Contributors
Manute Creative
SOiL Aromoterapie autentică

Produse bio pentru bebeluși - Află de ce să le alegi!

A merge în hipermarket sau farmacie cu dorința de a alege produsele de îngrijire pentru bebeluși poate fi o experiență copleșitoare. Există atât de multe opțiuni, încât achiziția produselor pentru îngrijirea bebelușului poate fi o misiune dificilă. Pe lângă acest lucru, când vine vorba de o piele atât de delicată, este important să ai siguranța alegerii celor mai bune produse, ceea ce implică un grad mare de responsabilitate.

Bio versus Natural

Mulți consumatori pun semnul egal între cei doi termeni, însă bio nu este același lucru cu natural. Este foarte important să conștientizăm existența acestei diferențe relevante.

Un produs cosmetic natural conține, în principiu, ingrediente naturale sau ingrediente derivate din ingrediente naturale. Atributul "natural" nefiind reglementat, acesta se poate referi la orice ingredient care are o sursă naturală, chiar dacă acesta a suferit un proces de transformare chimică care îl face potențial dăunător pentru sănătate (ex: cocamide DEA). În cazul deodorantelor, atributul natural se poate referi și la săruri din aluminiu (piatră de alaun). Un alt risc important asociat extractelor naturale din plante este contaminarea cu pesticide și fertilizanți, deoarece spre deosebire de culturile certificate, acestea nu sunt supuse controlului nici în perioada de creștere și recoltare și nici în momentul creării produselor cosmetice. Astfel, acestea pot conține diverse substanțe chimice dăunătoare pentru sănătate (ex: metale grele) și pot proveni din culturi GMO (organisme modificate genetic).

bebelus

Există și cazuri în care termenul de natural este folosit abuziv pentru produse create cu ingrediente preponderent sintetice. Faptul că cei mai mulți oameni ignoră această diferență în paralel cu sonoritatea atributului "natural" duce la creșterea câștigurilor companiilor care vând aceste produse.

Termenii bio și organic sunt supuși unor reglementări care variază în funcție de tipul certificării și țara de proveniență. Avantajul folosirii produselor cu ingrediente din culturi certificate este siguranța că aceste culturi nu sunt GMO și nu folosesc pesticide și fertilizanți dăunători pentru sănătate, iar folosirea mijloacelor de control a dăunătorilor și a fertilizanților este riguros reglementată.

În funcție de certificare, un produs cosmetic poate avea un procent mai mare sau mai mic de ingrediente organice. De exemplu, un produs certificat Ecocert poate avea doar 10% ingrediente bio certificate, iar restul de 90% poate fi compus din ingrediente naturale sau sintetice. Cele mai bune cosmetice bio ar trebui să aibă un procent mult mai mare de ingrediente certificate și o puritate superioară a formulelor. Astfel, în plus față de certificare, este important să vedem și care este ponderea ingredientelor certificate. Deși această pondere nu este marcată pe ambalajele produselor, o putem estima verificând câte ingrediente sunt marcate ca și certificate și ordinea în care apar în lista de ingrediente.

Este important sa ai in vedere toate aceste aspecte in momentul in care cumperi produse pentru bebelusi. Pentru a face cele mai bune alegeri pentru sanatatea lor opteaza pentru cosmetice bio de la Authentic Plaza .

Citește eticheta

Produsele certificate organic sunt, de obicei, mai scumpe decât produsele obișnuite, deoarece culturile organice folosesc mai multe resurse umane și resurse materiale cu un cost mai ridicat. Bugetul familiei este cu siguranță un factor de decizie, însă cu cât copilul este mai mic, cu atât este mai important să se opteze pentru cosmetice bio.

Pentru a scădea costul de producție, de multe ori companiile diluează formula cu diverse procente. Astfel, citind lista și cunoscând faptul că ponderea primelor 3-5 ingrediente reprezintă, de obicei, peste 80% dintr-un produs, poți vedea dacă merită să cumperi un produs mai ieftin sau unul mai concentrat.

