Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit
Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

Salvatorii noștri nu se pot salva pe ei! Pompierii nu au măști când merg să ia bolnavii cu COVID-19 de acasă

Dacă cei care ar trebui să ne salveze pe noi nu sunt protejați, este de la sine înțeles că ne aflăm într-un cerc vicios, care nu se va rupe prea curând. Întrebări, sunt multe, dar răspunsuri... mult prea puține.

La data de 13 martie, un comunicat MAI a indicat un număr de 105 angajați ai IGSU aflați sub observație de sănătate publică la domiciliu/spitalizați, pentru o perioadă de 14 zile, la recomandarea medicului.

Din redacția celor de la Agenda Pompierului a pornit un set de întrebări, adresate celor de la IGSU. Din păcate, multe întrebări au rămas fără răspuns.

angajatii din linia 1 fara masti de protectie

„1. Câți pompieri militari se află izolați/în carantină în urma contactului cu persoane confirmate sau suspecte de infecția cu virusul COVID-19?

Răspuns IGSU: În sensul aplicării acțiunilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus (COVID-19), stabilite de autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment, în prezent, la nivelul instituției noastre, 49 de cadre militare se află în izolare la domiciliu/ în locații care aparțin unităților subordonate, fiind monitorizate medical. Aceste măsuri au fost dispuse ca urmare a faptului că aceștia au călătorit în zone pentru care se instituie măsura auto-izolării sau au intrat în contact cu persoane suspecte/confirmate.

2. Din informațiile noastre, cel puțin 9 militari din cadrul ISU București-Ilfov se află în carantină sau izolați la domiciliu sau la unitate. În ce condiții s-a produs contactul acestora cu persoane infectate cu Coronavirus?

Răspuns IGSU: Referitor la întrebarea nr. 2, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, 17 cadre militare se află în izolare la domiciliu/ într-o locație care aparține ISU. De asemenea, toți sunt sub monitorizare medicală”

Acestea au fost singurele întrebări la care s-au găsit răspunsuri, în vreme ce alte 11 întrebări au fost considerate inutile, declară jurnaliștii. Un singur răspuns au mai oferit reprezentanții IGSU, care ar fi trebuit să înglobeze toate grijile noastre: „nspectoratul General pentru Situații de Urgență este preocupat permanent de siguranța personalului propriu și a cetățenilor în slujba cărora își desfășoară activitatea. În acest sens, au fost realizate instruiri și s-au dispus măsuri specifice pentru prevenirea riscului de răspândire a infecției cu noul coronavirus (COVID-19)”

Dar care este, oare, adevărul? Cât de pregătiți sau protejați sunt angajații din linia întâi, care ne asigură nouă liniștea?

Multe întrebări rămân fără răspunsuri, în vreme ce tot mai multe persoane din linia întâi continuă să fie afectate, prima victimă dând startul, la Suceava.

Sursa: agendapompierului.ro

Această mamă lucra în spital, s-a îmbolnăvit de COVID-19 și a murit acasă! Au găsit-o întinsă pe jos, cu copilul plângând la căpătâiul ei

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Este suficient testul pentru COVID-19, pe care îl poți face tu, foarte simplu, acasă? Experții explică
  Este suficient testul pentru COVID-19, pe care îl poți face tu, foarte simplu, acasă? Experții explică

  În contextul în care pe parcursul acestei luni pe mai multe rețele de socializare și pe WhatsApp au circulat tot mai multe mesaje legate de existența unui test pentru...

  5 lecții care pot salva viața copilului tău
  5 lecții care pot salva viața copilului tău

  Asupra copiilor noștri este exercitată în mod constant presiunea de a dezvolta aptitudinile necesare adaptării la această lume care se află în continuă schimbare....

  Idei de măști de față ce curăță tenul în 60 de secunde
  Idei de măști de față ce curăță tenul în 60 de secunde

  Visul oricăreia dintre noi este să avem un ten cu aspect sănătos și tânăr. Când suntem mămici, ne confruntăm adesea cu „crize" de timp și de aceea nu de...

  Ce măşti de protecţie foloseşte Anca Serea pentru copiii ei
  Ce măşti de protecţie foloseşte Anca Serea pentru copiii ei

  Anca Serea a dezvăluit recent, pe o reţea de socializare, ce fel de măşti de protecţie a ales pentru copiii săi. Descoperă cum arată acestea!

  Manichiură pentru rochia bleumarin: 11 idei de culori în trend care merg de minune
  Manichiură pentru rochia bleumarin: 11 idei de culori în trend care merg de minune

  Poate că manichiura nu ți se pare la fel de importantă precum alte detalii, însă amintește-ți tot timpul că micile detalii fac diferența. Fie că mergi la un eveniment, fie că...

  Scrisoarea sfâșietoare a unei mame plecate în Spania: Viața copiilor noștri nu o putem cumpăra cu bani
  Scrisoarea sfâșietoare a unei mame plecate în Spania: Viața copiilor noștri nu o putem cumpăra cu bani

  "Nu mai am nimic de luptat, vreau numai să-mi regăsesc familia, să mă regăsesc pe mine". Iată ce spune Mărioara Miloș, o mamă din Roșiori care a plecat acum 13 ani să...

  Răspunsul minunat al unui tătic despre ce face soția lui când stă acasă toată ziua cu bebelusul
  Răspunsul minunat al unui tătic despre ce face soția lui când stă acasă toată ziua cu bebelusul

  Deși mentalitățile au cunoscut evoluții importante în ultimele decenii, prejudecățile cu privire la mamele care stau acasă pentru a se ocupa de copii încă există. Din...

  © 2019 Qbebe