30 de idei geniale de ordonare a jucăriilor copiilor

Isabela Polnar

Odată cu venirea vacanței, pofta de joacă a micuților noștri este parcă și mai mare. În acest context și noi va trebui să facem un efort suplimentar să menținem ordinea. Vă veți descurca însă mult mai ușor în acest demers dacă veți pune în aplicare sfaturile prezentate în articolul de mai jos. Acestea se referă atât la ordonarea, cât și la depozitarea jucăriilor, astfel încât să reușim să economisim cât mai mult spațiu.

Sugestii geniale de ordonare a jucăriilor copilului

Cum să faci ordine cu ajutorul coșurilor

Coșurile sunt o modalitate numai bună de a economisi spațiul de depozitare din camera copilului. De asemenea, ele sunt ușor de mutat și se pot integra ușor în orice decor. Fie că vorbim despre unele făcute din plastic, din sârmă sau din materiale mai naturale (cum ar fi diverse împletituri), în ele poți pune tot felul de jucării. În plus, chiar și copilului îi va fi mai la îndemână să-și facă ordine singur dacă are la dispoziție coșuri de diverse forme și dimensiuni.
Jucării puse în coșuri de plastic, dar și în buzunare de material textil
Coșurile de plastic sunt ușoare și pot fi puse și la înălțime. În ele pot fi puse tot felul de jucării, mai mici sau mari mari.
Alături de ele poți ordona jucăriile cu ajutorul unor buzunare speciale. Acestea sunt ideale mai ales pentru jucăriile de pluș, permițându-i copilului să le aibă oricând la dispoziție.

Citește și: Cele mai chic idei de decorare pentru camera bebelusului

Tot cu ajutorul coșurilor au fost sortate și jucăriile din camera de fetițe din imaginea de mai jos. Astfel, au fost alese unele din răchită, de culoare deschisă, care să se preteze cu albul și rozul deschis.
Alături de coșuri, au fost puse și niște sertare, care se integrează perfect în corpul de depozitare din camera respectivă.

Pentru a conferi mai mult farmec, dar și pentru mai multă ordine, într-o cameră de fetițe, străduiește-te să găsești coșuri mari, pe care să le poți agăța pe un perete. Cu cât acestea vor fi mai aproape de pătuțul ei, cu atât micuța ta va fi mai încântată, întrucât își va putea strânge oricând în brațe jucăriile preferate.

Cu cât coșurile de depozitare sunt mai mari, cu atât ele îți sunt mai utile
Coșurile mari și adânci pot fi gazdă pentru multe jucării și le poți prinde pe orice perete din camera copilului.
Pentru fetițe, optează pentru niște coșuri în culoarea favorită: rozul!

Aceeași utilitate a coșurilor o poți sesiza și din imaginea de mai jos, ele fiind situate foarte accesibil pentru copii.  

Coșurile de depozitare pentru colțuri, o altă variantă de ordonare a jucăriilor
Pentru a valorifica și mai mult spațiul din camera copilului, așează-i jucăriile în niște coșuri speciale pentru colțuri. Acestea pot fi montate cu ușurință și pot fi confecționate din orice material, iar pe ele pot sta jucării de diverse dimensiuni.

Cum să ordonezi jucăriile cu ajutorul unor corpuri dotate cu rafturi

Jucării așezate într-un corp de lemn, cu rafturi înguste
Când vine vorba despre jucării de același tip, pe care copilul le are în număr mare, nu ezita să faci rost de un corp de mobilier dotat cu numeroase rafturi. Acesta poate fi făcute de comandă pentru a se potrivi foarte bine cu camera în care-l vei pune.
În mod sigur că îți place ordinea în care sunt puse mașinuțele din poza de mai jos!

Jucăriile de același fel pot sta pe niște rafturi făcute din rigips
Niște rafturi de rigips, montate pe un perete ne pot fi de mare ajutor in a ordona jucării.

Folosește un corp din lemn, dotat cu rafturi mici, pentru a sorta cele mai des folosite jucării ale copilului
De pildă, în multitudinea de mașinuțe ale băiețeilor noștri poți face sortări și după aceea le poți așeza pe un corp precum acela din fotografia de mai jos.

