Back to school: 9 articole ce nu trebuie să lipsească din ghiozdanul școlarului

Back to school: 9 articole ce nu trebuie să lipsească din ghiozdanul școlarului

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Parcă ieri începea vacanța de vară și iată-ne, mai este mai puțin de o lună până la începerea unui nou an școlar. Cu mic, cu mare, ne pregătim să-l întâmpinăm așa cum știm mai bine, printre minunate amintiri de vacanță și planuri îndrăznețe. Unul dintre demersurile pe care le facem de fiecare dată pentru un start cât mai bun al micuților noștri la școală sau la grădiniță este și achiziționarea rechizitelor și a altor articole ce nu trebuie să le lipsească sub nicio formă din „recuzita” de zi cu zi. Parcurgând și articolul de mai jos veți descoperi sugestii de seturi pentru școală/grădiniță, ghiozdane, caiete, penare, instrumente de scris și alte obiecte care, cu siguranță, vor fi pe gustul celor mici. Țineți cont și de preferințele lor când le veți alege și bucurați-vă de articole de calitate, ce vor face zilele de școală/de grădiniță mai frumoase.

Înainte de a face rost de obiectele de care copilul tău va avea nevoie la școală/la grădiniță, ai în vedere găsirea celui mai potrivit ghiozdan pentru el. În primul rând, acesta trebuie să aibă un design ergonomic, să fie dotat cu bretele late, căptușite, confortabile, solide, care să permită distribuirea echilibrată a greutății pe corpul copilului, pentru a nu-i fi dificil să transporte ghiozdanul, cu tot cu rechizite, zilnic. În același timp, este foarte important ca un ghiozdan să aibă dimensiunea adecvată staturii micuțului, în sensul în care nu ar trebui să atârne cu mai mult de 10 cm dedesubtul liniei taliei.

În al doilea rând, un ghiozdan nu ar trebui să depășească 10% din greutatea copilului, astfel încât să nu-i creeze niciun fel de disconfort și să-i pună în pericol sănătatea spatelui și a umerilor.

Nu în ultimul rând, ghiozdanul ar trebui să fie confecționat din materiale de calitate, rezistente la apă și la uzura în timp, care să se poată curăța cu ușurință și să nu se decoloreze. Când cumperi un ghiozdan, este esențial să te uiți și la calitatea finisajelor (cum ar fi cusăturile, tivurile etc.), dar și la fermoare (acestea ar trebui să poată fi manipulate cu ușurință și să fie rezistente).

Fie că va merge la grădiniță, fie că va merge la școală, copilul tău va fi încântat să aibă la dispoziție un ghiozdan care să-i reflecte preferințele, pasiunile, iar dacă eroii săi preferați l-ar însoți zi de zi va fi cel mai fericit. Iată câteva modele de ghiozdane numai bune pentru când va începe școala/grădinița!

Ghiozdane ergonomice

Ghiozdan ergonomic Disney Cars, Fulger McQueen și Jackson Storm

Mare va fi bucuria unui fan al celebrului desen animat „Cars” când va vedea acest ghiozdan, confecționat dintr-un material rezistent și ușor. Personajele favorite se află alături de el, iar ghiozdanul va fi simplu de transportat nu numai datorită bretelelor ajustabile, ci și a baretei pentru mână și a mânerului din material textil.

Copilul se va simți în largul său cu ghiozdanul întrucât bretelele și spatele sunt întărite și căptușite cu un material special, ce nu încinge și lasă pielea să respire.

Spațiul generos de depozitare de care va dispune este asigurat de cele două compartimente principale, dar și de buzunarul frontal și de cele două laterale, cu elastic.

Ghiozdan ergonomic cu personaje din Cars 

Ghiozdan ergonomic Hot Wheels Made to Race

Haideți să ne luăm la întrecere până la școală! Ne va fi de mare ajutor și acest ghiozdan, care este la îndemână de transportat nu numai pentru că este realizat din materiale ușoare, de calitate, ci și pentru că are bretele ajustabile, solide, căptușite cu materiale speciale (ce permite pielii să respire).

