se nasc cu diferite probleme sunt lăsați să stea alături de mamele lor. Dacă vor trebui să rămână în spital pentru un timp îndelungat, vor fi găzduiți în saloane speciale, aranjate astfel încât aceștia să poată sta cu părinții lor.

Femeile au parte de un program de refacere pelviană

Acesta constă în 10 ședințe gratuite, prin intermediul cărora mamele se vor bucura de o îmbunătățire a stării zonei pelviene. Ședințele sunt asigurate de stat și se insistă pe ele pentru că astfel se vor preveni probleme mai serioase, precum prolapsul genital (acesta constă în lipsa susținerii, de către mușchii planșeului pelvin, a organelor pelvine, care vor cădea din poziția lor firească) sau incontinența urinară. Ele sunt indicate la 6-8 săptămâni după naștere.
Alături de aceste ședințe de refacere pelviană, mamele pot să opteze și pentru un consult de specialitate în vederea întăririi mușchilor abdominali. Și acesta este gratuit, cu condiția să fie realizat după programul destinat refacerii pelviene.

Moașele joacă un rol important

Odată ce ies din maternitate, femeile au acces gratuit la o moașă pentru cel puțin 3 vizite la domiciliu. Aceasta trebuie să le monitorizeze starea de imediat după naștere, să le îndrume în cadrul procesului de alăptare, precum și să le ofere informații cu privire la programul de hrană și de somn al bebelușului. Rolul lor esențial este să sprijine proaspetele mame în dificila perioadă postpartum.

Se insistă pe evitarea depresiei postpartum

În acest scop, prezența moașelor este foarte importantă. Misiunea lor este să detecteze de timpuriu simptomele specifice depresiei postpartum și să le îndrume pe cele care se confruntă cu această problemă către un ajutor specializat.
Altă grijă în Franța este, pe cât posibil, ca depresia mamelor să fie prevenită încă din perioada sarcinii, prin acordarea de consultații de către specialiști în domeniu.

Alăptarea este percepută ca o alegere strict personală

Organizația Mondială a Sănătății recomandă, pentru dezvoltarea optimă a bebelușilor, ca aceștia să fie alăptați pentru cel puțin șase luni.
Specialiștii au constatat că în Franța o mare parte dintre femei alăptează pentru aproximativ 3 luni, întrucât majoritatea se întorc la serviciu după ce concediul maternal se termină (acesta durează între 10-13 săptămâni).
În această țară, femeilor li se prezintă avantajele alăptării de îndată ce devin mame, dar sunt încurajate să ia orice decizie din acest punct de vedere, inclusiv să nu-și alăpteze deloc bebelușii.

Surse:
www.mindbodygreen.com, www.passeportsante.net

Legea nr.35 din 2020: părinții primesc ajutor de la stat pentru plata bonei

Surse foto: www.pixabay.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Vrei sex fierbinte? Iata 8 miscari care il vor innebuni de placere
  Vrei sex fierbinte? Iata 8 miscari care il vor innebuni de placere

  Doamnelor, daca vreti sa va surprindeti iubitul (sotul), aceste sfaturi sunt pentru voi. Scapati de monotonia din dormitor si aplicati aceste trucuri pentru un sex fierbinte recomandate de...

  Ești în căutarea unui cadou cadou potrivit pentru un copil de 2 ani? Recomandările specialiștilor Nichiduta.ro
  Ești în căutarea unui cadou cadou potrivit pentru un copil de 2 ani? Recomandările specialiștilor Nichiduta.ro

  Cadourile recomandate copiilor în vârstă de 2 ani sunt acele obiecte menite să le capteze atenția micuților exploratori energici prin desfășurarea unor activități...

  7 probleme pe care trebuie să le rezolvi înainte să naști
  7 probleme pe care trebuie să le rezolvi înainte să naști

  Perioada de sarcină, mai ales când intri în luna a șaptea, poate fi foarte agitată. Ziua cea mare se apropie, problemele se adună și simți că nu mai ai timpul și energia...

  Vrei sa-i iei un cadou sexy de Sfantul Valentin? Iata ce i se potriveste in functie de zodie
  Vrei sa-i iei un cadou sexy de Sfantul Valentin? Iata ce i se potriveste in functie de zodie

  Jucariile sexuale, lenjerie intima, carti/reviste de specialitate, filme pentru adulti, toate au menirea de a stimula viata intima a cuplurilor. Iar daca nu stii ce anume ti se potriveste...

  Te muți înainte sau după ce naști? Vezi avantaje și dezavantaje
  Te muți înainte sau după ce naști? Vezi avantaje și dezavantaje

  Unul dintre primele lucruri la care te gândești ca viitoare mămică este amenajarea camerei pentru cel mic. Dar, uneori, de la acest subiect începe o întreagă...

  Un copil își întrerupe mama de 19 de ori în timpul unei ședințe online de o oră
  Un copil își întrerupe mama de 19 de ori în timpul unei ședințe online de o oră

  Vă mai amintiți când credeați că varianta de a lucra de acasă reprezintă soluția ideală de a scuti trei ore de trafic intens pe drumul către birou și înapoi acasă? Ei...

  Ce se întâmplă de fapt într-un cabinet de psihologie în timpul unei ședințe
  Ce se întâmplă de fapt într-un cabinet de psihologie în timpul unei ședințe

  Într-un cabinet de psihologie nu se petrec lucrurile pe care majoritatea persoanelor au tendința să le ia în considerare...Iar psihologul nu este decât un om care vrea...

  © 2019 Qbebe