Și alte jucării ce constau în mijloace de transport pot sta foarte bine pe niște rafturi înguste din lemn

Dacă vrei să conferi un design cu notă retro unei camere de copil, tot un corp de lemn cu rafturi te poate ajuta. În plus, te va ajuta și să faci o bună sortare printre jucării:

În scopul de a ordona jucăriile copilului, servește-te de tot felul de corpuri de mobilier

O metodă de a reuși să menții ordinea și să vă bucurați de un spațiu cât mai mare în camera copilului este să folosești diverse corpuri de mobilier. Mai simple sau mai complexe, ele pot găzdui nu numai jucării, ci și alte obiecte de care copilul are nevoie.
Un corp de mobilier ce are încorporate spații de depozitare pe două sau mai multe niveluri este și el numai bun pentru a pune ordine în jucării

Spațiul de deasupra este suficient de mare pentru a-l pune în valoare.
Cu cât corpurile de depozitare sunt dispuse pe mai multe niveluri, cu atât vă veți bucura de mai spațiu, întrucât cutii, coșuri sau simple rafturi pot fi așezate aici.

Și următorul exemplu te va convinge că merită să investești în asemenea corpuri de mobilier, în care poți include oricând coșuri, cutii sau alte dispozitive care-ți vor permite să sortezi așa cum trebuie jucăriile.

Un design inedit dintr-o cameră de copil ar trebui să aibă întotdeauna și o utilitate practică, printre care și posibilitatea de a putea depozita cât mai multe lucruri ale acestuia. Când vine vorba de jucării, acestea ar trebui să fie cât mai vizibile și totodată să nu contribuie la crearea unei atmosfere haotice.
Pentru mai multe idei în acest scop, privește și imaginea de mai jos.

Ce poți face pentru a ordona jucăriile cu ajutorul cutiilor de tot felul

Încearcă să ai la dispoziție atât cutii, cât și coșuri
Ca să câștigi multe spații de depozitare ale jucăriilor copiilor, pune laolaltă cutii și coșuri. Vei fi încântată de cât de multă ordine va fi și că nu te vei mai împiedica mereu de ele.

Alături de coșuri, cutiile din plasă sunt ideale
Nu numai că sunt ușor de transportat, dar copilul poate să vadă mereu ce se află în ele atunci când va căuta ceva.

Cutiile de plastic, de mare ajutor pentru sortarea jucăriilor
Niciodată nu vei greși dacă vei conta pe niște cutii mari de plastic pentru a ține în ele jucăriile copilului. Nu sunt inestetice și sunt mai încăpătoare decât îți imaginezi!

Nu uita nici de cutii din lemn
Oriâcnd cutiile de lemn sunt potrivite pentru a ordona jucăriile copilului și se pot integra într-un corp de mobilier. Iar dacă acesta din urmă are și rafturi, se vor crea spații suplimentare ce pot găzdui numeroase jucării.

 Chiar și o singură cutie din lemn, dacă este încăpătoare, va fi o modalitate excelentă de a sorta și depozita în ea jucării mici. De exemplu, trenulețele unui băiețel vor putea sta liniștite într-o cutie precum aceea din imaginea de mai jos.

Jucăriile copilului pot sta foarte bine și în leagăne

Nu va fi complicat să achiziționezi sau chiar să confecționezi, în scopul de a ordona o parte dintre jucării, un fel de leagăne cu spații pentru depozitare.
Un model de leagăn simplu
În acest caz, doar câteva jucării se vor putea „odihni" pe un asemenea leagăn.

De exemplu, un leagăn cu trei nivele va fi perfect pentru plușurile de dimensiuni mai mari.

Iar dacă leagănul jucăriilor va fi accesorizat cu niște bretele similare celor de mai jos, fetițele noastre îl vor adora !

Sau, dacă dorești să sortezi cât mai multe jucării, poți să faci rost de leagăne cu mai multe de trei spații destinate depozitării. Va fi o încântare, pentru fanii jucăriilor de pluș, să-și poată vedea „comorile" în toată splendoarea lor!

