„Tati, nu o pot trezi pe mami”. Ce a făcut o fetiță de numai 4 ani pentru a-și salva mama

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Mamele excelează când vine vorba de orice încercare pentru a-și salva copiii. Nici aceștia din urmă nu se lasă însă mai prejos, chiar dacă au o vârstă fragedă. O dovadă în acest sens este cazul unei fetițe de numai 4 ani care, speriată că mama ei nu se trezea dimineața, nu a stat pe gânduri și și-a anunțat tatăl. Din păcate, în ciuda încercării fetiței de a-și salva mama, aceasta și-a pierdut viața.

A constatat că mama ei nu se putea trezi și și-a pus în alertă tatăl

Miley, în vârstă de 4 ani (din Wales), locuia alături de mama ei, Beckka Hull, într-un apartament din orașul Cardiff. În dimineața zilei de luni, 3 ianuarie, în jurul orei 8, fetița și-a dat seama că mama ei nu se putea trezi dimineața. După cum se menționează în „The Sun”, nu a stat pe gânduri și i-a telefonat tatălui ei, Ethan (fostul partener al mamei sale), spunându-i: „Tati, mami doarme adânc și nu o pot trezi.” Din spusele bunicii sale, Rachael, Miley și-a sunat tatăl utilizând un apel video pe telefonul lui Beckka. 

Auzind ce se întâmplă, tatăl fetiței a plecat spre apartamentul în care locuia Beckka și între timp a solicitat și o ambulanță. Ethan a ajuns la apartament în jurul orei 8:15, iar ambulanța a sosit după câteva minute. 

Mama fetiței a fost găsită moartă

Într-o intervenție pentru „Wales Online”, bunica fetiței de numai 4 ani care a încercat să-și salveze mama, a venit cu detalii legate de cum s-au desfășurat lucrurile în dimineața zilei de 3 ianuarie:

„Și-a apelat video tatăl la ora 8 folosind telefonul mamei sale și i-a spus: „Tati, mami doarme adânc și nu o pot trezi”. Dându-și seama despre ce era vorba, el și partenera sa au ajuns la apartament cât de repede au putut. Pe drum au sunat și la salvare. Miley a trebuit să le deschidă ferestrele pentru a putea intra în apartament întrucât ușile erau încuiate. Au intrat pe fereastră și au încercat să o resusciteze pe Beckka, dar degeaba.”

Rachael a precizat că tatăl fetiței, Ethan și partenera acestuia, Lauren, au făcut tot posibilul pentru a o salva pe Beckka aplicând manevre de resuscitare până la sosirea ambulanței, la ora 8:30. Nici paramedicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea tinerei mame (în vârstă de 23 de ani), constatându-se decesul. Se bănuiește că Beckka decedase până la venirea celor care au încercat să o salveze

Sursă poză: captură youtube.com

Potrivit „The Sun”, Rachael a aflat că Beckka decedase în dimineața zilei de 3 ianuarie după ce poliția a venit la ușa ei:

„Poliția a venit la ușa mea. După cum vă imaginați, eram devastată. Am spus: „Vă rog, spuneți-mi că a fost arestată, treziți-mă din acest coșmar”, dar din păcate polițiștii veniseră să mă anunțe că fiica mea a murit- a fost îngrozitor. Pierderea este teribilă și este groaznic să mă gândesc cum nepoata mea în vârstă de 4 ani a trebuit să-și sune tatăl...”

Bunica fetiței, Rachael, a vorbit despre boala de care suferea fiica ei

Pentru „Wales Online”, Rachael a venit cu explicații care țineau de boala de care suferea Beckka. Aceasta a declarat că ea însăși suferea de epilepsie și că Beckka a primit acest diagnostic pe când avea vârsta de 14 ani. De asemenea, bunica fetiței de numai 4 ani care a încercat să-și salveze mama a povestit că s-a speriat când a văzut cum se manifestau crizele de epilepsie ale lui Beckka:

„Beckka este al doilea copil al meu și nu am văzut cum se manifestă epilepsia până la mine însămi. Chiar dacă aveam și eu această boală, nu văzusem cum arătau crizele. Așa că prima dată când am văzut-o în criză, pur și simplu am înghețat. După aceea am ajutat-o, am învățat cum să fac acest lucru.”

Încă de când a fost diagnosticată cu epilepsie, Beckka se afla sub tratament. Conform datelor oferite de „The Sun”, Rachael nu s-a ferit să vină cu următoarea mențiune:

„Din păcate, credem că Beckka nu a beneficiat de medicamentele livrate în acel weekend- în ziua de vineri, înainte de moartea ei, acestea nu ajunseseră la ea. Așa că ar putea fi unul dintre factorii responsabili de moartea sa...”.

În interviul acordat „Wales Online”, Rachel a ținut să vorbească și despre relația deosebită pe care o avea cu fiica ei:

„...era fericită să fie în preajma oamenilor și să-i ajute. Dacă putea să ajute cumva, nu ezita să o facă...Era sprijinul meu cel mai solid. Era într-adevăr cea mai bună prietenă a mea. Era sufletul meu pereche. Era totul pentru mine. Eram atât de apropiate- și locuiam atât de aproape una de cealaltă. Practic, locuiam pe aceeași stradă, doar că în zone diferite ale acesteia. Și eram atât de aproape una de alta.”

