Dacă unele chestiuni, cum ar fi schimbatul scutecelor sau cumpărarea suzetelor, sunt cel mai bine de învățat și achiziționat din mers, există o serie de aspecte și articole de care ar trebui să te ocupi înainte să naști. Pe lângă haine și alte accesorii, este necesar să faci un calcul estimativ privind costurile medicale, să îți planifici concediul de creștere a copilului și să creezi un buget pe care să-l folosești pentru achiziționarea produselor esențiale.
Ce îți trebuie neapărat pentru ieșirile în aer liber?
Clar trebuie să te pregătești pentru o prospectare a pieței de carucioare. Detalii aici. Vei găsi foarte multe modele în magazinele online, iar recenziile te vor ajuta să iei cea mai bună decizie. Te sfătuim să cumperi și o husă pentru ploaie pe care să o ai mereu la îndemână pentru zilele mohorâte. De asemenea, un alt articol esențial este scaunul de mașină, care este recomandat să-l cumperi înainte de nașterea bebelușului și pe care să-l montezi cu spatele la sensul de mers. Apoi, sfatul nostru este să achiziționezi și protecții solare pentru geamurile mașinii și o oglindă pentru a vedea copilul din scaunul din față.
Completează „echipamentul” cu o geantă de scutece, pe care să o folosești cu ocazia plimbărilor voastre. Aceasta nu va fi utilă doar pentru scutece, ci și pentru haine, suzete, șervețele umede, cremă de soare și alte articole importante pentru voi.
În plus, poți lua în considerare să cumperi un sistem de purtare, care îți va fi foarte folositor în zonele unde nu poți utiliza căruciorul. Mai mult, acesta s-ar putea să fie minunat pentru adormirea bebelușului, mai ales că se presupune că ar reduce din intensitatea colicilor. Chiar dacă prețul s-ar putea să fie mai mare, ai grijă să alegi un model ergonomic astfel încât poziția bebelușului să fie corectă.
Ce îți este esențial în casă?
Chiar dacă te gândești să dormi împreună cu cel mic, un pat sau un coș îți vor fi extrem de necesare pentru momentele în care vrei să-l lași pe cel mic în siguranță și tu să te ocupi de diverse activități casnice.
Investește într-o saltea bună pentru pat. Potrivit specialiștilor, saltelele cu straturi din nucă de cocos sunt excelente pentru primii ani de viață. Acestea sunt ferme, au proprietăți anti-umezeală și antialergice și permit o mai bună circulare a aerului împiedicând astfel încălzirea excesivă a corpului. Apoi, este bine să schimbi draperiile și să cumperi unele mai dense și mai închise la culoare prin care lumina să nu pătrundă. În primele săptămâni, copilul va dormi foarte mult și tocmai de aceea trebuie să-i creezi spațiul perfect pentru odihnă.
De asemenea, multe mame sunt de părere că un sistem de monitorizare este indispensabil. Fiecare mamă vrea să-și verifice bebelușul și ultimul lucru pe care și-l dorește este să-l trezească cu scârțâitul ușii. Dacă tot suntem la capitolul odihnă, nu uita să cumperi un sac de dormit. Acest tip de produs îl va ajuta pe copil să se simtă confortabil, iar tu nu îți vei face griji privind siguranța lui în timpul somnului.
În plus, dacă ai spațiul necesar, ar fi minunat să cumperi o măsuță de înfășat împreună cu câteva aleze pe care să le folosești când schimbi copilul. Desigur, nu uita să iei scutece și cremă specială pentru iritațiile care ar putea să apară mai ales în primele săptămâni, pielea fiind extrem de fină. Și, nu în ultimul rând, dacă nu ai o cadă unde să poziționezi un suport special de baie pentru bebeluș, atunci ar trebui să cumperi o cădiță.
În funcție de metoda de hrănire aleasă, s-ar putea să-ți fie necesară o pernă de alăptare, două-trei biberoane cu tetine din silicon, perie pentru sticle, sterilizator, mai multe bavete și cârpe pentru a proteja hainele atunci când cel mic va regurgita. Dacă vei alăpta, cumpără câteva sutiene și bluze speciale pentru alăptat, tampoane și nu uita de o cremă pe bază de lanolină pentru mameloane. Totodată, s-ar putea să îți fie necesare o pompă de sân și pungi speciale pentru depozitarea laptelui, dar acestea le poți cumpăra și după nașterea copilului.
Vei avea nevoie de haine, pe care să le alegi în funcție de sezon. Cumpără body-uri cu mânecă scurtă și lungă, dar care să fie cu capse, astfel încât să-ți fie mai ușor să schimbi scutecul. Adaugă listei șosete, încălțăminte ușoară, de tip botoșei, pentru plimbările lungi, pantaloni de bumbac, două sau trei hanorace şi pulovere, o căciulă pentru zilele mai friguroase sau cu vânt. Apoi, ar fi de preferat ca atunci când bebelușul ajunge acasă să mai ai pregătite câteva medicamente importante, precum antivirale, termometru, ser fiziologic, foarfecă pentru unghii, perie moale, tampoane sterile cu care să ștergi ochii și urechile celui mic după baie, o pompiță de nas și un ulei de masaj.
Surse foto: Unsplash