Ce spune despre tine și familia ta numele animalului de companie, conform experților

Ce spune despre tine și familia ta numele animalului de companie, conform experților

Mariana Voinea

Să găsești numele potrivit pentru animăluțul tău de companie pote fi o adevărată provocare! Odată ce ai ous ochii pe cel care îți va rămâne loial pentru tot restul vieții lui, vei ști intuitiv ce nume trebuie să poarte. Trebuie să ai totuși în vedere faptul că numele pe care îl va purta cățelușul sau pisicuța ta, îți va caracteriza și ție personalitatea în mod indirect. Curios, nu?

Animalele de companie sunt o reflecție a personalității și stilului de viață al stăpânului lor. Cum orice animal de companie are nevoie de un nume, cu siguranță pentru prietenul tău necuvântător ai găsit deja cel mai frumos nume din această lume.

La prima vedere nu pare greu să îți botezi bichonul, pisica sau canarul. Unii pun nume chiar și broaștei țestoase, deși cu greu putem face un asemenea animal de companie să reacționeze atunci când îl strigăm.

Cert este că numele animăluțului de companie spune foarte multe lucruri despre tine și despre familia ta. Există o sumedenie de nume de animale din care poți alege, sau poți chiar inventa un nume potrivit pentru acesta. Fie ca alegi să îl botezi după un fel de mâncare, după o personalitate istorică sau chiar după un cântăreț faimos, când îți strigi câinele prin parc, oamenii deja pot să își formeze o părere despre tine.

Este absolut ilar să îți strigi pechinezul ”Ursule” sau să îți chemi Mastiff-ul Tibetan strigând după el ”Țiți”. Numele animalului de companie trebuie să se potrivească inclusiv taliei, rasei, aspectului și personalității acestuia.

Cei care aleg numele animalului de companie după un fel de mâncare, un fruct sau o legumă
Dacă în momentul în care îți botezi necuvântătorul ești în pană de idei sau pur și simplu ți se pare că seamănă cu o cireșică, o bombonică, că are blana de culoarea ghimbirului sau al mierii, atunci așa îi va și rămâne numele.

Dacă alergi să-i dai companionului tău fidel un astfel de nume, te poți autodescrie ca și o persoană sociabilă, cu simțul umorului și care fie este un gurmand, fie îi place să se bucure de tot ceea ce este bun în viață.

Cele mai bune rase de câini pentru familii

Cum te-ai caracteriza dacă animalul tău de companie poartă numele unei persoane
Dacă ai decis să-ți umanizezi puțin câinele sau pisica și să îi pui numele Max, Bob, Liza, atunci cu siguranță îți privești amicul necuvântător ca pe un adevărat prieten și un camarad de nădejde.

Ce spune această alegere despre tine? Ești o persoană grijulie, iubitoare, care tratează pe oricine în același mod, cu mult respect. Numai un om onest, pozitiv și respectuos își poate striga câinele pe numele unei persoane.

buldog cu botul pe labe

Ai pus câinelui sau pisicii un nume mitologic sau din istorie? Cât de curajos ești!
Vino aici, Napoleon”, ”Aport, Apollo!”, ”Burebista adu mingea!” - Acestea sunt simple comenzi care vor face deliciul și vor atrage atenția celor din jur. Oamenii din parc pot privi într-un mod ciudat faptul că ai decis să pui un nume atât de înălțător animalului tău de companie.

Nu lua în seamă șușotelile! Această alegere spune despe tine că ești foarte atent la detalii, îți cunoști foarte bine istoria familiei și ești deopotrivă creativ și încrezător în forțele tale. În plus, animalul tău de companie va avea o poveste de spus oriunde se duce.

Ți-ai botezat animalul domestic cu un nume de animal sălbatic? O mișcare inteligentă!
Bichonul tău perfect curat, tuns și spălat poartă numele de Tigru. Pe pisicuța ta blândă care îți stă în poală toată ziua, o strigi Panda. Iar ciobănescul tău poartă mândru numele de Ursul.

Ce denotă această alegere despre tine și familia ta? Faptul că ești o persoană cu picioarele pe pământ, rațională și că iubești foarte mult natura și prețuiești animalele.

Ce animal de companie i se potrivește copilului tău?

Cățelușii răsfățați poartă titluri regale
Ducesă, Rege, prințesă, Prințișor sunt doar câteva din numele pe care le poartă cățelușii îndrăgiți, bijuteriile familiei. După cum le spune și titulatura, acestea sunt tratate ca niște regi și regine. Iar tu dacă ai ales să strigi pisica Ducesă, spre exemplu, ești o persoană foarte sensibilă și sentimentală. Prietenul tău necuvântător trebuie să fie foarte mândru să te aibă ca și stăpân.

catel alb

Ce spun cercetătorii despre alegerea numelui animalului din căminul tău?

Alexandra Horowitz, autor a numeroase studii despre câini, iubitori de câini precum și despre nume de câini lucrează ca și profesor la Colegiul Barnard din New York City, unde predă seminarii de cogniție animală și canină.

