Țara care se luptă să scoată din legalitate Manualul Pedofililor! Argumentele justiției de a nu-l interzice sunt stupide și sfidătoare

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Marcel Jeninga (Olanda) conduce fundația „Strijd tegen Misbruik” („Lupta contra abuzurilor”) și de mai mulți ani se luptă să scoată în afara legii „Manualul Pedofilului”. Eforturile sale sunt legate de faptul că fiica sa a fost victimă a unui pedofil pe când avea vârsta de 3 ani.

Marcel Jeninga și soția sa au trecut printr-o experiență dură din cauza unui pedofil. Este vorba despre ceea ce i s-a întâmplat în vara anului 2009 celei mai mari dintre fiicele lor, care a fost abuzată de un vecin al lor.

Marcel a dezvăluit faptul că fiica sa stătea acasă cu mama lui când vecinul lor, care îi vizita adesea, a violat-o. Când a revenit acasă, a găsit-o pe fetiță în baie, pe toaletă, având sânge pe lenjeria intimă. Aceasta i-a spus tatălui ei că vecinul lor, Geert, îi făcuse așa ceva.

După acest eveniment, bunica fetiței a stat 3 luni în închisoare, fiind eliberată ulterior pentru că nu existau suficiente dovezi impotriva ei. Tatăl lui Marcel s-a uitat pe dosarul cazului nepoatei sale și s-a sinucis în anul 2010. Ulterior, Marcel a rupt orice legătură cu mama sa, fără să afle tot adevărul despre ceea ce i se întâmplase fiicei lui.

Mai târziu, a descoperit pe Dark Net o filmare cu ceea ce îi făcuse Geert fetiței sale și și-a dat seama, punând cap la cap înregistrarea și datele de la poliție, că abuzul avusese loc în casa lor, în timp ce bunica fetiței plecase de acasă și o lăsase pe aceasta cu Geert.

Ajungând în instanță, Geert a declarat că, în vederea săvârșirii faptei sale, s-a inspirat din sfaturile primite de la „Asociația Martijn” (o asociație de pedofili, ce urmărea să obțină legalizarea pedofiliei și acceptarea relațiilor sexuale dintre adulți și copii), învățând cum să ademenească ușor copilul și cum să-și șteargă urmele. Despre acesta s-a aflat că mai avusese două victime, două fetițe, pe una dintre ele omorând-o în anul 1991. Geert a fost condamnat la 15 de închisoare pentru abuzuri sexuale asupra minorilor și pentru crimă.

Între timp, Marcel Jeninga depusese plângere împotriva „Asociației Martijn” care, după mai mulți ani de luptă în justiție, a fost scoasă în afara legii în anul 2014.

Următorul pas a fost contactarea lui Marcel Jeninga de către canalul RTL, care descoperise „Manualul Pedofilului” pe Dark Net (partea de internet ce conține domenii criptate). Marcel a solicitat sprijinul unui expert juridic pentru ca acest manual de peste 1000 de pagini să fie interzis în Olanda. Cu ajutorul acestuia, a fost elaborată o scrisoare care a ajuns la Camera Inferioară a Parlamentului Olandez.

Deși autoritățile olandeze au recunoscut că „Manualul Pedofilului” este o carte periculoasă, au precizat că nu pot da o lege prin care să se interzică deținerea sau distribuirea acesteia. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului olandez, cartea este asemănătoare uneia despre „Cum poți să construiești bombe sau să comiți o crimă perfectă”, fără să conțină elemente „penale”, care să încalce legea.

O mare parte dintre politicienii olandezi din Parlament susțin interzicerea acestui Manual, al cărui scop este să prezinte tehnicile prin care un pedofil poate câștiga încrederea victimei. Din acest punct de vedere, cartea cuprinde fraze și expresii-cheie, dar prezintă și metode de recompensă prin care copiii să fie convinși să păstreze secretul referitor la ceea ce li s-a întâmplat. De asemenea, în cadrul manualului există detalii privind actul abuzului însuși, dar și scheme, desene sau imagini. În plus, se urmărește ca prin intermediul său pedofilii să învețe să-și ascundă perfect urmele, inclusiv imaginile păstrate în computer.

Cei care s-au alăturat eforturilor lui Marcel Jeninga, acelea de a scoate manualul în afara legii, sunt de părere că nu este de acceptat faptul că, momentan, guvernul refuză interzicerea acestuia: „Dacă părinții din Olanda ar cunoaște conținutul acestei cărți – pe care, totuși, nu ar trebui să o citească – țara ar fi întoarsă pe dos”, s-a afirmat în ultimii ani.

Un semnal de alarmă în plus, venit din partea poliției, este că „Manualul Pedofilului” a devenit tot mai popular, fiind distribuit adesea pe forumurile de pedofili. În aceste condiții, s-a observat că este completat regulat cu noi sfaturi și dezvăluiri de experiențe.

În luna martie a acestui an, Ministrul Justiției din Olanda a menționat că a aflat despre existența „Manualului Pedofilului” și că va analiza în detaliu situația.

