Știți ce sunteți voi, dragi părinți? Cei care cresc nemurirea. Știți când devine mai ușor? Niciodată.

Aici vă puteți scrie gândurile, oboselile, frământările, dorințele și să ajungeți, astfel, cu ele, către toți ceilalți ca voi. Pentru că meseria de părinte devine mai ușoară numai atunci când poți spune ”- Hei, și eu am trecut prin asta!”. Nu numai că vei deveni autor publicat la Qbebe, dar vei avea și satisfacția grozavă de a atinge sufletele și mințile a milioane de părinți.

Trimite text

Îmi este teamă că fiul meu va fi agresat când va crește pentru că i-am pus un nume românesc tradițional

Contributor ANONIM

Sunt parte dintr-o familie mare și unită. Sunt o moldoveancă aprigă, cu frică de Dumnezeu, care pune mare preț pe valorile tradiționale. Și îmi doresc ca și copiii mei să crească cu aceste valori. 

Din tată în fiu, atât în cazul soțului meu, cât și în cazul familiei mele, s-a menținut o tradiție de a boteza copiii, fete sau băieți, cu aceleași nume. Anul acesta am adus pe lume primul meu copil, un băiețel. Vreau cel puțin 3 copii, deci doar ce am început aventura mămiciei și sunt entuziasmată maxim de viitorul care mă așteaptă. Am decis să mențin și eu tradiția de a boteza copiii cu numele din firul istoric al familiei. 

Am decis asta și pentru că a apărut și o coincidență cu familia soțului meu. Mai precis, o dată la a doua generație, primul băiat născut primea același nume și în familia lui, și în a mea. Numele de GHEORGHE. Care pare demodat pentru multă lume din epoca modernă. Însă nouă ni s-a părut atât de faină coincidența, încât am decis ca și primul nostru născut să se numească așa. În familia mea, primul băiat născut se numea la o generație Alexandru, la următoarea generație Gheorghe. Al doilea Ștefan sau Vasile, al treilea Mircea sau Vlad. Apoi la fete se folosesc Maria, Ecaterina, Teodora sau Catinca, Floarea sau Ioana. Toate sunt nume frumoase, pe care le adorăm și pe care le vom folosi pentru copiii noștri. La soțul meu numele sunt apropiate, Ioana, Vasile, Ștefan, Ecaterina se regăsesc și în familia lui. 

Însă, am întâmpinat multă rezistență din partea prietenilor noștri cu privire la Gheorghe.

Alegerea noastră li se pare ciudată și mulți ne-au spus că se va râde de numele lui când va fi mare. Ne-au spus că trebuia măcar să îi punem și un al doilea nume să aibă de unde alege când va crește. De ceva vreme încep și eu să mă întreb dacă am luat cea mai bună decizie. Primesc o mulțime de privire piezișe sau șocate când mă întreabă oamenii prin parc cum îl cheamă. Noi îi spunem Gigi și Gheorghiță și ni se par niște apelative tare drăguțe. Nu mă deranjează cu nimic. Însă oamenii din jurul nostru sunt șocați de alegerea noastră. Și nu înțeleg de ce. Cu ce este mai prejos acest nume pur românesc, atât de puternic și plin de însemnătate, de nume precum Maximus, Roberto sau Rock? De ce Pavel, Luca, Matei, Radu, Bogdan, Dimitrie, Ștefan sunt acceptate, fiind la fel de vechi și de tradiționale, dar Gheorghe este un adevărat șoc?

Mă frustrez foarte tare pentru că încep să mă îndoiesc de decizia mea și aș vrea să vă întreb și pe voi: Gheorghe este un nume atât de demodat și de hulit încât chiar trebuei să îmi fac griji că băiețelul meu va fi agresat din cauza numelui lui?

Citește și:

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (22)
Autorii nostri garanteaza autenticitatea textelor lor, in caz contrar, nu raspundem pentru faptele acestora.
© 2022 Qbebe