Știți ce sunteți voi, dragi părinți? Cei care cresc nemurirea. Știți când devine mai ușor? Niciodată.

Aici vă puteți scrie gândurile, oboselile, frământările, dorințele și să ajungeți, astfel, cu ele, către toți ceilalți ca voi. Pentru că meseria de părinte devine mai ușoară numai atunci când poți spune ”- Hei, și eu am trecut prin asta!”. Nu numai că vei deveni autor publicat la Qbebe, dar vei avea și satisfacția grozavă de a atinge sufletele și mințile a milioane de părinți.

Trimite text

Nu m-am lăsat! După 6 luni de pompat, plâns și nopți nedormite, bebelușul meu este acum alăptat exclusiv

Nu m-am lăsat! După 6 luni de pompat, plâns și nopți nedormite, bebelușul meu este acum alăptat exclusiv

Georgiana Mocioalca - Contributor

O să ating un subiect pe cât de delicat și intim, pe atât de sensibil pentru mine.

Bebe a fost pus la sân imediat ce mi-a fost permis, la cam 15 ore de la naștere. Atașarea nu a fost una ușoară, având în vedere lipsa mea de experiență, dar ușor-ușor ne-am descurcat.
Fluxul era foarte mare, bebe nu era ok cu asta și am fost sfătuită să extrag surplusul și să îi dau si biberon ca să pot controla mai ușor cantitatea. Așa că mi-am cumpărat o pompă, biberoane și așa am făcut...Mereu respectam procedura de scos gaze, poziție corectă, degeaba ... bebe plângea și nu dormea. Mi s-au tot dat diverse picături pentru colici.

De aproape 2 luni a început să refuze sânul, plângea când îl vedea...nu înțelegeam ce se întâmplă, reușeam să îi mai dau în somn, până când a refuzat total, țipa și nu voia să pape. Toata această nebunie a continuat cu mulsul, când el dormea eu stăteam trează să pot produce următoarea masă. La 4 luni menstruația s-a întors ...iar bebe a refuzat și laptele muls...era ziua botezului și eram disperată, plângeam ... nu știam ce să mă fac.

Citisem ca menstruația schimbă gustul lăpticului, dar chiar așa?

Se pare ca da, 4 firme de lapte praf am cumpărat, cu greu a acceptat ceva, dupa aproape 4 zile în care nu a papat mai nimic. Eu continuam să extrag și băgam la congelator. Am chemat consultant acasă, totul era ok, nu avea fren, nu avea reflux, copilul arăta ok, analize ok....am fost sfătuită să pompez ca să nu pierd laptele.

După câteva zile am reușit să îi dau și lapte muls și lapte praf, dădeam alternativ, nu reușeam să mai produc cât avea el nevoie, dar nu renunțam, nedormită, cu cearcăne și dureri de la pompă, continuam să o fac. Când dormea el mereu încercam să-l pun la sân, poate poate reușesc ceva, uneori mai lua 2-3 guri și apoi când realiza ce face (știu, e ciudat ce zic) începea să țipe, iar eu să plâng.

picior de bebelus in timp ce este alaptat

Au fost muuulte luni de plâns, enorm de multe, și de rugi către Dumnezeu să mi-l readucă la sân, desi toți mă sfătuiau să renunț

După 6 luni de pompat, și încercat mereu să-l readuc la sân, am reușit! Și da, o spun cu mândrie, pentru că acum la 1 an și 3 luni încă îl alăptez. Din ziua în care s-a reîntors la sân ,am aruncat laptele praf, iar bebe este exclusiv diversificat și alăptat. Este cea mai mare mândrie a mea, și nu regret, deși mi-a fost atât de greu..iar acum mă gândesc cu groazp când va fi momentul de înțărcat, pentru că acum papa în toate pozițiile. Este fan, mâncarea lui preferata de "n" ori pe zi.

Ca sfat: mămici, doar voi știți și veți simți ce este mai bine pentru bebe! Am simțit că o pot face, când nimeni nu-mi mai dădea nici o șansă!
Credeți în voi!

concurs contributors qbebe

Articolul urmator
Îmi tremură mâna când scriu. Au trecut 1 an și 6 luni de când fiul meu e un înger. Să vă spun povestea mea
Îmi tremură mâna când scriu. Au trecut 1 an și 6 luni de când fiul meu e un înger. Să vă spun povestea mea

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (9)
Autorii nostri garanteaza autenticitatea textelor lor, in caz contrar, nu raspundem pentru faptele acestora.
© 2024 Qbebe