Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit
Din grija pentru copilul tau
Burtici fericite

Atenţie, părinţi! O mamă avertizează: "o simplă jucărie de baie era să distrugă ochii copilului meu". La ce să fim atenţi

O mamă din SUA a realizat o postare pe o reţea de socializare pentru a dezvălui ce a păţit copilul ei după ce s-a jucat cu o jucărie de baie. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla despre ce este vorba!

Eden este mama a trei copii şi a povestit, pe Facebook, ce a avut de înfruntat după ce băieţelul ei a folosit o jucărie de baie care fusese afectată de mucegai. Ea a explicat faptul că nu neglijează curăţarea jucăriilor de acest tip, că stoarce bine apa din ele şi că le dezinfectează şi cu apă cu clor. La un moment dat însă, unul dintre copiii ei s-a stropit în zona ochilor cu una dintre jucăriile din baie. Deşi ochiul acestuia s-a înroşit rapid, nu s-a îngrijorat foarte tare iniţial: "Am crezut că era doar iritat de la apă, de la presiunea apei, aşa că nu m-am mai gândit la asta."

Spre seară, întrucât ochiul băieţelului devenise mai roşu, s-a hotărât să ceară sfatul unui medic, mai ales după ce tatăl copilului s-a gândit la conjunctivită. Ajunşi la medic, acesta i-a lăudat pentru faptul că au fost foarte atenţi la copil şi le-a prescris picături de ochi: "Îi dădusem deja o primă doză din picături şi pentru că tot am fost lăudată pentru grija meu, am hotărât să-i mai dau o doză şi la jumătatea nopţii ca să mă asigur că va fi mai bine a doua zi dimineaţă." Pe parcursul nopţii, starea ochiului se agravase, iar roşeaţa deja prezentă se extinsese spre zona obrajilor: "Nu m-am aşteptat să-l găsesc în pătuţ cu ochiul de două ori mai inflamat decât la ora de culcare, cu o roşeaţă ce se întindea spre obraji."

Baietel ce sufera de celulita oculara si se afla in bratele unui adult

S-a gândit că este posibil ca micuţul să sufere de celulită oculară (o infecţie bacteriană severă la ochi) şi s-a adresat serviciilor medicale de urgenţă. Acolo, medicul i-a indicat un antibiotic pe cale orale, iar prima doză i-a fost administrată copilului în jurul orei 2.30 dimineaţa. Starea copilului s-a agravat iar pe timpul nopţii, a doua zi ochiul afectat fiind atât de inflamat, încât nici nu mai putea fi închis. Părinţii au mers rapid la spital, de teama ca fiul lor să nu-şi piardă ochiul. Iată ce povesteşte mama despre aspectul acestuia: "Ochiul era atât de umflat încât globul ocular era ieşit în afară, iar irisul era întunecat.". În plus, băieţelul făcuse febră mare.

Baietel aflat in spital din cauza celulitei oculare

I s-au prescris iar antibiotice şi i s-a efectuat un exament tomograf pentru a se vedea în ce măsură retina fusese afectată. A fost diagnosticat cu celulită infecţioasă severă, "care se extinsese pe faţă şi la ambii ochi.". Mamei i s-a spus că, în cel mai rău caz, copilul ei şi-ar fi putut pierde vederea.

Mama care isi tine in brate baietelul ajuns la spital din cauza unei celulite oculare

Starea copilului s-a îmbunătăţit însă, pericolul fiind depăşit. Ulterior, Eden a decis să-i informeze şi pe alţi părinţi despre întâmplarea prin care trecuse cu fiul ei, astfel încât nimeni să nu ajungă într-o asemenea situaţie. Sfatul dat de ea este ca jucăriile de baie să fie aruncate de îndată ce devin greu de curăţat. A precizat că nu poate să arate urmele de mucegai de pe jucăria care i-a îmbolnăvit copilul pentru că acestea nu erau vizibile: "Nu am nicio imagine cu jucăria cu mucegai ca să o arăt pentru că acesta nu era vizibil...". A adăugat şi că: "Bacteriile nu se văd şi ştiam acest lucru încă din clasa a VI-a, dar am crezut că sunt mai pricepută decât jucăriile pline de mucegai. M-am înşelat."