Alte sugestii numai bune pentru ordonarea și depozitarea jucăriilor din casă

Jucăriile pot fi adăpostite și de un Zoo homemade
Dacă vrei să economisește spațiul de depozitare din camera copilului și să-l încânți totodată, oferindu-i posibilitatea de a se simți mereu într-o vizită la Zoo, apelează la un spațiu precum acela din imaginea de mai jos. Acesta este foarte potrivit pentru animăluțele de pluș, care de obicei stăteau împrăștiate prin cine știe ce colțuri ale casei.

Privește ce de animăluțe puteți avea în propria voastră „Grădină Zoologică", în miniatură!

Iar alături de „Zoo", puteți să beneficiați și de un spațiu suplimentar, în care să poți pune, de exemplu, câteva cărți sau alte obiecte mai mici.

Pentru ca o cameră de copil să arate mai bine și cel mic să aibă posibilitatea să fie alături de toate animalele de pluș preferate, străduiește-te să organizezi un „Zoo" care să se integreze perfect în decor. >

Jucăriile pot să stea și într-un hamac
Când intenționezi să conferi un farmec special unei camere de fetițe, alege și materiale prețioase, în culori calde. De pildă, poți să pregătești chiar tu un fel de hamac, în care jucăriile mult iubite să se odihnească.

Voi mai puteți da și alte exemple de metode prin care să putem sorta și depozita jucăriile copiilor noștri?

Citește și: Idei geniale de depozitare pentru o casa cu copii

Surse:
www.facebook.com

Surse poze:
www.facebook.com

 

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  10 sfaturi pentru organizarea jucăriilor copiilor
  10 sfaturi pentru organizarea jucăriilor copiilor

  Aveți idee ce dureros este să călcați pe piesele de Lego? Să îngenuncheați pe ele este și mai rău! Iubim seturile de jucării de copii Lego, dar sunt atât greu de...

  Beneficiile jucăriilor de mobilitate în dezvoltarea copiilor
  Beneficiile jucăriilor de mobilitate în dezvoltarea copiilor

  Jucăriile nu sunt doar niște simple obiecte menite să îi distreze pe copiii noștri, ci au un rol deosebit de important când vine vorba de dezvoltarea lor. Prin joacă,...

  Acest tătic a venit cu niște idei geniale pentru a-și ține copiii în casă, fără să se plictisească
  Acest tătic a venit cu niște idei geniale pentru a-și ține copiii în casă, fără să se plictisească

  Indiferent de vârsta pe care o au, copiii sunt cei mai „vulnerabili” în fața plictiselii și sunt dornici să facă mereu altceva. Pentru un plus de inspirație,...

  Inovație în universul jucăriilor! Fă cunoștință cu MODU, jucaria preferată de copiii din toată lumea
  Inovație în universul jucăriilor! Fă cunoștință cu MODU, jucaria preferată de copiii din toată lumea

  Ne dorim tot ce-i mai bun și ce-i mai frumos pentru copiii noștri, în special când vine vorba de jucării. Vrem ca acestea să îi atragă pe cei mici, astfel...

  10 idei de tunsoare bob pentru copii moderni
  10 idei de tunsoare bob pentru copii moderni

  Tunsoarea bob este în tendințe de multă vreme și pare să nu se demodeze niciodată. Acest lucru se întâmplă probabil pentru că această tunsoare arată excelent, este...

  Halloween: 10 idei de machiaj pentru copii, ușor de făcut de părinți
  Halloween: 10 idei de machiaj pentru copii, ușor de făcut de părinți

  Sărbătorirea Halloween-ului a devenit tot mai populară și la noi în ultimul deceniu, fiind așteptată cu nerăbdare mai ales de către cei mici. Alături de alegerea celor mai...

  12 idei să ții copilul ocupat când muncești de acasă
  12 idei să ții copilul ocupat când muncești de acasă

  Pe măsură ce perioada de când lucrezi de acasă se prelungește, poți avea din ce în ce mai multe momente în care să simți că îți este tot mai dificil să-i...

  10 idei de cadouri de Crăciun pentru toți copiii cuminți
  10 idei de cadouri de Crăciun pentru toți copiii cuminți

  A început numărătoarea inversă până la Crăciun, iar Moșul deja pregătește cadourile pentru copiii care au fost cuminți anul acesta. Dar ce spunem noi, în 2020...

  © 2022 Qbebe