Socrul Prințesei Urbane, în stare gravă în Suceava cu Covid-19: ”Sistemul este în colaps. Pentru că a fost adus aici de toată lumea, inclusiv de fiecare dintre noi”

Andrada Popa

Suceava a devenit orașul focar de coronavirus al României, după ce aproape un sfert din cazurile de contaminare cu Covid-19 din România, până la data de 31 martie, au fost depistate aici, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. Ioana Chicet Macoveiciuc, cunoscuta bloggeriță de parenting Prințesa Urbană, se confruntă cu un posibil caz de coronavirus în familie, socrul ei, care are diabet, prezentând simptome ale bolii, cu dificultăți în respirație.

Pâna la 31 martie, pe teritoriul României erau confirmate 2.245 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19, dintre care 638 de cazuri erau înregistrate în Suceava. Totodată, în Suceava erau confirmate și cele mai multe cazuri de infectare în rândul personalului medical: 43 medici, 70 asistente, 20 infirmiere, 7 îngrijitoare și 41 de membri din personalul auxiliar, în total 181 de cazuri, dintr-un total de 285 cadre medicale la nivel național.  Suceava este astfel oraș focar și numărul de cazuri devine din ce în ce mai ridicat.

printesa urbanaIoana Chicet Macoveiciuc, cunoscuta bloggeriță Prințesa Urbană, a anunțat pe 31 martie seara, pe contul ei de Facebook că socrul ei este suspect de Covid-19, întrucât prezintă simptome specifice. Însă condițiile din spital sunt îngrozitoare, iar bloggerița declara că autoritățile mint și că nu fac față pandemiei.

"Tatăl soțului meu este internat de ieri la Suceava.
Este în stare gravă, pneumonie, respiră foarte greu, este diabetic, nu vede. La ora 8 PM respira atât de greu încât nu putea vorbi. Face febră și atacuri de panică, acuză dureri în dreptul inimii.
În 24 de ore nu l-a văzut niciun medic. Nu a fost testat. Ştim de la el, am vorbit cu el constant pâna astă seară la 8.
Nu este dus la dializă, deși viața lui depinde de dializă făcută la 3 zile. Azi s-a încheiat a patra zi.
Nu i se ia glicemia, nu i se oferă tratament.
Cei care ne-au răspuns la telefon mint. Ba că a fost dus la dializă (nu a fost), ba că a fost văzut de medic (nu a fost văzut). Ştim de la el.
De patru ore nu mai răspunde nimeni la niciun telefon.
Nu primește oxigen, nu știm dacă poate fi externat, nu știm dacă ar putea fi locuri la urgență, dacă e ceva ce poate face cineva pentru el. De ce nu este dus măcar la dializă? De ce nu primește tratament? Un fir cu oxigen la pat? Omul se sufocă.
De ce l-au mai internat, dacă nu îl izolează (e în salon cu alții), nu îl tratează, nu îl testează, ba îl mai și privează de tratamentul și procedurile care îl țin în viață? Cine ia aceste decizii?
Nu avem informații. Ce pare acum este că nu are nicio șansă.
Soția lui, contact direct, nu reușește să dea de nimeni de la DSP să ceară să fie testată. Are și ea febră, e izolată la domiciliu.
Iar când aud la TV că situația e sub control, că avem de toate, mă sufoc.
Spuneți-mi voi, cum îl salvăm pe acest om? Pe ceilalți oameni în aceeași situație?
De ce nu vorbesc acești oameni? De ce nu cer ajutor? De ce nu ne spun, măcar: Băi oameni, nu avem locuri la ventilatoare, e nasol."

În urma postării ei au apărut comentarii care confirmă cazuri asemănătoare cu al socrului ei. Întrucât personalul medical este puțin și este reticent în a se apropia de pacienți, deoarece nu au echipamente de protecție adecvate, iar aparținătorii nu au voie să își ajute rudele, mulți bolnavi ajung să sufere de foame și de sete, pentru că sunt imobilizați la pat.

Te rog să faci publică situaţia soacrei surorii mele, Chiverega Aurelia, care este lăsat să moară de foame în spitalul din Suceava. A fost trimisa la Spitalul Suceava ca fiind suspecta dar sa tinem cont ca aceea femeie nu a avut contact cu nimeni, ea sta doar acasa. A avut simptome, se simtea slabita si a fost trimisa la spitalul Siret, dupa transferata la cel din Radauti, acolo au considerat ca e suspecta asa a ajuns la infectioase Suceava, dar moare de foame şi de sete. Este imobilizata la pat şi nici o asistentă nu vine să îi dea o gură de apă sau o gură de mâncare. Nu i s-au dat schimburi, nu poate merge la baie, apa nu ii da nimeni, i se dau pastile sa le bea, dar fara apa. Sunam, dar pe sectie nu raspunde nimeni. E strigator la cer ce se intampla, nu pot să concep că în anul 2020 oamenii sunt lăsaţi să moară de foame la propriu într-un spital.

