Manute Creative
SOiL Aromoterapie autentică
Ai grija de burtica micutului tau

Semne că este timpul să vă piperați viața sexuală

Printre aspectele cu un rol foarte însemnat într-o relație se află și cel care ține de viața intimă. Întrucât, din diverse motive, se poate ajunge cu ușurință într-un punct în care partenerii să simtă că aceasta nu mai este la fel de agreabilă ca înainte, că nu se mai regăsesc în ea la fel ca la început, este necesar să se ia anumite măsuri. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla ce ar trebui să faci, alături de partener, astfel încât să vă simțiți excelent unul cu altul în momentele intime, iar legătura dintre voi să devină mai puternică, mai frumoasă.

Cum știți că în viața voastră sexuală se simte nevoia unor schimbări:

Sexul a ajuns să fie privit în cuplul vostru ca o „datorie"

Puteți preveni să ajungeți într-o asemenea situație, care poate fi nocivă relației voastre, dacă veți încerca, de-a lungul timpului, să puneți în aplicare și sfaturile de mai jos:
Stați cât mai mult de vorbă
Se recomandă ca ambii parteneri să încerce să fie sinceri unul cu celălalt când vine vorba despre ceea ce le place să regăsească într-o experiență sexuală, despre cum ar vrea să se simtă după aceea etc. Cu cât veți reuși să vă împărtășiți mai multe astfel de informații, cu atât vă veți cunoaște mai bine și veți avea mai multe șanse să vă oferiți, unul celuilalt, ceea ce v-ar plăcea mai mult.
Luați lucrurile treptat, acordați-vă răgazul necesar pentru a vă găsi răspunsuri potrivite întrebărilor și veți constata, dacă veți încerca să transpuneți în practică din elementele aduse în discuție, că viața voastră intimă se va îmbunătăți.

Fiți deschiși la nou
Cu precădere dacă v-ați construit niște rutine clare în privința momentelor intime și nu vă abateți deloc de la ele, există posibilitatea ca treptat să nu mai fiți atât de interesați de ele. Pentru a reuși să mai „condimentați" relația dintre voi, stați de vorbă și încercați să mai introduceți unele schimbări în rutina voastră. Nu faceți modificări bruște sau radicale, ci urmați tehnica „pașilor mărunți", care va da roade treptat, ajutându-vă să fiți iar încântați după clipele petrecute în intimitate.

Găsiți locuri noi pentru activitățile intime
Chiar dacă v-ați obișnuit deja că locul pentru derularea vieții voastre intime este camera voastră, acest fapt nu înseamnă că, din când în când, nu puteți să mai schimbați ceva și din această rutină.
Specialiștii consideră că urmarea unei noi reguli în privința vieții sexuale, și anume „oricând, oriunde", în funcție de context, va fi binevenită pentru voi. Spre exemplu, dacă sunteți acasă, puteți opta să vă petreceți momentele în doi în bucătărie, în baie sau chiar în locuri mai retrase, cum ar fi garajul sau debaraua. Veți vedea că vă veți simți ca într-o aventură și puteți să aflați lucruri noi despre ce vă face mai multă plăcere fiecăruia dintre voi!

Cuplu ce flirteaza in bucatarie

Citește și: Top 9 cele mai potrivite momente pentru sex

Încerci să mimezi orgasmul ca să nu-ți superi partenerul

În situația în care adesea ți se întâmplă să faci asta, poate fi un indiciu al faptului că viața voastră sexuală are nevoie de niște modificări. Una dintre ele poate fi legată chiar de modul în care vei putea să resimți într-adevăr plăcerea , fără să fii nevoită să-ți minți partenerul.
Experții în relația de cuplu consideră că va fi mai ușor să aveți succes în acest demers dacă veți urma și sfaturile de mai jos:
Înainte de un moment de intimitate, încearcă să te relaxezi cât mai mult
Ca să reușești să simți plăcerea în timpul unei activități sexuale, ar trebui să te bucuri de o stare de relaxare. Un studiu efectuat în anul 2006 și publicat în „Jurnalul European de Neuroștiință" a arătat că, în cazul femeilor, hipocampusul și amigdala (părți ale creierului asociate cu emoțiile precum teama și anxietate), vor cunoaște o scădere a nivelului de activitate în timpul sexului, înainte de orgasm. Practic, dacă stările menționate vor fi scoase din calcul, te vei putea relaxa mai ușor și vei putea să resimți mai multă satisfacție.

Încearcă să-ți dai seama ce te satisface mai mult
În special când ești singură, gândește-te la ceea ce te face să te simți mai bine când ești alături de partenerul tău. Fie că este vorba despre anumite atingeri, fie că este vorba despre anumite poziții, este important să le conștientizezi și să să-i sugerezi acestuia să le adopte cât mai mult când sunteți împreună.

