Din grija pentru copilul tau

Țara care se luptă să scoată din legalitate Manualul Pedofililor! Argumentele justiției de a nu-l interzice sunt stupide și sfidătoare

Marcel Jeninga (Olanda) conduce fundația „Strijd tegen Misbruik” („Lupta contra abuzurilor”) și de mai mulți ani se luptă să scoată în afara legii „Manualul Pedofilului”. Eforturile sale sunt legate de faptul că fiica sa a fost victimă a unui pedofil pe când avea vârsta de 3 ani.

Marcel Jeninga și soția sa au trecut printr-o experiență dură din cauza unui pedofil. Este vorba despre ceea ce i s-a întâmplat în vara anului 2009 celei mai mari dintre fiicele lor, care a fost abuzată de un vecin al lor.

Marcel a dezvăluit faptul că fiica sa stătea acasă cu mama lui când vecinul lor, care îi vizita adesea, a violat-o. Când a revenit acasă, a găsit-o pe fetiță în baie, pe toaletă, având sânge pe lenjeria intimă. Aceasta i-a spus tatălui ei că vecinul lor, Geert, îi făcuse așa ceva.

După acest eveniment, bunica fetiței a stat 3 luni în închisoare, fiind eliberată ulterior pentru că nu existau suficiente dovezi impotriva ei. Tatăl lui Marcel s-a uitat pe dosarul cazului nepoatei sale și s-a sinucis în anul 2010. Ulterior, Marcel a rupt orice legătură cu mama sa, fără să afle tot adevărul despre ceea ce i se întâmplase fiicei lui.

Mai târziu, a descoperit pe Dark Net o filmare cu ceea ce îi făcuse Geert fetiței sale și și-a dat seama, punând cap la cap înregistrarea și datele de la poliție, că abuzul avusese loc în casa lor, în timp ce bunica fetiței plecase de acasă și o lăsase pe aceasta cu Geert.

Ajungând în instanță, Geert a declarat că, în vederea săvârșirii faptei sale, s-a inspirat din sfaturile primite de la „Asociația Martijn” (o asociație de pedofili, ce urmărea să obțină legalizarea pedofiliei și acceptarea relațiilor sexuale dintre adulți și copii), învățând cum să ademenească ușor copilul și cum să-și șteargă urmele. Despre acesta s-a aflat că mai avusese două victime, două fetițe, pe una dintre ele omorând-o în anul 1991. Geert a fost condamnat la 15 de închisoare pentru abuzuri sexuale asupra minorilor și pentru crimă.

Între timp, Marcel Jeninga depusese plângere împotriva „Asociației Martijn” care, după mai mulți ani de luptă în justiție, a fost scoasă în afara legii în anul 2014.

Următorul pas a fost contactarea lui Marcel Jeninga de către canalul RTL, care descoperise „Manualul Pedofilului” pe Dark Net (partea de internet ce conține domenii criptate). Marcel a solicitat sprijinul unui expert juridic pentru ca acest manual de peste 1000 de pagini să fie interzis în Olanda. Cu ajutorul acestuia, a fost elaborată o scrisoare care a ajuns la Camera Inferioară a Parlamentului Olandez.

Deși autoritățile olandeze au recunoscut că „Manualul Pedofilului” este o carte periculoasă, au precizat că nu pot da o lege prin care să se interzică deținerea sau distribuirea acesteia. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului olandez, cartea este asemănătoare uneia despre „Cum poți să construiești bombe sau să comiți o crimă perfectă”, fără să conțină elemente „penale”, care să încalce legea.

O mare parte dintre politicienii olandezi din Parlament susțin interzicerea acestui Manual, al cărui scop este să prezinte tehnicile prin care un pedofil poate câștiga încrederea victimei. Din acest punct de vedere, cartea cuprinde fraze și expresii-cheie, dar prezintă și metode de recompensă prin care copiii să fie convinși să păstreze secretul referitor la ceea ce li s-a întâmplat. De asemenea, în cadrul manualului există detalii privind actul abuzului însuși, dar și scheme, desene sau imagini. În plus, se urmărește ca prin intermediul său pedofilii să învețe să-și ascundă perfect urmele, inclusiv imaginile păstrate în computer.

Cei care s-au alăturat eforturilor lui Marcel Jeninga, acelea de a scoate manualul în afara legii, sunt de părere că nu este de acceptat faptul că, momentan, guvernul refuză interzicerea acestuia: „Dacă părinții din Olanda ar cunoaște conținutul acestei cărți – pe care, totuși, nu ar trebui să o citească – țara ar fi întoarsă pe dos”, s-a afirmat în ultimii ani.

Un semnal de alarmă în plus, venit din partea poliției, este că „Manualul Pedofilului” a devenit tot mai popular, fiind distribuit adesea pe forumurile de pedofili. În aceste condiții, s-a observat că este completat regulat cu noi sfaturi și dezvăluiri de experiențe.

