Băiatul în vârstă de 12 ani din Marea Britanie era acasă și sărbătorea Prima Sfântă Împărtășanie a fratelui lui mai mic. Din păcate, ziua care trebuia să fie plină de bucurie, a fost fatidică pentru Sebastian, băiatul care a fost găsit fără suflare în locuința familiei sale din Castleford, West Yorkshire.
Trendul a provocat moartea mai multor tineri
„Blackout Challenge” sau „provocarea leșinului” este un Trend care a făcut până acum mai multe victime. Printre ele se numără din păcate și Sebastian, băiețelul în vârstă de 12 ani, care a decedat vineri, pe 27 iulie, după ce a fost dus de urgență la spitalul din localitate.
Potrivit familiei lui Sebastian, provocarea periculoasă de pe internet i-a luat viața copilului lor. „Sebastian și-a pierdut viața din cauza unei provocări online. Părinții lui i-au oferit toată dragostea și grija din lume, dar la acel moment de neatenție a schimbat totul”, a scris o persoană apropiată a familiei pe Gofundme, site-ul unde s-a organizat o campanie de strângere de fonduri pentru familia copilului.
Un copil de 12 ani este în moarte cerebrală după ce a încercat o provocare de pe TikTok
În memoria băiatului, pe aceeași pagină, Sebastian a fost descris ca fiind: „un băiat plin de visuri, pasiune și un talent incredibil. A învățat singur să cânte la chitară și clape, iubea desenul, și răspândea bucurie oriunde mergea.”
Ce este provocarea „Blackout”?
Acest trend pe TikTok privează creierul de oxigen și implică, de fapt, auto-sufocarea. Ziarul The Independent a precizat în urma unei analize recente că au fost cel puțin 20 de decese legate de această provocare în decurs de 18 luni, 15 dintre victime având vârsta mai mică de 12 ani.
Provocarea este un trend foarte periculos care circulă pe rețelele sociale, îndeosebi pe TikTok, îndemnând participanții, adesea copii sau adolescenți, să își provoace leșinul temporar, prin strangularea propriei respirații sau prin alte metode de sufocare.
Scopul acestei provocări ar fi ca micuții să simtă o senzație de amețeală sau de euforie. Numai că, din păcate, această provocare duce la leziuni cerebrale, pierderea cunoștinței sau chiar moarte.
Provocarea „Bebelușul meu urât”. Părinții de pe TikTok care acceptă adevărul
Familia face un apel către toți părinții: „Discutați cu copiii voștri despre ce fac online. Întrebați-i ce urmăresc, cu cine comunică, ce îi influențează. Nu presupuneți niciodată că „al meu nu ar face asta”. Lumea digitală poate fi la fel de periculoasă ca cea reală – uneori chiar mai mult.”
Din păcate, destinul micuțului Sebastian a fost frânt de la o vârstă fragedă.
Surse foto: gofundme.com, istockphoto.com
Surse articol: cancan.ro, protv.ro, observatornews.ro
