Din grija pentru copilul tau
ECONOMIDA

Un caz revoltător pune autoritățile pe jar: copil cu sindromul Down violat în sala de clasă

Un adolescent de 13 ani, cu sindrom Down, a fost violat într-o sală de clasă dintr-o școală pentru copiii cu nevoi speciale.

În data de 5 august, un băiat de 13 ani cu sindrom Down, elev la o școală  pentru copii cu nevoi speciale din Africa de Sud, a fost abuzat sexual într-o sală de clasă.

Sala de clasa

Mama băiatului, care nu a dezvăluit numele copilului pentru a-l proteja, a spus că primul lucru care i s-a părut neobișnuit a fost că fiul ei nu se afla la locul obișnuit în care îl aștepta când ieșea de la școală. Ea a spus că directorul adjunct și alți doi profesori au ajutat-o să-și caute copilul. Au încercat timp de o oră să-l găsească. Ulterior, s-au întâlnit cu cel care se presupune că l-ar fi abuzat pe băiat. Acesta le-a spus că băiatul „probabil a adormit într-o sală de clasă”.

După ce mama a ajuns cu copilul acasă, și-a dat seama că acesta se comporta neobișnuit și i s-a părut că plânsese. Când s-a uitat la lenjeria intimă a acestuia, mama a realizat ce se întâmplase și a fost șocată. 

Băiatul a dezvăluit că fusese atacat în clasă, în timp ce mama sa îl aștepta. El a precizat și că atacatorul l-a amenințat că îl va ucide dacă îi va spune mamei sale ce i s-a întâmplat. 

În urma evenimentului, mama copilului s-a întors la școală, a povestit ce s-a întâmplat, iar conducerea școlii a decis ca băiatul să nu mai vină la cursuri în perioada desfășurării anchetei.

Mama și-a dus copilul la o clinică pentru investigații, confirmându-se faptul că adolescentul fusese violat. Femeia a precizat că a fost foarte supărată în urma deciziei pe care a luat-o conducerea școlii, care stabilise și ca angajatul suspect că ar fi violat băiatul nu a fost concediat, ci a fost lăsat să mai lucreze în zona grădinii școlii, evitând doar zona sălilor de clasă.

Ulterior, s-a hotărât ca atacatorul să fie suspendat și să-i fie intentată o anchetă disciplinară. Poliția nu a făcut până în prezent nicio arestare.

S-a menționat și că mama și fiul ei vor fi consiliați psihologic în urma traumei suferite. 

Surse:
www.dailymail.co.uk, www.sowetanlive.co.za


Surse poze:

www.pixabay.com

Copil ademenit cu dulciuri și la un pas de a fi violat în scara blocului

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Nu pune etichete pe copil, pune-le pe borcane!
  Nu pune etichete pe copil, pune-le pe borcane!

  Este greu să nu punem etichete, știm. Practic, lumea înconjurătoare în sinea ei este un atlas plin de etichete, la care ne raportăm, mai mult sau mai puțin, pentru a ne duce...

  Test de cultură generală. Ești mai deștept decât un copil de clasa a 8-a?
  Test de cultură generală. Ești mai deștept decât un copil de clasa a 8-a?

  Clasa a opta este o perioadă de mult apusă pentru mulți dintre noi. Probabil că tot ceea ce ne mai amintim constă în apariția fluturașilor în stomac la vederea celor pe...

  25 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Sindromul Down
  25 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Sindromul Down

  Sindromul Down nu este un diagnotisc pe care sa-l imbratisezi cu usurinta. Multe din ideile preconcepute despre acest sindrom se nasc din cauza faptului ca nu se stiu multe despre el.

  Un copil de 6 ani pune 200 de întrebări pe zi. 190 dintre ele încep cu DE CE
  Un copil de 6 ani pune 200 de întrebări pe zi. 190 dintre ele încep cu DE CE

  Bănuiesc că niciun părinte nu are nevoie să se gândească prea mult dacă trebuie să facă o listă cu toate întrebările care încep cu DE CE puse de copilul său....

  Clasa pregătitoare. 7 lucruri pe care copilul tău trebuie să le ştie când începe şcoala
  Clasa pregătitoare. 7 lucruri pe care copilul tău trebuie să le ştie când începe şcoala

  Deşi pare mult până în septembrie, timpul trece cât ai clipi. Iar părinții care îşi vor duce copiii în clasa pregătitoare sunt cei mai emoționați. Începe şcoala, iar copilul...

  Un copil inteligent pune sute de întrebări pe zi și nu se lasă până nu primește răspunsuri la ele
  Un copil inteligent pune sute de întrebări pe zi și nu se lasă până nu primește răspunsuri la ele

  Meseria de părinte este full-time și atinge cu siguranță o cotă maximă de dificultate: se joacă cu nervii, timpul și răbdarea noastră cel puțin o dată pe zi, dar la finalul...

  © 2019 Qbebe