Cum să alegi mobila potrivită pentru camera copilului tău

A mobila camera copilului poate fi o adevărată provocare. Fie că îți place sau nu, acesta va crește foarte repede și trebuie să te gândești foarte bine la mobilă pe care o vei alege. În ultimii ani, producătorii de mobilă au început să pună din ce în ce mai mult efort în fabricarea mobilei pentru copii. De la mobilă copii pentru bebeluși, până la mobilă pentru adolescenți, pe piață se găsesc modele, cu adevărat inedite. Iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când alegi piese de mobilier care să fie amuzante, decorative, rezistente și sigure.


În primul rând, trebuie să hotărăști care este bugetul tău. Că orice alte piese de mobilier, cele pentru copii sunt și ieftine, și scumpe. Pe piață poți găși mobilier de calitate și versatil, depinde doar cât de mult îți dorești să investești. În pincipiu poți achiziționa atât dormitoare complete, cât și mobilier separat. Indiferent de alegere, nu este obligatoriu să cheltui extraordinar de mult.
Atunci când faci această alegre, este indicat să ceri și opinia copilului dacă acesta este suficient de mare. De obicei, copiii ce au mai mult de 3 ani pot să îți spună deja ce le place și ce nu. Până la urmă, camera va fi a copilului și succesul unui spațiu perfect depinde foarte mult și de opinia lui. Nu îl neglija nici măcar când alegi tema, culorile și prezintă-i toate opțiunile. Te asigur că va fi mai mult decât încântat să participe. Pentru a nu-l obosi cu alergatul prin magazine, căutările online sunt ideale.

Apelează la mobilă versatilă și trainică. Criteriile după care alegi și achiziționezi mobilă pentru copii, sunt oarecum diferite față de cele după care alegi mobilă pentru restul casei. Din prima clipă vei lua în calcul faptul, amintit mai sus, că cei mici cresc. Cel mai indicat este să schimbi mobilă la fiecare etapă din copilărie. De obicei, până la 10 ani se alege un tip de mobilă și, după aceea, un alt tip. Nu trebuie să îți fie teamă atunci când achiziționezi mobilier personalizat. Mobilă este rezistență și, în plus, când copilul va ajunge la vârstă adolescenței o poți da cuiva care are copii mici. Asta pentru că, întreținută așa cum trebuie, mobilia rezistă foarte mult.

Cea mai importantă piesă de mobilier din camera copilului este patul. Pentru copiii până în 3 ani este indicat să achiziționezi un pat special pentru bebeluși sau un țarc care se transformă în pat. După această vârstă, patul va trebui schimbat într-unul pentru o persoană, de preferat special pentru copii. De ce unul special? Pentru că un pat pentru copii nu este nici prea jos, nici prea înalt, are margini protejate pentru că cel mic să nu se lovească și are un design amuzant care să îl facă pe copil să se simtă cât mai bine, în lumea personajelor preferate. Mobilă pentru copii, precum și restul decoartiunilor trebuie să fie amuzante. Camera copiilor este singură din casă ce nu trebuie să se supună regulilor decorative abstracte. Dacă cel mic vrea culori puternice, nu ezitați să îi îndepliniți dorința pentru că din fericire mobilă poate fi aleasă în asemenea culori. Roșul aprins, albastrul sau rozul sunt culorile cel mai des întâlnite în design-ul mobilierul pentru copii. Dacă ție nu prea îți place o anumită culoare aleasă de copil, încearcă să ajungi cu el la un numitor comun pentru a fi amândoi împăcăți, dar nu uită că măcar o piesă de mobilier să fie în culoarea preferată de el.
Trebuie să fii creativ dar, mai presus de orice, să îți lași copilul să fie creativ. Camera lui trebuie să reflecte personalitatea lui și să arată tuturor cine este sau cine ar dori să fie. Copiii sunt cea mai de preț comoară a noastră și, prin urmare trebuie să ne străduim să le facem camera cât mai drăguță și primitoare. Copiii au propria lor lume imaginară și își vor dori să o reflecte prin camera lor. Mobilă aleasă trebuie să fie amuzantă, să îndemne la joacă, dar să fie și funcțională și sigură.

