Body bebelusi: informatii utile

Body bebelusi: informatii utile

Roxana Cristea

Body-urile pentru bebelusi sunt nelipsite din garderoba unui copil mic. Sunt practice, moderne, acopera perfect mijlocul bebelusului si nu fac gaura in bugetul familiei. Dar ce este un body pentru bebelusi, cine l-a inventat si cum alegi cele mai bune body-uri pentru bebelusi?

Body bebelusi – descriere si origini

Un body pentru bebelusi este un articol vestimentar conceput pentru a fi purtat ca un tricou, maiou, sau mai nou ca o camasa, helanca etc. Spre deosebire de toate hainutele enumerate (in varianta lor clasica), body-ul pentru bebelusi are niste extensii mai jos de talie – in fata si in spate – care se unesc intre piciorusele bebelusului fie cu capse, fie cu arici (velcro), pentru a facilita accesul la scutecul copilului.

Daca te-ai intrebat vreodata cine a inventat acest body pentru bebelusi, trebuie sa stii ca mai multe companii producatoare de haine pentru copii isi revendica acest produs. Americanii il numesc "onesie" iar englezii snapsuits sau baby vest. Oricum, inventia este destul de veche. Ca sa-ti faci o idee, un anume Walter Artzt, a inventat pe la 1950 un produs similar body-ului pe care l-a numit babygro.

Ideea se pare ca vine de la costumele de sirena sau de la asa numitele union suits (lenjerie de corp dintr-o bebe dormindsingura bucata purtata de soldatii americani din Uniune, inventata pe la mijlocul seculuilui al 19-lea). Costumele japoneze numite "Kigurumi" au fost considerate si ele surse de inspiratie pentru body-ul modern.

Cu alte cuvinte, producatorii de body-uri moderne au avut ca punct de plecare "pijamalele cu totul" pe care le purtau bunicii nostri si pe care le purtam si astazi in varianta lor moderna, colorata si variata. Este imposibil ca bebelusul tau sa nu aiba in sertarul cu pijamale una sau mai multe costumase de noapte, dintr-o bucata, care acopera tot corpul bebelusului (mai putin capul).

Romanii spun ca body-ul pentru bebelusi, asa cum il stim noi acum, a fost inventat de celebra marca franceza Petit Bateau.

Oricine ar fi inventatorul, important este ca body-ul modern a fost si este foarte apreciat de mamicile din lumea intreaga, motiv pentru care producatorii au dezvoltat aceasta idee si acum poti cumpara pentru piciul tau tricouri, rochite si chiar camasi in stil body.

Body bebelusi – avantaje

Body-ul pentru bebelusi este pe buna dreptate apreciat de mamici (si de bebelusi) pentru ca aceste obiecte vestimentare, micute si dragalase, sunt foarte utile, comode, accesibile, usor de spalat si manevrat.

Body-urile pentru bebelusi au inlocuit clasicele maiouri care se ridica si ies din pantalonasi sau fustite atunci cand copilul este ridicat in brate sau atunci cand acesta se joaca, se apleaca, alearga. Aceste obiecte vestimentare protejeaza mijlocul bebelusului si este confectionat, in general, din materiale prietenoase cu pielea bebelusului, in special bumbac.

Un bebelus care poarta un body poate fi schimbat de scutec mult mai usor. In plus, este un obiect vestimentar comod si usor de imbracat, nu incomodeaza mersul, joaca, somnul si ofera copilului libertate in miscari.

Body-urile pentru bebelusi pot fi purtate in orice anotimp – vara poti alege un body cu maneca scurta, pentru zilele racoroase de toamna bebe trebuie sa aiba in garderoba cateva body-uri cu maneca lunga, iarna body-urile pot fi purtate pe sub hainute mai groase. Cea mai buna "costumatie" de somn este o salopetica in genul body-ului, care sa-i acopere bebelusului tot corpul (mai ales ca bebelusii nu stau niciodata inveliti).

Cum alegi body-urile pentru bebelusi

Cel mai important criteriu de selectie al unui body pentru bebelusi este calitatea materialului. Un body bun pentru un bebelusi nu trebuie sa fie scump, dar trebuie sa fie confectionat din bumbac, sa nu aiba cusaturi, prinderi, ate desirate si "mii" de etichete prinse pe interior, care pot deranja si chiar irita sau zgaria pielea bebelusului.body bebelusi  In plus, un body bun nu ar trebui sa se decoloreze, sa se intinda sau sa se deterioreze la prima spalare.

