Primii pantofi ai bebelușului: Cum faci alegerea potrivită?

Primii pantofi ai bebelușului: Cum faci alegerea potrivită?

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Momentul în care vei alege primele hăinuțe ale bebelușului tău sunt încărcate de emoție și nici nu îți vei da seama când, pe negândite, va sosi și clipa în care vei alege pantofiorii de care are nevoie pentru primii pași. Vei fi cuprinsă de un amestec de bucurie, de încântarea că micuțul tău devine din ce în ce mai independent, dar și de nostalgie, gândindu-te că, peste ani, vei realiza că toate momentele prețioase alături de puiul tău au fost ca un vis frumos. Desigur, îți vei dori ca pantofiorii aleși să fie frumoși, confortabili și rezistenți, dar nu trebuie să omiți nici următorul aspect: trebuie să-i permită să-și formeze un mers normal, să aibă parte de o dezvoltare optimă a piciorușelor, astfel încât să nu fiți în situația de a vă confrunta cu probleme care de care mai serioase. Cu atât mai mult cu cât bebelușul are deja unele probleme care țin de sănătatea piciorului, este mai important să găsești pantofi care să vă ajute să le depășiți în cele mai bune condiții. Ca să îți fie mai simplu să te orientezi, parcurge cu atenție și articolul de mai jos, din care vei afla nu numai care sunt criteriile pe care trebuie să le iei în seamă pentru a opta pentru cei mai adecvați pantofi pentru bebelușul tău, ci vei putea să descoperi și câteva modele de încălțări de la Puppa.ro, pentru fetițe și pentru băieței, care se disting prin calitatea deosebită și prin look-ul irezistibil.

Primii pantofi ai bebelușului- trucuri care să te ajute să-i alegi pe cei mai buni

Pentru a putea să alegi cei mai potriviți pantofi pentru bebeluș, care să nu-i afecteze în niciun fel dezvoltarea normală a picioarelor și care să-l ajute să se simtă oricând în largul său, ține cont și de sfaturile de mai jos:

Examinează cu atenție pantofii
Foarte bine va fi, pentru sănătatea picioarelor bebelușului, ca pantofii să fie dotați cu un ștaif întărit, iar amortizarea să se poată realiza fără probleme datorită branțurilor și unor susținătoare plantare. În același timp, este vital ca pantofii să se poată îndoi în zona în care piciorul se îndoaie în mod natural: în zona „pernuței” piciorului.

 

Fii atentă la mărimea pantofilor
Unul dintre demersurile esențiale pe care le vei face pentru a cumpăra ceea ce trebuie este să vezi dacă încălțămintea este exact pe măsura bebelușului. Ca să îți fie mai ușor din acest punct de vedere ia în calcul următorii pași:

  • Realizează „testul lungimii”- Vezi dacă vei putea să-ți introduci degetul mare în spațiul aflat între degetul cel mai mare al bebelușului și partea din spate a pantofului. Un spațiu rămas între 1,2-1,3 cm este potrivit pentru ca micuțul tău să se simtă lejer. O altă metodă prin care ai putea să găsești mărimea potrivită pentru încălțările bebelușului este și aceasta: când acesta va sta în picioare, pune-i tălpițele pe o bucată de hârtie sau carton și realiză-le conturul. Le vei măsura apoi cu un centimetru, pe lungimea cuprinsă între vârful degetului mare și călcâi
  • Ocupă-te și de „testul lățimii”- Acesta se va realiza simplu: tot ce vei avea de făcut va fi să găsești punctul în care pantoful respectiv este cel mai lat și să verifici dacă poți să-l presezi între degetele tale. În cazul în care pantoful se lățește prea mult, înseamnă că e prea lat pentru bebeluș
  • Nu omite „testul călcâiului”- Verifică partea din spate a pantofilor bebelușului: îți vei introduce degetul mic în spațiul dintre pantof și călcâiul copilului. Dacă se va potrivi perfect, atunci înseamnă că ai găsit măsura adecvată

De asemenea, ca să fii pe deplin convinsă că ai luat măsura de pantofi potrivită bebelușului ar trebui să detectezi orice semn de disconfort al acestuia. Spre exemplu, dacă vei sesiza că acesta nu merge ca de obicei sau vei vedea urme roșii sau zone iritate pe piciorușul său, înseamnă că va trebui să cauți alți pantofi.

Găsește materialul potrivit
Unul dintre cele mai importante lucruri de care să ții seama este următorul: pantofii bebelușului trebui să fie cât mai ușori, astfel încât să-i permită să pășească fără dificultate, cu atât mai mult cu cât abia a început să meargă.

