13 greșeli pe care femeile le fac în viața intimă de cuplu

13 greșeli pe care femeile le fac în viața intimă de cuplu

Irina Olteanu - Redactor Senior

Un cuplu este format din doi parteneri, motiv pentru care trebuie să exite înțelegere și comunicare de ambele părți. Greșelile nu aparțin unei singure persoane, ci sunt împărțite. Iată ce greșeli pot face femeile, fără să realizeze, în viața intimă de cuplu, explicate pe îndelete de către specialist.

Doamna Daniela Nicoleta Dumitrescu, Psiholog clinician, psihoterapeut CBT, Formator Metoda ESPERE®, Webmaster: www.jacques-salome.ro, www.danieladumitrescu.blogspot.com explică următoarele greșeli ale femeilor:

"Viața sexuală este cea care oferă cuplului energie și vitalitate, mai ales atunci când ambii parteneri sunt implicați, deschiși și activi sexuali. Din păcate, ne lovim încă de multe prejudecăți legate de sexualitate și nu de puține ori am fost surprinsă să remarc, chiar și la persoane tinere și educate, tot felul de idei preconcepute. Atât femeile, cât și bărbații, fac o serie de greșeli în viața lor intimă, greșeli care vor impacta în mod semnificativ viața sexuală și viitorul lor relațional. Iată câteva dintre cele mai frecvente erori pe care le-am remarcat preponderent în rândul femeilor:

1. Nu-și comunică dorința sexuală sau fanteziile - multe dintre femei se tem să nu fie judecate în mod greșit, ca femei ușoare, dacă își împărtășesc fanteziile sexuale. Femeile sunt mult mai creative din punctul de vedere al scenariilor sexuale, dar se tem adesea să le pună în practică. Mai mult, dintr-o pudoare excesivă și inutilă, au rezistențe în a-și exprima dorința sexuală, în a avea inițiativă, așteptând cumva ca bărbatul să „simtă" când și cum vrea. Din păcate, nici bărbații, nici femeile nu au reușit performanța de a citi gândurile, așa că se ratează multe întâlniri posibile. 

2. Nu-și ghidează erotic partenerul - multe femei își cunosc suficient de bine corpul încât să-și știe zonele erogene și felul în care ating mai bine, mai lung, mai intens orgasmul. Și aici, din păcate, sunt destul de timide în a-și ghida partenerul, în timpul actului sexual, în așa fel încât să obțină plăcerea maximă. Ei bine, bărbații sunt mult mai directivi și apreciază adesea femeile care reușesc să verbalizeze cam ce, cât, cum și unde ar trebui el să facă. Dacă simte că poate ajuta femeia să atingă un orgasm mare și fântânitor, se va simți și el foarte bărbat. 

3. Nu ascultă fanteziile sexuale ale celuilalt - dacă avem femei care nu-și exprimă fanteziile, avem și femei care se tem de fanteziile partenerului, în ideea că nu vor putea să le satisfacă. O fantezie este o fantezie și nu trebuie impusă partenerului. Unele dintre ele sunt chiar irealizabile, asta nu înseamnă că nu putem discuta despre ele, că nu ne putem amuza sau chiar excita ascultându-le. Prin urmare, este o greșeală să nu asculți ce are de spus celălalt, cu atât mai mult cu cât nonascultarea va afecta gradul de conectare al relației.

greseli pe care femeile le fac in viata intima

4. Confundă senzualitatea cu vulgaritatea - sunt femei care doresc să-și surprindă partenerul și atunci se avântă într-o zonă pe care nu doar că nu o stăpânesc, dar care le și defavorizează. Poți să fii o femeie extrem de senzuală păstrându-ți decența și propriul stil. Este mult mai excitantă o femeie autentică decât o femeie care vrea să pară ceea ce nu este. O femeie poate să fie sexy exprimându-se în ceea ce are ea mai feminin. 

