De ce este bine, ca parinte, să ai o asigurare de viață?

Bianca Geica - Redactor Senior

Încă de când aflăm că urmează să devenim părinți, începem să ne gândim la cum va arăta viitorul copiilor noștri. Căutăm cele mai bune grădinițe și școli, facem liste cu cluburi sportive și centre de limbi străine la care să îi înscriem, ba chiar ajungem să ne conturăm o idee și în ceea ce privește viitorul lor profesional.

Ne dorim tot ce e mai bun pentru copiii noștri și în fiecare dimineață ne trezim cu gândul că și astăzi trebuie să facem tot ce ne stă în putință astfel încât ei să aibă o viață prosperă și să nu ducă lipsă de nimic. Vrem ca aceștia să fie autonomi, independeți și capabili să se descurce pe propriile picioare, mai ales că nu putem avea certitudinea că vom fi lângă micuții noștri fizic, orice s-ar întâmpla. Ce putem face, însă, este să ne asigurăm că nu le va lipsi nimic!

Protejează-ți copilul orice s-ar întâmpla! Fă-ți o asigurare de viață!

Este firesc să vrei să ai grijă de ai tăi, chiar și atunci când nu poți controla ce urmează. Cu o asigurare de viață ai siguranța că orice s-ar întâmpla cu tine, viitorul copiilor tăi este protejat. Pentru că atunci când alegi să iți faci o asigurare de viață, croiești, de fapt, o plasă de siguranță pentru cei care depind financiar de tine!

Oamenii din spatele companiei de asigurări Eurolife sunt, la rândul lor, părinți și știu foarte bine cât de important este să ai liniștea că cei dragi tie vor fi protejați în cazul în care tu nu vei mai fi lângă ei. Tocmai de aceea îți pun la dispoziție mai multe pachete de asigurări de viață, în așa fel încât tu să alegi ce ți se potrivește.

O asigurare de viață este, practic, un mijloc de protecție financiară prin care se asigură viața asiguratului. Aceasta poate fi de mai multe feluri, răspunzând astfel mai multor nevoi: protecție pură, protecție și economisire, protecție și investiție. 

Asigurarea de viață care asigură protecție în caz de deces din orice cauză

Asigurarea „Protect Viață VIP” asigură protecție în caz de deces din orice cauză (îmbolnăvire și accident) al asiguratului pe durata contractului. În cazul în care asiguratul decedează ca urmare a unei îmbolnăviri sau a unui accident, indemnizaţia de asigurare reprezentată de suma asigurată va fi plătită beneficiarilor menționați în poliță.

Investeșți minimum 4 lei/ lună pentru o asigurare de viață și ai siguranța că momentele extraordinare vor continua să zâmbească în fața neprevăzutului. Iar pentru o siguranță sporită, atașează oricând la asigurarea de viață o asigurare de accident – Protect Accident VIP.

Asigurarea Protect Viață VIP oferă despăgubiri între:

 • 1.700 și 30.000 RON, pentru situațiile de deces din orice cauză;
 • 1.700 și 30.000 RON, pentru cazurile de deces din accident.

Practic, în cazul în care se va întâmplă ceva cu tine, ai certitudinea că cei care depind financiar de tine (în cazul de față - copiii) vor avea în continuare stabilitate financiară, astfel încât să își realizeze visurile.

Asigurarea pentru copii și părinți, cu componentă de economisire

Asigurarea PRIMA este o asigurare pentru copii și părinți care îmbină componenta de protecție pentru părinte, mai exact asigurarea de viață cu economisirea sumelor plătite lunar, în așa fel încât la sfârșitul contractului copilul să beneficieze de o sumă asigurata importantă pentru a-și îndeplini visul, oricare ar fi acesta: să acopere cheltuielile cu studiile, să își susțină o pasiune sau să pornească o afacere.

Dacă ceva ți se întâmplă și nu vei mai putea fi alături de copilul tău (în caz de deces), ți se oferă garanția că cel mic va primi, la maturitatea contractului, suma pe care ai vrut să o pui deoparte pentru el. În cazul asigurării PRIMA, suma asigurată fixă este de 50.000 lei, în caz de deces din accident al părintelui. Suma se virează copilului beneficiar. De asemenea, la finalul contractului, copilul beneficiar va primi și suma asigurată pentru deces din orice cauză sau supraviețuire, conform condițiilor contractuale.

Asigurarea PRIMA oferă protecție și în cazul în care:

 • rămâi fără un loc de muncă și nu îți mai poți susține financiar copilul (beneficiezi de 2400 lei/ lună timp de 3 luni, pentru activitățile extrașcolare ale celui mic (after-school, tabere, sport de performanță, cursuri vocaționale etc.);
 • copilul are nevoie de îngrijiri medicale. Asigurarea PRIMA acoperă și cheltuielile pentru îngrijiri medicale ale copilului în caz de spitalizare și intervenție chirurgicală din accident, spitalizare și intervenție chirurgicală în caz de amigdalită, apendicită și polipi nazali, dar și imobilizare în aparat gipsat.

Asigurarea pentru copii PRIMA poate fi achiziționată online! Găsești toate informațiile de care ai nevoie, cu privire la condițiile contractuale și beneficiile pachetului de asigurare ales, direct pe site www.eurolife-asigurari.ro/despre-asigurarea-prima!

