Contributors
Manute Creative
SOiL Aromoterapie autentică

Jucăriile senzoriale și importanța lor în dezvoltarea bebelușului

Jucăriile, cele mai bune prietene pentru copii și cele mai de preț ajutoare pentru adulți. Acestea te scot de fiecare dată din impas și sunt o idee perfectă de cadou chiar și pentru un copil pe care nu-l cunoști suficient. Și, desigur, te ajută pe tine, ca părinte, să-ți surprinzi plăcut piciul fără vreo ocazie specială. Așa cum știi deja, jucăriile nu mai sunt de mult timp o simplă sursă de distracție, ci încep să joace un rol din ce în ce mai important în dezvoltarea cognitivă a celor mici. Jucăriile senzoriale se înscriu cu succes în această categorie, pentru că le oferă celor mici ocazia de a descoperi singuri lucruri noi și totodată aprofundarea simțurilor senzoriale. Hai să descoperi mai multe despre aceste jucării, de ce nu trebuie să lipsească din viața copiilor, dar și câteva modele ce sigur vor cuceri imaginație oricărui junior.

Dacă există lucruri de care niciun copil nu duce lipsă, atunci cu siguranță este vorba despre jucării. Acestea sunt prezente în viața celor mici încă din primele zile de viață și rămân multă vreme principale surse de distracție. Sigur, este de preferat să alegi jucării ce antrenează mintea juniorilor, dar îi și stimulează din punct de vedere senzorial. Așadar, cei mici trebuie să intre în contact cu jocurile ce le stimulează simțul tactil, cel auditiv, cât și cel olfactiv și vizual. Și iată cum ajungi într-o clipită la jucăriile senzoriale, ce reușesc să pună simultan la "treabă" toate funcțiile importante ale copilului tău. Astfel de jucării te așteaptă în magazinul online ermetico.ro, unde pasiunea pentru jucării i-a făcut pe reprezentanții magazinului să dorească să rămână veșnic copii.

Și totuși, cum alegi jucăria senzorială potrivită? Ei bine, jucăria perfectă trebuie să fie cât mai colorată și cu design interesant pentru a capta atenția copilului. Vei vedea că micuțul devine imediat curios și își manifestă dorința de a atinge și de a cerceta noul obiect. Odată ajunsă jucăria în mâinile juniorului, aceasta urmează să fie gustată, mirosită și aruncată, pentru a se descoperi un posibil sunet atractiv. Ajungem și la cel de-al doilea "must", rezistența. Este de preferat să alegi jucării de calitate, ce rezista eroic la șocuri de orice fel. Acestea fiind zise, te invităm să descoperi câteva jucării senzoriale din rafturile ermetico.ro, numai bune pentru copiii puși pe distracție.

Măsuța multifuncțională 2 în 1

 Masuta multifunctionala 2 in 1 Activitati Bebe Sealife Este o jucărie multifuncțională ideală pentru bebeluși curioși. Este alcătuită dintr-o măsuță propriu-zisă și un panou cu jucării interactive. Acesta poate fi luat "la pachet" și atunci când plecați în vacanță și juniorul dorește să se bucure de jucăria lui preferată. Panoul interactiv este accesorizat cu jucării marine super distractive, diverse sunete interesante pentru cel mic, un pian cu clape. Toate acestea sunt fabricate din materiale de cea mai bună calitate, sunt vesel colorate și sigur de utilizat.

Cub cu forme și culori

 Cub cu forme și culori Egmont 10 forme diverse și un cub! Unde este distracția? În încercările micuțului de a introduce formele în cub prin locurile potrivite. Astfel, capacitățile cognitive ale juniorului sunt antrenate atunci când copilul încearcă să recunoască formele, simțul tactil și vizual sunt stimulate când formele intră în cub și amuzamentul își face imediat apariția prin încercările eșuate. Este un joc interactiv numai bun pentru toată familia, când încercați să petreceți timp de calitate alături de mezin.

Puzzle Bufniță

 Jucarie senzoriala puzzle din fetru bebelus Bufnita Fără îndoială, puzzle-ul a fost și rămâne un joc ce stârnește interesul oricărui copil. Indiferent de formă, vârsta căreia se adresează și etapele de soluționare, este o jucărie senzorială ce trebuie să se regăsească în cutia cu jucării a copilului. Asta înseamnă că puzzle-ul Bufniță din fetru este o idee excelentă pentru micul tău îngeraș. Este o modalitate perfectă prin care copilul să învețe culorile și să intre în contact cu noile texturi. Puzzle-ul este simplu de folosit, părțile componente, 4 la număr, având sistem de prindere cu scai și-l va motiva pe junior să reușească să completeze imaginea cu Bufnița prietenoasă.

