30 de lucruri pe care mamele care lucrează ar trebui să le știe până la 40 de ani

Irina Olteanu - Redactor Senior

Mamele care lucrează sunt supereroine în fiecare zi a vieții lor. Pentru că vârsta de 40 de ani este una definitorie în existența oricărei femei, ne-am gândit că ar fi bine să acordăm atenție câtorva lucruri pe care este bine să le știți până când ajungeți la acest prag din viață. Vi le explicăm cu un strop de umor și cu multă candoare.

Atunci când ai 20 de ani te afli într-o perioadă de nesiguranță și experimentare. Iar când intri în cea de-a treia decadă a vieții vei simți nevoia să prinzi rădăcini și să te dezvolți. Dar ce se întâmplă când ajungi să ai 40 de ani? Aceasta este o perioadă de expansiune și experimentare strategică, spre deosebire de experimentarea haotică din anii anteriori. Când ajungi la 40 de ani vei fi sigură de cine ești, până acum cu siguranță ți-ai plătit datoriile din viață și ai avut suficiente ocazii să experimentezi. Te poți reinventa puțin. Nu te afli la vârsta a treia, dar nu mai ești nici neștiutoare. Ai beneficiat de perioada în care ți-ai cimentat încrederea de la 30 de ani și cu siguranță ești acum mai sexy și mai puternică decât erai la 20 de ani. Există lucruri pe care le cunoști acum mai mult decât vreodată pentru că ești conștientă de cine ești, complet.

1. Este important să te porți frumos cu toată lumea - de la omul de serviciu la directorul companiei la care lucrezi. Nu se știe niciodată când vei ajunge în locul lui (scuipă-n sân).

2. Soacra nu trebuie să te placă pentru că te-ai măritat cu fiul ei. Este împotriva legii firii. Evident, funcționează și reciproca. Nici tu nu trebuie să o placi pe ea.
3. Ești sexy și iubită și îți accepți propriul corp așa cum este. Ba bine că nu. În teorie sună extraordinar, întotdeauna.
4. Colega de muncă mai tânără crede că vei scăpa basma curată pentru că ai copii și poți pleca uneori mai devreme de la muncă. Nu trebuie să îți pese deloc. Să te doară în cot trebuie să fie deviza ta zilnică. Cu excepția situației în care chiar te doare în cot. Atunci ar trebui să mergi la medic.

pana la 40 de ani
5. Un sutien de calitate este cel mai bun prieten al unei femei. Merită să plătești puțin în plus dacă ai nevoie de o mărime specială. Vei observa cu siguranță că sunt niște bani bine investiți. Mai degrabă alții vor observa, completăm noi.
6. Zâmbește-le tuturor (mai puțin oamenilor care par să sufere de vreo afecțiune mentală, bineînțeles). Un zâmbet reprezintă un îndemn ca oamenii să te placă, să aibă încredere în tine și să-și dorească să te cunoască. Chiar și când nu te simți în cea mai bună formă, zâmbește - cu excepția situației în care cineva îți spune să faci în mod expres acest lucru. Într-o astfel de situație ai voie să te încrunți.
7. Refuză fără să te simți prost. Dacă te simți prost când spui nu vei intra într-un cerc vicios al învinovățirii. Nesfârșit de altfel.
8. Învață să îți impui niște limite sau, mai pe românește, păzește-ți pielea. Ar trebui să fii expertă în limite; le arăți astfel celorlalți cum să te trateze. Dacă îi obișnuiești să se poarte urât cu tine, fii fără grijă, nu vor sta nicio clipă pe gânduri.
9. Cară mereu după tine ceva pentru îndepărtarea petelor. Nu mai are niciun sens să îți explicăm de ce.
10. Nu îți cere scuze dacă nu ai greșit cu adevărat, cum ar fi să comiți o nedreptate sau să ofensezi pe cineva. Nu îți cere scuze pentru sentimentele tale sau pentru existența ta. Nu ești lăsată pe pământ să mulțumești pe toată lumea.
11. Copiii nu te vor dori prin preajmă la un moment dat. Ai putea să profiți să îi iubești atâta timp cât încă te acceptă.
12. O partidă rapidă de sex într-o zi lucrătoare te poate face mult mai productivă. Cercetătorii britanici au demonstrat-o.
13. Încearcă să empatizezi chiar și cu cei mai enervanți colegi de muncă. Serviciul îți va părea mult mai ușor. De altfel, poate și tu le pari enervantă. Nu da cu parul, am spus poate.
14. Acordă-ți timp pentru tine și nu te simți prost. Ai nevoie de el mai mult decât îți imaginezi. Ca să nu o iei razna, evident.