Rachael a ținut să atragă atenția asupra importanței urmării tratamentului de către persoanele cu epilepsie

Bunica fetiței de numai 4 ani care a încercat să-și salveze mama nu a ezitat să spună, pentru sursa citată anterior, cât de greu este să-i explice lui Miley că nu o va mai vedea pe Beckka:

„Încă nu am acceptat pe deplin că ea nu mai este- nu încă. Lucrul cel mai dificil a fost să-i spunem fiicei sale, în vârstă de 4 ani. I-am spus lui Miley că a devenit o stea strălucitoare de pe cer. Continuăm să-i spunem că mama ei a iubit-o mult și că o va iubi întotdeauna, că o să o vegheze mereu și că de fiecare dată când va vedea pe cer o stea, înseamnă că mama ei se uită la ea.”

La câteva zile după moartea lui Beckka, a fost creat un fond de sprijin (GoFundMe page) pentru a celebra viața acesteia și pentru a i se acorda un sprijin financiar lui Miley. După crearea acestuia, Rachel a mulțumit tuturor pentru sprijinul acordat și și-a exprimat intenția de a dona din banii rămași pentru a se veni în sprijinul celor care se confruntă cu epilepsia și care nu își permit să-și asigure tratamentul. În același timp, a atras atenția asupra importanței urmării unui tratament pentru această boală. 

Tot pentru „Wales Online”, Rachael a făcut aceste declarații:

„Sunt copleșită de acest ajutor. Nu pot să cred câte persoane au donat. Am atât de multă susținere. 

Sper că vor mai rămâne bani pentru a-i dona în scop caritabil pentru epilepsie și sper că va fi posibil ca Miley să aibă parte de un fond de ajutorare pentru viitor- să aibă parte de tot ceea ce n-a putut avea parte Rebeckka. Ea nu a avut noroc în privința banilor, dar mie mi-ar plăcea să-i asigur lui Miley un start bun în viață- astfel încât să nu aibă probleme financiare, așa cum a avut mama ei. 

Mi-ar plăcea să se conștientizeze nevoia de tratament a celor ce suferă de epilepsie, întrucât dacă ești singur și lucruri ca acestea se pot întâmpla- dacă pot fi prevenite, nu aș vrea ca nimeni să treacă prin ceea am trecut eu. 

Dacă oamenii nu au acces la medicamente, trebuie să găsească o cale să facă rost de ele- pentru că este atât de important.”

Surse: mirror.co.uk, news.com.au, observatornews.ro, thesun.co.uk, walesonline.co.uk

Sursă poză principală: captură youtube.com

Surse foto: youtube.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Tati, mami şi-a tăiat burtica să mă facă pe mine. Tu ce ai făcut?
  Tati, mami şi-a tăiat burtica să mă facă pe mine. Tu ce ai făcut?

  Nu-i aşa că întrebarea din titlu v-a nedumerit? Da ... şi pe noi, atunci când fiica mea a adresat-o pe cel mai normal ton, când stăteam relaxaţi cu toţii în...

  Cât de frumoasă este fetița lui Vladimir Drăghia! Are deja 3 ani și este combinația perfectă dintre mami și tati
  Cât de frumoasă este fetița lui Vladimir Drăghia! Are deja 3 ani și este combinația perfectă dintre mami și tati

  Vladimir Drăghia este un tătic mândru! Fetița lui de doar 3 ani, Zora, pe lângă faptul că este extrem de frumoasă, este și foarte isteață, iar câștigătorul...

  Naștere miraculoasă în București: mama de 24 de ani avea numai 27 de kg. Acum are nevoie de ajutorul nostru pentru fetița ei
  Naștere miraculoasă în București: mama de 24 de ani avea numai 27 de kg. Acum are nevoie de ajutorul nostru pentru fetița ei

  Caz rar în România! O tânără cu nanism și o boală genetică rară a născut, iar acum se teme pentru viața copilului ei, o fetiţă de 1,890 kilograme care are nevoie...

  5 lecții care pot salva viața copilului tău
  5 lecții care pot salva viața copilului tău

  Asupra copiilor noștri este exercitată în mod constant presiunea de a dezvolta aptitudinile necesare adaptării la această lume care se află în continuă schimbare....

  O mamă din Botoșani s-a aruncat în flăcări pentru a-și salva băiețelul de 4 ani
  O mamă din Botoșani s-a aruncat în flăcări pentru a-și salva băiețelul de 4 ani

  Disperată să își salveze copilul de 4 ani din casa cuprinsă de flăcări, o mamă din Flămânzi, județul Botoșani, s-a aruncat în focul care îi mistuia casa....

  "Mami, o să fii tristă când nu o să mai fiu cu tine?" Ajută o mamă să salveze viața fetiței ei de 5 ani
  "Mami, o să fii tristă când nu o să mai fiu cu tine?" Ajută o mamă să salveze viața fetiței ei de 5 ani

  Este îngrozitor de imaginat să ai un copil bolnav de cancer, darămite chiar să treci printr-o astfel de realitate cruntă. Imaginați-vă numai că un copil de câțiva...

  Ea este cea mai frumoasă fetiță din lume. Cum a cucerit toată planeta la numai 4 ani
  Ea este cea mai frumoasă fetiță din lume. Cum a cucerit toată planeta la numai 4 ani

  A stârnit admirația tuturor încă de când avea o vârstă fragedă grație trăsăturilor sale deosebite și a ochilor de un albastru ireal. Parcurge articolul de mai...

  Altă despărţire şoc în showbiz-ul românesc. Cu cine rămâne fetiţa lor de numai 2 ani
  Altă despărţire şoc în showbiz-ul românesc. Cu cine rămâne fetiţa lor de numai 2 ani

  Au format un cuplu timp de mai bine de 10 ani, sunt părinţii unei fetiţe şi au anunţat recent că urmează să se despartă. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla despre cine este...

  © 2022 Qbebe