Din grija pentru copilul tau
ECONOMIDA

Se modifică programa la grădiniță. Ce schimbări îl așteaptă pe copilul tău, din septembrie

Părinți, noi informații importante cu privire la începerea grădinițelor au fost lansate de curând. Ministerul Educației a schimbat curriculumul, cu doar 3 săptămâni înainte ca micuții să pășească pragul instituțiilor educaționale. Copiii vor avea parte de o veste proastă - vacanța intersemestrială dispare! De asemenea, școala se apropie cu pași grăbiți, data oficială de începere fiind 9 septembrie, nu 16, așa cum se propusese inițial!

Viorica Preda, inspector general în Direcția Generală Educație Timpurie a Ministerului Educației, a declarat faptul că noul curriculum mișcorează numărul de ore prevăzute pentru activitățile experențiale și crește orele dedicate jocurilor liber-alese. Viorica Preda motivează astfel: „Până acum puneam prea mult accent pe pregătirea academică și pierdeam din atenție problemele de dezvoltare socio-emoțională."

"Am reglat puțin și partea de opționale: Opționalul intră în norma cadrului didactic, poți să faci maximum unul pe săptămână", a afirmat Viorica Preda, pentru Edupedu.ro. Aceasta a precizat că, de acum înainte, grădinițele nu vor mai accepta posibilitatea ca părinții să plătească cadre didactice pentru opționale.

modificarile din curriculumul gradinitei

"Lucrurile trebuie sa fie clare, din punct de vedere financiar. Dacă vin oamenii competenți din domeniul financiar și ne spun că nu exista soluții... Atâta vreme cât opționalul este trecut în planul de învățământ, toți copiii trebuie să beneficieze de acea activitate, deci de ce unele să fie plătite de părinți și altele nu? Dacă cineva ne dă o soluție fericită pentru acest lucru, noi suntem fericiți să o aplicăm", a afirmat Preda, pentru Edupedu.ro .

De asemenea, o altă schimbare vizează opționalele grădinițelor - se pare că acum se vor putea face mai multe opționale, atâta vreme cât grădinița în cauză alege să le deruleze în intervale mai mici de timp.

"Se poate face și limba străină, noi am propus metoda CLIL (Învățarea integrată de conținut și limbă inspirată de pedagogia jocului), este propusă în Metodologie. Colegii de la Constanța au experimentat-o și au extins-o de vreo 2-3 ani de zile, iar noi am propus-o ca una dintre variante pentru ceea ce se întâmpla până acum ca opțional de limbă străină cu bani de la părinți".

Oficialul din Ministerul Educației a precizat pentru Edupedu.ro că "acest curriculum a fost pilotat de 2 ani de zile, toată țara a participat la el".

Surse: edupedu.ro, g4media.ro

 

BAC-ul și Evaluarea Națională se modifică de la anul. Măsura care i-a inflamat pe părinți!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  De ce copilul tau nu mai vrea la gradinita?
  De ce copilul tau nu mai vrea la gradinita?

  Multe mamici s-au trezit cu refuzul categoric al copiilor lor de a mai merge la gradinita. Fie ca vrea sa mai doarma sau inca nu si-a facut prieteni acolo ori nu ii place de doamna...

  Copilul are probleme la gradinita? Semne ca sa-ti dai seama
  Copilul are probleme la gradinita? Semne ca sa-ti dai seama

  Desi cei mai multi dintre educatori vor spune "sa asteptam si vom vedea", sunt o multime de semne care te vor ajuta sa-ti dai seama daca cel mic are sau nu probleme la gradinita.

  Copilul tau incepe gradinita la toamna? Aceste sfaturi sunt pentru tine
  Copilul tau incepe gradinita la toamna? Aceste sfaturi sunt pentru tine

  Copilul tau incepe gradinita la toamna? Daca da, citeste in continuare. Aceste sfaturi sunt pentru tine.

  Este copilul meu pregatit pentru gradinita?
  Este copilul meu pregatit pentru gradinita?

  Acum ca ai scapat de carucioare, de suzete si de biberoane, e timpul sa te intrebi daca micutul tau e pregatit sa treaca la urmatoarea etapa a vietii sale: gradinita. Exista o multime de...

  De ce am ales să îmi dau copilul mai târziu la grădiniță
  De ce am ales să îmi dau copilul mai târziu la grădiniță

  Chiar dacă ești în al nouălea cer când vezi progresele uimitoare pe care le-a făcut copilul tău în ultima vreme, cu siguranță că ești tentată să te întrebi...

  3 motive să îți dai copilul la o grădiniță cu predare în limba engleză
  3 motive să îți dai copilul la o grădiniță cu predare în limba engleză

  Grădinița reprezintă piatra de temelie a viitoarei educații a celor mici, ceea ce înseamnă că trebuie să-i acorzi o importanță deosebită. Este de preferat să nu pui prea...

  Copilul tău începe gradinița la toamnă? Semne că este pregătit
  Copilul tău începe gradinița la toamnă? Semne că este pregătit

  Apropierea momentului în care al nostru copil se va despărți de noi pentru a merge la grădiniță nu este ușor de gestionat. Alături de emoții și griji, va trebui să luăm...

  © 2019 Qbebe