Din grija pentru copilul tau

Nu mă pot abține! Cum comentez duelul televizat despre Vaccinare dintre Olivia Steer si Dr. Craiu

Nu dau share la orice, dar asta trebuie share-uită!- acesta a fost primul meu gând după ce am văzut emisiunea de la Vorbește Lumea de pe ProTV unde Olivia Steer s-a străduit din răsputeri să vină cu argumente anti-vaccinare în conversația cu Dr. Craiu, medic pediatru. Am să vă avertizez de acum că ceea ce veți citi mai jos sunt gândurile mele cu privire la ceea ce am auzit, pe care mă străduiesc să le fac cât mai puțin subiective. Dar nu prea pot ... Prin urmare, citiți un editorial, care exprimă o părere personală, care nu este a publicației din a cărei echipă fac parte. Qbebe este și va fi mereu o modalitate prin care vom informa cu obiectivitate.


"- Olivia, tu ți-ai vaccinat copiii?
- Informațiile cu caracter medical sunt confidențiale
.", a răspuns ea.
Aceasta este o întrebare pe care moderatorul emisiunii a adresat-o Oliviei,  puțin sătul de replicile ei bâjbâite. Nu are rost să mai dezvolt subiectul refuzului ei de a răspunde la această întrebare. Este dreptul ei să îl ascundă, pentru că are ceva de ascuns.

Vă rog să urmariți emisiunea (o găsiți la finalul editorialului) cu atenție mare la răspunsurile domnului doctor. Cinste lui pentru ca a avut răbdarea si accepțiunea de a participa la această conversație. Bravo si ProTV, era nevoie de asta!

Ce cred eu?

Medicii nu degeaba sunt pro-vaccinare, și-au forjat creierul zeci de ani în domeniul medical, au învățat pe rupte, au cunoștințe puternice și știu la nivel stiiintific mai bine decât oricare dintre noi ce înseamnă un vaccin. Eu una nu știu niciun medic, din cei pe care îi cunosc, care să nu își fi vaccinat copiii. Dacă vaccinurile ar fi fost într-adevăr periculoase la un nivel global și general, ar fi existat lângă dna Steer acum un medic care să o susțină.

Este ca și cum eu, ca pasager în avion, m-aș duce la pilot să îi spun în gura mare că avionul lui este greșit și că mă poate ucide dacă mă urc în el pentru că am auzit, așa cum spunea Phoebe în Friends, că nu are "the left phalange" - care nici măcar nu există. Ai dreptul să refuzi să urci in avion, desigur, dar nu ai dreptul să le spui și celorlalți să coboare cu tine. Se prea poate ca acel avion să se prăbușească ... sau nu. Cert este că am ajuns de la tărăitul prin peșteri și inventarea roții la a zbura în păsări de fier pentru că am evoluat. Evoluția se face prin asumarea riscurilor și curajul și ambiția de a încerca până reușești.

Lumea nu este perfectă, omul nu este perfect, medicina nu este perfectă și au existat și există medicamente ale căror efecte adverse pot afecta un organism ... dar unul!!! din mii, din zeci de mii, din milioane. Eu am fost salvată de un vaccin, și sunt subiectivă, așa cum Olivia este subiectivă pentru că ea consideră că copilașul prietenei ei a făcut autism a doua zi după vaccin. Tot ea se contrazice, când spune că aluminiul din vaccinuri produce autism, citând un studiu în care se precizează că efectele se văd după multă vreme, nu imediat. Aici este o luptă continuă pe argumente care eu cred că nu își au rostul. 

Pentru că, privind la modul general, suntem miliarde de oameni acum, existăm, trăim, gândim, ne înmulțim pentru că mai întâi am inventat focul și apoi vaccinurile! Pentru că am evoluat, pentru că avem medicină modernă și oameni inteligenți, care învață și se sacrifică, oameni care salvează milioane de vieți stând cu zecile de ani în laboratoare. Eu aleg să am încredere în acești oameni, în ei și în medicii care îmi sunt aproape și care fără nicio urmă de teamă sau remușcare îmi spun că și-au vaccinat copiii și că își asumă îndemnul vaccinării. Aleg să nu cred și să nu promovez o grupare anti-vaccinistă care adună oameni exact ca mine, simpli, novici în ceea ce înseamnă medicină și care nasc teorii ale conspirației atunci când nu au argumente. Avem dreptul la libera opinie, avem dreptul să ne informăm, avem dreptul să spunem nu - sunt de acord cu asta. Însă libertatea aceasta este personală, a noastră. Suntem liberi să facem ce vrem, atâta vreme cât nu afectăm libertatea celorlalți. Iar dacă atacând libertatea lor, prin a influența spre decizii care afectează o întreagă umanitate, atunci se numește genocid. Este un cuvânt greu, dar asta se va întâmpla! 