În luna martie a acestui an, Ministrul Justiției din Olanda a menționat că a aflat despre existența „Manualului Pedofilului” și că va analiza în detaliu situația.

Până la adoptarea unei poziții clare a autorităților olandeze, expertul juridic cu care colaborează Fundația „Strijd tegen Misbruik” a reușit să obțină interzicerea Manualului în Marea Britanie și și-a exprimat intenția de a invoca prevederile Convenției de la Lanzarote (prin care statele au convenit să îi protejeze pe copii împotriva exploatării sexuale și a abuzurilor): „Convenția de la Lanzarote, la art. 8, alin. (2), stabilește obligația statelor semnatare de a preveni sau interzice publicarea oricărui material despre infracțiunile reglementate de Convenție. Prin acestea, regăsim și informațiile accesibile public cu caracter pornografic, informațiile care încurajează violența și exploatarea sexuală, materialele care promovează abuzurile sexuale săvârșite asupra copiilor sau relațiile sexuale între copii. Deși nu este stabilit expres, această clasificare a informațiilor ilegale și dăunătoare dezvoltării normale a copiilor vizează și mediul online.”

Iată câteva exemple de pasaje regăsite în „Manualul Pedofilului”: „Este o plăcere pentru noi să îi prezentăm pe frumoșii noștri copii ca pe un subiect științific ce trebuie explorat și în care să vă inițiați. Înainte chiar de a începe să vă gândiți la practica iubirii față de copii, mai ales la practicarea sexului cu copii, este foarte important tot ce se poate învăța despre copii, și care să fie relevant pentru adevărații pedofili”, „Copiii sunt ceva foarte special. Ei provoacă sentimente de iubire și de duioșie în noi toți. Totuși, în forul interior al pedofililor veritabili, ei provoacă mai mult de atât: sunt simțăminte romantice și sexuale...” sau „... este ceva cu adevărat unic să fii intim cu cineva atât de drăgălaș și de nevinovat, dar și atât de atrăgător din punct de vedere erotic, în același timp. Aproape că este prea copleșitor ca să faci față!”

Surse: activenews.ro, evz.ro

O femeie a încercat să-și scoată ilegal copilul din țară!

Surse foto: istockphoto.com, facebook.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cele mai stupide legi sexuale din lume
  Cele mai stupide legi sexuale din lume

  In lume inca mai exista unele legi sexuale cel putin amuzante, daca nu stupide. Desi ele au aparut acum multa vreme, nimeni din zilele de azi nu s-a gandit sa le anuleze si multe dintre ele...

  De ce părinții din această țară își lasă copiii singuri în pădure noaptea
  De ce părinții din această țară își lasă copiii singuri în pădure noaptea

  În Olanda există un ritual de vară care presupune ca pre-adolescenții să fie lăsați singuri în pădure, pentru un anumit interval, astfel încât să se...

  Povestea tristă a copilului român născut în Italia, care nu este recunoscut de nicio țară
  Povestea tristă a copilului român născut în Italia, care nu este recunoscut de nicio țară

  Fabio are numai opt ani și ar putea fi considerat un copil ca oricare altul. Cu excepția faptului că nicio țară nu-l recunoaște: nici Italia, țara în care s-a născut, nici...

  Sunt mătușă și sunt mândră de asta! De ce sunt importantă în viața copilului tău
  Sunt mătușă și sunt mândră de asta! De ce sunt importantă în viața copilului tău

  Da, este adevărat: sunt mândră că sunt mătușa celor mai grozavi șase nepoți din lume. Încă din momentul în care primul dintre ei și-a făcut apariția, în...

  Mamă singură, avocat și președinte de țară. Cine este Zuzana Čaputová?
  Mamă singură, avocat și președinte de țară. Cine este Zuzana Čaputová?

  O campanie de paisprezece ani împotriva unei corporații a adus-o în atenția publicului. În anul 2016, a câștigat Premiul Goldman, cea mai importantă distincție...

  Care sunt numele de copii care au definit această decadă, în România
  Care sunt numele de copii care au definit această decadă, în România

  În materie de nume alese pentru copii, se poate spune că ultimul deceniu se caracterizează prin varietate, în condițiile în care părinții se orientează atât...

  Dr. Mihai Craiu: Antibioticele nu ajută în răceli, dimpotrivă, ne incapacitează copiii în lupta cu viitoarele boli
  Dr. Mihai Craiu: Antibioticele nu ajută în răceli, dimpotrivă, ne incapacitează copiii în lupta cu viitoarele boli

  Invitat recent la o emisiune a unui post de televiziune din România, medicul Mihai Craiu a oferit explicații cu privire la multe dintre cele mai actuale și de interes subiecte care...

  © 2019 Qbebe