18 idei simple și accesibile, care vor adăuga un plus de prospețime casei tale

18 idei simple și accesibile, care vor adăuga un plus de prospețime casei tale

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Primăvara este anotimpul ideal pentru a face din nou schimbări în casa ta. Dacă îți dorești ca acestea să fie de mare efect, dar să poată fi realizate rapid, comod și fără chetuieli și deranj prea mare, inspiră-te din ideile prezentate în articolul de mai jos. Vei constata că acestea sunt simple, dar că pot aduce un plus de prospețime și farmec în casa ta. În plus, le poți face adesea și astfel te vei bucura de câte un strop de noutate ori de câte ori simți nevoia!

Dacă va fi văruită într-o culoare 2/3 din suprafața pereților dintr-o încăpere (în partea lor inferioară), iar partea superioară va fi vopsită în alb, atunci tavanul va părea mai înalt

În special dacă ți se pare că o cameră este mult prea joasă și că tavanul parcă se „prăbușește" peste tine, poți să dai senzația unuia mai înalt recurgând la această idee simplă de design. Pentru un efect mai vizibil este preferabil ca nuanța de vopsea pentru partea inferioară a pereților să fie tot deschisă, astfel încât să nu se creeze un contrast neplăcut cu albul folosit pentru tavan și pentru partea lor superioară.

Citește și: 15 moduri prin care vopseaua poate schimba multe în casă

Stickerele vinil pot schimba cu totul aspectul unei camere

Dacă nu vrei să faci schimbări radicale într-o cameră, alege pur și simplu să decorezi un perete cu stickere vinil. Acestea au avantajul că nu vor strica suprafața pe care au fost fixate și pot fi șterse fără a se strica (preferabil cu o lavetă umedă). Ca să nu mai menționăm faptul că pot da o notă de prospețime camerei în care au fost puse!

Te poți asigura că stickerele alese se aplică perfect dacă vei respecta următoarele instrucțiuni:
• Înainte de a le aplica, lasă-le să se adapteze temperaturii din casa ta cam 24 de ore.
• Curăță bine suprafața pe care le vei fixa.
• Fiecare piesă va fi dezlipită cu grijă și aplicată pe locul dorit. După aceea se va lua o bucată de material textil și se va ține apăsat pe stickere pentru a da afară bulele de aer de sub ele.

Perete decorat cu un copac

Perdelele mici, cu magneți, vor transforma complet locul în care sunt puse

Fie că alegem să le fixăm chiar la ferestre, fie că ne orientăm spre alte suprafețe ale locuinței noastre (de exemplu, uși, dulapuri mari etc.), acestea au rolul de a înviora și de a da senzația unei transformări mai consistente. Acest tip de perdele au variate texturi și imprimeuri, se montează și se întrețin ușor. Pentru un efect maxim, este recomandat să le asortați cât mai bine cu mobilierul și accesoriile existente în încăperea în care le veți monta.

Perdelele ce se fixează pe șine curbate vor da un aspect inedit camerei în care sunt montate

Renunță la banalele perdele cu șină dreaptă și alege unele care se pretează pentru șine curbate, în formă de semicerc. Este o idee de design simplă, ce va crea senzația unor ferestre mai mari și a unui spațiu mai aerisit. De mare efect vor fi perdelele transparente, colorate, care să se asorteze cu vopseaua de pe pereți și cu accesoriile din camera în care sunt fixate.

Alegerea unor perdele multicolore, transparente, va schimba mult locul în care sunt fixate

Indiferent de camera din casă în care vor fi puse, asemenea perdele vor crea din start o schimbare, în sensul în care vor lăsa lumina să pătrundă mai bine. În plus, dacă vor fi alese niște combinații de culori inedite, vor da un aspect modern camerei respective.
Fie că sunt mai lungi, fie că sunt mai scurte, perdelele transparente vor conferi și o notă de eleganță, putând fi oricând o alegere excelentă pentru cine vrea o schimbare de design simplă, dar de mare efect.

Interiorul unei camere-birou

Perdelele cu împletituri vor oferi un plus de eleganță

O perdea banală poate fi transformată într-un element inedit de design interior dacă se vor realiza din ea niște împletituri. Ideale pentru un astfel de demers sunt perdelele din materiale satinate, care pică greu și au ținută.
Cine optează să aibă perdele cu împletituri va reuși cu siguranță să-și aducă în casă un plus de eleganță, printr-o idee de design simplă și nu foarte costisitoare.

Perdelele legate cu vechi încuietori sau cu șiruri de mărgele vor crea un aer vintage, cu totul special

Mai ales dacă ai o casă decorată în stil vintage va fi păcat să nu pui în aplicare o idee de design ce nu este complicată: pur și simplu vei face rost de niște încuietori mai vechi sau de niște șiraguri de mărgele decorative și vei prinde cu ele perdelele.
La fel ca și în exemplul anterior, se vor preta cel mai bine unei astfel de modificări perdelele din materiale mai pline, ce pică greu.