Alt detaliu semnficativ este și acesta: materialul din care sunt confecționați pantofii trebuie să lase pielea să respire, în condițiile în care și bebelușii transpiră abundent la picioare. De aceea, respectă și următoarele indicații:

  • Optează pentru pantofi confecționați din piele moale, de calitate sau din orice alt material ce permite pielii să respire (de exemplu, din material textil)
  • Evită pantofii din piele rigidă- Aceștia pot fi dăunători pentru mersul bebelușului
  • Fugi de materialele sintetice- Deși acestea pot fi foarte ușoare, nu sunt bune întrucât nu permit aerisirea piciorului

Alege pantofi care să nu alunece
Pentru a-ți ști bebelușul permanent în siguranță, pantofii pe care îi va purta trebuie să nu alunece. De pildă, cei care au tălpi antiderapante sunt ideali, conferindu-le suficientă stabilitate și reducând considerabil riscul de căzături.

Optează pentru pantofi de cea mai bună calitate
Chiar dacă ți se pare că anumiți pantofi pentru bebeluși sunt mult prea scumpi pentru cât de des vor fi înlocuiți, gândește-te că prețul ridicat este asociat, de cele mai multe ori, cu o calitate ridicată.

Contează enorm ca primii pantofi ai bebelușului să fie de o calitate superioară întrucât îl vor însoți pe acesta pe măsură ce își dezvoltă noi abilități motorii și îi vor susține dezvoltarea sănătoasă în ansamblul său. Practic, pantofii de calitate sunt cei care se vor adapta cel mai bine ritmului de creștere și dezvoltare a micuțului tău, permițându-i totodată să se simtă permanent confortabil.

O pereche de pantofi de calitate se va distinge întotdeauna prin:

  • Materialul din care sunt confecționați este flexibil și lasă pielea să respire
  • Pantofii nu sunt grei
  • Sunt foarte comozi și rezistenți

Prinde momentul din zi cel mai potrivit pentru a cumpăra pantofi bebelușului
Așa cum se întâmplă și cu noi, cei mari, și cei mici au picioarele mai inflamate către finalul unei zile. Acesta este motivul pentru care se recomandă, pentru a putea achiziționa cei mai potriviți pantofi pentru bebelușul tău, să mergi la cumpărături după-amiaza sau pe seară.

Mizează pe pantofi care să se încalțe cu ușurință
Desigur că orice mămică s-a confruntat cu situații în care a fost nevoită să-și descalțe și să-și încalce bebelușul de mai multe ori pe parcursul unei zile. În aceste condiții, va conta enorm să ai la îndemână pantofi care să poată fi încălțați și descălțați cât ai clipi din ochi.
Spre exemplu, cei cu arici sunt oricând o opțiune excepțională. Contează însă ca „ariciul” să se poată prinde așa cum trebuie pentru a nu fi în situația de a se desface și în timpul mersului!

Măsoară periodic piciorușele bebelușului
Ca să reușești să-i pui mereu la dispoziție cei mai potriviți pantofi, nu neglija nici acest aspect: măsoară, la un anumit interval, piciorușele copilului.

Din acest punct de vedere, opiniile specialiștilor sunt împărțite. De pildă, există voci care susțin că picioarele bebelușului ar trebui măsurate la 6-8 săptămâni, în timp ce altele susțin că măsurătorile ar trebui să se realizeze la 3 luni.

Îți vei da seama când este momentul să cumperi alți pantofi dacă vei sesiza anumite urme de disconfort la bebeluș, după ce poartă pantofii respectivi: piciorușele sunt mai inflamate ca de obicei, apar zone înroșite, apare vreo bășică, bebelușul devine mai agitat odată ce este încălțat cu ei.

Nu-i da bebelușului să poarte pantofi purtați de alți copii
Oricât de frumoși sau de calitate ți s-ar părea pantofii oferiți de alte persoane bebelușul tău, evită să-l încalți cu cei purtați de alți copii.
Specialiștii consideră că trebuie să ții seama de acest sfat în condițiile în care pantofii deja purtați nu-i vor da posibilitate bebelușului să-și dezvolte picioarele și mersul la un nivel optim. Mai mult decât atât, aceștia s-au modelat deja după un alt stil de mers, fiecare dintre noi având tipuri diferite de a merge.

Vrei să găsești cel mai nimerit pantofior, pentru cel mai drăgălaș picior? Iată cum Emel îți vine în ajutor!

