Sondaj Qbebe: cel mai bun lapte praf pentru bebe

Corina Naftanaila

Sondaj mamici 2018: Ce anume au spus părinții că apreciază la laptele praf Milupa? Află mai multe păreri despre această formulă de lapte praf, cât și care sunt pașii ca să alegi doar ce este mai bun pentru hrănirea bebelușului (Ghid actualizat în 2018).

Întotdeauna este recomandată alăptarea, aceasta fiind cea mai potrivită pentru bebeluș, dar există și situații când trebuie să te orientezi spre formula de lapte. Poți avea de-a face cu probleme de sănătate ce implică un tratament medicamentos ce te impiedică să continui alăptarea, ori ești în căutarea unei formule pentru completarea alimentației după vârsta de 1 an. Oricare ar fi situația fără îndoială, laptele praf trebuie ales cu mare atenție, la indicațiile medicului pediatru, și în funcție de stadiul de dezvoltare a copilului. Și totuși, majoritatea părinților sunt în mare dilemă, fiind nevoiți să facă cercetări amănunțite pentru a descoperi cea mai bună formulă de lapte. Pentru a te scoate din impas, te invităm să descoperi sondajul desfășururat pe Qbebe.ro, cu ajutorul părinților ce au împărtășit propriile experiențe cu laptele praf.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă a bebelușului până la 6 luni și continuată până la vârsta de 2 ani. Așa cum probabil știi deja, formula de lapte este a doua opțiune recomandată pentru alimentația copilului, aceasta având în compoziția sa vitaminele și mineralele de care copilul are nevoie pentru o bună dezvoltare. Adoptarea formulei de lapte praf în alimentația sugarului este un pas foarte important, ce trebuie să se desfășoare treptat și sub îndrumarea medicului. Într-o primă fază, aproximativ 2 săptămâni, observă cum tolerează micuțul formula de lapte, urmând ca ulterior, să analizezi comportamentul și dezvoltarea fizică a bebelușului.

bebe fericit

Așadar, alegerea formulei de lapte praf potrivite poate deveni o adevărată provocare pentru tine, cu atât mai mult cu cât pe piață există deja o gamă destul de variată de astfel de produse. Te temi ca bebe va refuza laptele, ori formula aleasă îi va cauza probleme de sănătate, dar dacă alegi cu atenție, nu ai motiv de îngrijorare. Pentru a te asigura că ai făcut alegerea potrivită, trebuie să îndeplinești trei pași esențiali:

1. Cere sfatul medicului pediatru

Dacă ești în situația de a alege o formulă de lapte pentru copilul tău, prima dată trebuie să ceri părerea medicului ce urmărește îndeaproape evoluția copilului și este la curent cu obiceiurile alimentare ale micuțului tău, cu posibilele alergii ale acestuia și intoleranțe, dar și cu nevoile lui nutriționale. Întotdeauna este recomandat să ceri păreri specializate când vine vorba de alimentația bebelușului. Așadar, nu trebuie să te îngrijoreze faptul că acesta îți va da o listă scurtă cu produse ce se potrivesc cu etapa de creștere a copilului, din care tu îl vei alege pe cel mai bun. Cum? Executând următorul pas!

2. Asigură-te că formula aleasă îndeplinește criteriul de calitate pe termen lung

Da, al doilea pas în amplul proces de selecție al laptelui praf este să analizezi și să compari etichetele produselor similare. Este foarte important să urmărești cu atenție lista de ingrediente a fiecărui produs, care la o primă vedere par identice, valorile nutritive fiind cele care fac diferenta. Formula de lapte trebuie să conțină fibre, Calciu, vitamina D, Fier, ce sunt esențiale în dezvoltarea fizică și psihică a bebelușului. De asemenea, trebuie să iei în considerare ca formula de lapte să nu provoace probleme de tranzit intestinal și să aibă un gust pe placul micuților. Cum știi că formula aleasă are un gust plăcut și este bună pentru digestia bebelușului tău? Cercetând părerile altor părinți ce l-au ales în alimentația propriilor bebeluși.

3. Află cât mai multe despre firma producătoare

Indiferent că vorbim despre hrană, îngrijire sau alte tipuri de produse, întotdeauna garanția calității este oferită de renumele firmei și de tradiția pe care aceasta o deține într-un anumit domeniu. Când vine vorba despre nutriția sugarilor și a copiilor mici, este bine să cauți cât mai multe informații cu privire la firma producătoare. Nutriția copiilor este un domeniu în care s-a investit foarte mult în utimele decenii, așa încât vei vrea pentru copilul tău tot ce este mai bun și mai sigur. Una dintre firmele cu tradiție în producția formulelor de lapte pentru sugari și copii mici este Milupa.

