O plăcere să naști în Franța! Mamele primesc din partea statului cadou ședințe de refacere pelviană

Alina Nedelcu - Redactor Senior

O femeie care locuiește de mai mulți ani în Franța a dezvăluit câteva particularități ale sistemului sanitar din această țară, legate de grija pentru mame, atât la naștere, cât și în perioada postpartum.

Printre beneficiile pe care le au cele care devin mame în Franța se numără:

Se insistă pe nașterile naturale, atent supravegheate

Pe de o parte, se promovează utilizarea epiduralei, în condițiile în care nașterile naturale sunt o opțiune adoptată adesea de mamele din Franța. Pe de altă parte, dacă mamele insistă, nu se va recurge la epidurală, mamele fiind lăsate, când este posibil, să nască după un „plan” pe care și l-au elaborat mai demult.

Femeile pot sta mai multe zile în spital după ce nasc

În spitalele din Franța, femeile sunt lăsate să stea în spital cel puțin trei zile după o naștere naturală (fără ziua în care au născut) și cel puțin patru zile după o naștere prin cezariană. În intervalul în care stau acolo, ele pot învăța diferite lucruri legate de îngrijirea bebelușului (cum ar fi să-l îmbăieze, să-l îmbrace etc.).
Pentru cele care vor alăpta, există accesul la un consultant în lactație. Pe durata internării, se insistă ca proaspetele mame să se hrănească bine și să fie cât mai relaxate pentru a se reface mai repede după naștere.

Mamele și bebelușii sunt ținuți împreună în saloane

Inclusiv bebelușii care se nasc cu diferite probleme sunt lăsați să stea alături de mamele lor. Dacă vor trebui să rămână în spital pentru un timp îndelungat, vor fi găzduiți în saloane speciale, aranjate astfel încât aceștia să poată sta cu părinții lor.

Femeile au parte de un program de refacere pelviană

Acesta constă în 10 ședințe gratuite, prin intermediul cărora mamele se vor bucura de o îmbunătățire a stării zonei pelviene. Ședințele sunt asigurate de stat și se insistă pe ele pentru că astfel se vor preveni probleme mai serioase, precum prolapsul genital (acesta constă în lipsa susținerii, de către mușchii planșeului pelvin, a organelor pelvine, care vor cădea din poziția lor firească) sau incontinența urinară. Ele sunt indicate la 6-8 săptămâni după naștere.
Alături de aceste ședințe de refacere pelviană, mamele pot să opteze și pentru un consult de specialitate în vederea întăririi mușchilor abdominali. Și acesta este gratuit, cu condiția să fie realizat după programul destinat refacerii pelviene.

Moașele joacă un rol important

Odată ce ies din maternitate, femeile au acces gratuit la o moașă pentru cel puțin 3 vizite la domiciliu. Aceasta trebuie să le monitorizeze starea de imediat după naștere, să le îndrume în cadrul procesului de alăptare, precum și să le ofere informații cu privire la programul de hrană și de somn al bebelușului. Rolul lor esențial este să sprijine proaspetele mame în dificila perioadă postpartum.

Se insistă pe evitarea depresiei postpartum

În acest scop, prezența moașelor este foarte importantă. Misiunea lor este să detecteze de timpuriu simptomele specifice depresiei postpartum și să le îndrume pe cele care se confruntă cu această problemă către un ajutor specializat.
Altă grijă în Franța este, pe cât posibil, ca depresia mamelor să fie prevenită încă din perioada sarcinii, prin acordarea de consultații de către specialiști în domeniu.

Alăptarea este percepută ca o alegere strict personală

Organizația Mondială a Sănătății recomandă, pentru dezvoltarea optimă a bebelușilor, ca aceștia să fie alăptați pentru cel puțin șase luni.
Specialiștii au constatat că în Franța o mare parte dintre femei alăptează pentru aproximativ 3 luni, întrucât majoritatea se întorc la serviciu după ce concediul maternal se termină (acesta durează între 10-13 săptămâni).
În această țară, femeilor li se prezintă avantajele alăptării de îndată ce devin mame, dar sunt încurajate să ia orice decizie din acest punct de vedere, inclusiv să nu-și alăpteze deloc bebelușii.

Surse:
www.mindbodygreen.com, www.passeportsante.net

Surse foto: www.pixabay.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ce fac mamele imediat după naștere ca să fie sigure că nu primesc alt bebeluș
  Ce fac mamele imediat după naștere ca să fie sigure că nu primesc alt bebeluș

  Mulți părinți glumesc pe seama faptului că bebelușii lor au fost încurcați la naștere, mai ales când personalitatea și interesele copiilor lor sunt total diferite de ale...

  Se măresc alocațiile! Câți bani primesc copiii în plus din septembrie
  Se măresc alocațiile! Câți bani primesc copiii în plus din septembrie

  Alocațiile se majorează cu 20% de la 1 septembrie, aceasta fiind o primă etapă din calendarul de creștere. Astfel, 3.6 milioane de copii vor primi mai mulți bani începând...

  Mâncare de spital după naștere: ce primesc mămicile din România comparativ cu cele din alte țări
  Mâncare de spital după naștere: ce primesc mămicile din România comparativ cu cele din alte țări

  Am născut acum 10 ani la un spital de stat și, pe când citeam deunăzi pe un grup de mămici răspunsurile lor cu privire la mâncare de spital după naștere, încercam...

  Nu contează cum naști! Nu asta te face mamă, ci valorile pe care i le inspiri puiului tău
  Nu contează cum naști! Nu asta te face mamă, ci valorile pe care i le inspiri puiului tău

  Bună! Vreau să vă scriu puțin din povestea noastră: cum ne-am cunoscut eu cu soțul meu și cum am adus pe lume minunea noastră de fetiță.

  Cum a reușit o școală din Olt să reducă neatenția elevilor din online. Părinții primesc mesaje pe telefon
  Cum a reușit o școală din Olt să reducă neatenția elevilor din online. Părinții primesc mesaje pe telefon

  Școala online este o adevărată provocare pentru toată lumea: elevi, profesori și părinți. Aceasta mai ales pentru că cei mici nu mai pot fi supravegheați de profesori și pot să...

  Femeile din zodiac care gătesc cel mai bine. Primesc șorțul de Master Chef
  Femeile din zodiac care gătesc cel mai bine. Primesc șorțul de Master Chef

  Ce ar spune Gordon Ramsay dacă ar gusta din mâncarea gătită de tine? Te-ar lăuda și ți-ar spune că ești o bucătăreasă desăvârșită sau ti-ar arunca farfuria la...

  Câte 2000 de lei de la stat pentru mamele din România. Cum intri în posesia lor
  Câte 2000 de lei de la stat pentru mamele din România. Cum intri în posesia lor

  În baza unui proiect de ordonanță de urgență al Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene (MIPE), anumite categorii de mame vor beneficia de un sprijin financiar de la...

  Top 5 zodii cu dublă personalitate. Nu știi niciodată la ce să te aștepți din partea lor!
  Top 5 zodii cu dublă personalitate. Nu știi niciodată la ce să te aștepți din partea lor!

  Credeai că singurele zodii cu personalitate duală sunt Gemenii și Peștii? Ei bine, nu! Încă trei zodii se înscriu cu succes pe lista celor mai schimbătoare semne zodiacale,...

  © 2022 Qbebe