Să reușești să faci rost de prima dată de pantofi pentru bebelușul tău, despre care să ai încredere că îi vor susține dezvoltarea armonioasă, dar și care să fie rezistenți, ușori, comozi, frumoși și ușor de purtat, nu este tocmai la îndemână. De aceea, Emel a ținut seama de aceste dorințe ale părinților și creează încălțăminte de cea mai înaltă calitate, care să țină pasul cu creșterea copiilor.

Una dintre cele mai speciale calități ale încălțărilor de la Emel este aceasta: sunt realizate în totalitate manual, de mâini pricepute, care știu cum să prelucreze pielea cu cea mai mare grijă pentru a garanta confortul, funcționalitatea și aspectul deosebit de agreabil al produselor. Mai mult decât atât, pielea utilizată de specialiștii din cadrul Emel este lipsită de substanțe care ar putea să le fie nocive copiilor.

O altă trăsătură demnă de luat în seamă, care convinge asupra unicității produselor Emel, este următoarea: pantofii sunt destinați să fie purtați atât în condiții normale, dar sunt adecvați și pentru a preveni sau pentru a ameliora anumite probleme ce pot interfera cu dezvoltarea firească a piciorului copilului, precum:

  • Genu Valgum (așa-numitele „picioare în X”)
  • Genu Varum („picioare în paranteză”- se remarcă prin proeminența genunchiului în afară)
  • Talus Valgus (presupune ca unul dintre picioare sau ambele să se lipească de gambă. Odată ce copilul merge, se observă cum calcă spre interior)
  • Hipermobilitatea articulară (laxitatea ligamentară- articulațiile se mișcă excesiv, ajungând și în poziții aflate dincolo de limita de mișcare normală)
  • Platfus (reprezintă aplatizarea arcului piciorului)
  • Degetul în ciocan (apare de obicei la al doilea deget de la picior, dacă un mont împinge cumva degetul mare sub el sau poate să afecteze și cele trei degete mai mici)
  • Bătăturile

De asemenea, pentru a se conferi marca distinctă a pantofilor de la Emel, aceștia nu au o culoare identică și nici aceeași structură pe întreaga lor suprafață. Acest semn distinctiv se datorează frumuseții lor naturale, autentice, menită să îi facă apreciați, prin comparație cu produsele obișnuite, realizate industrial.

Fie că ești mămica unei fetițe, fie că ești mămica unui băiețel, cu siguranță vei reuși să găsești ceva care să te atragă în mod special printre modelele propuse de Emel, disponibile în cadrul puppa.ro. Descoperă câteva sugestii chiar mai jos!

Încălțăminte bebeluși Baby First Steps-piele-Handmade
Acești „papucei” vor fi deosebit de confortabili pentru cei mici, fiind confecționați din cea mai moale piele, având și o talpă ușoară și foarte flexibilă, numai bună pentru a face în ei primele „ture”.
Dacă ai fetiță, optează pentru un model de piele roz, cu inimioare delicate, iar pentru un băiețel orientează-te spre un model într-o nuanță ceva mai închisă, cu un imprimeu cu steluțe sprintene.

   

Încălțăminte bebeluși First- piele- handmade
Pentru ca bebelușul tău să pășească voinicește prin lume, are nevoie și de pantofiori realizați din cea mai fină piele.
Următorul model este și el ideal pentru primii pași, fiind dotat cu o talpă moale, foarte flexibilă și având o nuanță deosebit de versatilă, tare simplu de asortat.

Pantofi din piele- handmade- EMEL-
Asemenea modelelor prezentate mai sus, și acesta este realizat 100% manual, fiind ideal pentru primii pași ai băiețelului tău.
Datorită acestor pantofiori, copilul va fi nu numai în trend, dar se va afla și în deplină siguranță, în condițiile în care talpa este anti-alunecare și elastică, permițându-i să zburde cât e ziua de lungă.

Pantofi Ortopedici Emel din Piele- Handmade
În vederea unei deprinderi corecte a mersului, pantofiorii de cea mai bună calitate sunt esențiali. Nu ezita și alege, pentru bebelușul tău și următorul model propus de Emel. Acesta se distinge nu numai prin culoarea deosebită, prin aspectul sidefat, ci și prin pielea deosebit de moale, care pur și simplu va răsfăța piciorușele dornice de mișcare.
Siguranța copilului va fi asigurată și datorită tălpii anti-alunecare, elastică, menită să se adapteze mersului acestuia.

