Știți ce sunteți voi, dragi părinți? Cei care cresc nemurirea. Știți când devine mai ușor? Niciodată.

Aici vă puteți scrie gândurile, oboselile, frământările, dorințele și să ajungeți, astfel, cu ele, către toți ceilalți ca voi. Pentru că meseria de părinte devine mai ușoară numai atunci când poți spune ”- Hei, și eu am trecut prin asta!”. Nu numai că vei deveni autor publicat la Qbebe, dar vei avea și satisfacția grozavă de a atinge sufletele și mințile a milioane de părinți.

Trimite text

Cum să-ți iubești ambii copii!

Cum să-ți iubești ambii copii!

Catalina Munteanu - Contributor

Deși meseria de "mamă" este una foarte grea, ea devine si mai apăsătoare când devii mamă pentru a doua oară. De ce? Pentru că dragostea ta se împarte la doi! Pentru că primul copil se va simți mereu marginalizat, va simți că nu mai ești mereu acolo pentru el, că  nu-i mai acorzi timpul necesar, că trebuie sa împartă totul cu cineva care până atunci nu exista în viața sa...

 

Mi-a fost foarte greu când bebe doi a apărut în viața noastră. Nu știam cum să mă împart, cum să gestionez situațiile delicate. Am avut momente când ambii copii plângeau lângă mine, pentru că erau geloși unul pe altul. Fiecare din ei voia să-l iau doar pe el în brațe. Au fost multe momente de acest fel, care m-au marcat diferit. Și am învățat câte ceva din fiecare moment petrecut alături de ei. Am învațat să-i iubesc când dorm, să-i iubesc când se joacă împreună, să le ofer dragostea mea cand sunt triști. Le-am explicat de multe ori ca sunt frați si trebuie sa împartă lucruri si să se iubească.

Au învățat sa se apere unul pe altul si sa-si ofere un ajutor când celălalt este în impas. Când cel mic doarme, ofer acest timp prețios băiatului mare, făcând diverse activități împreună și îi spun constant că este foarte important pentru mine si ca-l iubesc la fel de mult. Pe cel mic l-am învățat si i-am explicat că îi iubesc pe amândoi,ca trebuie sa-i ofere spațiu necesar fratelui său și ca nu fac diferența.

mama cu doi baieti

Meseria de mamă este grea! Când ai doi copii, devine dublu de grea

Dar, ma bucur ca sunt mama, mă bucur că aceste suflete pure m-au ales pe mine să le fiu mamă. Când ai doi copii, cel mai greu probabil îti va fi sa le dovedești copiilor tăi că îi iubești la fel de mult și că fiecare din ei este special. De multe ori am simțit cum vor să-mi atragă atenția asupra lor, cum încearcă să mă acapareze de partea lor și cum vor să fie remarcați de "suprema mamă".

Cam cel mai important lucru din viata lor la vârsta specifică. Mă simt minunat dar și puțin dezorientată pe altă parte, când simt aceste lucruri. De multe ori nu am știut cum să reacționez și cum să-i fac să se înțeleagă. Dar, timpul trece, iar el ne poate învăța cum să facem asta, dacă îi iubim necondiționat.

doi frati
 
concurs contributors qbebe
Articolul urmator
La 45 de ani nu am copii și nu sunt căsătorită. De ce simți nevoia să mă judeci?
La 45 de ani nu am copii și nu sunt căsătorită. De ce simți nevoia să mă judeci?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Autorii nostri garanteaza autenticitatea textelor lor, in caz contrar, nu raspundem pentru faptele acestora.
© 2023 Qbebe