Pat din dormitorPerdelele puse în preajma patului vor da dormitorului un look interesant

Dacă te-ai săturat de un dormitor banal, cu un pat care să nu aibă niciun accesoriu special, poți face următoarea schimbare de design: montează niște șine/suporturi pe tavan, pe care să poată fi fixate perdele, chiar în fața patului tău. Ai grijă ca perdelele alese să se preteze cu stilul în care este decorat dormitorul său și alege unele din materiale cât mai naturale și mai fluide.

Un covor așezat corect va crea impresia unui spațiu mai mare

Dacă ai pat de mijloc în dormitor, poziționează covorul astfel încât să ocupe întreaga suprafață a camerei, din perete în perete. Marginile covorului se vor vedea, mai ales în cazul în care covorul are un chenar. Deși va trebui să aspiri sub pat, suprafața va fi continuă și va da impresia unui spațiu mai generos, de intimitate și confort.

Rafturile și dulapurile din casă pot fi mascate de niște draperii

Când îți dorești ca rafturile/dulapurile din casa ta, pline de tot felul de lucruri, să nu mai fie vizibile alege să le ascunzi în spatele unor mici draperii. Optează pentru unele care să se asorteze cu camera respectivă și vei vedea că se va crea nu numai senzația de ordine, de spațiu mai aerisit, dar va părea și că a fost pusă în aplicare o idee de design mai complicată. În realitate însă, nu a fost vorba decât de o idee de design simplă, care însă și-a atins din plin scopul.

Sertarele din camera copilului pot arăta inedit dacă vor fi vopsite pe părțile laterale

Cine vrea să facă o schimbare de mare efect în camera copilului, dar fără a face vreun demers complicat, poate apela cu încredere la această soluție. Nu numai că nu va dura deloc mult să o puneți în aplicare, dar va conferi și un aspect mai interesant camerei. De exemplu, puteți să vopsiți sertarele astfel încât să personalizați și mai mult camera respectivă, asortându-le mai mult cu restul de accesorii sau cu vopseaua de pe pereți.

Citește și: Camera copilului: 10 idei de decorare simple dar ingenioase

Oglinzile puse pe uși vor da impresia unui spațiu mai mare

Când vrei să creezi iluzia unui spațiu mai larg, poți recurge la următorul truc de design: fixează oglinzi pe diverse uși din casă. Indiferent de camera în care vor fi plasate, aceste oglinzi vor conferi luminozitate și te vor face să te simți mai confortabil într-un spațiu ce pare mai generos. Pentru ca acestea să nu reprezinte o problemă în plus când se apropie momentul pentru curățenie, te sfătuim să iei în considerare produsele de curățenie enzimatice, ce îndepărtează rapid orice urme de degete și setează o barieră împotriva apariției rapide a noilor pete.

Interiorul unui apartament

Cablurile de la televizor pot fi făcute invizibile dacă se vor folosi suporturi similare barelor pe care sunt montate perdelele de duș

În cazul în care te-ai săturat să tot vezi cablurile de la televizorul tău suspendat și ți se pare că acestea deteriorează designul camerei respective, nu te feri să apelezi la următoarea idee simplă de design: cablurile vor fi „ascunse" în suporturi asemănătoare barelor de la perdelele din baie. Nu este un demers prea costisitor și vei vedea că parcă întreaga cameră se va schimba, nu numai locul în care este plasat televizorul!

Televizorul tău se poate transforma într-un adevărat accesoriu dacă îl vei introduce într-o ramă de lemn

Un televizor cu ecran plat, ce se încadrează perfect într-o ramă de lem, poate fi o idee de design inedită. Ca să te asiguri însă că al tău televizor se încadrează în rama respectivă, va trebui ca prima dată să măsori exact nu numai dimensiunile sale, ci și distanța față de care se va fixa de perete.
Vei trimite apoi dimensiunile celor care se vor ocupa de acest demers și după aceea poți să-ți vopsești tu rama așa cum vrei. Condiția este să se armonizeze cu mobilierul și cu restul accesoriilor din camera în care este plasat.

Televizor cu ecran plat, inramat

Frigiderul tău se poate transforma ușor într-un element de design inedit

Un banal frigider alb se poate transforma total datorită unor dungi realizate din bandă adezivă.
Desigur, în funcție de mobilierul și de accesoriile din încăperea în care este plasat, aceste dungi pot fi confecționate din bandă adezivă de orice culoare. Pune-ți imaginația la încercare și vei vedea că și frigiderul poate avea un adevărat rol decorativ!

