Spectacolul de opereta Voievodul Tiganilor

Spectacolul de opereta Voievodul Tiganilor

QBebe


Astazi, 12 noiembrie, incepand cu ora 19.00, in cadrul Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa!", Sala Mare a Operei Nationale Bucuresti gazduieste spectacolul de opereta „Voievodul Tiganilor" de Johann Strauss-fiul, o montare a Teatrului National Academic de Opereta din Kiev (Ucraina) in regia Artistului Emerit al Ucrainei Bogdan Strutynskyi.


„Voievodul Tiganilor" este o opereta a carei muzica a fost compusa in 1885 de Johann Strauss-fiul, pe un libret scris de Ignatz Schnitzer, dupa romanul Saffi al scriitorului maghiar Jokai Mor. Premiera a avut loc la Viena in data de 24 octombrie 1885, opereta remarcandu-se prin exotism si nota sa romantica, gustate de public si astazi. Valoarea muzicii lui Johann Strauss-fiul situeaza opereta „Voievodul Tiganilor" intre capodoperele genului, influentele muzicii unguresti oferindu-i un caracter aparte.

Bogdan Strutynskyi - regizor (Artist Emerit al Ucrainei)

Director al Teatrului National Academic de Opereta din Kiev si regizor, Bogdan Strutynskyi are o bogata activitate profesionala in domeniul artelor spectacolului. Dupa ce a absolvit Institutul „Rivne" pentru Cultura (sectia Regie), in 1992 a urmat cursurile Institutului de Teatru „Karpenko-Karyi" din Kiev (sectia Regie si Scenografie). De asemenea, a urmat diferite cursuri si ateliere cu artisti importanti ca V. Stanevski (Gardzhenitse, Polonia, 1991), B. Golobovskyi (GITIS, Moscova, 1992) si Z. Molik (Wroclaw, Polonia, 1996), precum si in cadrul Centrului pentru studii si cercetare teatrala si culturala asupra operei lui Jerzy Grotowsky (Wroclaw, Polonia, 1995-1996).

Printre spectacolele pe care le-a regizat se numara operetele „Voievodul tiganilor" de Johann Strauss-fiul, „Bal la Savoy" de Paul Abraham sau „Mister X" de Emmerich Kálmán, spectacolele de musical „My Fair Lady" de Frederick Loewe, spectacolul de teatru-dans „Tango of life" si altele. Sub conducerea sa, Teatrul de Opereta din Kiev a atins noi standarde de calitate, primind titulaturile de „Academic" si „National".

 

Teatrul National Academic de Opereta din Kiev a fost fondat in anul 1907, de catre N. Sadovskyi, in cladirea fostei Case a Poporului, fiind primul teatru cu sediu propriu in Ucraina. Pentru mult timp, institutia a fost locul de intalnire al personalitatilor legendare ale artei dramatice din intreaga tara. In 1934, Teatrul de Comedie Muzicala din Kiev (numele initial al institutiei) a fost inaugurat cu premiera spectacolului „Liliacul" de Johann Strauss-fiul. In timpul razboiului, teatrul a fost evacuat in Kazahstan, unde a jucat timp de doua stagiuni in orasul Alma-Ata, intarind astfel legaturile culturale dintre Ucraina, Rusia si Kazahstan. Repertoriul actual al teatrului include opere clasice ale unor compozitori precum Johann Strauss-fiul, Emmerich Kalman, Paul Abraham sau Franz Lehar, opera bufa de Jacques Offenbach, precum si spectacole de musical (F. Loewe, M. Samoylov, I. Poklad), teatru-dans si concerte simfonice.

Biletele sunt disponibile in reteaua www.vandbilete.ro si la Casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti.

 

 

 

Teatrul National de Opereta Ion Dacian este o institutie publica de cultura finantata de Ministerul Culturii si Patrimoniului National

 

Parteneri principali:

Primaria Municipiului Bucuresti
Consiliul General al Municipiului Bucuresti

Cu sprijinul:
Primaria Sectorului 1 - Bucuresti

 

Cu sprijinul:
ARCUB

 

Co-producator:

Radio Romania

 

Parteneri:
Primaria Sectorului 1
Howard Johnson
Five's
UNMB
UNATC
Teatrul Odeon
Godot Cafe-Teatru
Teatrul Metropolis
Teatrul de Animatie Tandarica
Teatrul Nottara
La Salul cel Negru
Universal Solution
Ambulanta BGS
APA NOVA
Dracula - Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film

Centrul Cultural pentru UNESCO Nicolae Balcescu

Asociatia Pro Educatie, Cultura si Tehnologie
CreArt

 

Parteneri media:
Radio Romania Cultural
Radio Romania Actualitati
Radio Romania Muzical

Radio France Internationale
Romania Libera

Affichage
Media Bloc
Spin Media
Revista BeWhere
Revista Flacara
Zoom
Port.Ro
Oops Media

Acasa.ro
Liternet.Ro
Actualitatea Muzicala
Auto Expert
Yacht Expert
TABU
The Marketer
Bussiness Woman
ArtAct Magazine
calendarevenimente.ro
Femei in Afaceri
Copilul.ro
Qbebe

24-FUN

 

Articolul urmator
Ce se vede în luna iunie la Teatrul Ion Creangă
Ce se vede în luna iunie la Teatrul Ion Creangă

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Elevii vor primi vouchere culturale de minim 250 de lei: proiect legislativ adoptat de Senat
    Elevii vor primi vouchere culturale de minim 250 de lei: proiect legislativ adoptat de Senat

    Un proiect legislativ adoptat deja de Senat, prevede acordarea de vouchere culturale pentru elevi, de cel putin 250 de lei. Iată cum vor putea fi folosite aceste vouchere culturale.

    Nu le facem petreceri aniversare copiilor, preferăm să-i ducem în călătorii. Acestea sunt amintirile care le rămân
    Nu le facem petreceri aniversare copiilor, preferăm să-i ducem în călătorii. Acestea sunt amintirile care le rămân

    În fiecare an, am organizat pentru copiii noștri petreceri tipice de aniversare, cu tone de pizza și dulciuri. Deja aceste „adunari” devenisera monotone atat pentru mine,...

    Am plesnit copilul altui părinte. Ce-o fi fost în capul meu?
    Am plesnit copilul altui părinte. Ce-o fi fost în capul meu?

    Sunt puține lucruri la care mă gândesc mai mult decât la faptul că sunt un părinte bun. Prinsă constant între gânduri precum ce voi pregăti la cină și dacă...

    Ce s-a întâmplat când soțul meu, care se crede urât, a dat iama în produsele mele cosmetice
    Ce s-a întâmplat când soțul meu, care se crede urât, a dat iama în produsele mele cosmetice

    Sperând să își îmbunătățească aspectul tenului cu mai puțin de 12 ore înainte de vacanță, soțul unei mamici de peste hotare se furișează în baie...

    A divorțat și s-a recăsătorit cu prietenul cel mai bun din copilărie. ”Ne creștem copiii din celelalte căsătorii împreună”
    A divorțat și s-a recăsătorit cu prietenul cel mai bun din copilărie. ”Ne creștem copiii din celelalte căsătorii împreună”

    O femeie care s-a căsătorit cu cel mai bun prieten din copilărie dă sfaturi demne de urmat cuplurilor care se află la a doua căsnicie, cu copii la mijloc. De asemenea, ne...

    © 2024 Qbebe