Cuptorul incorporabil versus aragazul clasic cu cuptor

Cuptorul incorporabil versus aragazul clasic cu cuptor

Andreea Constantin

O bucătărie modernă în care să poţi să găteşti cele mai bune reţete pentru tine şi familia ta este una dintre cele mai mari necesităţi pe care trebuie să le ai în locuinţa ta. Pentru a putea crea cele mai bune preparate culinare, ai nevoie de echipament specializat de cea mai înaltă calitate. Şi ce alt electrocasnic mai important în bucătărie decât cuptorul? 

Un cuptor este un partener de nădejde atunci când vrei să pregăteşti preparate delicioase precum pâine proaspătă, prăjituri, friptură, pizza şi multe altele. Indiferent dacă preferi un cuptor electric sau unul pe gaz, incorporabil sau un aragaz clasic cu cuptor cum gasesti daca faci click aici, acest echipament trebuie să facă parte din bucătăria ta.

mama si fica in bucatarie

De ce ai nevoie de un cuptor incorporabil?

Cuptoarele incorporabile au devenit în ultimii ani alternativa preferată pentru dotarea bucătăriilor moderne. Acestea au un design mai futurist şi elegant decât clasicul aragaz, potrivindu-se în orice tip de bucătărie. Cuptoarele incorporabile prezintă nenumărate avantaje, printre cele mai importante fiind:

Temperatură mai uniformă

Acestea sunt de cele mai multe ori electrice, lucru ce poate fi foarte avantajos pentru tine, deoarece controlul temperaturii este mult mai bun şi mai uniform în întregul cuptor, faţă de cele care funcţionează cu gaz.  

Preparatele realizate la cuptor necesită diferite nivele de temperatură. Cozonacul are nevoie de o temperatură cât mai precisă, cuprinsă între 175 şi 190 grade celsius, pe când pizza are nevoie de un cuptor încins la o temperatură cât mai înaltă posibilă. Cu ajutorul unui cuptor incorporabil electric te vei bucura de fiecare dată de precizie şi reţete realizate exact aşa cum ar trebui.

Incorporabil

Acestea oferă bucătăriei un aspect modern şi curat, deoarece posibilitatea de a-l încorpora în mobilier îţi va oferi mai mult spaţiu, fiind posibilă poziţionarea acestuia nu doar sub plită, precum aragazul clasic, ci poate fi montat şi într-un dulap înalt pentru a fi mai uşor de accesat şi gestionat.

Mai multe cuptoare în bucătărie

Un maestru brutar, dar şi pasionaţii de gătit ştiu cât de important este spaţiul disponibil într-o bucătărie. Acest lucru se aplică şi cuptorului. Datorită formei minimaliste şi posibilităţii de încorporare, poţi avea două cuptoare în bucătărie, lucru ce te poate avantaja enorm, mai ales dacă obişnuieşti să prepari multe prăjituri, pâini, fursecuri şi multe alte delicatese.

Funcţie de autocurăţare

Curăţarea şi păstrarea echipamentelor din bucătărie într-o stare optimă este o treabă necesară şi de cele mai multe ori mare consumatoare de timp. Din fericire pentru tine, cuptoarele incorporabile din ziua de azi vin în ajutorul tău cu funcţia minune de autocurăţare, fie ea realizată cu ajutorul aburului sau prin alte metode. Acum nu vei mai pierde timpul curăţând cuptorul de resturi arse, ci îl poţi lăsa să îşi facă singur treaba, fiind necesară doar o ştergere cu o cârpă a interiorului.

Convecţie

Funcţia de convecţie dintr-un cuptor modern incorporabil poate fi un ajutor incredibil. Acesta ajută la o circulare mai uniformă şi mai bună a aerului fierbinte şi te poate avantaja atunci când doreşti să rumeneşti preparatele. De cele mai multe ori, această funcţie va accelera procesul de coacere şi mâncarea se va găti într-un mod mai uniform, nefiind necesară rotirea sau întoarcerea acestora.

Un bun exemplu este şi cuptorul incorporabil de la Bosch HBF114BS1, unul dintre cele mai apreciate cuptoare de la cea mai îndrăgită marcă din Europa.

- Are un design modern, putând fi instalat în orice tip de mobilier;
- Consum redus de energie, datorită clasei energetice A;
- Funcţie de coacere 3D, astfel alimentele se vor găti mai repede şi uniform pe trei nivele;
- Încălzire dublă, atât sus, cât şi jos, iar funcţia grill îţi va rumeni mâncarea numaidecât;
- Funcţia de convecţie va rumeni mâncarea şi va circula aerul fierbinte, astfel timpul de preparare va fi mai scurt şi mâncarea va fi mai gustoasă şi crocantă;
- Curăţare rapid cu ajutorul aburului;
- Ghidaj telescopic pentru tăvile de cuptor;
- Carcasa rece îţi va permite să îl poziţionezi oriunde, chiar şi lângă frigider.

