Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

Cel mai bun tratament este prevenția: produsele care îți feresc copilul de răceală

Suntem în sezonul răcelilor și virozelor, iar schimbarea temperaturilor este unul dintre principalii factori care contribuie la o imunitate scăzută. Pe de altă parte, reîntoarcerea în colectivitate a copiilor aduce un schimb de microbi, bacterii și viruși, așa că este important să ne asigurăm că facem tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că micuții noștri au o imunitate de fier în această perioadă.

Noi, părinții, suntem întotdeauna în căutarea celor mai bune produse pentru răceală și gripă. Adevărul este că, mai ales în sezonul rece, este important să avem în casă, prevenitv, câțiva ”aliați” de nădejde în combatarea și prevenirea simptomelor de gripă și răceală la copii.

fetita racita care isi sufla nasul

Însă pentru a trata corespunzător fiecare afecțiune în parte, este important de știut cum se manifestă răceala și gripa, cum le deosebim și la ce trebuie să fim atenți.

Gripa vs. răceala - cum se manifestă fiecare

Răceala este o afecțiune comună, frecvența toamna și iarnă, cu simptome ușor de recunoscut. Spre deosebire de gripă, unde simptomele debutează brusc, în cazul răcelii simptomele cresc gradual în intensitate. Știi că micuțul tău este răcit când manifestă următoarele semne:

 • strănut;
 • nas înfundat;
 • dureri în gât;
 • tuse.

Este una dintre cele mai frecvente infecții de tract respirator și foarte rar se manifestă și prin febră sau dureri musculare. Răceala poate dura de la 2-3 zile până la 10-14 zile și poate apărea în urmă contactului apropiat cu o persoană răcită, din cauza vârstei (sugarii și copiii mici au un risc mai mare de a răci) sau a sistemului imunitar slăbit.

Gripa, pe de altă parte, este o afecțiune respiratorie contagioasă, mai severă decât răceală, fiind provocată de virusurile gripale. Simptomele pot fi moderate până la severe și spre deosebire de răceală, gripă debutează brusc și violent. Acestea sunt:

 • febră însoțită sau nu de frisoane;
 • tuse neproductivă;
 • durere în gât;
 • dureri musculare și de cap;
 • oboseală;
 • nas înfundat;
 • vărsături sau diaree în cazul copiilor.

De regulă, gripa trece după 3-7 zile de la debutul simptomelor, însă tusea sau starea generală de rău pot persistă și până la 2 săptămâni sau mai mult. Mergi imediat la medic dacă copilul tău are probleme de respirație, febră mare de peste 38.5 grade care nu scade, refuză să mănânce sau să bea apă.

Cum prevenim simptomele de răceală și gripă

Pentru că întotdeauna este mai bine să prevenim decât să tratăm, indiferent că vorbim de răceală sau gripă, există câteva lucruri pe care le poți face pentru un sistem imunitar puternic. De departe una dintre cele mai importante măsuri care trebuie luate pentru evitarea îmbolnăvirii este creșterea imunității.

Creșterea imunității la copii este esențială în sezonul rece, când sistemul de autoapărare al organismului luptă excesiv cu factorii de mediu și devine slăbit. Primul pas este o alimentație sănătoasă, bazată pe fructe și legume de sezon și alimente bogate în vitamine și minerale.

Dacă prichindelul tău răcește des, pe lângă o alimentație echilibrată, îi poți da și suplimente alimentare pentru întărirea și protejarea sistemului imunitar. Noi îți recomandăm produsele pentru răceală și gripă de la Ascovit, care conțin Vitamina C și un complex echilibrat de minerale ce întăresc imunitatea organismului.

ascovit

Suplimentele alimentare de la Ascovit protejează și împotriva infecțiilor, previn anemiile și asigura protecția celulelor împotriva stresului oxidativ provocat de radicalii liberi. Toate suplimentele și siropurile au arome de fructe, în așa fel încât administrarea lor să nu devină un calvar pentru copii.