Apoi, bloggerița a fost contactată de multe televiziuni, cu ajutorul cărora a reușit să discute cu Raed Arafat și să solicite ajutor atât pentru tatăl ei cât și pentru alți pacienți care au parte de același condiții.

"Am profitat de ocazia asta live-ului cu Raed Arafat ca să povestesc ce se întâmplă acolo. Am vorbit despre TOȚI pacienții în situații asemănătoare, am insistat ca ce va primi el în urma acestei intervenții să primească toți și am primit asigurări că se va întâmpla asta. Dacă se va și întâmpla, vom vedea. Am cerut să aibă acces la dializă și la tratament și ca familiile acestor oameni să ȘTIE ce se întâmplă cu ei. Știu că circulă mai multe cazuri similare, nu știu care sunt adevărate și care nu. Acesta este sigur adevărat. Nu aș inventa niciodată așa ceva, scriu aici de 14 ani și mă citesc sute de mii de oameni. Dacă sunt multe povești similare este pentru că probabil, sunt mulți oameni în situații similare.

Sistemul este în colaps și nu e din cauza COVID, încă nu sunt pline paturile. Sistemul este în colaps pentru că aici a fost adus de toată lumea, inclusiv de fiecare dintre noi. Nu acuz medicii din spitalul de la Suceava, știu că sunt puțini, noi, aduși care cine știe de unde, obosiți, poate bolnavi, sigur depășiți. Îmi doresc ca ei să primească cele necesare pentru a-și face meseria. Ei și toate cadrele medicale. Raed Arafat a promis că va solicita o mai bună comunicare între spitale și familii. Eu știu că asta va fi greu de făcut, pentru că nu are cine și nu prea se știe cum. Dar ne rămâne să sperăm. Și să ne rugăm. "

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  10 vești bune despre pandemia cu Covid-19 pe care toată lumea trebuie să le afle
  10 vești bune despre pandemia cu Covid-19 pe care toată lumea trebuie să le afle

  Coronavirusul ne-a dat peste cap lumea, este adevărat, dar lucrurile, deși par negre, au multe nuanțe de gri. Panica nu a adus niciodată ceva bun, iar faptul că se iau măsuri speciale...

  Andra, sătulă să i se spună că este gravidă: "În pandemie, toată lumea a pus câteva kilograme, iar eu sunt unul dintre acei oameni"
  Andra, sătulă să i se spună că este gravidă: "În pandemie, toată lumea a pus câteva kilograme, iar eu sunt unul dintre acei oameni"

  Una dintre cele mai cunoscute vedete de la noi a decis să pună capăt speculaţiilor privitoare la o a treia sarcină. Iată ce a dezvăluit Andra Măruţă!

  Sânziana Buruiană îşi pune fiica în pericol: "Nu mi-e frică, noi o împărtăşim pe Iza în fiecare duminică. Asta o apără de orice Covid!"
  Sânziana Buruiană îşi pune fiica în pericol: "Nu mi-e frică, noi o împărtăşim pe Iza în fiecare duminică. Asta o apără de orice Covid!"

  Fosta asistentă TV a dezvăluit recent unde o duce pe fiica ei, Izabela, în fiecare duminică. De asemenea, a venit cu detalii legate de botezul fiicei sale mici, născută în...

  Poți ghici care este mama și care este fiica? Toată lumea crede că sunt surori!
  Poți ghici care este mama și care este fiica? Toată lumea crede că sunt surori!

  Una are 19 ani, cealaltă 43. Sunt mamă și fiică, dar nu îți dai seama de acest lucru. Ba chiar ai putea crede că sunt surori!

  Permieră pentru medicina din România! O mamă infectată cu COVID-19 a adus pe lume 4 copii sănătoși
  Permieră pentru medicina din România! O mamă infectată cu COVID-19 a adus pe lume 4 copii sănătoși

  O femeie infectată cu COVID-19 a născut 4 copii perfect sănătoși! Proaspătă mămică este în stare stabilă, internată la Maternitatea “Elena Doamna” din Iași, iar...

  În fiecare oră un român este ucis de Covid-19. Raed Arafat avertizează!
  În fiecare oră un român este ucis de Covid-19. Raed Arafat avertizează!

  Pe fondul creșterii accelerate a infectărilor cu noul coronavirus, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, vine cu noi avertismente.

  Toată lumea îl cunoaște pe fiul lui Kamara, dar puțini știu că acesta mai are o fiică. Este o adevărată domnișoară
  Toată lumea îl cunoaște pe fiul lui Kamara, dar puțini știu că acesta mai are o fiică. Este o adevărată domnișoară

  Una dintre cele mai cunoscute vedete de la noi a dezvăluit de mai multe ori prin ce suferințe a trecut alături de fiul său, care suferă de paralizie cerebrală, dar de curând...

  Toată lumea crede că mint și că fiul meu de 13 ani îmi este, de fapt, frate
  Toată lumea crede că mint și că fiul meu de 13 ani îmi este, de fapt, frate

  O mamă și fiul ei seamănă atât de mult și sunt atât de apropiați ca vârstă, încât oamenii se întreabă dacă nu cumva sunt mai degrabă frați!

  © 2022 Qbebe