„Fiul meu a murit în somn. Mi-aș fi dorit să avem mai mult timp”. O mamă încurajează părinții să petreacă mai mult timp cu micuții lor

Andreea Guică - Redactor

O mamă a crezut că fiul ei în vârstă de 8 ani doarme mai mult decât de obicei, însă a descoperit cel mai negru adevăr din câte avea să trăiască. Fiul ei murise în somn, iar vestea a zguduit întreaga familie.

O mămică de peste hotare ne împărtășește experiența prin care a trecut recent, când și-a pierdut fiul într-un mod total neașteptat. Iată ce povestește femeia.

Am doi micuți, gemeni în vârstă de 8 ani, Oliver și Wiley. Chiar dacă s-a întâmplat ce s-a întâmplat, tot nu pot să spun că am doar un copil. 

Fiul nostru, Wiley, a murit recent. Toată familia e devastată, încă plângem cu toții după el. Ne-am gândit că singurul lucru bun pe care îl putem face acum, este să ne spunem povestea.

mama cu copilul la cimitir

Wiley a fost un băiețel fericit și sănătos. Chiar a fost la multiple vizite medicale cu o luna înainte de a muri, inclusiv la dentist și la pediatru și totul părea să fie în regulă. 

Îi plăcea mult să danseze, era un adevărat artist. Era și inteligent, ambițios și pasionat de filme și muzică. Avea niște ochi albaștri superbi, începea să se înalțe din ce în ce mai mult, mai mult decât fratele lui. Urma să devină un bărbat minunat, dar din păcate nu a mai apucat.

Singura explicație pe care am putut să o găsim pentru moartea lui, a fost un eveniment care s-a întâmplat cu 9 luni în urmă. 

Eram într-o altă țară, cazați într-un Airbnb. Am auzit un zgomot puternic în timpul nopții și când ne-am dus în cameră să verificăm, fiul nostru era pe jos și avea convulsii. După câteva momente s-a oprit și părea să se simtă bine, nici nu-și amintea să fi avut convulsiile respective.

L-am dus imediat la pediatru, care i-a făcut mai multe analize. După rezultatul analizelor medicii au descoperit că Wiley are epilepsie nocturnă, ceea ce înseamnă că eventualele sale crize aveau să apară noaptea”.

Se pare că medicii au spus familiei că Wiley are un prognostic bun și că își va reveni complet. Mai mult, au sfătuit părinții să nu-i dea tratament medicamentos, pentru că efectele adverse ar putea fi mai grave decât simptomele epilepsiei pe care o avea băiatul în acel moment. Și așa au făcut.

„Ne-am decis să nu îi dăm tratament medicamentos, în schimb am avut grijă să îi păstrăm un somn cât mai regulat, ca să eliminăm pe cât posibil riscul unei alte crize. 

I-am vorbit și lui despre boala sa și l-am învățat despre importanța somnului. De asemenea, am vorbit și cu prietenii lui și am spus tuturor ce trebuie să facă în caz că Wiley va mai avea altă criză”.

9 luni mai târziu, mama lui Wiley l-a găsit fără viață, în pat. Murise în somn.

baietel la cimitir

Credeam că fiul meu doarme mai mult decât de obicei, însă am devenit suspicioasă când am văzut că nu se mișcă. În momentul acela am știut, nici nu a mai fost nevoie să îi caut pulsul, dar am făcut-o totuși. Nu era acolo.

Când m-am uitat mai bine la pielea lui, am văzut că își schimbase culoarea, ceea ce mi-a indicat că murise cu câteva ore înainte. Nu mai aveam cum să-l salvez. Nu mai aveam ce să fac pentru el.

L-am sunat repede pe soțul meu și i-am spus să vină acasă imediat. Apoi i-am spus fiului meu și imediat după aceea, am auzit sirene pe stradă.

Toți 3 ne-am luat la revedere de la Wiley. L-am ținut ultima oară de mână, i-am aranjat părul și l-am sărutat pe frunte. Asta era tot ce mai puteam să facem. Nici un părinte din lumea asta nu ar trebui să-și vadă copilul așa” mărturisește mama.

Părinții băiatului bănuiesc că acesta a murit subit, în somn, cum se mai întâmplă în anumite cazuri de epilepsie. Însă nu se știe sigur, iar familia încă așteaptă un răspuns oficial, care s-ar putea să mai dureze câteva luni.

Totuși, cei 3 se consolează cu gândul că băiețelul a murit în somn, fără să sufere, în patul lui preferat, alături de fratele său, după o zi fericită, în care s-a jucat afară și în care a mâncat mâncarea sa preferată. 

