Proiectul a trecut prin vot în Consiliul General al Primăriei Capitalei, deputații USR votând împotrivă, declarând că vor face tot ce vor putea pentru „a salva” Parcul Cișmigiu.
Argumentele reprezentanților USR sunt legate de faptul că proiectul va implica tăierea de arbori seculari ca să se construiască mai multe gherete. Altă precizare a lor a fost și că Parcul Cișmigiu face parte din categoria monumentelor istorice de importanță internațională de clasă A și s-a reușit „destul de bine” conservarea sa până în prezent.
"Mai jos, în imagine, vedeți planul de transformare a parcului într-un mic bâlci pe gustul celor ca "duamna" Firea. În ilustrație, planul de amenajare a Grădinii Cișmigiu cu 16 spații comerciale (cu cerculețe roșii)."scrie pe Facebook senatorul USR Vlad Alexandrescu.
Sursa: Parcuri360
Citeste mai mult: adev.ro/pvi51a
Citeste mai mult: adev.ro/pvi51a
Citeste mai mult: adev.ro/pvi51a
De cealaltă parte, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat că „Dacă are cineva de gând să facă defrișări, pleacă acasă...Sunt unul dintre oamenii care a militat și în Parlamentul României, ca senator, să nu se taie niciun copac de niciunde”. Intenția acesteia este ca proiectul pentru Parcul Cișmigiu să fie realizat cu ajutorul fondurilor europene.
Parcul Cișmigiu este cel mai vechi parc din Capitală, fiind inaugurat oficial în anul 1854. Pentru realizarea parcului s-a apelat la unul dintre cei mai cunoscuți peisagiști ai epocii, Karl Fr. Wilhelm Meyer. Lucrările de amenajare ale parcului au presupus plantarea a cca. 30.000 de arbori, aduși din jurul orașului și aducerea de plante ornamentale din Brașov și Viena. În anul 1882, parcul a început să fie luminat electric.
Parcul Cișmigiu se întinde pe o suprafață de 15, 73 ha și este în proprietatea domeniului public al Municipiului București, în administrarea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement.
Surse:
www.adevarul.ro, www.theworldnews.net
Surse poze:
www.facebook.com