pana la 40 de ani
15. Învață când să îți înghiți mândria și să ceri ajutorul. Ia cu pâine.
16. Înțelege că vei avea unele zile proaste ca mamă, unele de-a dreptul oribile. Dar în ansamblu ești o mamă super bună. Nu contează ce zic alții.
17. Cum să angajezi și să concediezi o bonă în 3 pași. Dacă totuși nu ai descoperit încă, apelează la o prietenă.
18. Cum să îți ții gura când ai un loc de muncă îngrozitor, în timp ce îți cauți unul mai bun pentru că, la naiba, asta înseamnă să fii adult. Doar în cazul în care nu știai.
19. Chiar și o mamă care detestă machiajul cunoaște cel puțin un ruj superb pe care îl poate folosi pe ultima sută de metri. Avantajul vârstei, trebuie să recunoaștem.
20. Uneori să lupți pentru tine înseamnă că va trebui să îi enervezi pe alții. Dar merită cu prisosință. Cu toate bârfele și șușotelile aferente.
21. Știi ce haine îți vin bine, dar și ce haine nu ți se vor potrivi în veci. Sau cel puțin așa îți place să crezi...
22. Cum să ceri sex fără să îți ceri scuze. Dacă nici până la 40 de ani nu ai învățat cum se face asta, este clar că ești un caz pierdut.
23. Cum să îți ceri scuze, în mod sincer. Atunci când calci în străchini trebuie să ai și un plan de back-up. Și acela se numește scuze.
24. Copiii tăi nu sunt tu, așa că nu te aștepta să se comporte ca tine. Învață-i cum trebuie să se comporte, în loc să îi înveți să își însușească felul tău de a fi. Cu siguranță nici ție nu îți place 100% de tine.
25. Cum să cureți eficient voma fără să vomiți și tu la rândul tău. Această abilitate este una care ar merita menționată în CV. Mai ales dacă ai mai mulți copii și cantitatea se dublează sau triplează.
26. Cum arată febra la copilul tău. Sau când este bolnav. Cu siguranță orice mamă bună poate identifica câteva semne de bază. Dar desigur, fiecare copil este unic în felul său.
27. Cum să faci abstracție de sfaturi de parenting nedorite. Vei auzi din plin, mai ales în parc. Nu uita: ce ție nu-ți place altuia nu face!
28. Fiecare copilărie este doar o fază și va trece. Nu are sens să îți dorești să treacă mai repede pentru că alte faze interesante vor urma. Mamele de adolescenți înțeleg perfect acest punct.
29. În continuarea punctului anterior, este esențial să îți creezi legături în cartier. Și nu ne referim la familie și la prieteni. Știi vorba aceea că este nevoie de un sat să crească un copil....
30. Trebuie să te reinventezi constant pentru a excela în toate domeniile. Oare nu asta înseamnă până la urmă meseria de mamă?

Surse: www.workingmother.com; www.msn.com; www.telegraph.co.uk

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  25 de maniere pe care copilul trebuie sa le stie pana la 7 ani
  25 de maniere pe care copilul trebuie sa le stie pana la 7 ani

  In calitate de mamica, esti permanent preocupata sa-i asiguri puiului tau cea mai buna educatie. Inca de cand este mic, incepi sa-l inveti sa salute, sa utilizeze "cuvintele magice"...

  De ce mamele care alăptează ar trebui să mănânce mai multe citrice
  De ce mamele care alăptează ar trebui să mănânce mai multe citrice

  Pot mamele care alăptează să mănânce citrice? Când alăptezi, ai nevoie de o cantitate mai mare de vitamine și minerale decât în mod normal, asta pentru că...

  6 tehnici de autoapărare pe care copilul tău ar trebui să le știe
  6 tehnici de autoapărare pe care copilul tău ar trebui să le știe

  Copiii, alături de femei si de bătrâni, fac parte din categoria cea mai vulnerabilă în fața atacatorilor. Dacă cel mic a început să meargă singur la școală sau...

  8 lucruri pe care trebuie sa le știe femeile antreprenor online
  8 lucruri pe care trebuie sa le știe femeile antreprenor online

  Statisticile ne anunta daca in fiecare minut apare in medie 380 de noi websituri online si daca e sa ne raportam la acest numar construirea unui magazin electronic poate fi o sarcina...

  3 lucruri pe care copilul chiar nu trebuie să le ştie
  3 lucruri pe care copilul chiar nu trebuie să le ştie

  Care sunt lucrurile pe care copilul chiar nu trebuie să le ştie? Ce lucruri vorbim în preajma lui sau cu el, şi nu realizăm că îl pot afecta negativ?

  Cinci beneficii ale mamelor care lucrează
  Cinci beneficii ale mamelor care lucrează

  Subiectul mamelor care se întorc la serviciu după ce copiii au împlinit doi ani sau mai devreme a fost mereu unul extrem de dezbătut, părerile fiind împărțite....

  Tot ce trebuie să știe o mamă de băiat: 9 lucruri care îți fac viața mai ușoară
  Tot ce trebuie să știe o mamă de băiat: 9 lucruri care îți fac viața mai ușoară

  Mămicile de băieți au multe emoții când vine vorba de creșterea pruncului lor. A avea un băiat nu este deloc același lucru cu a avea o fată, fiind vorba despre comportamente,...

  7 lucruri pe care părinții ar trebui să le facă pentru a-și proteja copiii împotriva abuzului sexual
  7 lucruri pe care părinții ar trebui să le facă pentru a-și proteja copiii împotriva abuzului sexual

  Abuzul sexual la copii nu este un subiect pe care părinții să-l tolereze ușor. Deși cazurile sunt din ce în ce mai numeroase, părinților le vine greu să discute despre această...

  © 2022 Qbebe