Stop! Greșelile care îți pun în pericol mașina de spălat

Otilia Geavlete - Redactor Senior

Când te gândești la tehnologii moderne, care schimbă viața, îți vin în minte progresele incredibile din medicină, programare sau știință, dar ce zici de umila ta mașină de spălat? Adu-ți aminte ce înseamnă să-ți speli toate hainele de mână! Te trec fiorii și să-ți imaginezi cum ar fi să iei la mână blugii, puloverele groase și cearceafurile uriașe. Doar atunci când mașina ta se strică îți dai seama că nu mai poți trăi fără ea și ai nevoie urgent de un specialist care să te scoată din acest necaz.

Mașina de spălat este una dintre cele mai importante electrocasnice, care oferă femeilor pe tot globul o senzație de libertate fără precedent. Această tehnologie miraculoasă, care îți dăruiește, pur și simplu, timp, are un impact enorm asupra vieții celor suficient de norocoși ca să și-o permită. Așa că mașina ta de spălat este un adevărat membru al familiei, cel care are grijă de confortul tuturor și de imaginea voastră strălucitoare când ieșiți în lume. Cum putem atunci să conservăm cel mai bine ”sănătatea” mașinii de spălat și s-o facem cât mai longevivă?

femeie masina spalat

Pentru că a preveni este mai ușor decât a rezolva, în primul rând trebuie să eviți principalele greșeli care duc la deteriorarea mașinii tale.

În al doilea rând, trebuie să cunoști cei mai buni ”doctori” de mașini de spălat, pe cei care se ocupă prompt și eficient de repararea mașinii tale și îți garantează că nu rămâi fără ea. Experții de la REPARAȚII Mașini de spălat își dedică de peste 10 ani energia și cunoștințele pentru a-ți salva mașina de spălat, dar și confortul și timpul tău. Și știi care este cel mai grozav lucru? Vin chiar la tine acasă, în mai puțin de 60 de minute, pentru că au dezvoltat serviciul de reparații de mașini de spălat la domiciliu, ca să iasă și mai mult în întâmpinarea nevoilor tale. Iată ce greșeli te sfătuiesc specialiști să eviți când folosești mașina de spălat.

Greșeli majore care îți amenință mașina de spălat

Supraîncărcarea cu rufele murdare

Poate părea foarte tentant să umpli mașina cu toate hainele murdare și să le rezolvi pe toate odată. Cu toate acestea, este posibil să nu fie cea mai bună decizie. Pe lângă faptul că spălarea nu este calitativă și rufele nu au aspectul curat pe care vi-l doriți, mașina de spălat poate suferi. Când este plină până la refuz cu haine, cuva se balansează foarte tare, iar acest lucru duce la uzajul ei și face mașina să se strice mult mai repede. Pune un număr rezonabil de haine în mașină și nu le înghesui într-o parte sau alta, ci distribuie-le uniform în interiorul cuvei.

Folosirea detergentului manual în mașină

Detergenții pentru spălatul manual fac foarte multă spumă, spre deosebire de cei pentru mașină, care pot să nu facă deloc. Bulele suplimentare pot afecta mașina de spălat, care s-ar putea să nu mai funcționeze deloc la un moment dat.

Faptul că nu cureți mașina

Este important ca, din când în când, să îndepărtezi reziduurile de detergent și murdăria din cuvă, distribuitor și conductele de apă. Maşina de spălat, cu tot cu mânere, butoane, uşă şi compartimente, trebuie spălată regulat, mai ales după ce ai folosit-o pentru a spăla lucruri foarte murdare Este bine să faci asta la fiecare 3 luni, pentru ca mașina să fie protejată. Utilizarea unui produs anticalcar este necesară, mai ales în zonele în care apa are o duritate mai mare.

Folosirea de detergent în exces

Indicațiile pentru cantitatea de detergent trebuie respectate cu strictețe. Utilizarea excesivă a detergentului dăunează atât hainelor, cât și mașinii de spălat. De altfel, este o concepție greșită des întâlnită că obții haine mai curate, dacă folosești mai mult detergent.

