Cum să găsești cel mai bun medic pediatru pentru copilul tău

Cum să găsești cel mai bun medic pediatru pentru copilul tău

Mariana Voinea

Părinții, neputincioși în fața afecțiunilor copiilor, își pun toată speranța în medicii pediatri care îi diagnostichează și îi tratează. Un medic bun pentru copii nu poate fi găsit oriunde și oricum. Iată ce criterii trebuie să aveți în vedere atunci când luați o asemenea decizie. 

Copilul meu va merge la cel mai mult cel mai bun medic din oraș. Ba nu, va merge la cel mai bun medic din întreaga zonă. Nimic nu este mai important decât sănătatea copilului meu”. Așa sună gândurile părinților care își doresc doar ce este mai bun pentru copii.

Iar medicul pediatru are un rol esențial în creșterea și dezvoltarea copiilor. Găsirea unui doctor bun poate fi rezultatul unei căutări asidue, dar la final și recompensele sunt mari.

Medicul de familie este responsabil pentru sănătatea întregii familii și pentru eliberarea rețetelor sau a trimiterilor către alți specialiști. Medicul pediatru, în schimb, se ocupă doar de diagnosticarea și tratarea copiilor.

Pentru părinți, nu este nimic mai îngrozitor decât să își vadă copilul cu febră ridicată, vărsând, tușind incontrolabil, rămânând fără aer sau având convulsii. De aceea, este necesar ca mama și tata să caute împreună un pediatru care răspunde la toate întrebările și este disponibil și în mediul online sau la telefon.

Un medic pediatru bun este cel care primește copiii cât mai repede posibil, în aceeași zi sau chiar a doua zi la cabinet sau se dovedește a fi foarte empatic cu copilul.

Pentru că alegerea medicului pediatru este una din cele mai importante decizii ale familiei, este necesar ca părinții să caute până când găsesc acea persoană care rezonează cu dorințele lor, precum și cu probleme medicale ale copilului. Iată ce lucruri trebuie să aibă în vedere părinții atunci când aleg un medic pediatru pentru copilul lor.

Alege medicul în funcție de recomandările celorlalți

Un proverb românesc spune că ”La pomul lăudat să nu te duci cu sacul”, dar în cazul alegerii unui medic, această zicală nu prea este valabilă. Un medic bun este lăudat și apreciat de pacienți.

Numele lui este pe buzele tuturor mămicilor atunci când vorbesc la o șuetă în parc despre pediatrul copilului lor, despre cum s-a dovedit a fi un om empatic și un expert incredibil. Medicii pediatri sunt, de asemenea, lăudați în comentariile online lăsate de mămici pe diferite grupuri.

Cea mai bună metodă să găsești pediatrul perfect pentru bebelușul tău este să ceri recomandări medicului tău ginecolog, dar și altor mămici.

Cere opinia prietenilor și membrilor familiei în legătură cu doctorul care are grijă de copiii lor, și atunci când vei afla aceeași părere de la mai multe persoane diferite, înseamnă că ai găsit persoana pe care o căutai. 

Un medic pediatru avertizează: nu face aceste 5 greșeli, când copilul tău are febră

Intereseaza-te de experiența profesională și certificările medicului pediatru

Atunci când crezi că ai găsit medicul pediatru potrivit, nu ezita să faci săpături adânci pentru a afla tot ceea ce trebuie să știi despre experiența lui profesională. Interesează-te de certificările pe care le deține, de acreditările cabinetului medical unde îți vei duce puiul, dar și de anii de experiență pe care îi are la activ.

Aceste criterii îți vor dezvălui profesionalismul, abilitățile sale de comunicare, cunoștințele acestuia, precum și alte calități care îți vor confirma sau infirma standardele pe care le-ai setat.

Găsește un medic pediatru cât mai aproape de locuința ta

fetita bate palma cu medic pediatru

Deși acesta nu este un prim criteriu pentru alegerea pediatrului, este importantă și locația cabinetului să fie cât mai aproape de tine și de copilul tău. Atunci când micuțul are o problemă, este primordial ca acesta să fie dus cât mai repede la control.

Dacă specialistul își desfășoară activitatea într-un cabinet aproape de locuința ta, vei economisi timp, bani și mai ales stres. Doar câteva minute fac diferența în situații de criză.

Sfatul pediatrului: cel mai important sfat pentru a crește copii fericiți și sănătoși

Decide-te asupra unui medic pediatru care funcționează și în spital de stat sau la privat, nu numai în cadrul cabinetului particular

Un medic pediatru care va primi micii pacienți și în spitalul de stat sau privat ori în policlinica unde își desfășoară activitatea. Cu siguranță acesta va avea mai mult credibilitate decât un specialist care va primi pacienții doar la cabinetul medical individual.