Aragazul clasic cu cuptor – o alegere potrivită în orice locuinţă

Aragazul clasic cu cuptor este încă una dintre cele mai populare opţiuni într-o bucătărie. Ca şi în cazul cuptoarelor incorporabile, aragazul prezintă câteva beneficii ce te pot avantaja în bucătăria ta:

Plită incorporată

Aragazul clasic are încorporată o plită, nefiind necesară achiziţionarea uneia separate. De cele mai multe ori aceasta funcţionează cu gaz, fiind un avantaj atunci când găteşti, deoarece căldură este mai bine distribuită şi mai eficientă. 

Cuptor cu gaz sau electric

Aragazul clasic are avantajul de a avea mai multe opţiuni atunci când vine vorba de tipul de alimentare. Poţi alege să ai un aragaz cu plită pe gaz, iar cuptorul poate fi electric sau orice altă combinaţie. Această versatilitate îţi permite să alegi dintr-un număr variat de modele, lucru ce te poate beneficia şi poţi alege exact ceea ce ţi se potriveşte.

Funcţii asemănătoare cu cel incorporabil

Aragazul clasic modern este mult mai avansat decât cele de acum 20 de ani. Acestea au cuptoare eficiente din punct de vedere energetic şi cele mai multe modele prezintă funcţii asemănătoare cu un cuptor incorporabil, printre acestea fiind funcţiile de convecţie, grill, timer şi multe altele.

Sertar inferior pentru vase

Unul dintre avantajele unui aragaz este acela că prezintă un sertar pentru depozitarea eficientă a vaselor folosite. Acum nu mai trebuie să îţi faci griji în privinţa spaţiului din bucătărie, fiind mult mai uşor să îţi păstrezi tigăile sau tăvile.

În ultimii ani, cuptoarele electrice incorporabile au început să fie din ce în ce mai preferate datorită nenumăratelor funcţii pe care acestea le posedă şi a calităţii neegalate de a găti preparatele. 

O bucătărie echipată corespunzător trebuie întotdeauna să fie o prioritate pentru orice bucătar profesionist sau amator, de aceea asigură-te că foloseşti cele mai bune instrumente, indiferent că este vorba de un cuţit sau un cuptor.

Articolul urmator
Copilărie printre morminte: povestea fraților din Brazi crescuți de tatăl gropar, după ce mama i-a părăsit
Copilărie printre morminte: povestea fraților din Brazi crescuți de tatăl gropar, după ce mama i-a părăsit

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Top 5 cele mai rapide reţete de mâncare la cuptor
  Top 5 cele mai rapide reţete de mâncare la cuptor

  Coacerea face parte dintre cele mai sănătoase metode de gătit, în condiţiile în care preparatele îşi vor putea păstra mai bine nutrienţii valoroşi. În...

  Cum prepari cei mai buni cartofi la cuptor
  Cum prepari cei mai buni cartofi la cuptor

  Dacă ești mereu în căutare de rețete noi și vrei întotdeauna să le oferi cele mai bune preparate copiilor tăi, îți recomandăm să încerci o nouă modalitate...

  Rețetă simplă și rapidă de post pentru seara de Moș Nicolae
  Rețetă simplă și rapidă de post pentru seara de Moș Nicolae

  Seara de Moș Nicolae este o seară dedicată familiei. Așa că te ajutăm să petreci cât mai puțin timp în bucătărie și cât mai mult timp de calitate alături de cei...

  Dieta minune cu care Cristina Șișcanu a slăbit 27 de kilograme: ce mânca în fiecare zi
  Dieta minune cu care Cristina Șișcanu a slăbit 27 de kilograme: ce mânca în fiecare zi

  Cristina Șișcanu, soția lui Mădălin Ionescu, are cu acesta o fetiță, Petra, în vârstă de 3 ani. Înainte să formeze un cuplu cu Cristina, Mădălin a fost...

  Prajitura antidepresie...cu vanilie! Rețetă fără ouă, lapte sau unt, care te scapă de gândurile negre
  Prajitura antidepresie...cu vanilie! Rețetă fără ouă, lapte sau unt, care te scapă de gândurile negre

  Știi genul acela de desert în care dai iama după o supărare, frustrare sau dezamăgire? Scotocind în străfundurile internetului după una dintre cele mai rapide și delcioase...

  Prăjitura din trei ingrediente: cheesecake-ul japonez care te va cuceri
  Prăjitura din trei ingrediente: cheesecake-ul japonez care te va cuceri

  Cheesacake-ul face parte dintre cele mai îndrăgite deserturi și poate fi preparat în numeroase moduri. Ori de câte ori îți dorești să îl pregătești rapid...

  Cea mai bună rețetă cu cartofi din lume
  Cea mai bună rețetă cu cartofi din lume

  Rețetele cu cartofi sunt printre cele mai căutate și mai îndrăgite. Versatili și sățioși, cartofii pot fi puși în valoare în numeroase moduri, inclusiv în...

  6 moduri de a refolosi figurinele de ciocolată rămase de la Paști
  6 moduri de a refolosi figurinele de ciocolată rămase de la Paști

  Probabil că an de an vi se întâmplă ca, după Sărbătorile Pascale, să vă rămână o grămadă de ciocolată de la figurinele pe care copiii voștri le-au primit de la...

  © 2023 Qbebe