5. Mimarea orgasmului - este nu doar una dintre cele mai frecvente erori, dar poate și cea mai dăunătoare. O femeie care nu este sinceră cu ea însăși, nu va fi sinceră nici în relație. Orgasmul nu trebuie să fie o cerință impusă a întâlnirii erotice, dar dacă el nu apare, nu trebuie mimat de dragul celuilalt. Soluții există dacă recunoaștem că avem o provocare. Mai mult, femeile care mimează orgasmul vor fi suficient de frustrate în relație, așa că frustrarea acumulată va răbufni în alte zone relaționale.

6. Folosirea sexului ca monedă de schimb - femeile care au înțeles forța pe care o are sexul asupra bărbaților vor fi tentate să o folosească în sens manipulativ. Dacă poate să fie un mecanism funcțional pe termen scurt, ei bine, pe termen lung va altera semnificativ relația. Dacă transformăm sexul în datorie și monedă de schimb practic ne privăm de una dintre marile plăceri ale vieții.

7. Igorarea emoțiilor bărbaților - da, știu că este o descoperire recentă (inclusiv pentru bărbați), dar da, și bărbații au emoții. Prin urmare, una dintre greșeli este să crezi că pentru el nu contează, nu vede, nu simte. Ba da, doar că nu știe ce să facă cu toate astea, nu știe să le comunice și îi e teamă să le recunoască. Ignorarea emoțiilor este una dintre greșelile care stafidesc relația de cuplu. Am văzut foarte multe cupluri în care unul dintre parteneri (dacă nu amândoi) înșela, tocmai pentru că tânja după un strop de emoție în viața fadă pe care o trăia acum în cuplu.

8. Lipsa de încredere în ele și/sau în corpul lor - este iarăși o greșeală frecventă, pentru că adesea femeile se compară cu un standard ideal și destul de greu de atins, prin urmare, majoritatea femeile nu sunt mulțumite de corpul lor. Lipsa de încredere în felul cum arată, micile imperfecțiuni cărora le dau o importanță exagerată le vor face pe femei să fie evitante și să stingă rapid lumina. Chiar dacă bărbații sunt vizuali, ei sunt mult mai blânzi în evaluarea femeilor. Excitarea maximă a unui bărbat îl face să fie mult mai îngăduitor, prin urmare nici nu prea mai vede mare lucru atunci când presiunea din pantaloni dă să pocnească. Lăsați-vă privite și bucurați-vă de privirea pofticioasă care se așează pe trupul vostru!" 

Alte greșeli pe care o femeie le poate face în viața de cuplu

9. Își provoacă partenerul să caute sex în altă parte
Indiferent de situația din relație, nu îți provoca partenerul să urmărească o relație sexuală cu o altă persoană. Dacă gătitul sau spălatul hainelor sunt sarcini ce pot fi preluate de către orice altă persoană, doar tu ești cea care îi va fi alături în pat. Nu permite sarcinilor casnice să te acapareze.

greseli pe care femeile le fac in viata intima

10. Nu discuta viața sexuală cu prietenele

Un exemplu aparent banal, dar nu doar plauzibil, ci și real, o femeie se plânge de faptul că soțul său este prea activ sexual. În același timp ascultă povestea o femeie care este privată de sex și care va reuși să acapareze bărbatul respectiv. Viața ta sexuală este privată și nu trebuie cunoscută decât de soțul tău.

11. Nu renunța la îmbunătățirea vieții tale intime

Citește cărți despre sexul în cuplu și cum poți să îți satisfaci partenerul. Este complet contraproductiv să nu încerci să îți îmbunătățești viața intimă și să ai o atitudine dezinteresată față de sex.

12. Nu uita că un bărbat nu gândește ca tine

O greșeală gravă pe care o fac multe femei este de a crede că partenerul gândește la fel ca ea, ajungând să îl creadă obsedat sexual. Bărbatul dorește mai mult sex decât femeia, mai exact, de 2-3 ori pe săptămână (comparativ cu 2-3 ori pe lună în cazul femeii). De asemenea, un bărbat reacționează la stimulii vizuali (motiv pentru care va fi mult mai interesat de o lejnerie incitantă decât de vechile tale pijamale), în vreme ce femeile la cei auditivi și tactili.

13. Secrete în cuplu
Nu în ultimul rând, este greșit să menții secrete față de cel cu care împarți patul și viața deoarece poți distruge încrederea. Un cuplu este o echipă și nu va funcționa corect atunci când există secrete.