În plus, ori de câte ori aveți nevoie de serviciile oferite, îl puteți găsi fie la cabinetul individual. fie la unitățile spitalicești în care își practică meseria.

Un medic pediatru trebuie să fie disponibil la anumite ore

mama tata si copiii vorbesc cu medic pediatru pe laptop

Un specialist care îți va răspunde imediat la telefon sau la mesaj pe o rețea de socializare, este un om empatic care știe prin ce trece un părinte atunci când copilul său este bolnav. Este ideal să vă alegeți cadrul medical în funcție de programul acestuia la cabinet și de felul în care vă răspunde mesajelor în situații de criză.

Fără doar și poate, alegerea unui medic pediatru nu este atât de simplă precum pare la prima vedere. Nu este ca și cum părinții ar alege din lista de medici cu specializarea pediatrie disponibili în localitățile lor de reședință, dând cu zarul.

Căutarea presupune o muncă asiduă din partea mamei și tatălui care vor lua în considerare toate aspectele mai sus menționate pentru a-și ști copilul în siguranță, indiferent de problema medicală cu care se confruntă.

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: cafemom.com

Articolul urmator
Copilul tău fură? Uite cum să gestionezi situația
Copilul tău fură? Uite cum să gestionezi situația

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum să fii cel mai bun părinte și prieten al adolescentului tău din Generația Z?
  Cum să fii cel mai bun părinte și prieten al adolescentului tău din Generația Z?

  Tinerii din generația Z, născuți între 1995 și 2010, sunt deja la vârsta la care este momentul să înceapă o carieră și să își întemeieze o familie....

  Sunt medic pediatru și iată de ce a-ți expune copilul în Social Media este un abuz
  Sunt medic pediatru și iată de ce a-ți expune copilul în Social Media este un abuz

  Întrucât mediul online devine tot mai prezent în viețile noastre, nu este întotdeauna simplu să reziști tentației de a-ți stimula copilul să facă și el parte...

  Cum să descifrezi limbajul dragostei copilului tău și să devii un părinte mai bun
  Cum să descifrezi limbajul dragostei copilului tău și să devii un părinte mai bun

  Fiecare dintre noi ne exprimăm dragostea și o primim în mod diferit. Cu cât înțelegem mai profund acest aspect, cu atât avem șanse să ne bucurăm de relații mai...

  Cum eviți cheltuielile neașteptate cu cel mic? Ce beneficii îți aduce o asigurare pentru copilul tău
  Cum eviți cheltuielile neașteptate cu cel mic? Ce beneficii îți aduce o asigurare pentru copilul tău

  Atunci când ai un copil, cheltuielile neprevăzute sunt inevitabile. Fie că este vorba de o urgență medicală, de creșterea facturilor la utilități, de (re)amenajarea camerei...

  A reușit să-și aducă tripleții pe lume în ciuda diagnosticului dat de medic: „Mi s-a spus că sunt prea „mare” ca să duc sarcina la bun sfârșit”
  A reușit să-și aducă tripleții pe lume în ciuda diagnosticului dat de medic: „Mi s-a spus că sunt prea „mare” ca să duc sarcina la bun sfârșit”

  O femeie în vârstă de 38 de ani din Weston-super-Mare a reușit să nască tripleți, deși medicii i-au spus că nu are nici o șansă. Parcurge articolul pentru restul...

  De ce 2024 va fi cel mai bun an din viața ta, în funcție de zodie
  De ce 2024 va fi cel mai bun an din viața ta, în funcție de zodie

  Anul 2024 vine cu succes pentru toți nativii zodiacului. Cele 12 zodii sunt favorizate de astre să își schimbe viața, să renunțe la obiceiurile care nu le aduc beneficii și să...

  Cel mai bun prieten al omului: câinele și-a dat seama că e însărcinată înaintea ei!
  Cel mai bun prieten al omului: câinele și-a dat seama că e însărcinată înaintea ei!

  Câinii sunt cunoscuți pentru loialitatea lor, iubirea necondiționată pe care ne-o arată în fiecare zi, dar și pentru inteligența lor care încă ne uimește. Așa se...

  O femeie a descoperit că prietenul cel mai bun din copilărie este, de fapt, fratele ei
  O femeie a descoperit că prietenul cel mai bun din copilărie este, de fapt, fratele ei

  O femeie din Marea Britanie a primit un mesaj de la sora mai mare a prietenului său cel mai bun din copilărie, care i-a făcut o mărturisire la care nu se aștepta vreodată. Parcurge...

  © 2024 Qbebe