Folosește etichete pentru rafturi și borcane
Este foarte important ca fiecare lucru din bucătărie să aibă locul său bine definit. Astfel, vei ști exact de unde să-l iei chiar și de ești trezită și întrebată în miez de noapte. Pentru ca lucrurile să fie cât mai simple te sfătuim să apelezi la ajutorul etichetelor pentru borcane. Dulceața de căpșune nu va mai fi confundată cu cea de fragi, iar borcanele cu bulion de casă va fi ușor de deosebit de cel din comerț. Mai mult, foloșește acest truc și pentru rafturile cu condimente și mirodeniile ce dau gustul cu totul aparte preparatelor tale. Trucul minunat nu te va ajuta doar pe tine ci și pe ceilalți membri ai familiei tale, mai mari și mai mici, să găsească lucrurile de care au nevoie fără să fie nevoie să te întrebe de fiecare dată.Așază obiectele în funcție de frecvența folosirii
Pentru a avea o bucătărie organizată trebuie să gândești inteligent și practic. Cu siguranță ai multe farfurii, castroane și alte recipiente de diverse mărimi. Această mare familie de ustensile se împarte în două categorii, cele pe care obișnuiești să le folosești mai des și acelea pentru ocazii speciale. Prin urmare, este de preferat să nu ocupi rafturile la care ai acces ușor cu obiectele pe care le folosești rar. Pe acestea trebuie să le depozitezi pe rafturile secundare, lăsând astfel suficient loc pentru lucrurile cu adevărat folositoare. La fel te sfătuim să procedezi și în cazul oalelor și a tăvilor. Ține minte regula și vei economisi mai mult timp decât crezi.
De exemplu, dimineața, când lucrurile, de obicei, sunt pe repede înainte, este bine să ai la îndemână accesoriile de care ai nevoie cel mai des, în funcție de tipul de micul dejun pe care familia ta îl preferă, precum castroanele pentru cereale, cutiile cu cereale, tocătorul pe care tai mezelurile, brânzeturile sau pâinea, mai ales dacă adori să savurezi dimineață o felie de pâine unsă din plin cu Almette.
Grupează lucrurile de același fel în coșulețe etichetate
Ai un raft plin de condimente de tot felul. Probabil crezi că totul este în ordine, însă trebuie să îți spunem că asta este departe de a fi organizat. Din fericire, avem și soluția ideală. Grupează lucrurile din aceeași categorie de produse în coșulețe etichetate. În alte cuvinte, pune sarea, piperul și celelalte mirodenii într-un coș adorabil botezat cu numele "condimente". Într-un altul poți pune esențele și prafurile aromate pe care le folosești la prăjituri și lista poate continua. Apelând la acest truc nu vei avea doar rafturile super organizate ci vor prinde și un aspect mai plăcut.Folosește orice spațiu din bucătărie pentru depozitare
Este important ca fiecare colț din bucătărie să fie folosit cât mai inteligent. Astfel, te sfătuim să te folosești și de ușile dulapurilor. Cum? "Accesorizându-le" cu mici cârlige în care să agăți diverse ustensile de bucătărie. De asemenea, cu puțină imaginație, bandă dublu adezivă și pungi de plastic poți obține spații de depozitare numai bune pentru condimente.