Cuplu intr-un moment intim

Stai de vorbă cu partenerul
Să comunicați este una dintre cele mai la îndemână metode pentru a descoperi ce vă place mai mult, astfel încât amândoi să vă simțiți bine în momentele intime. Fiți sinceri unul cu celălalt, faceți planuri și încercați să găsiți cele mai bune soluții pentru voi!

În ultimul timp aveți obiceiul să vă planificați ziua și intervalul pe care le veți rezerva momentelor intime

Mai ales în condițiile sunteți amândoi foarte ocupați, este foarte posibil să aveți nevoie să vă organizați timpul cu strictețe, inclusiv clipele rezervate activităților sexuale. Cu toate acestea, există riscul să nu fiți nici atunci în cea mai bună dispoziție și să nu vă simțiți în largul vostru. De aceea, puteți deveni amândoi frustrați și puteți ajunge să dați vina unul pe celălalt, ceea ce va dăuna relației voastre.

Ca să nu aveți astfel de probleme, psihologii recomandă un truc menit să vă sprijine nu numai să aduceți mai multă pasiune în viața voastră intimă, ci și să aveți o stare mai bună în general: înainte de perioada programată activităților sexuale, încercați să vă relaxați cât mai mult și să demarați acțiuni care să vă aducă împreună. Spre exemplu, fie că veți sta de vorbă despre ceva care vă face plăcere, fie că veți găti împreună, fie că veți spune glume etc. oricare dintre acestea vă pot elibera mintea de alte gânduri și vă vor ajuta să fiți mai prezenți și mai disponibili când vă veți angaja în clipele de intimitate. În plus, comunicarea dintre voi se va îmbunătăți, iar relația se va consolida.

A trecut mult timp de când nu ați mai schimbat poziția în care faceți de obicei sex

Conforma statisticilor, poziția „misionarului" este cea mai frecventă, în condițiile în care partenerilor le place să se vadă unul pe celălalt în timpul momentelor intime și pot inclusiv să-și vorbească. În ciuda acestora avantaje, dacă vi se pare că această poziție a intrat mult prea profund în viața voastră sexuală și simțiți nevoia unei schimbări, încercați să mai variați pozițiile. Ca să vă fie amândurora mai confortabil în acest demers, ar trebui să țineți cont și de aceste indicații:
Încercați să fiți cât mai conștienți în momentele de intimitate
Astfel, ambii parteneri vor trebui să ajungă să știe cât mai bine ce îl satisface pe celălalt, cum să procedeze pentru a nu-i produce vreun disconfort.

Nu vă gândiți că trebuie să adoptați o poziție complicată pentru a vă simți bine
În cele mai multe dintre cazuri, o poziție foarte simplă vă poate mulțumi pe amândoi. Totul este să o găsiți pe aceea care vi se potrivește cel mai bine, fiind sinceri unul cu altul.

Introduceți schimbările gradual
Mai ales dacă ați constatat că aveți neapărat nevoie de o schimbare, nu o faceți radical. Luați lucrurile treptat și vedeți cum reacționați fiecare. Abia după aceea veți decide dacă merită sau nu să adoptați modificările!

Opriți-vă de îndată ce unul dintre voi nu se simte bine
Ori de câte ori încercați o nouă poziție, iar unul dintre voi nu se simte confortabil, nu insistați să o reluați. Cel mai bun lucru pe care-l puteți face pentru ca viața voastră sexuală să nu aibă de suferit este să nu mai recurgeți la poziția respectivă, urmând să stați de vorbă despre așteptările fiecăruia și să încercați o alta, care vi s-ar  potrivi amândurora.

Fiecare dintre voi are senzația că l-a dezamăgit pe celalălt

Indiferent de motivul ce se ascunde în spatele unui asemenea sentiment (de exemplu, poate fi vorba de probleme cu stima de sine, de lipsa de interes de la un moment dat etc.), nu va fi plăcut pentru niciunul dintre parteneri să aibă senzația că nu a fost la „înălțimea" așteptărilor celuilalt.
Printre demersurile pe care ar trebui să le faceți pentru a nu vă afla într-un asemenea context neplăcut se vor număra și:
Veți comunica permanent unul cu celălalt
Comunicarea ce ține de viața intimă este și ea esențială și poate contribui mai mult decât ne imaginăm la armonia unei relații. Fiți cât mai sinceri și spuneți ce v-ați dori și din punctul de vedere al momentelor de intimitate!

Veți fi deschiși și la schimbări
Schimbările sunt oricând binevenite în rutina ce ține de viața intimă și ar trebui să fie benefice pentru amândoi. În acesc scop, comunicarea sinceră va fi aliatul de nădejde!

Nu veți înceta să flirtați unul cu altul
Flirtul este util chiar și în relațiile mai vechi, ajutându-vă să vă amuzați, să vă simțiți bine, să vă relaxați și astfel să ajungeți să savurați mai mult clipele petrecute în doi!