Produsele Milupa au o lungă tradiție în România, fiind hrana preferată a multor generații de copii. Lansate pentru prima dată în Germania în 1930, produsele Milupa au cunoscut o evoluție constantă în calitate și varietate, ajungând una dintre cele mai de încredere mărci de hrană pentru copii din întreaga lume, apreciată de părinți și recomandată de medicii pediatri.
Gama Milupa conține 4 tipuri de formule de lapte praf (formule de bază, anticolici și anticonstipație, antiregurgitare și pentru gestionarea episoadelor diareice) precum și 15 varietăți de cereale pentru copii.

bebe relaxat

Este Milupa cel mai bun lapte ?

Pare destul de greu să alegi laptele praf pentru copilul tău, este adevărat. Însă, există o formulă de lapte pe placul părinților și copiilor. Este vorba despre Milupa care, din spusele părinților care l-au introdus deja în alimentația juniorilor lor, este cel mai bun pentru dezvoltarea corectă a copiilor. „Am încercat cu alte produse și a fost un refuz total. În momentul când a gustat Milupa a acceptat din prima ceea ce m-a bucurat enorm. Ne-am îndrăgostit de Milupa", Mihaela, mămica Rebecăi (1 an și 6 luni).

Conține vitamine și minerale. Este esențial ca formula de lapte să conțină vitamine și minerale necesare organismului copilului. De asemenea, Calciul, vitamina D, benefice pentru întărirea sistemului osos și Fierul, cu rol esențial în dezvoltarea cognitivă, se regăsesc în compoziția laptelui praf Milupa. Alături de mineralele esențiale, formula conține și acizi grași, cu rol foarte important în dezvoltarea creierului și a capacității cognitive.

Nu cauzează probleme digestive. Știm deja că sistemul digestiv al copiilor este fragil și slab dezvoltat, astfel încât formula de lapte nepotrivită poate cauza dezechilibrul florei intestinale, ce aduce inevitabilele probleme de tranzit.. Milupa conține fibre, ce-l vor ajuta pe junior să aibă o digestie sănătoasă. Principala temere a mamelor este ca formula de lapte aleasă să nu provoace constipație, dar se dovedește că Milupa ține departe această problemă tocmai datorită conținutului semnificativ de fibre, ce nu sunt absorbite în corp. Acestea tranzitează interiorul organismului, ajută digestia și sunt ulterior expulzate. Una dintre principalele probleme despre care mamicile din comunitatea qbebe.ro ne povestesc si la care acestea cauta solutii este constipatia. Tocmai din acest motiv, Andra, mamica lui David (2 ani), la recomandarea specialistului, a luat decizia de a schimba laptele praf cu Milupa Milumil Junior :„Folosim Milupa la recomandarea pediatrului deoarece de la ultimul lapte s-a constipat foarte tare. De când folosim Milupa nu mai avem deloc probleme cu constipația iar bebele îl agreează mult mai bine".

Are gust bun. Conform spuselor părinților, gustul plăcut este încă un criteriu pe care laptele praf trebuie să-l îndeplinească. Dacă observi că cel mic refuză în repetate rânduri biberonul, atunci cu siguranță laptele nu-i este pe plac. Nimeni nu-și dorește ca al său bebeluș să fie înfometat și irascibil. Mai mult, refuzul repetat al biberonului poate funcționa ca un indicator neplăcut pentru copil, ce transmite micului creier mesajul că orice se află în biberon are gust nu tocmai bun.

Are un preț avantajos. Am stabilit că trebuie să alegi o formulă de lapte în raport cu nevoile copilului tău, însă trebuie să ai în vedere și prețul acestuia. Milupa Milumil Junior este alegerea numărul unu și din acest punct de vedere, asigurând copilului aportul necesar de vitamine și minerale, fără să facă modificări semnificative în bugetul familiei. În cei peste 90 ani de experiență în nutriția copiilor, Milupa a investit constant în a îmbunătăți calitatea și beneficiile formulelor de lapte, cu efect direct asupra sănătății. Preocuparea principală a fost și este ca aceste inovații să fie accesibile ca preț, de aceea se fac eforturi pentru a menține același preț chiar și pentru formulele de lapte inovatoare.
Acest lucru este dovedit de mărturia unei mămici ce a ales Milupa Milumil Junior în creșterea celor 2 copii. „Am doi copii - o fată și un băiat, și amândurora le-am dat lapte Milupa. Este un lapte bun și preț acceptabil. Sunt mulțumită de laptele Milupa", Mihaela, mămica Mihaelei (2 ani și 8 luni).