Pentru o distribuire cât mai uniformă a greutății, ghiozdanul dispune de două compartimente spațioase, dar și de buzunare suplimentare (unul frontal și două laterale), ce permit depozitarea fără probleme a diferitelor obiecte ce-i sunt necesare copilului.

Ghiozdan ergonomic Hot Wheels Made to Race

Ghiozdan cu imprimeu 3 D

Imprimeurile 3 D sunt de-a dreptul fascinante pentru cei mici. Un ghiozdan cu Thomas, locomotiva iubită de copiii din lumea întreagă, va fi o surpriză agreabilă și va intra în topul preferințelor.

Ghiozdanul de grădiniță cu imprimeu 3D Thomas și Prietenii dispune de bretele reglabile, de un compartiment spațios și de buzunare laterale pentru depozitare.

Ghiozdane rucsac

Ghiozdan rucsac școală My Little Pony roz

Acest ghiozdan va cuceri pe loc nu numai fetițele, ci și mămicile. Pe de o parte, modelul cu drăgălașele personaje din vestitul desen animat va fi irezistibil. Pe de altă parte,  te vei bucura să vezi că fetița ta va avea parte de un ghiozdan din materiale ușoare, de calitate, rezistente, conceput pentru a-i menține postura sănătoasă: bretelele sunt ergonomice (au lungime reglabilă, ajustându-se numaidecât), forma este anatomică, iar spatele este căptușit. De asemenea, pentru o siguranță deplină a copilului, pe acest ghiozdan se află elemente reflectorizante.

Confortul va fi garantat și de compartimentarea bună (există două compartimente spațioase), dar și de prezența buzunarelor variate (un buzunar mare frontal și două buzunare laterale), care reprezintă și ele spații suplimentare pentru depozitare.

Ghiozdan rucsac scoala My Little Pony

Ghiozdan rucsac Fortnite Raven

Amatorii acțiunii și personajelor din „Fortnite” vor fi plăcut surprinși să vadă că le pot avea alături și grație ghiozdanului pe care îl vor purta.

Modelul din imaginea de mai jos este confecționat din materiale rezistente și ușoare, este ușor de transportat (are bretele reglabile și mâner solid cauciucat), spațios (dispune de două compartimente) și foarte sigur (este dotat cu elemente reflectorizante).

Ghiozdan rucsac Fortnite Raven

Ghiozdan rucsac Nike Elemental negru cu scris turcoaz, cu 4 compartimente

Este ideal nu numai pentru mersul la școală, ci și pentru timpul liber, în condițiile în care nu este doar foarte confortabil (bretelele sunt reglabile, materialele sunt de cea mai bună calitate), ci și ușor de transportat (poate fi dus și în mână). Mai mult decât atât, pune la dispoziție mult spațiu pentru depozitare întrucât are nu doar două compartimente principale, ci și două buzunare frontale și două laterale.

Ghiozdan Elemental Nike negru cu scrisul turcoaz

Ghiozdan rucsac Nike Elemental gri, cu 4 compartimente

Potrivit atât pentru fete, cât și pentru băieți, ghiozdanul acesta este deosebit de funcțional, fiind confecționat din materiale ușoare, de calitate, dispunând de spații de depozitare multiple (2 compartimente principale, 2 buzunare frontale și 2 laterale) și fiind foarte comod de transportat (are bretele reglabile și poate fi dus și în mână).

Ghiozdan rucsac Nike Elemental gri

Ghiozdane tip troler

Ghiozdan troler roz Minnie Mouse

Cărei fetițe nu i-ar plăcea ca Minnie să-i zâmbească și de pe ghiozdan? Acum poate avea această bucurie datorită ghiozdanului din imaginea de mai jos.

