Știți ce sunteți voi, dragi părinți? Cei care cresc nemurirea. Știți când devine mai ușor? Niciodată.

Aici vă puteți scrie gândurile, oboselile, frământările, dorințele și să ajungeți, astfel, cu ele, către toți ceilalți ca voi. Pentru că meseria de părinte devine mai ușoară numai atunci când poți spune ”- Hei, și eu am trecut prin asta!”. Nu numai că vei deveni autor publicat la Qbebe, dar vei avea și satisfacția grozavă de a atinge sufletele și mințile a milioane de părinți.

Trimite text

Soacra mea a anunțat pe Facebook că sunt însărcinată. Nu apucasem să îi spun nici soțului meu

Soacra mea a anunțat pe Facebook că sunt însărcinată. Nu apucasem să îi spun nici soțului meu

Irina Grigore - Contributor

Nu voi fi siropoasă, nu voi face pe victima și nici nu mă voi ascunde de soacra mea cu ceea ce voi scrie mai jos. Știe și ea că a greșit și chiar îmi doresc să citească tot. Pentru că în momentul în care a decis să anunțe că sunt însărcinată pe Facebook, când nici măcar soțul meu nu știa, am detestat-o! Dar să începem cu începutul.

Soțul meu este inginer constructor și pleacă foarte des și foarte mult de acasă, pentru diferite proiecte. Avem o relație foarte sinceră unul cu celălalt și ne iubim mult. De fiecare dată când pleacă îmi spune că i se rupe sufletul că mă lasă singură. Așa că, intră soacra mea în acțiune care vine să stea cu mine. Avem o casă mare și ea are dormitorul ei, așa că nu ne intersectăm prea des și, din fericire, știe cum să se facă nevăzută și cum să mă ajute fără să mă agaseze. Trebuie să mai adaug că soacra mea nu este ca o altă soacră, ne înțelegem bine, este foarte atentă cu mine și iubitoare, este tânără și modernă. Însă, ca orice om, are defectele ei. Este curioasă și băgăcioasă în ceea ce privește viața noastră de cuplu. Ca orice mamă, vrea să știe dacă fiul ei este fericit. Atât de băgăcioasă că am avut mai multe aventuri cu ea în această privință, unele amuzante, unele exasperante. Inițial am zis că mi-e rușine să le scriu, apoi mi-am dat seama că nu mie trebuie să îmi fie rușine, ci ei. Și, dacă până acum nu am avut curaj să i le spun, sper ca măcar să citească ce scriu mai jos. Poate așa înțelege că, deși este excepția care confirmă regula, nefiind o soacră tipică, tot soacră e!

Mi-a cumpărat chiloți sexy

Eram cu Andrei deja de 3 ani împreună, și locuiam cu el de 2 ani iar mama lui venea des pe la noi, ba cu mâncare, ba să ne ajute cu ordinea și curățenia. Stăteam mult de vorbă amândouă la cafea, pentru că îmi plăcea să îi ascult sfaturile. A fost căsătorită timp de 35 de ani cu tatăl lui Andrei, care a murit de cancer și reușea, în ciuda tragediei, să vorbească mereu cu veselie de el și de relația lor. Și mi-a povestit de multe ori cum că este foarte important ca femeie să fii mereu sexy și să îl ții mereu pe el interesat de corpul tău. Nu mi-am dat seama atunci că era un apropos la faptul că eu purtam mereu pijamale largi de bumbac cu Tweety pe ele și toți chiloții mei erau normali, din bumbac. Andrei se îndrăgostise de mine tocmai pentru că niciunul dintre noi nu înțelegea aceste aparențe date de haine. Atracția dintre noi nu ținea de un neglijeu din dantelă. Aș vrea să încercați să vă imaginați șocul când într-o seară, după ce am făcut duș și m-am dus la sertarul cu chiloți să mă îmbrac de somn, am descoperit în el 3 seturi de bikini tanga din dantelă și nu orice bikini, ci din aceia cu șnuruleț din perle, cu pietricele și în nuanțe isterice neon. Isteric am râs și eu când i-am văzut. Pe lângă faptul că soacra mea căutase prin sertarele noastre, a crezut că gusturile mele sunt ale unei vedete porno. Amuzamentul a fost și mai mare când i-am arătat lui Andrei, care s-a distrat și el copios. Era 11 martie, țin minte și acum, pentru că în fiecare an, în această zi, îl aștept în pat pe Andrei, pentru amuzamentul nostru, cu o pereche de astfel de bikini. A fost prima intervenție a soacrei în viața noastră intimă. Care, de ce nu, putem spune ca a avut un oareșce succes.

sertar cu chiloti de dama

În noaptea nunții ne-a lăsat pe noptieră un set de jucării sexuale

Poate că multe dintre voi și-ar dori să să aibă o astfel de soacră, însă uneori ajung să mă întreb dacă nu care cumva a avut o viață secretă și a jucat în filme pentru adulți sau s-a uitat la prea multe astfel de filme. Glumesc, desigur, cred că își dorește doar să fie cât mai apropiată de noi, să îmi fie mai mult o prietenă decât o soacră. Uneori îi reușește, alteori reușește doar să mă facă să mă simt ca un personaj dintr-o comedie. Așa a fost și în noaptea nunții, când ne-a pregătit dormitorul și ne-a pus șampanie lângă pat, cearceafuri roșii de satin, petale de trandafiri, lumânări și  .. . un set de jucării sexuale. 

