4 semne că bebelușul tău a acceptat laptele praf

 4 semne că bebelușul tău a acceptat laptele praf

Corina Naftanaila

Nu trebuie să fii expert în bebeluși pentru a înțelege că aceștia se bucură de o dezvoltare corectă cu ajutorul alimentației potrivite. Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă a copilului până la 6 luni și continuarea acestui proces, dacă este posibil, până la vârsta de 2 ani. S-a stabilit astfel că principala sursă de hrană a bebelușului este laptele matern, însă din diferite motive este necesară introducerea laptelui praf în alimentația micuțulu. Deși ai cerut sfatul medicului și ai analizat cu atenție produsele disponibile pe piață, încă nu ești complet sigură că ai ales cea mai bună formulă pentru piticul tău. Din fericire, în cele ce urmează vei descoperi semnele clare ce îți arată că bebelușul a acceptat laptele praf și că este chiar încântat de alegerea făcută. De asemenea, îți facem cunoștință și cu un produs super prietenos cu burticile micuților! 

Laptele matern reprezintă principala sursă de minerale și nutrimente de care are nevoie copilul în primele luni de viață. Acesta îl ajută în dezvoltarea organismului, precum și a sistemului imunitar, tocmai de aceea încerci să-i asiguri mese cu lapte matern un timp îndelungat. Ei bine, există situații când vei fi nevoită să oprești alăptarea (bebelușul are intoleranță la lactoză, ai probleme de sănătate ce necesită tratament medicamentos) sau să apelezi la ajutorul unei formule de lapte pentru că cererea micuțului nu este în concordanță cu producția de lapte a glandelor tale mamare.

Prin urmare, oricare ar fi scenariul, te vezi pusă în situația de a alege o formulă de lapte ce va satisface toate nevoile bebelușului. Când alegi laptele praf trebuie să ai în vedere greutatea și vârsta copilului, pentru a te asigura că formula îi va satisface toate nevoile. Dacă nu ești foarte sigură că ai făcut cea mai bună alegere, iată  semnele clare ce îți spun că piticul a acceptat laptele praf și te invităm să vizitezi magazinul online bebelusultau.ro, de unde poți achiziționa produsele preferate!

Bebe nu mai este agitat

În primele luni de viață, singura sursă de interes pentru cel mic este hrana. Acesta devine neliniștit înainte de ora mesei pentru ca vrea să se asigure că ai înțeles mesajul și că burtica lui este gata pentru lapte. Sigur, există și micuți ce fac un adevărat spectacol înainte de masă iar laptele funcționează pentru ei ca un calmant. Situația este cu totul diferită dacă micuțului nu-i este pe plac laptele praf, sau chiar cel matern. Bebelușul plânge și este neliniștit, iar starea de agitație se intensifică. Astfel, îți poți da seama că micuțul a acceptat laptele praf în momentul în care nu mai este agitat în timpul cât și după terminarea meselor și se bucură de un somn liniștit.

bebe linistit

Crește în greutate

Orice proaspătă mămică s-a întrebat cel puțin o dată dacă „bebe se dezvoltă normal", sau dacă „mesele cu lapte îi sunt suficiente". Răspunsul este la îndemâna tuturor, și anume, greutatea bebelușului. Când copilul crește în greutate și atinge limitele normale pentru vârsta lui, atunci poți avea siguranța că te descurci de minune cu îngrijirea lui. Același lucru este valabil și în momentul în care treceți la alimentația cu lapte praf. Trebuie să-i acorzi o perioadă de „probă", în care să observi eventuale oscilații de greutate. Dacă bebelușul este vesel și se dezvoltă în continuare normal, atunci ai ales laptele praf perfect pentru el.

Scaunul bebelușului are constistență normală

Da, poate părea ciudat și chiar neobișnuit să analizezi „surprizele" din scutecul bebelușului, însă asta te ajută să-ți dai seama că ai ales mesele potrivite pentru el. Astfel, dacă ai început să introduci laptele praf în alimentația lui, trebuie să observi eventuale modifică în scutec. Sistemul digestiv al copilului este slab dezvoltat, astfel încât orice element nou, ce nu este compatibil cu organismul său, poate dezechilibra flora intestinală, fapt ce va conduce inevitabil la constipație sau diaree. Așadar, dacă lucrurile sunt sub control și scaunul bebelușului are o consistență și un aspect normal, nu trebuie să-ți mai faci griji, ai ales un lapte praf potrivit.

lapte praf

Nu sesizezi nicio iritație pe piele

Fără doar și poate, bebelușii sunt sensibili și vulnerabili, având organismul slab dezvoltat. Contactul cu orice element nou poate avea urmări vizibile pe pielea lor delicată, tocmai de ceea este important să urmărești manifestările după interacțiunea cu tot ce este nou. Același lucru este valabil și în cazul laptelui praf. Urmărește pielea micuțului după primele mese cu formula de lapte, iar dacă aspectul este neschimbat și nu vezi nicio urmă iritație sau alergie, înseamnă că produsul ales a fost acceptat cu plăcere de burtica bebelușului.

