Obiecte create pentru adulți, care au devenit utile copiilor

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Meseria de părinte nu este deloc ușoară, dar cu ajutorul unor invenții recente munca vă poate fi considerabil ușurată. Parcurgeți articolul de mai jos pentru a cunoaște tot felul de obiecte, ce vor fi deosebit de folositoare nu numai pentru noi, părinții, dar și pentru copiii noștri. O mare parte dintre ele ne vor ajuta încă din primele luni de viață ale bebelușului și, pe măsură ce aceștia vor crește, am putea să avem la dispoziție și altele, ideale pentru siguranța lor.

O saltea cu totul și cu totul specială

În mod sigur că nu v-ați imaginat vreodată că o simplă saltea pentru bebeluși te poate ajuta inclusiv să-ți monitorizezi micuțul. A sosit însă timpul să cunoașteți probabil o saltea a viitorului, ce ne poate indica nu numai greutatea și înălțimea bebelușului, dar ne poate ajuta și să-i planificăm orarul meselor, de somn și orice alte activități ce fac parte din rutina sa zilnică.Nu mai punem la socoteală faptul că salteaua ne va transmite toate acestea printr-un program care va funcționa inclusiv pe smartphone!

Un pat special pentru proaspeții părinți

Nu putem spune despre acest pat că esteun obiect util doar părinților, ci și copiilor. Pe de o parte, proaspeții părinți vor putea să-și țină mereu bebelușul în preajmă, fără a mai fi nevoiți să se dea jos din pat de fiecare dată când acesta se trezește.
Pe de altă parte, bebelușul va beneficia de propriul său spațiu de dormit confortabil, bucurându-se de și mai multă atenție a părinților, chiar din primele zile de viață.
Să nu uităm însă că acest pat este și foarte confortabil și cu un design ușor de integrat în orice tip de dormitor.

Dispozitiv ce poate „traduce" plânsul bebelușilor

Dacă am avea la dispoziție acest obiect, am putea să ne dăm seama mai ușor de motivele ce stau în spatele plânsetelor bebelușului nostru.
Dispozitivul a fost deja testat și poate „traduce" plânsetele cu o acuratețe de 92%, incluzând aici plânsetele provocate de foame, de oboseală, de durere, de nevoia de schimbare a scutecului etc.
Pe măsură ce bebelușul crește, acuratețea de „traducere" a plânsetelor va mai scădea (ajunge la 77%), iar dispozitivul este proiectat pentru a înmagazina aproximativ 200.000 de înregistrări de plânsete.

Biberonul ce se încălzește singur

Și acest obiect este deosebit de folositor pentru mămici și pentru bebeluși. Datorită lui, ți-ar fi mult mai ușor să-ți hrănești bebelușul și îl poți lua oriunde cu tine.
Biberonul va încălzi lichidul din el în doar patru minute, bazându-se pe un mecanism cu sare și apă. Temperatura maximă până la care poate încălzi este de 37 de grade Celsius.

Stickerul termometru

Febra copiilor este adesea un adevărat coșmar pentru noi, mămicile. Ne va fi însă mai ușor să ne confruntăm cu această problemă dacă vom avea la dispoziție un sticker termometru. Acesta va putea fi lipit direct pe pielea copilului, inclusiv când acesta doarme și îi va măsura temperatura cu maximă acuratețe.
De asemenea, în situația în care febra ar crește, vom putea fi imediat anunțate de acest fenomen datorită unui dispozitiv similar unui smartphone. Nu în ultimul rând, stickerul va înregistra și va salva toate modificările de temperatură ale copilului.

Citește și: Unde se ia temperatura la bebelusi?

Căruțul care se poate plia

Ce mămică nu ar fi bucuroasă să poată lua cu ea oriunde căruțul bebelușului ei, fără a-și mai face griji legate de transport și de depozitare?
Din fericire, se pare că experții au găsit calea de a crea un obiect foarte folositor pentru copii și mămici și anume un căruț super compact. Acesta cântărește 4 kg, se poate plia și poate încăpea inclusiv într-un rucsac sau într-o geantă XXL.
Deja acest model de căruț deține recordul în calitate de cel mai compact căruț creat până acum .