După ce mama din America a scris pe Facebook, au apărut şi reacţiile. De exemplu, cineva a scris: "Este înspăimântător! Nu cred că am jucării în cadă şi nu cred că ai mei copii se joacă cu ele deocamdată dar am să verific şi dacă le găsesc le voi arunca în garaj.". Altcineva i-a mulţumit lui Eden pentru informaţiile împărtăşite: "O,sărăcuţul de el! Mă bucur să aflu că s-a vindecat complet! Îţi mulţumesc pentru postare! Sunt convinsă că sunt părinţi care nu auzit de aşa ceva!!!".

Specialiştii vin cu diferite sfaturi legate de jucăriile de baie pentru ca acestea să nu se transforme într-un pericol pentru copii. Printre acestea se numără:

 • Jucăriile vor fi ţinute cât mai departe de apă când nu sunt folosite (de exemplu, vor fi prinse de un suport pentru a se scurge bine)
 • Vei stoarce foarte bine jucăriile după fiecare utilizare
 • Prima dată jucăriile vor fi spălate cu apă şi săpun
 • După ce vor fi spălate cu apă şi săpun, vor fi puse să stea peste noapte într-un amestec de apă cu oţet (3 căni de oţet la o găleată de apă)
 • A doua zi, jucăriile vor fi limpezite cu apă curată şi foarte bine şterse

Surse: essentialbaby.com, kidspot.com.au, thesun.co.uk

 

30 de copii care arată ca bebelușii lor de jucărie

Surse foto: facebook.com, istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Dr. Mihai Craiu avertizează: "Uitați-vă cu atenție la pozele copiilor dumneavoastră! Dacă observați asta în ochii lor, mergeți imediat la medic"
  Dr. Mihai Craiu avertizează: "Uitați-vă cu atenție la pozele copiilor dumneavoastră! Dacă observați asta în ochii lor, mergeți imediat la medic"

  Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenția părinților cu privire la o afecțiune oftalmologică a copiilor care poate fi ușor observată din fotografiile cu cei mici:

  O mamă cu un bebeluș bolnav de coronavirus avertizează: "Nu este de joacă! Și copiii voștri pot lua!" Stați în case!
  O mamă cu un bebeluș bolnav de coronavirus avertizează: "Nu este de joacă! Și copiii voștri pot lua!" Stați în case!

  Un bebeluș de 7 luni a fost diagnosticat cu Covid-19, după ce mama lui l-a adus la spital cu febră și simptome de pneumonie. Acum mama acestuia avertizează părinții despre acest virus...

  O jucărie era să îl coste vedea pe acest copil. Medicii avertizează!
  O jucărie era să îl coste vedea pe acest copil. Medicii avertizează!

  O simplă joacă cu laserul între doi copii s-a finalizat cu probleme serioase oculare pentru unul dintre aceștia! Astfel de cazuri ajung constant la Spitalul de Oftalmologie și...

  Dr. Mihai Craiu avertizează părinții: "noul coronavirus nu a luat dreptul altor microbi de a îmbolnăvi un copil mic"
  Dr. Mihai Craiu avertizează părinții: "noul coronavirus nu a luat dreptul altor microbi de a îmbolnăvi un copil mic"

  Dr. Mihai Craiu atenționează părinții asupra pericolului panicii și a exagerării prevenției. Existența coroavirusului nu exclude apariția altor virusuri, bacterii și alet boli care...

  Atenție, părinți! Nu mai aruncați dinții de lapte ai copilului
  Atenție, părinți! Nu mai aruncați dinții de lapte ai copilului

  Mulți știu că dinții de lapte sunt temporari și se schimbă începând cu vârsta de 6 ani, dar câți dintre părinți știu și cât sunt de importanți?...

  Atenție, părinți! O mamă a găsit un gândac în ochiul fiicei sale
  Atenție, părinți! O mamă a găsit un gândac în ochiul fiicei sale

  Tuturor ne plac focurile de tabără, mirosul de lemn ars și starea de liniște care se instaurează în atmosferă. Ei bine, și acestei familii i-a plăcut să se distreze la focul...

  Anunț pentru părinți! ANPC ar putea retrage această jucărie de pe piață
  Anunț pentru părinți! ANPC ar putea retrage această jucărie de pe piață

  Ca urmare a pericolelor severe pe care le poate provoca o simplă joacă cu laserul, ANPC declară că ar dori să îl retragă de pe piață, în urma unor controale mai...

  © 2019 Qbebe