Săptămânile care au urmat după moartea lui, au fost încețoșate, neclare, bizare. În orice fel în care nu ar trebui să fi fost.  A fost o perioadă în care a trebui să învățăm cum să fim o familie de 3 și nu de 4, cum am fost obișnuiți. 

Încă învățăm cum să ne trăim viața fără Wiley. Ne e dor de el și acest dor nu se va stinge niciodată. 

Însă vrem să vorbim despre Wiley. Când cineva vorbește cu noi sau ne vizitează, nu ne dorim să ocolească subiectul. Vrem să vorbim despre fiul nostru și să celebrăm faptul că a existat și că a fost aici, cu noi”.

La final, mama lui Wiley dă un sfat neprețuit părinților de pretutindeni.

„Am învățat că viața e fragilă și că timpul e scurt, mult prea scurt. Ne-am fi dorit să facem multe lucruri diferit, dar cel mai mult, ne-am fi dorit să mai avem timp. 

Așa că, mămici și tătici, bucurați-vă de viața alături de copiii voștri și petreceți cât mai mult timp cu ei, pentru că timpul e scurt”.

 

 

Surse foto: www.istockphoto.com 

Surse articol: https://www.lovewhatmatters.com/he-was-sleeping-late-i-became-suspicious-pulled-the-blanket-back-my-son-had-been-dead-for-at-least-8-hours-mom-begs-parents-to-spend-time-with-children-now-after-8-year-old-son/ 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Soțul meu vrea să angajăm o bonă ca să ieșim mai mult în oraș, dar eu sunt oricum mamă casnică
  Soțul meu vrea să angajăm o bonă ca să ieșim mai mult în oraș, dar eu sunt oricum mamă casnică

  Venirea pe lume a unui copil reprezintă, fără doar și poate, un motiv de bucurie pentru un cuplu, dar și o adevărată provocare. Timpul petrecut în doi, care este necesar pentru...

  A trebuit să îl tund pe fiul meu pentru că bunicii lui nu l-au pieptănat timp de 3 săptămâni
  A trebuit să îl tund pe fiul meu pentru că bunicii lui nu l-au pieptănat timp de 3 săptămâni

  O mămică a împărtășit, pe TikTok, un videoclip în care îl tunde pe fiul ei, după ce acesta s-a chinuit ani de zile să își lase părul să crească. Femeia...

  Pești în acvariu: cum alegi speciile potrivite pentru ca micuții tăi să se bucure cât mai mult de ei
  Pești în acvariu: cum alegi speciile potrivite pentru ca micuții tăi să se bucure cât mai mult de ei

  Animalele de companie, inclusiv cele acvatice, îi oferă unui copil numeroase beneficii. Spre exemplu, îl stimulează să respecte și să îndrăgească natura, îi...

  Am refuzat să renunț la locul meu din avion cu mai mult spațiu pentru o mamă cu un bebeluș. Plătisem în plus pentru el
  Am refuzat să renunț la locul meu din avion cu mai mult spațiu pentru o mamă cu un bebeluș. Plătisem în plus pentru el

  Când ai de făcut o călătorie lungă cu avionul, te străduiești să te pregătești cât mai bine pentru ea ca să ai parte de cât mai mult confort. Așa a procedat și...

  Am început să petrec mai puțin timp cu copiii mei și asta mă ajută să fiu o mamă mai bună
  Am început să petrec mai puțin timp cu copiii mei și asta mă ajută să fiu o mamă mai bună

  O mamă a dezvăluit ce a însemnat pentru ea perioada în care a fost nevoită să lucreze numai de acasă în contextul pandemiei. În confesiunea sa, nu s-a ferit să...

  Soțul meu s-a îngrășat foarte mult și nu mă mai simt atrasă de el
  Soțul meu s-a îngrășat foarte mult și nu mă mai simt atrasă de el

  O sarcină cu probleme reprezintă o sursă majoră de stres nu numai pentru viitoarele mame, ci și pentru partenerii lor. În aceste condiții, chiar dacă totul se termină în...

  Iubitul meu își iubește câinele mai mult decât pe propriul nostru fiu. L-am testat și am fost șocată!
  Iubitul meu își iubește câinele mai mult decât pe propriul nostru fiu. L-am testat și am fost șocată!

  O femeie a povestit pe Reddit cum iubitul ei, în vârstă de 26 de ani, i-a permis copilului lor să iasă din casă și să meargă pe stradă în timp ce el se uita la...

  © 2023 Qbebe