Sigur că alegerea laptelui praf este o provocare pentru tine, cu atât mai mult cu cât pe piață există o gamă variată de produse de acest fel. Trebuie să alegi formula potrivită pentru al tău bebeluș și îți sugerăm să încerci laptele Topfer, formula organică special concepută pentru nevoile sugarilor. Laptele praf Topfer 1 și laptele praf Topfer 2 reprezintă o alegere perfectă în primul rând datorită combinație unică între acizi grași esențiali polinesaturați, bifido culturi și compuși organice și în al doilea rând, datorită prețului super avatanjos, Topfer fiind cel mai bun produs de pe piață în raport calitate-preț. Așadar, această formulă ocupă locurile fruntașe în topul alegerilor mămicilor responsabile. 

Topfer Bio Lactana 1

Lapte praf Topfer Lactana Bio Nr.1 0L+ 600g Este o formulă potrivită pentru alimentația bebelușilor de la naștere și până la vârsta de 6 luni, având o compoziție asemănătoare cu cea a laptelui matern. Acesta poate fi folosit ca unic aliment pentru mesele bebelușului și înlocuiește cu succes orice altă formulă de început, fără nicio urmă de reacție alergică. Laptele praf Topfer 1 conține gama variată de vitamine și nutrimente de care copilul are nevoie în primele luni de dezvoltare. De asemenea, conținutul de acizi grași polinesaturați de lanț lung ajută în dezvoltarea florei intestinale.

Topfer Bio Lactana 2

 Lapte praf Topfer Lactana Bio Nr.2 6L+ 600g După vârsta de 6 luni este nevoie de o formulă de continuare și, desigur, trebuie să o alegi pe cea mai bună, în acest caz, Topfer Bio Lactana 2. Acest lapte praf conține vitamine și minerale esențiale și este îmbogățit cu Fier, perfecte pentru ca al tău copil să se bucure de o dezvoltare optimă. Ca și formula de început, formula Lactana 2 este bogat în acizi grași polinesaturați și culturi organice, benefici în maturizarea sistemul digestiv al copiilor.

Topfer Kinder Lactana Bio

 Lapte praf Topfer Kinder Lactana Bio 12L+ 500g A venit timpul să descoperi și cea mai bună formulă de creștere, potrivită începând cu vârsta de 12 luni. Conține acizi grași nesaturați Omega 3 și Omega 6, Fier, Iod și alte minerale esențiale, precum și lapte și culturi organice. Are un gust plăcut, este prietenos cu burtica micuțului și este simplu de pregătit. Tot ce trebuie să faci este să urmezi instrucțiunile de preparare și îi poți oferi copilului un biberon cu cel mai bun lapte praf, Topfer Lactana Kider

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Alertă alimentară în Europa după ce un bebeluș a murit din cauza laptelui praf care conținea Salmonella
    Alertă alimentară în Europa după ce un bebeluș a murit din cauza laptelui praf care conținea Salmonella

    Anchetă de proporții în Europa, și nu numai, după ce au fost descoperite nereguli grave cu privire la laptele praf pentru bebeluși - Similac. Anumite produse au fost retrase de...

    Bebelușul tău are o criză puternică de plâns? Când trebuie să te duci la medic
    Bebelușul tău are o criză puternică de plâns? Când trebuie să te duci la medic

    Atunci când sugarul are o criză puternică de plâns, ce te-ar determina să mergi cu el la medic? Te lași influențată de propria ta panică, de sfaturile celor din jurul...

    O mamă a acceptat faptul ca fiul ei i-a devenit fiică după ce acesta a început să poarte rochițe
    O mamă a acceptat faptul ca fiul ei i-a devenit fiică după ce acesta a început să poarte rochițe

    La câțiva ani după ce fiul lor a venit pe lume, doi părinți au observat o schimbare neobișnuită în comportamentul acestuia. Era preocupat de lucruri care nu prezentau...

    Ce se întamplă in corpul tău, când se întoarce bebelușul în burtică
    Ce se întamplă in corpul tău, când se întoarce bebelușul în burtică

    Pe măsură ce sarcina progresează și bebelușul se dezvoltă, corpul tău trece prin numeroase schimbări. Află când se întoarce bebelușul în burtică și cum te...

    De dragul copiilor, a acceptat să se mute cu fostul soț și cu...soția acestuia
    De dragul copiilor, a acceptat să se mute cu fostul soț și cu...soția acestuia

    Când partenerii de viață se despart și sunt părinți, una dintre principalele lor preocupări este să se asigure că fiecare dintre ei va putea petrece timp alături de copil....

    Un adolescent diagnosticat cu paralizie cerebrală a fost acceptat la Harvard. „Vreau să inspir alți oameni să nu-și impună limite”
    Un adolescent diagnosticat cu paralizie cerebrală a fost acceptat la Harvard. „Vreau să inspir alți oameni să nu-și impună limite”

    Matthew Myslenski, care s-a născut cu paralizie cerebrală, știa de la vârsta de șapte ani că vrea să urmeze cursurile Universității Harvard. Luna trecută, visul lui Matthew a...

    15 semne că partenerul tău de viață are probleme mari cu accesele de furie
    15 semne că partenerul tău de viață are probleme mari cu accesele de furie

    Accesele de furie, paharele sparte și replicile acide alternează cu zilele în care te copleșește cu gesturi tandre, cadouri și complimente? Nu mai știi ce să crezi? Consultă...

    Trucul de trei minute care te ajută să formezi o legătură emoțională strânsă cu bebelușul tău
    Trucul de trei minute care te ajută să formezi o legătură emoțională strânsă cu bebelușul tău

    Mamele formează o legătură cu bebelușul încă de când aceștia sunt în burtică. Cu toate acestea, există metode menite să strângă și mai mult această...

    © 2024 Qbebe