În ultima perioadă aveți numai partide scurte de sex

Experții ne asigură că acestea sunt și ele binevenite, dar că, în timp, pot avea efecte negative în ceea ce privește producerea orgasmului (acesta se poate diminua). Pentru a evita, pe cât posibil, ca viața voastră sexuală să aibă de suferit, ar trebui să puneți în practică și sfaturi precum:
Transformați-vă dormitorul într-un loc mai primitor
Mai ales patul poate avea nevoie de unele modificări pentru a vă invita parcă mai mult să vă petreceți mai mult timp în el. Spre exemplu, aruncați pernuțele decorative care nu sunt confortabile și înlocuiți-le cu niște accesorii de pat confortabile. De asemenea, ar trebui ca în dormitorul vostru să fie cât mai multă ordine și curățenie, astfel încât să vă simțiți minunat ori de câte ori intrați acolo. Vă va stimula să stați mai mult prin pat și astfel veți avea parte de mai multe momente de intimitate!

Vorbiți despre fanteziile voastre
Dacă veți fi sinceri și vă veți împărtăși fantaziile, veți putea și să găsiți împreună soluțiile care să vă ajute să le puneți în practică, inclusiv când nu aveți prea mult răgaz pentru activitățile sexuale. Reușind în acest demers vă veți simți amândoi mai împliniți!

Nu uitați să vă și relaxați înainte de momentele intime
Așa cum s-a menționat deja, dacă veți fi relaxați înainte de activitatea sexuală vă veți simți amândoi mai bine. Străduiți-vă să găsiți câteva activități care să vă fie pe plac și după aceea puteți să aveți parte de clipe de intimitate mai frumoase!

Încercați să stați de vorbă după ce ați încheiat momentele în doi
Este foarte important să reușiți ca măcar din când în când să mai puteți rămâne în pat după încheierea clipele petrecute împreună. Fie că vă veți mângâia, fie că veți amuza împreună, veți observa cât de bine vă veți simți, iar relația voastră se va consolida.

Voi ce soluții ați adoptat pentru a aduce un plus de pasiune în viața voastră intimă?

Citește și: 5 sfaturi pentru o viata sexuala fierbinte

Surse:
www.bustle.com, www.drdrai.com, www.health.com, www.madamenoire.com, www.refinery29.com, www.relate.org.uk,
www.womenshealthmag.com, www.yourtango.com

11 exerciții care îți îmbunătățesc viața sexuală

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Este timpul să intervii! 12 semne că ai un copil dependent de telefon
  Este timpul să intervii! 12 semne că ai un copil dependent de telefon

  Dependența de telefon reprezintă o problemă cu care se confruntă mulți copii și adolescenți, iar pe termen lung poate conduce la multe probleme comportamentale. Iată care sunt...

  Cuplurile cu copii care fac asta au parte de o viață sexuală foarte satisfăcătoare
  Cuplurile cu copii care fac asta au parte de o viață sexuală foarte satisfăcătoare

  Care este cheia unei vieți sexuale satisfăcătoare după apariția unui copil? Iată ce spun psihologii!

  Ochelari de vedere: Semne ca este timpul sa apelezi la ochelari
  Ochelari de vedere: Semne ca este timpul sa apelezi la ochelari

  Nu te mai uita crucis, e clar ca ai nevoie de ochelari de vedere. Dupa 40 de ani multi oameni au probleme sa citeasca mai ales cand lumina este slaba. Insa nu trebuie sa iti faci griji, o...

  Semne că ceasul tău biologic îți spune că este timpul să faci un copil
  Semne că ceasul tău biologic îți spune că este timpul să faci un copil

  Chiar dacă viața ne poartă pe drumuri diferite, ar trebui să ne așteptăm ca, la un moment dat, să ne dorim din ce în ce mai mult să devenim mame. Așa cum vei afla și din...

  Femeile care au o viață sexuală activă întârzie apariția menopauzei
  Femeile care au o viață sexuală activă întârzie apariția menopauzei

  Un studiu recent a ajuns la concluzia că femeile care desfășoară activități sexuale cel puțin 1 dată pe lună vor intra mai târziu la menopauză, prin comparație cu acelea...

  Educație sexuală obligatorie în școli: legea a fost promulgată de președinte
  Educație sexuală obligatorie în școli: legea a fost promulgată de președinte

  Este de la sine înțeles faptul că pe ordinea de zi a oficialilor sunt problemele cu care ne confruntăm din cauza pandemiei noului coronavirus. Cu toate acestea, președințele Klaus...

  7 semne că micuţul tău este nefericit. Copilul tău are nevoie de tine
  7 semne că micuţul tău este nefericit. Copilul tău are nevoie de tine

  Să îţi observi cu atenţie copilul este una dintre cele mai potrivite modalităţi de a descoperi dacă nu cumva acesta se confruntă cu probleme care cer o rezolvare cât mai...

  © 2021 Qbebe