Materialul din care este confectionat body-ul pentru bebelusi trebuie sa fie moale, placut la atingere si usor elastic.

Importanta este si pozitia in care doarme bebelusul. Daca acesta doarme pe spate, ar fi bine sa nu-l imbraci cu body-uri care au capse sau nasturi pe spate, deoarece l-ar putea incomoda; daca bebe doarme pe burtica ai grija sa nu fie deranjat de capse, cusaturi sau altfel de prinderi care sunt pozitionate pe partea din fata a body-ului. Cele mai bune body-uri sunt cele care au capsele pe umeri.

Body-urile pentru bebelusi trebuie sa fie pe marimea copilului – un body prea mic deranjeaza bebelusul pentru ca il trage de umeri; un body prea mare este larg si nu-l protejeaza pe copil.

In ghidul de shopping Qbebe vei gasi cu siguranta multe variante de body-uri pentru bebelusi. Intra pe shopping.qbebe.ro si afla ce ofera producatorii si comerciantii de hainute pentru copii la capitolul body pentru bebelusi.

 


 

 

Articolul urmator
De ce mamele de bebeluși nu trebuie să își poarte părul desfăcut
De ce mamele de bebeluși nu trebuie să își poarte părul desfăcut

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    111 afirmații utile pentru orice situație de la Niculina Gheorghiță
    111 afirmații utile pentru orice situație de la Niculina Gheorghiță

    Am folosit zi de zi afirmații în ultimii ani, iar viața mea este schimbată la 180 de grade. Simt că trăiesc, că mă bucur de viață și că sunt cu adevărat creatorul...

    Un băiețel de 12 ani este dat dispărut. Oricine poate da informații să sune la 112
    Un băiețel de 12 ani este dat dispărut. Oricine poate da informații să sune la 112

    Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați pe 7 decembrie în jurul orei 19.00 de o mamă de 29 de ani din Văleni, jud. Neamț, că în cursul...

    Kit folositor pentru bebeluși și mămici
    Kit folositor pentru bebeluși și mămici

    Gânguresc, zâmbesc, te privesc gingaș și îți umplu inima de fericire. Dar au și momente în care trec ușor de la o stare la alta, dorm prost, plâng și sunt...

    Școlile nu mai au voie să ceară informații despre locul de muncă, ocupația sau profesia părinților
    Școlile nu mai au voie să ceară informații despre locul de muncă, ocupația sau profesia părinților

    Profesorii diriginți și învățătorii nu îi vor mai întreba pe părinții elevilor unde lucrează, ce funcție sau ce meserie au! Ministerul Educației a transmis, joi,...

    Ajungem MARI lansează platforma CDT – Cu De Toate, locul în care tinerii găsesc informaţii importante pe înţelesul lor
    Ajungem MARI lansează platforma CDT – Cu De Toate, locul în care tinerii găsesc informaţii importante pe înţelesul lor

    Cei mai mulţi dintre adolescenţi se simt neînţeleşi, judecaţi, puşi la zid de adulţii din jurul lor, cunoscuţi sau nu. Iar reversul la criticile constante şi la sentimentul de...

    Copiii gemeni: informatii ciudate, dar adevarate
    Copiii gemeni: informatii ciudate, dar adevarate

    Gemenii au fost de-a lungul timpului un subiect foarte interesant pentru toata lumea. Atat cercetatorii, cat si parintii insusi si-au pus multe intrebari referitoare la gemeni. Probabil...

    Dermatita atopica la bebelusi si copii. Tot ce trebuie sa stie parintii despre dermatita atopica
    Dermatita atopica la bebelusi si copii. Tot ce trebuie sa stie parintii despre dermatita atopica

    Dermatita atopica este foarte des intalnita in randul copiilor intre 2 luni si 5 ani. Sunt sanse mari ca un copil sa mosteneasca dermatita atopica daca in familie sunt cazuri de alergii,...

    10 sfaturi utile pentru viitorii tătici care vor să fie de ajutor în momentul nașterii
    10 sfaturi utile pentru viitorii tătici care vor să fie de ajutor în momentul nașterii

    Momentul nașterii este unul cel puțin emoționant, atât pentru viitoarea mămică, dar mai ales pentru mândrul tătic căruia îi revine sarcina de a fi alături de...

    © 2024 Qbebe