Amintiri pentru o viață! Cele mai frumoase lumânări de botez

Otilia Geavlete - Redactor Senior

Botezul copilului  este un moment magic, considerat ca o a doua naștere, o reînnoire a spiritului și o legătură directă cu divinitatea. Semnificațiile sale unice sunt sporite de bucuria pe care acest eveniment minunat o trezește în sufletul părinților, al nașilor și al tuturor celor care îl iubesc pe micuț.

Iată de ce ne dorim ca botezul copilului nostru să nu fie doar o petrecere oarecare, să rămână mereu în memoria noastră, să-i putem vorbi mai târziu celui mic cu încântare și emoție despre prima lui sărbătoare. Însă cel mai frumos ar fi să-i putem arăta un obiect simbolic de la botezul său, care poartă în el întreaga semnificație a acestei ceremonii miraculoase. 

În tradiția creștină, botezul echivalează cu o cufundare în apa vieții, cu eliberarea de tot ceea ce este rău și întunecat. Atunci când botezăm un copil, tot ceea ce folosim în cadrul ritualului este simbolic. Iar cel mai profund simbol este cel al lumânării de botez, care poartă cu sine lumina divină, ce nu poate fi înfrântă de întuneric și care îl călăuzește pe copil de-a lungul călătoriei sale prin viață. 

botez 

Din păcate, de multe ori, după botez, lumânările își pierd importanța, sunt dezbrăcate de flori și podoabe și puse bine în vreo cutie, unde rămân în uitare ani de zile. Deși simțim părere de rău că trebuie să le lăsăm astfel, nu știm exact ce să facem cu ele și este destul de neobișnuit să le ținem la vedere în casă. 

Dar povestea este pe cale să se schimbe...

Lumânările care rămân veșnic vii

Așa cum am spus, lumânarea de botez poartă lumina veșnică, ce îi arată copilului calea sa în lume. Acesta este motivul pentru care echipa inimoasă de la Ardmol.com și-a propus să transforme lumânările de botez în obiecte magice, care nu se învechesc niciodată și ne iau ochii prin frumusețea lor. 

lumanare 1

Lumânările Ardmolcom nu vor fi puse niciodată într-un sertar sau într-o cutie și uitate. Și asta dintr-un motiv simplu: sunt atât de colorate și de vesele, încât nu te poți despărți de ele și îți luminează casa chiar și atunci când nu sunt aprinse.

Pentru micuțul tău va fi o încântare să-i povestești despre lumânarea-acadea care a strălucit la botezul său ori despre Prăjiturica de lămâie sau Pasărea măiastră care au uimit pe toată lumea cu ornamentele lor strălucitoare. 

pasarea maiastra

Povestea lumânărilor fermecate

Fiecare lumânare Ardmolcom are o poveste care este menită să-l bucure pe cel mic atunci când va fi suficient de mare ca să pornească prin lumea basmelor. Chiar și numele lumânărilor te poartă într-o lume cu prinți, prințese și obiecte fermecate. Va fi ușor să-l convingi pe micuțul care te ascultă vrăjit că lumânarea sa de botez este încărcată de magie și îl protejează în fiecare clipă a vieții sale. 

lumanare acadea

Iată numai Auriul curajos, o lumânare ca o ursită despre iubire și curaj.  Curajul de a trăi frumos și drept, curajul de a fi bun, curajul de a fi sensibil, curajul de a fi sincer și curat, curajul de a stărui pe drumul tău, curajul de a îmbrățișa destinul ce se așterne în față, curajul… de a iubi.  Atunci când va asculta povestea lumânării sale aurii, băiețelul tău va fi convins că a primit de la ursitoare puterea de a fi un adevărat erou. 

auriu curajos

Sau povestește-i despre Drumul curcubeului, simbol al minunilor naturii și al speranței, o lumânare creată să aducă multă prospețime și bucurie, ca după o ploaie caldă de vară. 

drumul curcubeului

Ori despre Paiete și secrete, lumânarea festivă a fetiței tale, cu trenă și bijuterii lucitoare, care o vor face pe cea mică să bată din palme de bucurie când va asculta povestea botezului său. 