Cum tratăm eficient răceala sau gripa

Când copiii noștri sunt răciți sau gripați, am face orice ca să le ameliorăm simptomele și să îi știm din nou sănătoși și voioși. Tratamentele sub formă de sirop sunt printre cele mai indicate și eficiente în tratarea simptomelor de gripă și răceală.

Siropurile ColdTusin au acțiune rapidă și conțin ingrediente naturale, care ameliorează simptomele asociate tusei productive și tusei seci, din primele 10 minute. Siropurile conțin extract de nalbă, care are efect emolient, antiinflamator, decongestiv și expectorant, și miere, care are efect de barieră, protejând mucoasa împotriva agenților externi.

Siropurile Coldtusin sunt disponibile în două variante:

 1. Coldtusin pentru adulți
 2. Coldtusin Junior pentru copii, care poate fi adminisirat de la 1 an

Răceala și gripa nu au nicio șansă în fața unui sistem imunitar puternic, susținut de o alimentație sănătoasă și produse naturale, bogate în vitamine și minerale! 

Află mai multe despre gripa și răceala la copii pe 27 octombrie, de la ora 14:00, când vom fi LIVE pe pagina de Facebook Qbebe alături de Irina Olteanu și Dr. Irina Costache, medic primar pediatrie. 

Primii 3 ani ai copilului: lista cu produsele de care ai nevoie

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Care este diferența dintre răceală și gripă
  Care este diferența dintre răceală și gripă

  Răceala și gripa sunt amândouă boli respiratorii și au simptome asemănătoare. Câteodată este dificil să faci diferența dintre răceală și gripă în primele zile,...

  Chiar este Vitamina C eficientă în prevenția și tratarea Covid-19?
  Chiar este Vitamina C eficientă în prevenția și tratarea Covid-19?

  Tratarea COVID-19 este o prioritate mondială. Cercetători și medici testează medicamente de tot felul, incluzând pe lista remediilor și vitamina C.

  Educația nutrițională corectă este primul pas în prevenția și terapia celor mai frecvente boli ale prezentului
  Educația nutrițională corectă este primul pas în prevenția și terapia celor mai frecvente boli ale prezentului

  Cartea “Ghid de nutriție – de la prevenție la terapie” este dedicată tuturor celor care doresc să își îmbunătățească cunoștințele despre nutriție....

  Îngrijirea pielii familiei: 6 produse la Roche-Posay care vă feresc de efectele iernii
  Îngrijirea pielii familiei: 6 produse la Roche-Posay care vă feresc de efectele iernii

  Sezonul rece este încă în plină desfășurare și pielea voastră nu este tocmai cea mai fericită. În această perioadă te confrunți cel mai mult cu sensibilitatea la...

  O simplă răceală a băgat această fetiță în comă. Toți părinții trebuie să știe asta
  O simplă răceală a băgat această fetiță în comă. Toți părinții trebuie să știe asta

  O fetiță de numai 2 ani se află în comă indusă din cauza unei răceli. Starea micuței s-a agravat și răceala s-a transformat în encefalită acută.

  Docbook susţine lupta împotriva cancerului şi lansează campania „Prevenția salvează vieți!”
  Docbook susţine lupta împotriva cancerului şi lansează campania „Prevenția salvează vieți!”

  Campania „Prevenția salvează vieți!" se adresează pacienților din București și se va derula în perioada 5-12 februarie. În cadrul campaniei vor fi oferite peste 500 de...

  Gripa și raceala la copii: sfaturi prețioase de la medicul pediatru
  Gripa și raceala la copii: sfaturi prețioase de la medicul pediatru

  Suntem în sezonul răcelilor și virozelor, așa că este important să ne asigurăm că micuții noștri au o imunitate de fier în această perioadă. Copiii sunt cei mai...

  © 2019 Qbebe