Folosirea acelorași cicluri și setări pentru toate hainele

Indicațiile de pe mașina de spălat trebuie, de asemenea, respectate. Pentru hainele normale, utilizați un ciclu obișnuit de spălare, în vreme ce pentru hainele delicate trebuie să folosiți setarea special destinată acestora; la fel și pentru haine groase sau foarte murdare. Este esențial să folosiți setările potrivite, altfel atât hainele cât și mașina se vor deteriora în timp.

Așezarea mașinii de spălat pe o suprafață nepotrivită

Este necesar ca maşina să fie aşezată pe o suprafaţă cât mai netedă, pentru că atunci când ajunge la ciclul de stoarcere sau când se zguduie mai tare, unele piese se pot defecta sau se uzează mai repede.

Semne că mașina de spălat s-a defectat

Înainte de a te abandona definitiv, mașina de spălat te avertizează. Principalele semne că este pe cale să se strice sunt:

Scurgeri de orice fel

Orice scurgere sau apă adunată în jurul mașinii, când aceasta este în funcțiune indică o problemă serioasă: este doar o chestiune de timp până când micile scurgeri se transformă în unele majore. Acest lucru poate fi cauzat de multiple probleme legate de mașină, de la o garnitură defectă la un furtun rupt, dar singurul care poate să vă ajute este un profesionist.
Poți apela cu încredere la REPARATII Mașini de spălat, pentru că experții de aici au remediat, până în prezent, o gamă extrem de largă de probleme pentru mii de clienți, având o rază mare de acțiune în București și Ilfov.

Zgomote misterioase

Dacă auzi zgomote bizare când mașina de spălat este folosită, ar putea fi un semn de avarie. Asigură-te că zgomotele nu sunt de la fermoare, butoane sau catarame, dar, dacă zgomotul continuă, ceva ar putea fi blocat în tamburul mașinii de spălat, ducând în timp la deteriorarea acestuia. În astfel de situații este neapărată nevoie să apelați la specialiști și, cum nu este cazul să duci mașina la service pentru probleme de acest tip, echipa REPARAȚII Mașini de spălat a dezvoltat serviciul de asistență la domiciliu. În maxim 60 de minute, un expert va sosi la tine acasă să rezolve problema.

Mașina de spălat nu se umple cu apă

Dacă mașina de spălat nu se umple cu apă, ar putea fi semn că o supapă este defectă. După ce verifici furtunurile și supapele, dacă nu te-ai lămurit, apelează la o echipă de la REPARAȚII Mașini de spălat, care se poate deplasa în toate sectoarele din București, precum și în Bragadiru, Buftea, Chitila, Otopeni, Măgurele, Voluntari sau Pantelimon.

Mașina de spălat nu se scurge

Dacă mașina de spălat se scurge încet sau nu se scurge deloc, acest lucru ar putea fi un semn al unei avarii grave. Folosește manualul de instrucțiuni al mașinii, pentru a verifica filtrul de reziduuri. Verifică, de asemenea, furtunul de ieșire al mașinii, să vezi dacă nu este blocat. Dacă nu este un blocaj al furtunului sau al filtrului de reziduuri, sunt șanse să fie problemele cu pompa de spălare, lucru care nu poate fi rezolvat decât de un tehnician. Nu uita că specialiștii de la REPARAȚII Mașini de spălat au experiență foarte vastă cu toate tipurile de mașini de spălat

Mirosuri neplăcute

Dacă observi un miros ciudat provenit de la mașina de spălat, acesta nu semnifică, de obicei, o problemă gravă, dar trebuie examinat. Mirosurile sunt cauzate, de obicei, de colectarea apei stagnante undeva în mașină, permițând creșterea bacteriilor. Este necesar să realizezi o curățare adecvată și cuprinzătoare a mașinii, pentru a scăpa de respectivele mirosuri.

femeie nemultumita

Găuri sau alte daune ale hainelor

Dacă găsești găuri sau alte avarii ale hainelor după spălare, acest lucru poate indica defecte la tamburul mașinii, care pot fi rezolvate numai de specialiști. Dacă defecțiunea este mică, echipa de reparații la domiciliu te poate ajuta direct la tine acasă. Dacă este o problemă mai gravă și locuiești în București, poți apela la service-ul autorizat al firmei REPARAȚII Mașini de spălat, care îți va salva cu siguranță mașina prețioasă, într-un timp scurt și cu cheltuieli rezonabile.

