La plimbare cu bebe! Ce model de scaun auto trebuie să alegi pentru siguranța și confortul copilului

La plimbare cu bebe! Ce model de scaun auto trebuie să alegi pentru siguranța și confortul copilului

Bianca Geica - Redactor Senior

Scaunul auto nu trebuie să lipsească din mașina niciunui părinte și trebuie să respecte toate criteriile de siguranță astfel încât copilul să fie în siguranță în timpul unei călătorii, fie ea chiar și până în parc. Dincolo de aspect și funcționalități, atunci când alegi un scaun auto pentru prichindelul tău, trebuie să ai grijă ca acesta să fie confortabil, sigur, stabil și rezistent!

Iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont atunci când alegi un scaun de mașină pentru copilul tău, dar și ce modele există pe piață!

Până la ce vârstă trebuie să stea copiii în scaun auto?

În România, legislația rutieră spune că orice copil sub 1.35 m trebuie transportat în mașină doar pe bancheta din spate, în scaun auto. Abia după ce depășește această înălțime (lucru care se întâmplă în jurul vârstei de 7 ani), copilul poate circula direct pe bancheta din spate, eventual pe un înălțător, astfel încât centura de siguranță a mașinii să nu treacă peste zona feței sau a gâtului celui mic sau să îl incomodeze în vreun fel.

Abia după vârstă de 12 ani, copiii au voie pe scaunul din față al mașinii, însă trebuie să fie mai înalți de 1.50 m.

Sfaturi și recomandări pentru alegerea scaunului auto pentru copii

Pe piață există atât de multe modele de scaune auto concepute în funcție de vârstă, greutate, înălțime și poziționare, încât la un moment dat te-ai putea simți copleșită când vine vorba de alegerea scaunului potrivit pentru prichindelului tău.

Iată care sunt criteriile de care ar trebui să țină cont orice părinte în alegerea scaunului auto pentru copil, conform The National Health Service:

 • Atunci când cumperi un scaun auto, cel mai bine este să încerci câteva modele în mașină înainte de a lua o decizie. Găsește un comerciant care este dispus să te ajute în acest sens. Întreabă dacă personalul a fost instruit în montarea scaunelor auto. Dacă nu te poți deplasa la un magazin fizic, unii producători de scaune auto au ghiduri online care arată în ce mașini se potrivesc scaunele lor.
 • Verifică dacă mașina ta are conectori Isofix încorporați. Aceștia sunt concepuți pentru a facilita montarea scaunelor auto pentru bebeluși și copii. Majoritatea mașinilor moderne de familie sunt dotate cu aceste sisteme de fixare, care de obicei sunt „ascunse” în crăpăturile dintre capitonajul scaunelor auto.
 • Alege întotdeauna un scaun auto care să corespundă înălțimii și greutății actuale a copilului. Nu înseamnă că trebuie să cumperi câte un scaun auto nou de fiecare dată când înălțimea sau greutatea copilului tău depășesc un anumit prag. Alege un scaun auto adaptabil, care să poată fi folosit până la vârste mai mari.
 • Conform Asociației Americane de Pediatrie, un scaun auto care să poată fi așezat atât cu fața la sensul de mers, cât și cu spatele (rear-facing), reprezintă cea mai bună alegere. De altfel, recomandarea este ca părinții să folosească un scaun auto orientat cu spatele la sensul de mers până când copilul împlinește vârsta de 4 ani. Motivul? Când este așezat astfel, scaunul oferă mai multă protecție celui mic în cazul unui accident rutier, pentru că șansele de a se răni la mâini sau la picioare sunt mult mai mici.
 • Nu cumpăra un scaun auto la mâna a doua. Acesta ar putea fi deteriorat în urmă unui accident și este posibil să nu aibă toate piesele, inclusiv instrucțiunile. De asemenea, este posibil să nu fie cel mai sigur și mai ușor de utilizat model și, în plus, s-ar putea să nu se potrivească bine mașinii tale!

Acceptă un scaun auto de la prieteni sau familie doar dacă îi cunoașteți istoricul, dacă nu este prea vechi și dacă este însoțit de instrucțiuni.

Modele de scaune auto potrivite pentru copii

Acum că ai aflat care sunt criteriile de care trebuie să țîi cont în alegerea unui scaun auto pentru copilul tău, nu îți mai rămâne decât să cercetezi piață! Și ca să îți fie mai ușor să găsești produs potrivit, venim în ajutorul tău cu câteva modele de scaune auto în funcție de înălțimea micuțului tău.

