Știți ce sunteți voi, dragi părinți? Cei care cresc nemurirea. Știți când devine mai ușor? Niciodată.

Aici vă puteți scrie gândurile, oboselile, frământările, dorințele și să ajungeți, astfel, cu ele, către toți ceilalți ca voi. Pentru că meseria de părinte devine mai ușoară numai atunci când poți spune ”- Hei, și eu am trecut prin asta!”. Nu numai că vei deveni autor publicat la Qbebe, dar vei avea și satisfacția grozavă de a atinge sufletele și mințile a milioane de părinți.

Trimite text

Soțul meu vrea o zi liberă de la viața de familie pentru că are un salariu mai mare ca al meu

Soțul meu vrea o zi liberă de la viața de familie pentru că are un salariu mai mare ca al meu

Bianca Geica - Redactor Senior

A fi părinte este un job cu normă întreagă, indiferent că ești o mamă casnică sau că lucrezi 50 de ore pe săptămână. Oricât de mult ți-ai dori, uneori, să îți iei măcar câteva ore libere de la această „meserie” deseori solicitantă și plină de provocări, acest lucru este imposibil. Așa că îți poți imagina frustrarea pe care o mamă a simțit-o în momentul în care soțul ei i-a spus că și-ar dori o zi liberă de la viața de familie, pentru a avea puțin timp și pentru el.

Soțul meu vrea o zi liberă de la viața de familie pentru că are un salariu mai mare ca al meu

Bărbatul, care are valori destul de tradiționale conform cărora bărbații ar trebui să fie întreținătorii familiei, iar femeile ar trebui să se ocupe de îngrijirea copiilor, susține că, deoarece câștigă mai mulți bani și poate contribui mai mult din punct de vedere financiar în casă, i se cuvine dreptul de a lua o pauză de la viața de părinte atunci când simte nevoia. De precizat este faptul că amândoi lucrează full-time și au singuri grijă de copilul lor. Femeia spune că nu are niciodată timp pentru ea și că întreaga ei existență se învârte în jurul jobului și copilului.

Tată extenuat care lucrează la laptop în timp ce se află acasă cu familia sa

„Soțul meu consideră că, fiindcă el plătește ipoteca, facturile și majoritatea cumpărăturilor, are dreptul să se ocupe mai puțin de îngrijirea copilului și să aibă zile libere pentru el. Eu nu sunt casnică și nici nu aș putea fi. Jos pălăria în fața celor care își permit acest lux. Eu nu pot face asta și nici nu vreau. Contribui financiar când vine vorba de cursurile fiului meu, îi plătesc taxele de grădiniță și așa mai departe. Tot salariul meu se duce pe fiul nostru, însă el este cel care are nevoie de mai mult "timp pentru el", pentru că plătește mai mult”, povestește mămica pe forumul Mumsnet.

Ori de câte ori mama îi cere soțului ei să aibă grijă de cel mic pentru că ea să poată face ceva pentru ea însăși, cum ar fi să se tundă sau să iasă la o masă cu o prietenă, el începe să se plângă și să o facă pe aceasta să se simtă vinovată pentru faptul că vrea să petreacă câteva ore singură.

„El nu are o viață socială foarte activă, pentru că ne-am mutat într-un alt oraș, departe de prietenii lui. Mi-aș dori să mai face încă un copil și știu că și el vrea acest lucru, dar acum refuză fiindcă știe că odată ce se va întâmplă asta, va trebui să se implice și mai mult în viață de familie. Și mie îmi este greu, mai ales că la rândul meu lucrez patru zile pe săptămână și am și grijă de copilul nostru. Soțul meu are grijă de fiul meu o jumătate de zi pe săptămână, lucru pentru care îi sunt recunoscătoare, deoarece sunt conștientă că mulți tați nu fac acest lucru, și în general este alături de noi în weekend. Și tot el vrea să își ia liber de la meseria de părinte și crede că are acest drept doar pentru că aduce mai mulți bani în casă decât mine. Vi se pare normal? Oare greșesc că îmi doresc să am măcar câteva ore pe săptămâna doar pentru mine, fără că el să se plângă? Oare exagerez și nu e, de fapt, greșit faptul că soțul meu vrea o zi liberă de la viața de familie pentru că are un salariu mai mare ca al meu?”, a mai scris femeia.

Nu au întârziat să apară răspunsurile din parte altor părinți, care o sfătuiesc pe mămică să nu cumva să mai facă alt copil cu soțul ei, fiindcă lucrurile au șanse mari să se înrăutățească.

  • „Bietul copil are parte de un tată nenorocit. Bineînțeles că faptul că te tratează ca pe unul din angajații lui și că renunță să fie părintele propriului copil e inacceptabil”, a scris un internaut.
  • „Faptul că alți bărbați sunt și mai neglijenți față de copiii lor și mai lipsiți de respect față de partenerele lor nu ar trebui să te facă să te complaci în această situație. Hai să ridicăm ștacheta undeva mai sus! Ia măsuri!”, a mai scris cineva.
  • Un altul a fost de acord: „Repetându-ți că alți tati sunt mult mai puțin implicați în viața copiilor lor, nu va înlătura tristețea și frustrarea pe care le simți în acest moment. Soțul tău este un misogin de școală veche”.
  • „Nimic nu îl va face să își schimbe convingerile referitoare la faptul că meriți mai puțin decât el pentru că eșți femeie. Doar dacă el nu alege să se schimbe. Chiar și atunci ar fi nevoie de consiliere sau de o reflecție profundă. Nu-l poți obliga să te trateze ca pe un egal dacă el nu te vede ca pe egalul său. Sfatul meu: nu mai face un alt copil cu el”, a mai scris cineva.

Tu ce părere ai despre comportamentul acestui bărbat față de mama copilului său?

Sursă: mumsnet.com

Citește și: 

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Soțul meu m-a pus să îngenunchez și să îi cer iertare fiului meu de 3 ani, pentru că nu trebuie să se supună femeilor
Soțul meu m-a pus să îngenunchez și să îi cer iertare fiului meu de 3 ani, pentru că nu trebuie să se supună femeilor

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (5)
Autorii nostri garanteaza autenticitatea textelor lor, in caz contrar, nu raspundem pentru faptele acestora.
© 2024 Qbebe