Surse foto: IStock

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Băiețelul de 9 ani care a inventat mașina de spălat pe mâini a primit Ordinul Președintelui
  Băiețelul de 9 ani care a inventat mașina de spălat pe mâini a primit Ordinul Președintelui

  Copiii sunt cu adevărat magici. Modul diferit în care văd lucrurile îi fac să creeze adevărate spectacole de imaginație și creativitate. Acesta este cazul unui băiețel de...

  Un copil a fost găsit fără suflare într-o mașină de spălat pornită! Atenție, părinți! I se poate întâmpla oricui, avertizează autoritățile
  Un copil a fost găsit fără suflare într-o mașină de spălat pornită! Atenție, părinți! I se poate întâmpla oricui, avertizează autoritățile

  Părinți, aveți mare grijă! Un copil a fost găsit fără suflare într-o mașină de spălat rufe, care se află în funcțiune în acel moment. Autoritățile spun că...

  Obiceiuri care îți pun imunitatea la încercare. Cum ne putem proteja?
  Obiceiuri care îți pun imunitatea la încercare. Cum ne putem proteja?

  Faci sport, consumi foarte rar alimente nesănătoase, dar cu toate acestea episoadele de gripă și răceală nu îți dau pace? Adevărul este că în ultimii doi ani, imunitatea...

  “Nu hrăni cancerul!” Profesorul Pavel Chirilă dezvăluie greșelile pe care le facem și care duc la îmbolnăviri fatale
  “Nu hrăni cancerul!” Profesorul Pavel Chirilă dezvăluie greșelile pe care le facem și care duc la îmbolnăviri fatale

  Medicul Pavel Chirilă este cunoscut prin prisma faptului că promovează alimentația sănătoasă, pe care o recomandă constant pacienților săi cu boli grave, inclusiv cancer. Iată...

  Tigrul de platan, un pericol în România. Cum îți protejezi copilul
  Tigrul de platan, un pericol în România. Cum îți protejezi copilul

  Pentru al patrulea an consecutiv, insecta numită tigru de platan a invadat Capitala și alte orașe din țară. Specialiștii atrag atenția asupra faptului că ciupitura ei poate fi foarte...

  Greselile parintilor care distrug stima de sine a copilului
  Greselile parintilor care distrug stima de sine a copilului

  Stima de sine reprezintă percepţia unui om legat de valoarea pe care o are ca şi individ. Stima de sine este cea care îţi dă curaj să faci lucruri noi şi să accepţi ideea de eşec,...

  Laurette, o mamă puternică! „Când m-am despărțit de tatăl fetiței mele, am stat 2 săptămâni cu hainele în mașină, am dormit în mașină”
  Laurette, o mamă puternică! „Când m-am despărțit de tatăl fetiței mele, am stat 2 săptămâni cu hainele în mașină, am dormit în mașină”

  Viața exoticei Laurette nu a fost deloc ușoară de când a decis să se despartă de tatăl fetiței sale de 9 ani, Serena. A plecat de acasă fără să se gândească că nu...

  Groază la Vaslui: un copil se juca în grădină și și-a prins capul într-un gard. A intrat în stop cardio-respirator
  Groază la Vaslui: un copil se juca în grădină și și-a prins capul într-un gard. A intrat în stop cardio-respirator

  Accident îngrozitor într-un sat din județul Vaslui: un copil de 3 ani a intrat în stop cardiorespirator după ce şi-a prins capul într-un gard în curtea...

  © 2022 Qbebe