Citește și: Care este cel mai bun carucior pentru bebelus

Un proiector cu sunete

Bebelușul va putea adormi mai ușor dacă va avea în camera un proiector care să-i ofere nu numai imagini frumoase, dar care și să-l aline cu cele mai liniștitoare sunete.
Merită deci să faceți rost de un asemenea proiector, mai ales dacă aveți de-a face cu un bebeluș care nu vă lasă deloc să vă odihniți noaptea.

Bile pentru iluminat

Acestea fac parte într-adevăr dintre obiectele folositoare copiilor, în condițiile îi pot ajuta pe aceștia să se teamă mai puțin de întuneric și să se descurce mai ușor prin casă în timpul nopții, când au nevoie, de exemplu, să meargă la baie sau să vină în camera părinților pentru a cere vreun ajutor.
Așa că le poți procura cu încredere pentru copilul tău, mai ales dacă acesta este în perioada de acomodare cu dormitul singur în cameră.

Dispozitiv ce poate legăna bebelușul

Mai ales dacă ești proaspătă mămică ți-ai dori, când te simți foarte epuizată, ca micuțul tău să poată fi legănat de altcineva.
Află că dorința ți se poate îndeplini dacă vei avea posibilitatea să achiziționezi un dispozitiv automat pentru legănat. Acesta se poate atașa la mânerul căruciorului de exemplu, bebelușul va fi așezat în cărucior, iar tu vei putea să faci o altă activitate în timp ce micuțul tău este legănat cu mișcări ce imită mișcarea brațelor tale.

O suzetă care îl ajută pe copil în perioada în care îi ies dinții

Aceata poate fi considerată un adevărat „dispozitiv-minune", întrucât va putea fi pus în frigider și spălat în mașina de spălat vase.
Nu numai că îl va ajuta pe copil să-și mai calmeze din durerile cauzate de erupția dentară, dar îl va proteja mai bine contra bacteriilor, în condițiile în care se va putea fixa mai bine pe gingii.

Hăinuțe cu un senzor special de monitorizare al bebelușilor

În special proaspeții părinți, care sunt foarte preocupați de modul în care bebelușul lor se odihnește noaptea, ar fi deosebit de încântați să aibă la îndemână niște hăinuțe capabile să monitorizeze respirația și mișcările micuțului.
Senzorul este în formă de broscuță țestoasă și poate înregistra, pe lângă respirație, pozițe și mișcări și temperatura din camera în care doarme bebelușul. Toate informațiile vor putea ajunge în smartphone-ul tău.
Practic, astfel de de hăinuțe ar fi niște obiecte mai mult decât folositoare pentru copii și părinți!

Farfurii distractive

Acestea vă vor fi de mare folos mai ales dacă aveți de-a face cu mofturoși.
Fie că veți opta pentru farfurii compartimentate, dotate cu furculițe ce par mai degrabă niște „catapulte" sau pentru unele cu chipuri, ce pot fi decorate în funcție de preparatele pe care le veți așeza pe ele, oricare dintre acestea vă vor ușura hrănirea copilului. În plus, copilul va ajunge să considere mâncatul o adevărată distracție și vei putea inclusiv să-l păcălești să guste mâncăruri de care până acum nici nu ar fi vrut să audă.

Set de hrănire simpatic

Ș această invenție va fi numai bună pentru un bebeluș mofturos.
Cu ajutorul său, mâncarea va putea „zbura" direct către gurița sa și te va scuti pe tine de tot felul de improvizații, precum „Vine, vine avionul". În plus, lingurile cu care este dotat au un design bine pus la punct și te vor ajuta să le încarci exact cu cantitatea de hrană pe care o dorești.

Genunchiere speciale

Când copilul tău face primii pași și te temi că s-ar putea răni în orice moment, apelează cu încredere la următorul model de genunchiere. Acestea sunt create din material textil, se vor mula perfect pe genunchii copilului și sunt confortabile, permițând pielii să respire.Iar datorită lor, pielea sensibilă a micuțului va fi protejată de lovituri și de zgârieturi.
Iată deci un obiect util atât pentru „pitici", cât și pentru mămici.