Trolerul are marele avantaj că asigură o transportare mai ușoară, iar capacitatea sa de depozitare nu este deloc de neglijat datorită celor două compartimente principale, a buzunarului frontal și a celor două buzunare laterale pentru sticla de apă.

Ghiozdan troler roz Minnie Mouse

Ghiozdan pentru grădiniță tip troler Peppa și unicornul Peppa Pig

Simpatica purcelușă și prietenul ei, unicornul, sunt gata să o însoțească oricând la grădi pe fetița ta. Și acest ghiozdan este realizat din materiale de calitate, dar este și foarte practic: dispune de bretele ajustabile, poate fi dus în spate și în mână, are un compartiment mare, dar și buzunare (unul frontal, două buzunare laterale cu plasă).

Ghiozdan tip troler cu purcelusa Peppa si cu uniocorn

Seturi formate din ghiozdan și penar

Setul Grădiniță Peppa Pig albastru: Ghiozdan tip troler și Penar echipat

Ghiozdanul pentru grădiniță tip troler Outer Space Peppa Pig constituie oricând o achiziție excelentă întrucât: dispune de bretele ajustabile, de un compartiment generos cu fermoar, de buzunare (laterale și frontale), de elemente fosforescente pentru mai multă siguranță.

Penarul echipat cu 2 compartimente Outer Space Peppa Pig nu numai că îl va sprijini pe copil să mențină mai ușor ordinea grație panourilor rigide cu suporturi elastice (pentru creioane, pixuri, ascuțitoare, gumă de șters, riglă), dar este și dotat cu articole foarte utile (conține 12 creioane colorate, 12 carioci, 1 creion grafit, 1 riglă simplă, 1 riglă cu șablon cu numere, 1 echer, 1 pix albastru, 1 gumă de șters).

Set pentru gradinita albastru format din ghiozdan tip troler Peppa Pig si penar echipat 

Set Școală Frozen: Ghiozdan cu pereți rigizi și penar

Dă-i ocazia fetiței tale să reintre în universul magic al Regatului de Gheață cu ajutorul setului de școală de mai jos.

Ghiozdanul ergonomic Elsa și Anna Frozen cu pereți rigizi este ergonomic, greutatea distribuindu-se corect pe corp datorită bretelelor ajustabile, căptușite cu burete, iar spațiul de depozitare este suficient pentru că există nu doar un compartiment principal, ci și buzunare (unul frontal și două laterale).

Penarul cu părți pliabile neechipat Frozen este realizat dintr-un material durabil și garantează un spațiu adecvat tuturor instrumentelor de scris.

Set scoala format din ghiozdan si penar cu Frozen

Set Școală Star Wars: Ghiozdan, penar și sac de umăr

Băiețeii pasionați de seria „Star Wars” vor purta cu mândrie un ghiozdan și un sac de umăr care să o redea. Iar dacă vor avea și un penar  „Star Wars”, bucuria va fi uriașă!

Ghiozdanul ergonomic școală Star Wars este nu doar deosebit de încăpător (are trei compartimente), ci este și foarte comod: are formă anatomică, spatele este căptușit cu burete, bretelele sunt ajustabile. Materialul din care este confecționat este de calitate și foarte rezistent la uzură.

Penarul neechipat cu părți pliabile Stormtrooper Star Wars dispune de panouri rigide cu suporturi elastice pentru ca instrumentele de scris să aibă suficient loc.

Sacul de umăr cu șnur Star Wars se închide și se deschide foarte ușor și este foarte comod de transportat, fiind realizat dintr-un material subțire.

Set Școală L.O.L Surprise: Ghiozdan, sac de umăr și penar

Veniți în fascinanta lume L.O.L și bucurați-vă de strălucire! Totul este posibil acum și prin intermediul unor articole binevenite încă din prima zi de școală.