Sandale din piele- handmade- EMEL
Ai o fetiță care face primii pași și vrei să o încalți cu săndăluțe? În acest caz, ai găsit exact ce îți trebuie: sandale ce se încalță rapid, care oferă o susținere adecvată gleznei, realizate din piele tăbăcită, cusută manual. Cu aceste săndăluțe vă veți asorta cu ușurință în orice ocazie!

Sandale ortopedice din piele-handmade- EMEL
Pentru ca băiețelul tău să se simtă confortabil și în zilele calde de vară, pune-i la dispoziție săndăluțe comode, din cea mai moale piele, cu susținere adecvată pentru gleznă.
Combinația gri cu roșu transformă săndăluțele într-un „must-have” pentru cele mai inspirate ținute!

Pentru a avea mai multă inspirație când vine vorba despre alegerea unor produse de o înaltă calitate pentru bebeluși sau pentru copiii mai măricei, cercetează mai multe oferte disponibile pe puppa.ro. Nu uita nici acest detaliu, care cu siguranță că îți va stimula și mai mult dorința de cumpărături: dacă vei achiziționa produse în valoare mai mare de 250 de lei, transportul lor va fi gratuit!

Surse: babycenter.co.uk, wikihow.com, whattoexpect.com

               

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Tu cum sterilizezi suzetele bebelușului?
Tu cum sterilizezi suzetele bebelușului?

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Nu și-a permis pantofi sport! O fetiță și-a bandajat picioarele pentru a participa la un concurs. A câștigat 3 medalii de aur
    Nu și-a permis pantofi sport! O fetiță și-a bandajat picioarele pentru a participa la un concurs. A câștigat 3 medalii de aur

    Se fac mai mult de 2 ani de zile de când Rhea Bullos, o fetiță de 11 ani din Filipine a impresionat o lume întreagă cu ambiția ei. Micuța sportivă a câștigat trei...

    Cum vorbim cu copilul despre rasism. Ce este important să știe din primii ani de viață
    Cum vorbim cu copilul despre rasism. Ce este important să știe din primii ani de viață

    De cele mai multe ori, subiectul rasismului nu e unul care ne face să ne simțim inconfortabil. Pe de-o parte, poate nu îl înțelegem în întregime, iar pe de altă...

    Am un singur copil la 32 de ani și nu mai plănuiesc să am altul. E alegerea mea și toată lumea trebuie să înțeleagă asta
    Am un singur copil la 32 de ani și nu mai plănuiesc să am altul. E alegerea mea și toată lumea trebuie să înțeleagă asta

    Este normal ca atunci când faci un copil, să primești întrebarea „Dar când îl faci pe următorul?”. Răspunsul primit este menit să ne satisfacă...

    Cât de mult contează primii 3 ani din viața copilului?
    Cât de mult contează primii 3 ani din viața copilului?

    Știm cu toții că există copii „cuminți” și copii „obraznici”. Cel puțin, așa le spunem noi în limbaj popular. E prea complicat și în plus, nu are...

    Cea mai potrivită diferență de vârstă între frați
    Cea mai potrivită diferență de vârstă între frați

    Când e cel mai bun moment să faci al doilea copil? Descoperim împreună care sunt avantajele și dezavantajele de a avea doi copii cu o diferență de vârstă mică,...

    In sfarsit, atitudinea potrivita cu privire la mamicile care alapteaza in public
    In sfarsit, atitudinea potrivita cu privire la mamicile care alapteaza in public

    Ador simplitatea, scrisul grabit si micuta fata zambitoare de la sfarsit. Dar cel mai mult, pe langa faptul ca e o idée britanica, iubesc mesajul. Recent, in Cheltenham, Anglia a...

    Cum sa-ti schimbi viata in 30 de zile. Ce sa faci in fiecare saptamana!
    Cum sa-ti schimbi viata in 30 de zile. Ce sa faci in fiecare saptamana!

    Desi poate parea dificil sa-ti schimbi viata in bine, este un lucru care se poate face. Nu numai ca se poate face, dar nu este atat de dificil pe cat ai crede. De-a lungul vietii, te...

    Cum reacționezi și ce trebuie să faci când/dacă cel mic îți spune "mami, sunt prost"
    Cum reacționezi și ce trebuie să faci când/dacă cel mic îți spune "mami, sunt prost"

    La fel ca și noi, adulții, unii copii au stimă de sine scăzută și ca atare, se critică pe sine destul de mult, deseori adresându-și cuvinte urâte, care îl fac să...

    © 2024 Qbebe