 

Important de știut: Laptele matern este hrana cea mai bună pentru sugar si copilul mic, in primele 6 luni și până la vârsta de 2 ani. Alăptarea este cea mai bună metodă de hrănire a bebelușilor și oferă numeroase beneficii. Este important ca, înaintea și în timpul alăptării să aveți o alimentaţie sănătoasă, echilibrată. Combinația alăptării cu biberonul în primele săptămâni de viață poate să reducă producţia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu alăpta este dificilă. Trebuie luate în considerare implicațiile sociale și financiare ale utilizării formulelor pentru sugari. O utilizare incorectă a laptelui pentru sugari sau utilizarea unor alimente sau metode de hrănire nepotrivite pot prezenta un risc pentru sănătate. Dacă utilizați formule pentru sugari, trebuie să urmați cu atenție instrucțiunile producătorului - nerespectarea instrucțiunilor poate duce la îmbolnăvirea sugarului. Întotdeauna consultați medicul, asistenta sau moașa pentru sfaturi cu privire la hrănirea bebelușului dumneavoastră.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Gest impresionant: mamele donează lapte matern pentru un bebeluș alergic la lapte praf, a cărui mamă a murit imediat după naștere
  Gest impresionant: mamele donează lapte matern pentru un bebeluș alergic la lapte praf, a cărui mamă a murit imediat după naștere

  Minal Vernekar din Nagpur, India l-a născut pe bebe Ivaan prin cezariană de urgență, la 32 de săptămâni pe sarcină. Femeia, care era diagnosticată cu Covid-19, a murit la...

  Sunt ca o văcuță! Iată cât lapte produce sânul drept, în timp ce bebe suge la cel stâng
  Sunt ca o văcuță! Iată cât lapte produce sânul drept, în timp ce bebe suge la cel stâng

  Printre provocările pe care mămicile le au de înfruntat în perioada de alăptare se regăsește și aceasta: să se confrunte cu disconfortul produs de scurgerile de lapte sau...

  Realitatea crizei de lapte praf: o mamă publică poze cu bebelușul ei alergic
  Realitatea crizei de lapte praf: o mamă publică poze cu bebelușul ei alergic

  O mamă din Statele Unite dezvăluie realitatea dură de a avea un copil cu alergii în timpul crizei de lapte praf. Ea a devenit populară pe TikTok după ce a arătat ce se...

  Nu știi de ce îmi hrănesc bebelușul cu lapte praf, așa că nu mă judeca pentru că nu alăptez
  Nu știi de ce îmi hrănesc bebelușul cu lapte praf, așa că nu mă judeca pentru că nu alăptez

  Ca mame, știm că laptele matern este cel mai bun aliment pentru bebelușii noștri. Dar există multe motive pentru care o mamă nu poate sau nu ar trebui să alăpteze.

  Bun venit Marie 2, cel mai intuitiv scaun auto pe care îl vei întâlni vreodată
  Bun venit Marie 2, cel mai intuitiv scaun auto pe care îl vei întâlni vreodată

  Elegant. Inteligent. Sigur.Scaunul auto Marie 2 a fost premiat cu prestigiosul premiu iF Design 2020 pentru eleganța design-ului și experiența intuitivă de utilizare.

  Soţul ei a ascuns laptele praf pentru a o forţa să alăpteze copilul chiar şi cu sânii însângeraţi
  Soţul ei a ascuns laptele praf pentru a o forţa să alăpteze copilul chiar şi cu sânii însângeraţi

  O femeie a dezvăluit cum soţul ei a forţat-o să continue să-şi alăpteze fetiţa chiar dacă ajunsese să aibă leziuni şi dureri din cauza muşcăturilor micuţei. Iată cum s-a...

  Util pentru mami, benefic pentru bebe! Soluții inovatoare pentru o hrănire corectă când cel mic refuză sânul
  Util pentru mami, benefic pentru bebe! Soluții inovatoare pentru o hrănire corectă când cel mic refuză sânul

  Nu există nimic mai frumos și mai emoționant pentru o proaspătă mămică decât momentul în care i se așează, pentru prima dată, bebelușul la sân. Alăptarea...

  © 2023 Qbebe