Scaunele auto Maxi-Cosi sunt printre cele mai apreciate în rândul proaspeților părinți, întrucât acestea sunt testate îndelung înainte de a fi lansate pe piață și sunt foarte ușor de instalat. Iată ce îți recomandăm:

Scaun auto pentru copiii cu înălțimea între 40 cm și 75 cm

Scaunul auto I-Size Coral 360 oferă soluția supremă și confortabilă pentru o plimbare sigură în mașină. Scaunul auto modular pentru bebeluși este format din carcasă tare, carcasa de siguranță Safety Shell, și suportul special ușor și detașabil, Soft Carrier.

Scaunul corespunde standardului ECE i-Size (R129) și este potrivit de la naștere până la aproximativ 12 luni, adică până când cel mic ajunge la greutatea de 12 kg.

Cea mai recentă generație cu tehnologie FlexiSpin îți permite să o rotești cu ușurință scaunul la 360°, cu o singură mâna. Îl poți așeza pe cel mic în scaunul auto cu fața către tine, sau cu spatele la sensul de mers.

Carcasa exterioară de protecție Safety Shell asigură siguranța necesară în timpul călătoriilor cu mașina. Instalarea corectă a carcasei de transport este confirmată de ajutorul indicatorilor audio-vizuali. Coralul respectă standardul i-Size și oferă siguranță în timpul deplasării.

Scaun auto pentru copiii cu înălțimea între 40 cm și 82 cm

Scaunul auto I-Size Pebble 360 este potrivit pentru bebelușii de până în 15 luni, cu o greutate de maxim 13 kg și înălțimea cuprinsă între 40 și 82 cm.

Rotirea intuitivă Flexi Spin și reglarea temperaturii datorită Clima Flow sunt doar două dintre caracteristicile de top ale funcționalității și confortului - cea mai recentă generație Maxi-Cosi Pebble 360. Pebble 360 ​​se rotește foarte ușor pe baza FamilyFix 360 (nu este inclusă în livrare) și poate fi rotiță folosind o singură mână.

Pentru a asigura siguranța și confortul bebelușului, Maxi-Cosi Pebble 360 ​​are ClimaFlow pentru a ajută la reglarea temperaturii bebelușului, iar tehnologia G-CELL Side Impact va menține copilul protejat de forțele unei coliziuni laterale.

Scaun auto pentru copiii cu înălțimea între 40 cm și 105 cm

Scaunul auto I-Size Pearl 360 poate fi utilizat de la naștere până la vârsta de 4 ani, când copilul atinge o greutate de maxim 17.5 kg. Este potrivit pentru copiii cu înălțimea cuprinsă între 40 cm și 105 cm și corespunde standardului ECE i-Size (R129/ 03).

Pearl 360 este un scaun rotativ perfect confortabil și sigur, ce poate fi utilizat pe termen lung. Maxi-Cosi Pearl 360 este aprobat conform celui mai recent standard european de siguranță i-Size. Scaunul auto premium pentru copii asigură o protecție mai bună a capului, gâtului și corpului și permite o poziție orientată spre spate de până la 105 cm (aproximativ 4 ani) cu baza. Această poziție este recomandată și considerată mult mai sigură pentru copii. Alternativ, Pearl 360 poate fi instalat și în vehicul în modul orientat înainte.

Datorită structurii speciale în fagure - G-CELL - siguranță este garantată în cazul unui impact lateral. Tehnologia inovatoare oferă o protecție eficientă, reduce forțele care apar într-un accident și riscul de rănire în cazul unui impact lateral periculos.

În plus față de siguranță și ușurință în utilizare, acest scaun auto orientat spre spate oferă, de asemenea, multă flexibilitate! Are cinci poziții de șezut și odihnă, care pot fi reglate independent de poziția de călărie, astfel încât copilul tău poate să stea în poziție verticală sau să doarmă liniștit.

Reductorul scaunului inclus asigura faptul că nou-născutul tău poate stă așezat și întins confortabil. Mai târziu, scaunul spațios oferă mult spațiu pentru a crește.

Echipat cu un tetier reglabil pe înălțime, părinții vor adora reglarea simplă și simultană a tetierelor și a hamului. Sistemul sau foarte convenabil de curea „Easy-Out” rămâne deschis și micul tău pasager poate fi închis și eliberat în câteva secunde.