O poveste ușor atipică îl are ca protagonist pe un câine pe numele Rufus Marvel. "L-am botezat Rufus pentru că l-am găsit în ziua aniversării lui Rufus Thomas, cel care a scris și a cântat cântecul Funky Chicken. Înainte de a-l avea pe Rufus, am avut un câine pe care îl strigam Chicken. De ce îl cheamă și Marvel? Pentru că Rufus Thomas și-a numit fiul, Marvel", afirmă specialista. Horowitz și soțul ei și-au numit cățelușul născut în pandemie Quiddity, care înseamnă esența unui lucru. Soțul ei este editor și cercetător la Merriam-Webster, deci li se potrivește perfect acest nume.

Horowitz susține că uneori oamenii își denumesc cățeii după persoanele decedate din familie sau după numele pe care l-ar fi pus copilului pe care nu l-au putut avea niciodată. Trecând la nume foarte amuzante, specialista susține că și-a numit pisicuța "Nimic". După aceea, a adoptat o altă pisicuță pe care a numit-o "Ceva".

"Cunosc oameni care își numesc câinele, Câine. Aceștia consideră câinele ca fiind un simplu animal, fără personalitate fără individualitate care nici măcar nu face parte din specia lor", a declarat Horowitz.

Prietenii noștri necuvântători merită un nume pe măsura importanței lor în familia noastră. Odată ce îi primim cu brațele deschise și ne luăm angajamentul să îi hrănim, îngrijim, vaccinăm,să le asigurăm condiții bune de trai, îi putem biecuvânta cu un nume care să îi caracterizeze.

Tu cum îți strigi sufletul curat pe care l-ai adoptat?

Surse foto: pexels.compixabay.compixabay.com

Surse articol: scarymommy.comthesprucepets.comdogtime.comwagwalking.com

Articolul urmator
Idei inedite de cadouri pentru copii de 1 an, conform experților în educație
Idei inedite de cadouri pentru copii de 1 an, conform experților în educație

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum sa-ti ajuti copilul sa depaseasca moartea animalului de companie
  Cum sa-ti ajuti copilul sa depaseasca moartea animalului de companie

  Moartea animalului de companie, fie el hamster, pisica, broasca testoasa, papagal sau caine, este un moment dureros pentru intreaga familie. Sentimentele pot fi coplesitoare mai ales pentru...

  Mi-am botezat din greșeală fetița Lasagna. Și acum familia mea îmi spune să îi schimb numele
  Mi-am botezat din greșeală fetița Lasagna. Și acum familia mea îmi spune să îi schimb numele

  O mamă a dezvăluit, printr-o postare de pe o rețea de socializare, ce nume are fiica ei. Ea a explicat faptul că nu și-a dat seama inițial că, prin alăturarea a două prenume ale...

  Cât de periculoase sunt zodiile, conform experților FBI
  Cât de periculoase sunt zodiile, conform experților FBI

  În condițiile în care zodia sub care ne-am născut influențează semnificativ personalitatea, temperamentul fiecăruia dintre noi, nu este de mirare că are impact și asupra...

  Soacra mea insistă să schimb numele pe care l-am ales pentru copilul meu, spune că e nume de câine
  Soacra mea insistă să schimb numele pe care l-am ales pentru copilul meu, spune că e nume de câine

  O femeie însărcinată povestește pe internet că socrilor ei nu le place numele ales pentru copilul ei nenăscut, așa că în fiecare zi aceștia insistă să aleagă altul.

  Nu mai spune copilului „Ai grijă!” Iată ce trebuie să spui, de fapt, conform unui expert în parenting
  Nu mai spune copilului „Ai grijă!” Iată ce trebuie să spui, de fapt, conform unui expert în parenting

  Printre provocările din viața de părinte se regăsesc și momentele în care vezi că micuțul tău se află în situații de risc. Când îl vezi că este în...

  Ce înseamnă dacă numele tău de familie se termină în „escu”? Cum explică istoria numele de familie românești
  Ce înseamnă dacă numele tău de familie se termină în „escu”? Cum explică istoria numele de familie românești

  „Escu” este terminația cel mai des întâlnită la numele românești, dar te-ai gândit vreodată ce înseamnă și de unde provine? De exemplu, știai...

  Cum s-a sărbătorit Ziua Mondială a Animalului la un adăpost de animale din București
  Cum s-a sărbătorit Ziua Mondială a Animalului la un adăpost de animale din București

  Ziua Mondială a Animalului se sărbătorește în fiecare an, pe data de 4 octombrie. În ultimii 12 ani, cei de la Mars Petcare România au petrecut această zi ca voluntari...

  Testul de 3 întrebări care spune adevărul despre tine. Ai curaj să îl faci?
  Testul de 3 întrebări care spune adevărul despre tine. Ai curaj să îl faci?

  Teal Swan, speaker motivațional, supraviețuitoarea unei copilării abuzive și autoarea a 5 bestseller-uri motivaționale propune unul dintre cele mai eficiente, dar și mai amuzante teste...

  © 2024 Qbebe