paiete

Materiale prețioase pentru odorul tău neprețuit

Datorită materialelor și tehnicilor folosite la Ardmol.com, lumânarea celui mic devine un obiect decorativ nu doar pentru o zi sau o seară, ci pentru totdeauna. Un obiect colorat și vesel care spune o poveste. Povestea ta și a lui, despre ce ai simțit sau ce ți-ai dorit pentru el, despre infinitatea de visuri și speranțe care s-au născut în sufletul tău odată cu el.

acadea

Foița de aur și cupru, materialele delicate și strălucitoare, paietele, voalul, florile colorate, toate se îmbină într-un obiect de artă, care va sta la loc de cinste în casa ta, în loc să fie uitat printr-o cutie oarecare. 

lumanare

Iar atunci cand privirea îți va fi atrasă de strălucirea ornamentelor delicate ale lumânării sau invitații tăi te vor întreba entuziaști de unde ai acest obiect minunat, va fi un prilej pentru tine să rememorezi momentele emoționante și pline de fericire de la botezul micuțului tău. 

Surse foto: Istock, ardmol.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Urări de botez: cele mai frumoase mesaje pentru fetițe și băieței
  Urări de botez: cele mai frumoase mesaje pentru fetițe și băieței

  Urările de botez sunt gânduri sincere, fiind întotdeauna binevenite. Dacă persoane apropiate din jurul tău urmează să-și boteze copilul, poți transmite un mesaj frumos...

  Mami, nu fi tristă! Cele mai frumoase lucruri din viață sunt gratis. Eu sunt cel mai bun exemplu
  Mami, nu fi tristă! Cele mai frumoase lucruri din viață sunt gratis. Eu sunt cel mai bun exemplu

  Îți dai seama că ești o mamă bună când propriul tău copil începe să îți dea lecții de viață care au sens și care te pun pe gânduri. În lumina...

  Emoții surprinse în amintiri pentru toată viața! Alege un fotograf de familie
  Emoții surprinse în amintiri pentru toată viața! Alege un fotograf de familie

  Viața noastră este inefabilă, plină de culoare, de suișuri și coborâșuri și de nesfârșite emoții. Oricât am vrea, nu putem ține timpul în loc și nu putem...

  Îl mai ții minte pe băiețelul blond care l-a jucat pe Nică în Amintiri din copilărie? Uite cine este el acum
  Îl mai ții minte pe băiețelul blond care l-a jucat pe Nică în Amintiri din copilărie? Uite cine este el acum

  Există câteva pelicule cinematografice care au supraviețuit probei timpului, iar unii actori care au devenit cunoscuți tocmai prin prisma interpretării anumitor roluri. O astfel de...

  Top 10 cele mai frumoase citate de dragoste
  Top 10 cele mai frumoase citate de dragoste

  Iubirea nu se poate cumpăra decât cu iubire, iar viața noastră ar fi la fel de seacă precum cea a unei plante, dacă nu am fi înconjurați și însuflețiți de...

  Botez fără scufundare. Petiția online care cere Bisericii Ortodoxe să modifice ritualul de botez
  Botez fără scufundare. Petiția online care cere Bisericii Ortodoxe să modifice ritualul de botez

  Cazul bebelușului din Suceava care a murit după ce preotul l-a scufundat în cristelniță, în timpul botezului, a cutremurat o întreagă țară. Copilașul de numai șase...

  Top 10 cele mai frumoase povești de adormit copiii
  Top 10 cele mai frumoase povești de adormit copiii

  Profită de momentele din preajma orei de culcare a copilului tău și suplimentează-ți timpul de calitate pe care îl petreci alături de el spunându-i povești din care să...

  Top 30 cele mai frumoase citate despre copii
  Top 30 cele mai frumoase citate despre copii

  Copilul și copilăria în genere i-au fascinat pe gânditori încă din cele mai vechi timpuri. Ulterior, datorită evoluțiilor înregistrate în planul...

  © 2022 Qbebe