"Sexualitatea este forța vitală a relației. Îndrăzniți să fiți prezente și autentice și vă veți putea bucura de o viață sexuală împlinitoare, ceea ce dă un plus longevității relației de cuplu", concluzionează doamna Daniela Dumitrescu.

Reține că nicio relație nu este perfectă, dar atâta timp cât există respect, comunicare și înțelegere și în relația emoțională, dar și în cea intimă lucrurile nu pot decât să evolueze în bine. Ține cont de ceea ce îți dorești, dar și de ceea ce își dorește și partenerul. Însă uneori, pur și simplu, oricât de mult ai încerca trebuie să accepți eșecul. În situația în care nu reușiți să ajungeți la un consens, nu este nicio rușine dacă recunoști și accepți realitatea; de altfel, există întotdeauna posibilitatea de a apela la terapia de cuplu sau individuală. 

Citește și: Cele mai frecvente greseli pe care le fac femeile in pat 

Surse: http://news.bestnaira.com; www.elcrema.com; www.webmd.com

Articolul urmator
Copiii ne-au surprins într-o ipostază intimă. Oare i-am traumatizat?
Copiii ne-au surprins într-o ipostază intimă. Oare i-am traumatizat?

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  5 greșeli pe care le fac părinții pe rețelele sociale
  5 greșeli pe care le fac părinții pe rețelele sociale

  Când vine vorba despre rețelele sociale, părinții se împart în două categorii: cei care postează poze și filmulețe cu cei mici și cei care nu fac asta și preferă...

  Părintele Vasile Ioana: 7 greșeli pe care părinții le fac în educația copilului
  Părintele Vasile Ioana: 7 greșeli pe care părinții le fac în educația copilului

  În cadrul intervențiilor sale de la una dintre cele mai cunoscute emisiuni de televiziune din România, părintele Vasile Ioana a abordat de mai multe ori problema relațiilor...

  5 greșeli toxice pe care le fac părinții și care duc la un copil egoist și răsfățat
  5 greșeli toxice pe care le fac părinții și care duc la un copil egoist și răsfățat

  Asemenea altor deprinderi, empatia se învață în primul rând acasă, în familie. În aceste condiții, acțiunile părinților, modul în care reușesc să...

  Greșeli pe care le-am făcut în primul an de viață al copilului meu
  Greșeli pe care le-am făcut în primul an de viață al copilului meu

  Pe toată perioada sarcinii am încercat să mă informez cât de mult posibil cu privire la modul în care aș putea să îmi cresc puiul de om cât mai frumos și...

  Dana Rogoz despre viața de familie: „Ce vor femeile? Vor ordine în casă”
  Dana Rogoz despre viața de familie: „Ce vor femeile? Vor ordine în casă”

  Dana Rogoz este una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România. A apărut pentru prima dată la TV la doar 9 ani, în celebra emisiune pentru copii, Abracadabra, unde...

  Tot ce trebuie să știe o mamă de băiat: 9 lucruri care îți fac viața mai ușoară
  Tot ce trebuie să știe o mamă de băiat: 9 lucruri care îți fac viața mai ușoară

  Mămicile de băieți au multe emoții când vine vorba de creșterea pruncului lor. A avea un băiat nu este deloc același lucru cu a avea o fată, fiind vorba despre comportamente,...

  De ce se schimbă femeile după ce devin mame? Răspunsul simplu pentru bărbații care nu înțeleg
  De ce se schimbă femeile după ce devin mame? Răspunsul simplu pentru bărbații care nu înțeleg

  Cred că toate femeile care au copii pot să confirme că din momentul în care au devenit mame, viața lor s-a schimbat la 360 de grade. Din acel moment, au căzut pe locul 2, iar e...

  Ştiinţa a descoperit 4 tipologii de cuplu. Voi din care faceţi parte?
  Ştiinţa a descoperit 4 tipologii de cuplu. Voi din care faceţi parte?

  Un nou studiu a descoperit ca exista 4 categorii de cupluri. Care dintre acestea este predispus sa faca pasul cel mare?

  © 2023 Qbebe