Asigurarile de viață atașate creditelor

Tot la Eurolife, mai poți opta și pentru asigurarile de viață atașate creditelor, care oferă protecție atât ție, cât și familiei tale în cazul în care se întâmplă ceva și nu mai poți plăti un credit, fie el ipotecar, imoboliar, de consum sau de consum cu ipotecă. Cu alte cuvinte, o asigurare pentru credit îl protejează pe copil astfel încât să nu rămână cu datoria după ce părintele nu mai este.

Poți opta pentru mai multe opțiuni, în funcție de nevoile tale:

 • asigurarea de viață atașată creditelor ipotecare, imobiliare sau de consum cu ipotecă - dacă ești client titular de credit ipotecar, imobiliar sau credit de consum garantate și negarantate.
 • asigurarea de viață atașată creditelor de consum pentru clienții activi - dacă îți dorești o asigurare care oferă protecția familiei prin: acoperirea imediată a capitalului împrumutat, în caz de deces sau de invaliditate. În caz de șomaj, plata se face pe o perioada determinată a ratelor de credit, până la redresarea financiară a asiguratului.
 • asigurarea de viață atașată creditelor de consum pentru clienții seniori - Persoanele pensionate sau cu vârstă de peste 60 de ani pot apela la această asigurare prin care oferă protecția familiei pentru acoperirea imediată a capitalului împrumutat, în caz de deces.
 • asigurarea de viață atașată cardurilor de credit - pentru acoperirea imediată a capitalului împrumutat, în caz de deces sau invaliditate. În situația șomajului sau a unui caz de incapacitate temporară de muncă din accident, noi asigurăm plata pe o perioada determinată a minimului de plata pe card, până la redresarea financiară a asiguratului.

Găsești toate informațiile despre asigurările pentru credite aici: https://www.eurolife-asigurari.ro/pentru-tine/asigurari-pentru-credite.

Viața ta este un șir de amintiri de pus la inimă, mai ales datorită celor dragi. Ai grijă de fiecare și transformă deciziile simple în momente extraordinare! Găsești toate informațiile de care ai nevoie, cu privire la condițiile contractuale și beneficiile pachetului de asigurare ales, direct pe site https://www.eurolife-asigurari.ro.

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ce BAC! Ce licență! Ce dizertație! Cel mai dificil examen din viață este cel de părinte
  Ce BAC! Ce licență! Ce dizertație! Cel mai dificil examen din viață este cel de părinte

  Cine spune că e greu să dai BAC-ul sau examenele din facultate, nu știe de spune! Poftim? Licența e mai grea? Examenul oral de la admitere la Master sau disertația? Să fie oare...

  10 ilustrații haioase, dar adevărate, despre ce înseamnă, de fapt, viața de părinte
  10 ilustrații haioase, dar adevărate, despre ce înseamnă, de fapt, viața de părinte

  Viața de părinte vine la pachet cu părți bune, mai puțin bune, rele, mai puțin rele și tot așa. O artistă din Rusia, Maria Gorbunova, reușește să surprindă cele mai amuzante,...

  Viața de părinte în câteva ilustrații extrem de amuzante
  Viața de părinte în câteva ilustrații extrem de amuzante

  Viața de părinte vine la pachet cu o mulțime de împliniri, dar și cu o serie bună de provocări! Uneori este al naibii de greu să fii părinte! Sigur că nimic nu se compară cu...

  Eurolife FFH & Stem Sure lansează prima asigurare din România care acoperă cheltuielile cu tratarea autismului
  Eurolife FFH & Stem Sure lansează prima asigurare din România care acoperă cheltuielile cu tratarea autismului

  Asigurarea STEMCare Autism decontează costul de 6,000 Euro al unui potențial transplant cu celule stem pentru a trata autismul.

  Viața de părinte: lucruri pe care le-am încercat pentru prima dată datorită copilului meu
  Viața de părinte: lucruri pe care le-am încercat pentru prima dată datorită copilului meu

  Am încercat pentru prima dată datorită copilului meu tot felul de activități legate de igiena și îngrijirea sa. Totodată, am încercat și lucruri pe care alți...

  Veste bună! Femeile însărcinate şi lăuzele, cu sau fără asigurare, au acces gratuit la investigații medicale. Când intră legea în vigoare
  Veste bună! Femeile însărcinate şi lăuzele, cu sau fără asigurare, au acces gratuit la investigații medicale. Când intră legea în vigoare

  De la 1 iulie au intrat în vigoare pachetele de servicii medicale de stat destinate atât femeilor însărcinate asigurate, cât și celor neasigurate de CNAS au intrat...

  Este in regula sa fii un parinte...lenes. Se pare ca vei creste copii harnici!
  Este in regula sa fii un parinte...lenes. Se pare ca vei creste copii harnici!

  Majoritatea parintilor sunt foarte protectivi si atenti cu micutii lor. Insa, ce se intampla daca adultii devin putin lenesi in ceea ce priveste indeplinirea unor sarcini? Aparent, ii...

  Părinte de copil Vs. Părinte de animăluț. Pot fi oare comparate?
  Părinte de copil Vs. Părinte de animăluț. Pot fi oare comparate?

  Primul meu copil a fost o cățelușă. Issa a fost parte din familia noastră timp de 17 ani, m-a ajutat să îmi cresc fiica, a fost prezentă la toate evenimentele importante din...

  © 2022 Qbebe