Baia ta poate dobândi un plus de eleganță dacă vei prinde funde de bara de la perdeaua de la duș

Cu ajutorul acestei idei de design simple vei fi uimită să vezi cât de mult se poate schimba chiar și o baie.  „Misiunea" ta va fi să cauți niște materiale care să se asorteze cu perdeaua de la duș și cu baia în ansamblu și să faci niște funde pe care să le agăți apoi de bara acestei perdele. Vei fi mulțumită de rezultat și îți vei dori să schimbi periodic fundițele, pentru un look mereu nou al băii tale!

Un suport pentru prăjituri va conferi un aer vintage băii tale

Tot ce vei avea de făcut va fi să găsești un suport pentru prăjituri și să-i găsești un loc în baie. Ca să te asiguri că vei obține efectul dorit, poți să-l vopsești mai întâi și apoi să-l pui în folosință. Cel mai probabil îi vei găsi rapid o utilitate, spre exemplu va fi un bun suport pentru cosmeticele preferate, pe care vrei să le ai mereu la îndemână.

Un panou de aerisire de la fereastră poate fi și el un element de decor original

Peste clasica aerisire de la fereastră poți să suprapui oricând un panou decorativ. Dacă vrei, poți să-l vopsești și să-l decorezi după bunul plac, astfel încât să creezi impresia unei schimbări de design al ferestrei mai consistent. De fapt, numai tu vei ști cât de simplu a fost să faci această schimbare!

Voi mai știți și alte idei de design simple, dar care pot aduce mari schimbări într-o casă?

Surse:
www.allthingsthrifty.com; www.brightside.me; www.blog.deco-perete.ro

Surse poze:
www.facebook.com

 

Articolul urmator
Vecinul meu vrea să le spun copiilor mei să nu se mai joace în grădina casei, pentru că îl deranjează
Vecinul meu vrea să le spun copiilor mei să nu se mai joace în grădina casei, pentru că îl deranjează

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  7 ocazii când Kate Middleton a încălcat regulile vestimentare ale Casei Regale
  7 ocazii când Kate Middleton a încălcat regulile vestimentare ale Casei Regale

  Kate Middleton trebuie să respecte și ea codurile de vestimentație ce sunt impuse membrilor Familiei Regale britanice. De-a lungul timpului a fost însă surprinsă în mai...

  Care sunt țările și orașele pe care trebuie să le vizitezi, conform zodiei tale
  Care sunt țările și orașele pe care trebuie să le vizitezi, conform zodiei tale

  Dacă te simți mai atrasă de anumite țări sau orașe ale lumii prin comparație cu altele, trebuie să știi că această preferință nu este întâmplătoare. Astfel, zodia...

  5 idei de rețete de bomboane proteice pentru copii
  5 idei de rețete de bomboane proteice pentru copii

  Într-o lume în care gustările dulci procesate abundă, părinții caută mereu opțiuni sănătoase și hrănitoare pentru copiii lor. Bomboanele proteice reprezintă o...

  Care este cocktailul potrivit zodiei tale? Savurează-l cu plăcere!
  Care este cocktailul potrivit zodiei tale? Savurează-l cu plăcere!

  Ce poate fi mai răcoritor într-o zi caniculară decât un cocktail delicios, savurat fie pe plajă sau la piscină, fie în oraș, cu fetele, la rooftop bar-ul vostru...

  Care este partea întunecată a zodiei tale
  Care este partea întunecată a zodiei tale

  Fiecare dintre noi are însușiri, comportamente și obiceiuri cu care se mândrește, pe care dorește să le dezvăluie, dar, pe de altă parte, oricine are și o latură mai...

  10 lucruri exprem de simple pe care să i le spui unul adolescent ca să se simtă iubit
  10 lucruri exprem de simple pe care să i le spui unul adolescent ca să se simtă iubit

  Nu mai știi ce tactică să folosești pentru a aborda copilul tău ajuns la adolescență? Folosește empatia, ascultarea activă și celelalte sfaturi oferite de un psiholog și...

  3 zodii care vor RESPECT mai mult decât vor DRAGOSTE în relația de cuplu
  3 zodii care vor RESPECT mai mult decât vor DRAGOSTE în relația de cuplu

  E adevărat că dragostea este extrem de importantă în relația de cuplu și că fără acest sentiment nu poate să existe împlinire. Pe lângă iubire, însă,...

  Ce ai învățat din anul care a trecut, conform astrelor și zodiei tale
  Ce ai învățat din anul care a trecut, conform astrelor și zodiei tale

  Despre anul ce este pe cale să se încheie, astrologul Narayana Montúfar (autor al cărții „Moon Signs: Unlock Your Inner Luminary Power”) a explicat, pentru...

  © 2024 Qbebe