Anti-vacciniștii au fost desemnați în cadrul unui clasament realizat de către Organizația Mondială a Sănătății drept una dintre amenințările de la nivel global din momentul prezent. Ezitarea de a vaccina - neîncrederea sau refuzul de vaccinare în pofida disponibilității vaccinurilor reprezintă un real pericol de subminare a progresului realizat în combaterea bolilor prevenibile prin vaccinare. Tot OMS spune că omenirea a reușit să aibă parte de evoluții semnificative în ultimele decenii cu privire la sănătatea de la nivel mondial datorită vaccinurilor. Speranța de viață a crescut în multe zone din lume, poliomielita este pe punctul de a fi eradicată și și-au pierdut viața cu 6 milioane mai puțini copii sub vârsta de 5 ani, comparativ cu anul 1990.

Adevărul are multiple fațete, cel al meu este diferit de al tău, este diferit de cel al Oliviei și diferit de al domnului doctor. Important este ce alegem să facem cu adevărul nostru și al celorlalți. Important este în cine avem încredere. Dragi părinți, înainte a accepta un adevăr, informați-vă bine din toate părțile, nu numai de acolo de unde vă convine, sau de unde vă este mai ușor. Nu acceptați un adevăr doar pentru că este spus de o vedetă frumoasă.  Nu acceptați un adevăr nici pentru că este spus de un medic. Eu am acceptat adevărul meu, acela că vaccinurile nu sunt periculoase dacă sunt administrate exact așa cum prescrie medicul, ascultând opiniile a numeroși medici, prelegeri ale unor oameni de știință, citind și informându-mă și pe argumentele anti-vaccinare. Am vorbit cu mulți medici care nu numai că m-au lămurit, dar m-au făcut să îmi dau seama că ceea ce știu eu despre medicină și corpul nostru este doar 1% din ce știu ei. Alegeți adevărul vostru ca acel adevăr care să ofere copiilor noștri un viitor sănătos!

Cu drag,

Gabriela Paladi

Redactor Șef Qbebe

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Avertisment de la Dr. Craiu: Nu utilizați Ventolin injectabil în aparatul de nebulizat! Este tratat cu acid sulfuric!
  Avertisment de la Dr. Craiu: Nu utilizați Ventolin injectabil în aparatul de nebulizat! Este tratat cu acid sulfuric!

  Domnul doctor Mihai Craiu revine cu un nou mesaj, de data aceasta adresat pacienților care suferă de astm. Cum se face că starea lor se agravează chiar și după administrarea dozei...

  Mihai Craiu este vehement: Cel mai bun antiviral este spălatul pe mâini
  Mihai Craiu este vehement: Cel mai bun antiviral este spălatul pe mâini

  Medicul pediatru Mihai Craiu abordează subiectul gripei în direct, la MagicFM. Spălatul pe mâini, declară el, este cel mai bun antiviral!

  Medicul Mihai Craiu: Copilul singur crește fără repere și fără model
  Medicul Mihai Craiu: Copilul singur crește fără repere și fără model

  Pe pagina de Facebook intitulată „Spitalul Virtual pentru Copii”, medicul pediatru Mihai Craiu vorbește despre consecințele negative ale faptului că părinții și copiii nu...

  Dr. Mihai Craiu: Este periculos să administrăm miere în mod obișnuit copiilor mici
  Dr. Mihai Craiu: Este periculos să administrăm miere în mod obișnuit copiilor mici

  O practică răspândită în răspândită în rândul părinților poate cauza daune severe sugarilor! Nu mai administrați miere sugarilor - Mihai Craiu...

  Medicul Mihai Craiu avertizează, după ce o stewardesă a murit de encefalită rujeoloasă: „Riscurile sunt mari dacă nu faceți asta”
  Medicul Mihai Craiu avertizează, după ce o stewardesă a murit de encefalită rujeoloasă: „Riscurile sunt mari dacă nu faceți asta”

  “O stewardesă de 43 ani, altfel perfect sanatoasă (și mamă a 3 copii), a făcut encefalită rujeoloasă după ce a zburat în martie 2019 de la aeroportul JFK din New York la...

  Dr. Mihai Craiu: Ne vom îngrășa din aer. Poluarea ne îmbolnăvește pe toți, încet și sigur
  Dr. Mihai Craiu: Ne vom îngrășa din aer. Poluarea ne îmbolnăvește pe toți, încet și sigur

  În ultima perioadă cele mai multe știri și îngrijorări cu privire la sănătate au fost legate de coronavirus, însă se pare că alegem să scăpăm din vedere un lucru...

  Dr. Craiu: Dacă a răcit copilul și respiră așa, mergeți de urgență la spital
  Dr. Craiu: Dacă a răcit copilul și respiră așa, mergeți de urgență la spital

  Răceala este aproape inevitabilă în acest sezon, iar copiii sunt primele ținte. Oricât de mult am încerca să îi ferim, mediul înconjurător nu îi va...

  © 2019 Qbebe