Puzzle Copacul Oski

 Puzzle senzorial din lemn si fetru Copacul Oski Djeco Rămânem tot la capitolul puzzle, dar avansăm puțin în dificultate și îți facem cunoștință cu jucăria senzorială Copacul Oski. Acesta este fabricat din lemn și fetru, vopsite în culori pe bază de apă. Combinația celor două va stimula simțul tactil al micuțului, fiind plăcut surprins de diferența dintre cele două. Jocul conține animale simpatice din lemn, groase și ușor de prins, tridimensionale. Sarcina piciului este de a găsi locul potrivit pentru fiecare necuvântătoare, astfel încât tabloul senzorial să fie complet.

Pisică muzicală

 Jucărie muzicală pisica Diego, Egmont Jucăriile senzoriale reușesc să stimuleze și simțul auditiv și să antreneze urechea muzicală, ceea ce face și Pisicuța muzicală. Este confecționată dintr-un material moale, plăcut la atingere și prietenos cu pielea sensibilă. Jucăria senzorială va deveni cel mai bun partener de somn pentru cel mic, cu atât mai mult cu cât melodia redată este de leagăn. Pisicuța muzicală este numai bună și de luat în vacanță, când schimbarea mediul poate tulbura programul de somn la mezinului familiei.

Piramida Montessori

 Piramida tip Montessori Sunt cunoscute deja efectele benefice ale jucăriilor Montessori asupra dezvoltării copiilor, ceea ce înseamnă că piramida pisică din magazinul online ermetico.ro trebuie să se numere printre jucăriile copilului tău. Este fabricată din lemn și vopsită în culori vesele și non-toxice și stimulează dezvoltarea motricității și coordonării ochi-mână. Mai mult decât atât, interacțiunea cu textura lemnului și impactul culorilor vii vor antrena simțul vizual și pe cel tactil al bebelușului.

 

http://ermetico.ro/

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cărţile senzoriale pentru copii: Cele mai bune jucării de călătorie
  Cărţile senzoriale pentru copii: Cele mai bune jucării de călătorie

  Să alegi jucăriile adecvate pentru copilul tău nu este tocmai ușor, având în vedere că trebuie să ţii cont de numeroase aspecte, precum calitatea, versatilitatea,...

  Copiii petrec din ce în ce mai puțin timp în aer liber: cum este afectată dezvoltarea lor fizică și psihică
  Copiii petrec din ce în ce mai puțin timp în aer liber: cum este afectată dezvoltarea lor fizică și psihică

  Copiii petrec din ce în ce mai puțin timp în aer liber, iar acest lucru are un impact uriaș asupra sănătății și dezvoltării lor fizice și psihice. Efectele paradoxale...

  Trucul șiret al unei mame care face copiii să își strângă jucăriile
  Trucul șiret al unei mame care face copiii să își strângă jucăriile

  Anul trecut, după sărbătorile de iarnă, o mamă a postat pe Instagram o sugestie legată de cum un copil ar putea fi convins să-și adune jucăriile împrăștiate. Aceasta a...

  Artă inspirată din natură: Jucăriile de lemn la mare căutare!
  Artă inspirată din natură: Jucăriile de lemn la mare căutare!

  Dacă vrei să-i oferi copilului niște jucării frumoase, rezistente și deosebit de versatile, orientează-te spre cele de lemn. Parcurgând articolul de mai jos vei afla ce beneficii...

  De ce sunt periculoase jucăriile gelatinoase slime
  De ce sunt periculoase jucăriile gelatinoase slime

  Printre cele mai îndrăgite jucării din ultimul deceniu se află și slime. Deși poți fi tentată să cedezi insistențelor copilului tău de a avea cât mai multe slime, ține...

  Importanta fierului in alimentatia copiilor
  Importanta fierului in alimentatia copiilor

  In perioada de crestere, copiii au nevoie de 5 ori mai mult fier per kg corp decat un adult.

  Ce semnificație importantă are sărbatoarea Sfântului Alexandru
  Ce semnificație importantă are sărbatoarea Sfântului Alexandru

  În fiecare an, pe 30 august, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Alexandru, o importantă figură bisericească care a trăit în secolul al IV-lea, pe vremea...

  © 2021 Qbebe