7 gesturi mici care te vor întoarce în luna de miere

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Chiar dacă avem o existență tot mai agitată, știm cât de important este să le arătăm partenerilor noștri de viață cât de mult înseamnă pentru noi. De aceea, știm că inclusiv gesturile mărunte, ce arată însă multă tandrețe, pot fi cele mai bune „ingrediente" pentru ca relația noastră să devină tot mai solidă și mai frumoasă. În cadrul articolului de mai jos veți găsi câteva exemple de asemenea gesturi, care sunt mai mult decât binevenite într-un cuplu, ajutându-ne totodată să ne amintim de una dintre cele mai îndrăgite perioade din viața noastră împreună: luna de miere.

Alintați-vă cât de des puteți

Experții în materie de relații de cuplu ne îndeamnă, pentru a avea o relație cât mai frumoasă, să ne rezervăm  mai multe momente în care pur și simplu să ne alintăm unul pe celălalt.
Întrucât gesturile de tandrețe pot spune mai mult decât vorbele, este un motiv mai mult decât bun pentru a ne alinta unul pe celălalt. Datorită unui asemenea gest, vă veți simți mai aproape unul de celălalt, vă veți simți mai iubiți, mai uniți.
Indiferent de cine va avea inițiativa acestui demers, el va fi în beneficiul amândurora și vă va întoarce inclusiv la atmosfera pe care ați avut-o în luna de miere.
Nu ezitați și, ori de câte ori aveți ocazia să vă alintați unul pe celălalt, bucurați-vă de așa ceva și veți observa că veți reuși să vă faceți mai bine înțeleși când vine vorba să vă mărturisiți sentimentele, emoțiile.

Citește și: 7 lucruri pe care numai bărbații îndrăgostiți le vor face în dormitor

Retrăiți amintiri agreabile

Fie că este vorba despre rememorarea unor clipe de vis pe care le-ați trăit în luna de miere, fie că vă veți reaminti o întâmplare amuzantă sau că vă veți uita la niște fotografii sau la un filmuleț, oricare dintre acestea vă pot reîntoarce în unele dintre cele mai frumoase momente pe care le-ați trăit împreună.
Un asemenea demers vă va fi mai util mai ales când vi se pare că legătura dintre voi nu mai este la fel de puternică. Așa veți conștientiza mai bine ce v-a adus împreună, dar și faptul că aveți încă multe lucruri care să vi le împărtășiți.
Specialiștii sunt de părere că rememorările pe care le veți face vă pot ajuta să învățați din întâmplările din trecut, vă pot face să reflectați la cum să acționați în prezent, astfel încât să vă puteți bucura cât mai des de momente speciale unul alături de celălalt.
Cu alte cuvinte, întoarcerile în trecut vă pot ajuta să vă obișnuiți cu anumite comportamente pozitive, pe care le-ați adoptat la un moment dat. Punându-le în practică mai des, relația voastră va deveni mai strânsă.

Scrie-i un bilețel de dragoste soțului/soției tale

Indiferent care dintre voi va face acest gest, trebuie să știi că îi va demonstra celuilalt că te gândești la el, că îl iubești. Va fi o surpriză mai mult decât agreabilă, care îi poate reaminti de clipele minunate din luna de miere.
Nu este nevoie să concepi un mesaj lung, ci va fi suficient să scrii câteva cuvinte, din toată inima, pe care să le așterni pe o bucățică de hârtie sau pe un post-it. Poți să-ți pui bilețul într-un plic, pe care să-l personalizezi așa cum vrei.
De asemenea, poți să lași bilețelul oriunde crezi că va fi descoperit mai ușor sau mai greu (dacă vrei să creezi mai multă surpriză. Spre exemplu, vei putea alege atât din interiorul casei (de exemplu, ușa frigiderului, un loc din sufragerie, pe ușa de la cămară, în interiorul șifonierului, pe birou, în diverse spații de depozitare etc.), cât și în exterior (de pildă, un bilețel cu un mesaj de dragoste poate fi lipit pe ușa de la garaj, de un copac sau în orice alte locații misterioase, cum ar fi în scorbura unui copac din grădină sau oriunde altundeva unde soțul/soția ar putea să-l găsească).

Femeie ce vrea sa trimita un mesaj de dragoste

Ajută-ți soția să se simtă cât mai confortabil

Nu este nevoie să faci un gest complicat pentru a-ți stimula soția să se simtă cât mai confortabil, cu atât mai mult cu cât nu se simte prea bine.
De exemplu, pregătește-i patul în camera preferată, așează-i cu grijă pernele, pregătește-i un ceai, un pahar cu suc proaspăt și, dacă știi că îi face plăcere, poți să apelezi la un ulei esențial ce o va liniști.
Nu numai că soția ta își va seama o dată în plus că te gândești la ea, că vrei să se simtă bine, dar cu această ocazie îi vei aminti poate și de clipele din luna de miere, când obișnuiai să o răsfeți aducându-i micul dejun la pat. Va fi în avantajul amândurora să retrăiți unele dintre cele mai frumoase momente din viața voastră de clipă și astfel vă veți strădui tot mai mult să aveți parte de cât mai multe, cât mai des posibil.