Până la adoptarea unei poziții clare a autorităților olandeze, expertul juridic cu care colaborează Fundația „Strijd tegen Misbruik” a reușit să obțină interzicerea Manualului în Marea Britanie și și-a exprimat intenția de a invoca prevederile Convenției de la Lanzarote (prin care statele au convenit să îi protejeze pe copii împotriva exploatării sexuale și a abuzurilor): „Convenția de la Lanzarote, la art. 8, alin. (2), stabilește obligația statelor semnatare de a preveni sau interzice publicarea oricărui material despre infracțiunile reglementate de Convenție. Prin acestea, regăsim și informațiile accesibile public cu caracter pornografic, informațiile care încurajează violența și exploatarea sexuală, materialele care promovează abuzurile sexuale săvârșite asupra copiilor sau relațiile sexuale între copii. Deși nu este stabilit expres, această clasificare a informațiilor ilegale și dăunătoare dezvoltării normale a copiilor vizează și mediul online.”

Iată câteva exemple de pasaje regăsite în „Manualul Pedofilului”: „Este o plăcere pentru noi să îi prezentăm pe frumoșii noștri copii ca pe un subiect științific ce trebuie explorat și în care să vă inițiați. Înainte chiar de a începe să vă gândiți la practica iubirii față de copii, mai ales la practicarea sexului cu copii, este foarte important tot ce se poate învăța despre copii, și care să fie relevant pentru adevărații pedofili”, „Copiii sunt ceva foarte special. Ei provoacă sentimente de iubire și de duioșie în noi toți. Totuși, în forul interior al pedofililor veritabili, ei provoacă mai mult de atât: sunt simțăminte romantice și sexuale...” sau „... este ceva cu adevărat unic să fii intim cu cineva atât de drăgălaș și de nevinovat, dar și atât de atrăgător din punct de vedere erotic, în același timp. Aproape că este prea copleșitor ca să faci față!”

Surse: activenews.ro, evz.ro

Surse foto: istockphoto.com, facebook.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Manualul pedofilului online: cum sunt agățați copiii pe Internet în perioada carantinei
  Manualul pedofilului online: cum sunt agățați copiii pe Internet în perioada carantinei

  Pericolul coronavirusului este mare, dar există un pericol și mai mare în izolare, spun autoritățile. Aparent, în Australia s-a descoperit un așa-zis “manual al...

  Fără „Peter Pan”, „Dumbo” și „Pisicile Aristocrate”! De ce interzice Disney animațiile clasice copiilor sub 7 ani
  Fără „Peter Pan”, „Dumbo” și „Pisicile Aristocrate”! De ce interzice Disney animațiile clasice copiilor sub 7 ani

  Oare ce ar fi copilăria fără desene animate? Desenele animate sunt centrul universului fiecărui copil fericit, iar în prezent există atât de multe canale cu desene animate...

  România, țara unde copiii sunt educați să NU învețe din greșeli! Incendiu după incendiu, ne îngropăm copiii, părinții și bunicii
  România, țara unde copiii sunt educați să NU învețe din greșeli! Incendiu după incendiu, ne îngropăm copiii, părinții și bunicii

  Jur că nu mai pot să îmi deschid telefonul sau să aprind televizorul. Sunt în etapa aceea în care neg tragedia, o evit, nu vreau să aud de ea. Și cred că fiecare...

  Cine a fost Alice Liddell, fetița din Țara Minunilor care l-a inspirat pe Lewis Carroll
  Cine a fost Alice Liddell, fetița din Țara Minunilor care l-a inspirat pe Lewis Carroll

  „Alice în Țara Minunilor” face parte dintre operele literare care ne-au încântat copilăria, iar în creionarea personajului principal, Alice, scriitorul...

  Gina Pistol se luptă cu hormonii de sarcină: „Dacă par isterică, nu par, chiar sunt”
  Gina Pistol se luptă cu hormonii de sarcină: „Dacă par isterică, nu par, chiar sunt”

  Toată lumea este cu ochii pe ea: cea mai în vogă graviduță din showbizul românesc. De când Gina Pistol a anunțat că urmează să aibă un copil cu Smiley, Instagramul...

  România, prima țară din Europa care vaccinează copiii. De ce imunizarea colectivă nu se poate realiza fără acest pas
  România, prima țară din Europa care vaccinează copiii. De ce imunizarea colectivă nu se poate realiza fără acest pas

  România este prima țară din UE care vaccinează copiii împotriva noului coronavirus. Primul centru de vaccinare pentru minorii cu vârste cuprinse între 12 și 15...

  România, țara lui EU sunt mai presus de toți și toate! Dacă un senator nu respectă regulile crizei epidemice, ce pretenții să mai avem de la oamenii de rând?
  România, țara lui EU sunt mai presus de toți și toate! Dacă un senator nu respectă regulile crizei epidemice, ce pretenții să mai avem de la oamenii de rând?

  Oare și restul de români simt ce simt eu acum? Că suntem conduși de gena - eu sunt mai presus de toți și toate? Azi doi oameni politici au fost confirmați cu Covid-19, un senator...

  Educația în cea mai digitalizată țară din lume: „Există grădiniță online de 15 ani, nu doar din pandemie”
  Educația în cea mai digitalizată țară din lume: „Există grădiniță online de 15 ani, nu doar din pandemie”

  Dacă în România, și nu numai, elevii au luat contact pentru prima oară cu învățământul online în perioada pandemiei, în Estonia elevii erau deja...

  © 2022 Qbebe