Mi-a ascuns anticoncepționalele

După ce ne-am căsătorit, ca orice soacră a început să ne agaseze cu întrebările privind copilul. Pe el când îl facem? Ei bine, aici eu și Andrei aveam discuții intense, pentru că eu eram foarte temătoare, mama mea suferind de depresie postanatală când m-a născut și pe mine. Și luam anticoncepționalele cu sfințenie. M-am dus la nu mai puțin de 3 psihologi pentru evaluare, să văd dacă există șanse mari să pățesc și eu ce a pățit mama mea. Soacra mea nu mă înțelegea, pentru ea orice boală psihică nu este o boală și nu este periculoasă. Dacă ești sănătos fizic, ești sănătos în general. Așa că ce mai aștept, să fac un copil o dată! Prima oară am crezut că le-am pus eu aiurea și le-am pierdut. A doua oară la fel, însă a treia oară deja anticoncepționalele mele deveniseră ele însele o sursă de boală psihică. Așa că am început să urmăresc când îmi dispar anticoncepționalel și mi-am dat seama că se întâmpla de fiecare dată când venea soacra în vizită. Nu îmi plac confruntările directe, așa că nu i-am spus nimic, dar nici nu mi-am mai lăsat anticoncepționalele în dulapul de la baie. 

A anunțat înaintea mea, pe Facebook, că sunt însărcinată

cutie roz cu teste de sarcinaȘi uite așa a venit și cireașa de pe tort. Andrei era plecat de câteva zile iar eu simțeam că am rămas însărcinată. Era așa o atmosferă ciudată și magică în corpul meu. Așa că, de îndată ce mi-a întârziat menstruația mi-am făcut teste ... multe, vreo 10, toate pozitive. Le-am pus într-o cutie drăguță roz, pentru că îmi doream fetiță, și le-am lăsat pe noptieră, ca să îi ofer cutia lui Andrei când se întoarce, să îi filmez reacția, să fie acel moment emoționant de care să ne amintim toată viața.

Aveam de așteptat încă 10 zile, era greu, pentru că l-aș fi sunat să îi spun, ardeam de nerăbdare. Dar am preferat să confirm sarcina și la ginecolog înainte. Cu 1 zi înainte ca Andrei să se întoarcă așteptam la cabinetul ginecologului să intru pentru consult și pentru a mi se confirma bucuria sarcinii și frunzăream facebook-ul. Când primesc o notificare că soacra mea m-a taguit într-o postare.

o femeie care tine in mana un smartphone si primeste like-uri de pe facebook

Aș vrea să pot descrie amalgamul de emoții care m-au cuprins când am văzut postarea cu micuța mea cutie roz plină de teste de sarcină pozitive cum stătea agățată pe wall-ul de facebook al meu, al soacră-mii și al lui Andrei. Pe vremea aceea aveam încredere în ea, și nu activasem restricția de tag. Orice postare în care eram tăguită de ea, apărea automat și pe wall-ul meu, fără să mi se ceară acordul. În 2 minute mi-a sunat telefonul. Era Andrei. Furios și nedumerit. I-am explicat și am simțit tristețea din vocea lui. Nu ar fi vrut să afle așa. Mama lui ne stricase bucuria unei vești pe care, poate, o primești o singură dată în viață. Amândoi eram furioși, frustrați și tremuram de nervi. Este cel mai intim moment de cuplu, cel mai emoționant și am fost jefuiți de el, un jaf la drumul mare. Am simți asta mai ales când m-a sunat și sora mea, apoi mama și tata, apoi cea mai bună prietenă, toți la rândul lor nervoși că nu le-am spus și lor. Am înțeles bucuria soacrei mele, însă aceea a fost greșeala ei care a pus capac. La întoarcere soțul meu i-a luat cheile de la casă și i-a interzis să mai vină la noi neinvitată. Nu a vorbit cu ea 2 luni. A fost dureros totul, și pentru ea și pentru noi. Am reușit să îl conving să o ierte, pentru că nu o făcuse cu rea intenție, ci doar din pură bucurie. 

Însă cu ocazia asta aș dori să transmit tuturor soacrelor din lume că nu pot scăpa de apelativul de soacră, oricât de mult ar dori să ajute și să fie înțelegătoare. Pentru că sunt oameni, ca noi toți, de altfel, supuse greșelii, cu cicatrici psihice, cu orânduieli morale, cu tabieturi, cu judecăți și, cel mai important, sunt mame. Și, mereu, dar mereu, vor încerca să intervină în viața copilului lor, exact așa cum o făceau când era micuț și era dependent de ele. De aceea și noi trebuie să le înțelegem și să acceptăm că fără soacre viața ”e pustiu”! 

Articolul urmator
Cu o zi înainte de nuntă, soacra mea mi-a probat rochia de mireasă si mi-a distrus-o
Cu o zi înainte de nuntă, soacra mea mi-a probat rochia de mireasă si mi-a distrus-o

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (42)
Autorii nostri garanteaza autenticitatea textelor lor, in caz contrar, nu raspundem pentru faptele acestora.
© 2024 Qbebe