Un masaj-surpriză va fi oricând binevenit

O altă modalitate de a le face pe soțiile noastre să se simtă răsfățate și iubite este să le facem un masaj. Când se așteaptă mai puțin, un masaj relaxant la picioare, în zona spatelui sau umerilor va fi o încântare pentru ele, cu atât mai mult cu cât au avut o zi mai grea.
Dacă vei utiliza și unele dintre uleiurile esențiale favorite ale soției tale o vei face să se simtă minunat. Mai mult, trebuie să știi că mângâierile vor stimula producerea endorfinelor (substanțe produse de creier, ce ne pot ajuta să fim mai fericiți, să avem o stare euforică), ceea ce vă poate încuraja inclusiv să fiți mai tandri unul cu celălalt și, de ce nu, să vă recreați clipe de vis, similare celor pe care le-ați trăit în una dintre cele mai frumoase perioade din viața voastră de cuplu: luna de miere.

Pregătește-i soției tale un „playlist" cu piesele favorite

Anumite melodii pot constitui și ele amintiri prețioase, care o pot ajuta pe soția ta să retrăiască momente de vis petrecute alături de tine. Spre exemplu, un cântec pe care l-ați auzit la prima voastră întâlnire, la prima petrecere la care ați fost împreună etc. o poate binedispune instantaneu și îi va arăta cât de mult ții la ea, cât vrei să-i aduci bucurii.
Nu ezita și pregătește oricând un „playlist" special, pe care să-l poată asculta oricând, mai ales când nu se simte în largul ei. Vei vedea că se va simți mai bine, amândoi vă veți putea relaxa și nimic nu vă va împiedica să începeți să dansați. De ce nu, dansul vostru poate să  vă reamintească de luna de miere.

Cuplu ce se imbratiseaza in bucatarie

Oferă-i soției tale desertul preferat, când se așteaptă mai puțin

Cu toții știm care este desertul preferat al soției noastre și că se poate întâmpla oricând să-și dorească să-l guste. Nu de puține ori se poate întâmpla, ca din lipsă de timp, să nu ajungeți să-l achiziționați sau soția ta nu va avea răgazul să-l pregătească acasă.
Fără să fii vreun bucătar priceput care se apucă acasă să pregătească un desert, identifică locul  în care se găsește desertul „de vis" al soției tale și încearcă să-l comanzi. Vei vedea că va fi mai mult decât surprinsă și încântată când va primi desertul pe care-l adoră și care-i poate aminti inclusiv de luna voastră de miere.

Voi mai puteți da exemplu și de alte gesturi menite să ajute un cuplu să se simtă iar precum în luna de miere?

Citește și: 10 lucruri pe care să le faci dacă vrei să ai o căsnicie de durată

Surse:
www.elitedaily.com, www.mindbodygreen.com, www.pairedlife.com,www.psychologytoday.com, www.sarafreed.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Dr. Mihai Craiu: Este periculos să administrăm miere în mod obișnuit copiilor mici
  Dr. Mihai Craiu: Este periculos să administrăm miere în mod obișnuit copiilor mici

  O practică răspândită în răspândită în rândul părinților poate cauza daune severe sugarilor! Nu mai administrați miere sugarilor - Mihai Craiu...

  O nouă bursă! Peste 22 de mii de elevi vor primi câte 250 lei pe lună! Care sunt condițiile
  O nouă bursă! Peste 22 de mii de elevi vor primi câte 250 lei pe lună! Care sunt condițiile

  Ministerul Educației anunță că peste 22.000 de liceeni vor beneficia de bursa „Bani de liceu” în anul școlar 2021-2022. Astfel, fiecare elev beneficiar va primi...

  Bani pentru profesori: vor primi 200 de lei în plus pe lună pentru fiecare elev care va face recuperarea materiei
  Bani pentru profesori: vor primi 200 de lei în plus pe lună pentru fiecare elev care va face recuperarea materiei

  Bani pentru profesori în plus prin Ordonanța de Urgență care prevede plata a 30 de milioane de euro (aprox. 146 milioane lei), din fonduri europene pentru orele de recuperare cu...

  Copiii care nu dorm bine când sunt mici, vor avea probleme mari la școală, spune știința
  Copiii care nu dorm bine când sunt mici, vor avea probleme mari la școală, spune știința

  Somnul este extrem de important în dezvoltarea copiilor, iar un studiu recent a demonstrat ca lipsa sa în copilărie poate cauza probleme mari ulterior. Iată cum acei copii care...

  Ce spune luna în care te-ai născut despre sănătatea ta
  Ce spune luna în care te-ai născut despre sănătatea ta

  Luna naşterii are o influenţă majoră asupra vieţii unui individ. De la modul de viaţă şi alegerile în carieră, până la riscurile de a se îmbolnăvi, totul este...

  Vine Luna Roz! Cum ne va afecta prima lună plină din această primăvară
  Vine Luna Roz! Cum ne va afecta prima lună plină din această primăvară

  Spre finalul acestei săptămâni, sâmbătă, pe 16 aprilie, prima lună plină a acestei primăveri, Luna Roz, va fi vizibilă. Întrucât stă sub semnul Balanței, ea...

  Când trecem la ora de iarnă? Ceasurile se vor da cu o oră înapoi luna aceasta
  Când trecem la ora de iarnă? Ceasurile se vor da cu o oră înapoi luna aceasta

  Când trecem la ora de iarnă în 2021? Acesta ar putea fi ultimul an în care România trece la ora de iarnă, după ce în cadrul Comsiei Europene s-a cerut...

  Vor fi dați afară profesorii care nu vor să se vaccineze? Ce spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
  Vor fi dați afară profesorii care nu vor să se vaccineze? Ce spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

  Ce se întâmplă cu profesorii care refuză să se vaccineze împotriva noului coronavirus? Riscă să fie dați afară? Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu speră...

  © 2022 Qbebe