Ghiozdanul L.O.L Go Team Glitter, Squad Team îmbină aspectul fascinant cu funcționalitatea, conferită atât de compartimentare (două compartimente principale încăpătoare), cât și de spațiile de depozitare (buzunar frontal și două buzunare laterale) și de posibilitatea de a-l transporta nu doar în spate (datorită bretelelor ajustabile), ci și în mână (are o baretă).

Penarul neechipat cu părți pliabile L.O.L Go Team Glitter este dintr-un material rezistent și ușor de întreținut, având un design atractiv.

Sacul de umăr cu șnur L.O.L Squad Goals este potrivit atât la școală, cât și la grădiniță, fiind confecționat dintr-un material de calitate.

Set pentru scoala LOL Surprise, format din ghiozdan, sac de umar si penar

Penare

Să îi dăruiești copilului tău un penar pe care să-l utilizeze tot timpul cu plăcere va fi mai ușor dacă te vei inspira și din variantele de mai jos. Nu uita să ții seama de gusturile lui și să urmărești materiale rezistente, ușoare și care se pot spăla cu ușurință. Desigur, pe măsură ce copilul crește, va avea nevoie de un penar tot mai încăpător, dar organizat astfel încât să-i permită să găsească rapid tot ce îi trebuie.

Penar cilindric Angry Birds Defrom

Fanii Angry Birds au toate motivele să se bucure! Unele dintre cele mai apreciate personaje vin acum și pe un penar practic și ușor de folosit, inclusiv la grădiniță.

Penar neechipat cu părți pliabile Pups Patrula Cățelușilor

Numai bun pentru fetițe sau pentru băieți, acest penar este simplu de întreținut și este confecționat dintr-un materila durabil, de calitate.

Penar cu Patrula Catelusilor

Penar dublu echipat Disney Cars 3

Este numai bun pentru a fi asortat cu un ghiozdan cu imprimeu „Cars”. Penarul din imaginea de mai jos este bine echipat (conține creioane colorate, carioci, riglă, radieră, creioane și pix), dispunând de două compartimente închise cu fermoar.

Penar dublu echipat Disney Cars

Penar echipat cu două compartimente și imprimeu 3D Peppa Pig

Purcelușa Peppa intră din nou în acțiune! De data aceasta, se află pe un penar deosebit de practic pentru fiecare zi. Acesta conține: 12 creioane colorate, 12 carioci, 1 creion grafit, 1 pix albastru, o riglă simplă, o riglă cu șablon cu numere,  o ascuțitoare, o gumă de șters, un echer.

Penar dublu echipat cu imprimeu 3 D Peppa Pig

Seturi cu instrumente de scris

Astfel de seturi sunt extraordinar de practice și nu vor fi nicicând de prisos, fie că ai un copil la școală, fie că ai un copil de grădiniță.

Set papetărie Soy Luna

Va fi primit cu mare plăcere de fetițele ce iubesc personajele din acest serial. Pentru a oferi tot ce este nevoie pentru prima zi de școală sau de grădiniță, setul cuprinde: 1 radieră, 1 creion, 1 ascuțitoare, 1 riglă.

Set papetarie 4 bucati Soy Luna

Setul 16 instrumente de scris cu Eroi în pijama

Poate fi îndrăgit atât de fetiţe, cât şi de către băieţei. În set sunt incluse: 1 carnețel de note, 8 carioci, creioane, o gumă de șters, o ascuțitoare, o riglă.

Set 16 instrumente de scris Eroi in pijama

Un set de creioane grafit

Creioanele sunt necesare atât pentru activități instructiv-educative, cât și pentru cele creative, de aceea nu strică niciodată ca micuțul tău să aibă cât mai multe la dispoziție.

Setul 4 Creioane grafit cu ascuțitoare Hot Wheels

Alături de creioanele cu imprimeuri inspirate din celebrele personaje din desenul animat, cuprinde și o ascuțitoare.