Periuța de dinți inteligentă

Să-ți înveți copilul să se spele corect pe dinți nu este lucru ușor. Dar dacă ai avea la dispoziție o periuță inteligentă, totul ar deveni mai ușor.
Grație unei asemenea periuțe de dinți, ce se poate conecta la un smartphone prin intermediul Bluetooth, fiecare mișcare a copilului va fi convertită în 3D. Totodată, când copiliul va executa o mișcare corectă, el va putea câștiga puncte și chiar premii. Toate acestea pot transforma spălatul pe dinți într-o activitate pe care copilul tău să o aștepte cu nerăbdare, fără mai fi nevoie să te rogi mereu de el.

Spațiu de depozitare pentru jucăriile din baie

Se știe că baia poate fi unul dintre locurile de joacă preferate ale copilului. De aceea, nu de puține ori se poate întâmpla ca și aici să fie un adevărat „haos" al jucăriilor.
Pentru a-ți menține ordinea în baie și pentru ca al tău copil să nu-și mai rătăcească jucăriile favorite, apelează la un recipient în formă de broscuță. Acesta se poate fixa pe pereți și poate fi spălat foarte ușor.

Voi mai puteți să dați și alte exemple de obiecte ce pot fi deosebit de folositoare pentru copii, dar și pentru părinți?

Surse:
www.brightside.me; www.vaiviral.com

Surse poze:

www.youtube.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  14 staruri care au devenit părinți până la 19 ani
  14 staruri care au devenit părinți până la 19 ani

  Faptul că au devenit părinți nu le-a blocat în niciun fel drumul spre faimă celebrităților prezentate în articolul de mai jos. Fie că este vorba despre cântăreți/...

  Obiecte care îți fac viața mai ușoară atunci când ai un bebeluș
  Obiecte care îți fac viața mai ușoară atunci când ai un bebeluș

  Viața ta se schimbă odată ce devii mămică pentru că lângă tine va fi, în permanență, bebelușul căruia i-ai dat viață și care are necondiționat nevoie de tine. Ai...

  Pentru un copil, cuvintele care vin de la adulți sunt adevăr suprem
  Pentru un copil, cuvintele care vin de la adulți sunt adevăr suprem

  Cuvintele pe care le spunem copiilor în diferite situații prind viață și devin adevăruri pentru ei. De aceea purtăm o responsabilitate foarte mare, legată de felul în care...

  Atenție, părinți! Ce obiecte NU trebuie lăsate în mașină pe caniculă. Riscă să explodeze!
  Atenție, părinți! Ce obiecte NU trebuie lăsate în mașină pe caniculă. Riscă să explodeze!

  Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a făcut câteva recomandări cu privire la obiectele care nu trebuie lăsate sub nicio formă în mașină, pe caniculă,...

  O mamă a descoperit o păpușă pentru adulți cu chipul fetiței sale!
  O mamă a descoperit o păpușă pentru adulți cu chipul fetiței sale!

  Mediul online poate deveni extrem de periculos, mai ales când vine vorba de copiii noștri. Autoritățile îi sfătuiesc pe părinți să fie foarte atenți atunci când...

  Mama lui Elon Musk: Copiii mei au succes pentru că i-am tratat de mici ca pe niște adulți, nu i-am ferit de responsabilități
  Mama lui Elon Musk: Copiii mei au succes pentru că i-am tratat de mici ca pe niște adulți, nu i-am ferit de responsabilități

  Dacă există ceva ce fiecare părinte dorește, atunci acel lucru este cu siguranță un viitor strălucit pentru copilul său. Cu toții ne dorim ca ai noștri micuți să devină în...

  Ștefan Stan a devenit tătic!
  Ștefan Stan a devenit tătic!

  Ștefan Stan, câștigătorul primului sezon al emisiunii ”Vocea României”, a devenit tătic pentru prima oară anul trecut. Artistul a povestit cum s-a pregătit...

  10 citate superbe ale Mariei Montessori care vor fi mereu utile în educația copilului
  10 citate superbe ale Mariei Montessori care vor fi mereu utile în educația copilului

  Maria Montessori este cea care a pus bazele unei metode de educație ce a devenit cunoscută și implementată la nivel global. Îți oferim aici câteva citate care îi...

  © 2022 Qbebe