Siguranță fiind prioritară, ar trebui, de fapt, să fie primul criteriu după care alegi mobilă și de aceea piesele de mobile special concepute pentru copii sunt cele mai indicate. Am auzit persoane argumentând că vor achiziționa pentru copii mobilier pentru adolescenți, folosind că argument că le va fi util "atunci când vor crește". Este o greșală majoră deoarece acest mobilier a fost creat pentru persoane care sunt conștiente că există diferențe majore de concepție, de exemplu, în cazul unui mobilier ceva mai ‘matur', colțul patului poate fi ascuțit în mod periculos.
Copiii nu evaluează corect pericolele, așa că este datoria ta să îi protejezi, iar una dintre soluțiile cele mai bune este achiziționarea unui mobilier special.

Pentru a găsi mobila potrivită pentru copilul tău, intră pe orizontulcopiilor.ro

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum arată casa lui Sore. Camera fetiţei sale este de vis! "E genul de cameră pe care mi-aş fi dorit-o eu când eram mică"
  Cum arată casa lui Sore. Camera fetiţei sale este de vis! "E genul de cameră pe care mi-aş fi dorit-o eu când eram mică"

  Una dintre cele mai cunoscute vedete din lumea muzicii s-a mutat de două luni în casă nouă. Descoperă cum arată noua locuinţă a lui Sore!

  De vorbă cu numerologul: cum afli ce profesie ar fi potrivită pentru copilul tău
  De vorbă cu numerologul: cum afli ce profesie ar fi potrivită pentru copilul tău

  Numerologia este o știință aparte care se bazează exclusiv pe numere pentru a interpreta ce se întâmplă în Univers. În cazul în care ești curios ce...

  Cum să menținem camera copilului organizată: cinci sfaturi ingenioase
  Cum să menținem camera copilului organizată: cinci sfaturi ingenioase

  Organizarea și menținerea ordinii în camera copilului este una dintre cele mai provocatoare activități de zi cu zi. Faci curat acum, iar în câteva ore haosul revine....

  Cum să alegi cadoul perfect pentru copilul tău
  Cum să alegi cadoul perfect pentru copilul tău

  După lunile petrecute acasă, după zilele de grădiniță sau de școală online, copilul tău merită recompensat într-un mod aparte, fără a aștepta o ocazie anume, cum ar fi...

  Cum să alegi mai ușor hainele pentru copilul tău
  Cum să alegi mai ușor hainele pentru copilul tău

  În special dacă ești la primul copil, alegerea hainelor pentru cel mic poate fi o activitate distractivă și care îți permite să fii cât mai creativă. În...

  Cum alegi sportul potrivit pentru copilul tău
  Cum alegi sportul potrivit pentru copilul tău

  Toți copiii au nevoie să facă mișcare pentru a se bucura de o dezvoltare armonioasă, dar și de o sănătate de fier. Iar în calitate de părinte trebuie să îți ajuți...

  Știința confirmă: care este temperatura ideală din camera copilului
  Știința confirmă: care este temperatura ideală din camera copilului

  Pentru a te asigura că bebelușul tău se simte oricând confortabil și că nu se află în pericol, este important să ai grijă să nu-i fie nici prea cald, dar nici prea frig....

  Pompa de sân: cum îți dai seama care este cea potrivită pentru tine
  Pompa de sân: cum îți dai seama care este cea potrivită pentru tine

  Se poate spune că rolul de mamă este ca o călătorie surpriză fără destinație finală. Pornești cu multe așteptări, emoții și temeri pentru că nu știi ce-ți rezervă această...

  © 2022 Qbebe