Set format din 4 creioane si o ascutitoare Hot Wheels

Setul 4 Creioane grafit cu ascuțitoare Frozen

Mare va fi entuziasmul iubitoarelor  ”Frozen” când vor avea în față un asemenea set! Este ușor de utilizat și mai ales ușor de transportat, atât la grădiniță, cât și la școală.

Pixuri

Asemenea creioanelor, nici pixurile nu sunt niciodată în plus. Optează pentru cele pe bază de cerneală sau de pastă, în funcție de abilitățile și de preferințele copilului!

Pix cu cerneală albastră FC Barcelona

Va fi primit cu drag de fanii sportului rege!

Pix cu cerneala FC Barcelona

Pix Violetta

Ce bucurie va stârni micuțelor domnișoare care au îndrăgit-o dintotdeauna pe Violetta!

Creioane colorate

Sunt instrumente care contribuie la stimularea imaginației copilului, dar îi dezvoltă și abilități (cum ar fi motricitatea fină de exemplu) atât de utile la grădiniță și la școală. De aceea, ar trebui încurajat să le folosească din plin nu doar pentru activitățile didactice, ci și pentru cele recreative, din timpul liber.

Setul 12 creioane colorate Herlitz

Cuprinde creioane de calitate, în cele mai diverse culori, care vor colora și mai mult lumea minunată a copilăriei.

Set 12 creioane colorate de la Herlitz

Un set de carioci

Când achiziționezi carioci pentru copil, trebuie să ai în vedere următorul aspect: să fie cât mai sigure, să nu conțină substanțe toxice.

Setul 21 carioci parfumate Crayola Scents

Nu reprezintă simple carioci în cele mai minunate nuanțe, ci poate constitui și un instrument de învățare. Astfel, cariocile vor fi numai bune să-l înveți pe copil să asocieze aromele cu diferite fructe și să le recunoască apoi cu ușurință.

Caiete

Printre criteriile de care ar trebui să ții cont când vei cumpăra caiete pentru copil se numără: calitatea hârtiei, a cartonului și, desigur, o copertă cu un imprimeu care să reflecte una dintre preferințele/pasiunile sale.

Caiet dictando Smiley World- diverse modele Herlitz A5

Aceste caiete vor binedispune pe loc și, mai mult decât atât, oferă hârtie de calitate și o copertă din carton cretat, lucios.

Caiete dictando Smiley World

Caiet de matematică în 6 variante A4 Star Wars

Matematica va părea mai distractivă cu ajutorul acestor caiete care amintesc de universul din vestita serie „Star Wars”!

Caiete matematica A4 Star Wars

Un set pentru prânz format dintr-o cutie și o sticluță

Este deosebit de util, permite respectarea unor reguli esențiale de igienă și te poate ajuta să-ți familiarizezi copilul cu gustări sănătoase.

Setul pentru prânz cu sticlă și cutie roz Peppa Pig

Ușor de transportat și de depozitat, o aduce în prim-plan pe fermecătoarea Peppa. Cutia va trebui spălată înainte de prima utilizare și nu va trebui pusă în cuptorul cu microunde sau în mașina de spălat vase. Sticluța are o capacitate de 480 ml.

Set pentru pranz, cu o cutiuta si cu o sticluta, model Peppa Pig 

Set pentru prânz Angry Birds

Confecționat din material de cea mai bună calitate, îi va aduce o mare bucurie micului fan al celebrelor păsări, iar tu vei fi mai liniștită știind că va lua o gustare și la școală/la grădiniță. În plus, rechizitele nu vor fi nicicând puse în pericol din cauza vreunui „accident”.

 

O sticlă pentru apă

Întrucât este foarte important ca un copil să-și asigure necesarul de lichide și în perioada petrecută la școală/la grădiniță, are nevoie zilnic să-și ia la el o sticlă cu apă. Alege una din materiale sigure, de calitate, care să se închidă cât mai bine.