Reglarea confortabilă a temperaturii ClimaFlow creează o atmosfera specială de confort. Prelucrarea de înaltă calitate a panourilor ClimaFlow, a spumei respirabile și a țesăturilor cu reglare climatică promovează o circulație plăcută a aerului. 

Scaunele auto Maxi-Cosi se găsesc la Bebe Concept & More, magazin online care furnizează produse de înalta calitate la prețuri avantajoase, pentru a ușura viață zilnică a părinților și a oferi un plus de confort și siguranță celor mici. Vezi și mai multe modele de scaune auto pentru copii pe site-ul www.bbc-shop.ro.

Articolul urmator
Bebe a ajuns acasă! 5 produse care îți vor fi de mare ajutor în prima lui etapă de viață
Bebe a ajuns acasă! 5 produse care îți vor fi de mare ajutor în prima lui etapă de viață

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ghid de siguranță pentru părinți de la Comisia Europeană: cum cumperi produsele pentru copii (jucării, pătuțuri, scaune auto)
  Ghid de siguranță pentru părinți de la Comisia Europeană: cum cumperi produsele pentru copii (jucării, pătuțuri, scaune auto)

  În fiecare an, Comisia Europeană reunește autoritățile naționale responsabile cu supravegherea pieței (MSA)din Uniunea Europeanăși Spațiul Economic Europeanpentru a coopera...

  Dacă ești din București, trebuie să mergi cu cei mici la o plimbare cu metroul lui Moș Crăciun. Pe ce magistrale circulă
  Dacă ești din București, trebuie să mergi cu cei mici la o plimbare cu metroul lui Moș Crăciun. Pe ce magistrale circulă

  Începând cu data de 6 decembrie, metroul din București pregătește o surpriză inedită pentru copii. Este vorba despre metroul lui Moș Crăciun.

  Cele 10 porunci pentru siguranța copilului în mare sau în piscină
  Cele 10 porunci pentru siguranța copilului în mare sau în piscină

  Printre cele mai așteptate momente ale vacanței de vară se numără și zilele cu bălăceală în mare sau la piscină. Cu mic, cu mare, ne adunăm și, plini de voie-bună,...

  Nu mai arătați cu degetul către părinții care au copii fără geacă de iarnă în scaunul auto!
  Nu mai arătați cu degetul către părinții care au copii fără geacă de iarnă în scaunul auto!

  Specialiștii recomandă părinților să nu își mai lase copiii mici în scaunul auto îmbrăcați foarte gros în geacă de iarnă. O mamă mărturisește că a fost...

  „Scutecul inteligent”, unealta viitorului pentru următoarele generații de părinți. Trimite notificări pe telefon când bebe trebuie schimbat
  „Scutecul inteligent”, unealta viitorului pentru următoarele generații de părinți. Trimite notificări pe telefon când bebe trebuie schimbat

  Trebuie să recunoaștem, viața noastră ar fi mult mai simplă dacă scutecele copiilor noștri ar fi dotate cu niște senzori care să ne anunțe când este momentul să fie...

  Ce este frumusețea? Jessica, un model cu sindromul Down, îți dă răspunsul
  Ce este frumusețea? Jessica, un model cu sindromul Down, îți dă răspunsul

  Pentru fiecare dintre noi, frumusețea înseamnă altceva. Dacă anumite persoane se concentrează mai mult asupra aspectelor fizice, altele consideră că trăsăturile armonioase...

  Un băiat de 8 ani din Bistrița Năsăud a fost legat de scaun și tras de urechi de învățătoare
  Un băiat de 8 ani din Bistrița Năsăud a fost legat de scaun și tras de urechi de învățătoare

  Un dascăl din Bistrița Năsăud ar fi tras de urechi un elev și l-ar fi legat cu scotch de scaun în timpul orelor. Copilul ar fi aruncat cu o bucățică de plastilină într-o...

  O fetiță de 9 ani cu Down a devenit model Burberry după ce medicii au spus că nu va putea să meargă sau să vorbească niciodată
  O fetiță de 9 ani cu Down a devenit model Burberry după ce medicii au spus că nu va putea să meargă sau să vorbească niciodată

  Nimic nu este imposibil! O fetiță de nouă ani cu sindromul Down a sfidat așteptările medicilor care credeau că nu va putea niciodată să meargă sau să vorbească, iar acum este...

  © 2024 Qbebe