Mai important decât brandul sunt ingredientele produsului, de aceea este bine să fie citită cu atenție eticheta. A se evita produsele pe a căror eticheta apare:

• Agenți de curățare cu potențial iritant (pe bază de sulfați, cocamidopropil betaina etc.)
• Imidazolidinyl urea și Diazolidinyl urea (rol de conservanți)
• Fragrance (parfum sintetic)
• Parabeni (ex.: methylparaben)
• DMDM hydantoin (conservant)
• Methylisothiazolinone și methylchloroisothiazolinone (rol de conservanți)
• Derivate din silicon, plastic sau petrol

Ține cont că verificarea listelor de ingrediente este necesară și în cazul în care cumperi produse din farmacie. Deși există tendința de a avea mai multă încredere în produsele distribuite în farmacii, de multe ori vom găsi ingrediente pe care dorim să le evităm în formulele acestor produse, chiar și în cazul dermatocosmeticelor.

Pentru că lista de ingrediente este cea mai importantă și mai obiectivă informație pe baza căreia putem evalua calitatea unui produs, uneori este mai comod să facem cumpărături online, comparând diverse liste de ingrediente din fața calculatorului, economisind timp și efort.

Din fericire, există magazine online foarte bine nișate care pun preț pe produsele bio, așadar comercializează exclusiv cosmetice cu ingrediente organice și au secțiune separată pentru copii. Grija pentru bebeluși este cea mai importantă.

De asemenea, achizițiile online sunt ideale pentru mămicile care stau acasă și pentru care nu este deloc confortabil să plece cu bebele la shopping.

Un consumator informat știe să facă cele mai bune alegeri!

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Măslinele din comerț ne amenință sănătatea! Află cum să le alegi pe cele bune
  Măslinele din comerț ne amenință sănătatea! Află cum să le alegi pe cele bune

  Dacă și tu ești un iubitor de măsline și cunoști foarte bine propietățile lor magice atunci când vine vorba de sănătate, atunci trebuie să descoperi ce înseamnă să...

  Philips România retrage de pe piață un monitor video pentru bebeluși. Află motivul!
  Philips România retrage de pe piață un monitor video pentru bebeluși. Află motivul!

  Monitorul video pentru bebeluși Avent (SCD620), fabricat în China, va fi retras de pe piața românească, anunță Philips România.

  Christmas CONCEPT #3 – târg cu design, vintage, gourmet și bio cosmetics
  Christmas CONCEPT #3 – târg cu design, vintage, gourmet și bio cosmetics

  8 - 9 decembrie la Palatul Telefoanelor (Calea Victoriei 35)

  Sănătatea este pe primul loc! Alege BIO pentru familia ta
  Sănătatea este pe primul loc! Alege BIO pentru familia ta

  Pentru a putea să ții pasul cu ritmul trepidant al vieții de zi cu zi, să te împarți cu succes între îndatoririle profesionale și viața de familie și să simți că...

  3 sfaturi sa alegi bradul de Craciun. Avantajele si dezavantajele bradului natural si bradului artificial
  3 sfaturi sa alegi bradul de Craciun. Avantajele si dezavantajele bradului natural si bradului artificial

  Sfaturi sa alegi bradul de Craciun. Craciunul se apropie si daca esti inca in dubiul alegerii unui brad artificial sau natural, citeste in continuare.

  Cadouri utile pentru mame și bebeluși de Black Friday
  Cadouri utile pentru mame și bebeluși de Black Friday

  Campaniile de Black Friday derulate de unele dintre cele mai importante magazine se apropie de final, așa că ar fi bine să te grăbești și să profiți de ultimele oferte, mai ales...

  Cum să alegi mobila potrivită pentru camera copilului tău
  Cum să alegi mobila potrivită pentru camera copilului tău

  A mobila camera copilului poate fi o adevărată provocare. Fie că îți place sau nu, acesta va crește foarte repede și trebuie să te gândești foarte bine la mobilă pe care...

  © 2021 Qbebe