Sticlă pentru apă Barbie

Are o capacitate de 450 ml, este ușoară și va fi în mod sigur pe placul micilor domnișoare.

Sticla de plastic Barbie roz

Sticlă de aluminiu Spiderman

Unul dintre cei mai îndrăgiți eroi ai tuturor timpurilor se află acum și pe o sticluță pentru apă, numai bună pentru școală/grădiniță, excursii sau tabere.

 

Surse foto: bebepufos.ro, istockphoto.ro

Articolul urmator
De ce îi dau voie fiicei mele să lipsească o zi pe lună de la școală
De ce îi dau voie fiicei mele să lipsească o zi pe lună de la școală

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Alimente bogate în magneziu: ce nu trebuie să îți lipsească din casă
  Alimente bogate în magneziu: ce nu trebuie să îți lipsească din casă

  Magneziul este unul dintre cele mai cunoscute minerale regăsindu-se, în diverse forme, în corpul uman, în cel al animalelor, în plante, în mare și în...

  Lista bagaj vacanță copii: ce trebuie să nu-i lipsească din valiză pentru un concediu reușit
  Lista bagaj vacanță copii: ce trebuie să nu-i lipsească din valiză pentru un concediu reușit

  Fie că este vorba despre o mini-vacanță sau un concediu ce durează mai mult de o săptămână, să faci bagajele pentru toată familia este o adevărată provocare. Chiar dacă...

  În halat și cu ghiozdanul în spate. Povestea Emei, fetița de 3 ani găsită de polițiști pe marginea unui drum din Buzău
  În halat și cu ghiozdanul în spate. Povestea Emei, fetița de 3 ani găsită de polițiști pe marginea unui drum din Buzău

  S-a întâmplat duminică, pe 20 februarie. Ema, o fetiță de numai 3 ani, a văzut cum tatăl și fratele ei au plecat. Gândind că aceștia se duc spre școală și...

  Un after school din București a fost închis de ANPC după ce au fost găsite produse expirate, mâncare cu mucegai și pereți cu igrasie
  Un after school din București a fost închis de ANPC după ce au fost găsite produse expirate, mâncare cu mucegai și pereți cu igrasie

  În urma unei sesizări primite de la un părinte, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a efectuat un control la un after school din București....

  Ce nu trebuie să îi lipsească copilului tău pentru o imunitate puternică
  Ce nu trebuie să îi lipsească copilului tău pentru o imunitate puternică

  Ca părinți, vrem să facem tot ce ne stă în putere pentru a-i feri pe micuții noștri de răceli, gripă, viroze respiratorii sau alte afecțiuni care le-ar putea cauza orice fel...

  Când ghiozdanul este prea greu. La ce pericole este supus zilnic copilul?
  Când ghiozdanul este prea greu. La ce pericole este supus zilnic copilul?

  Ghiozdanul unui copil nu ar trebui să cântărească mai mult de 10% din greutatea lui corporală. Din păcate, realitatea este alta. Copii de-o șchioapă cară ghiozdane foarte...

  Am găsit o țigară electronică în ghiozdanul fiicei mele de 12 ani și nu știu ce să fac
  Am găsit o țigară electronică în ghiozdanul fiicei mele de 12 ani și nu știu ce să fac

  O mamă dintr-un oraș australian a rămas șocată după ce a găsit, în ghiozdanul fiicei sale de 12 ani, o țigară electronică. Femeia a aflat, pe această cale, nu numai că fata...

  Fiica mea a vrut să lipsească de la școală când era în doliu pentru mama ei, dar eu nu i-am permis
  Fiica mea a vrut să lipsească de la școală când era în doliu pentru mama ei, dar eu nu i-am permis

  Pierderea unuia dintre părinți reprezintă una dintre cele mai dure experiențe prin care poți trece. În aceste condiții, aștepți de la cei din jur, dar mai ales de la părintele...

  © 2024 Qbebe