Am fost nevoită să mă mut înapoi cu părinții și mi-am dat seama că nu-mi mai suport mama

Bianca Geica - Redactor Senior

Să te muți înapoi cu părinții după ce o bună perioadă de timp ai locuit singur sau partenerul de cuplu, poate fi uneori dificil. O tânără de peste granițe povestește, pe forumul Mumsnet, că a fost nevoită să se mute înapoi cu mama ei, după ce s-a despărțit de iubitul ei. Și-a dat seama ulterior că nu o suportă pe cea care i-a dat viață.

Iată ce mărturisește tânăra:

„Am 26 de ani si pana anul trecut am locuit împreună cu fostul meu iubit. Din păcate, el m-a înșelat, relația s-a terminat și a trebuit să mă mut înapoi la părinții mei.

Fostul meu partener de atunci a refuzat să-mi dea jumătate din tot, așa că am trecut printr-un proces dureros cu avocați și de amenințări cu tribunalul. Din fericire, nu s-a ajuns niciodată în instanță, iar el a fost de acord să-mi dea partea care mi se cuvine după luni de zile în care el a locuit în casă, iar eu a trebuit să plătesc jumătate din ipotecă. Părinții mei m-au ajutat foarte mult în acest demers (nu din punct de vedere financiar, ci emoțional). Mi-au permis să mă mut înapoi acasă cu câinele meu și au avut cu adevărat grijă de mine în timp ce mă simțeam vulnerabilă.

Să trecem rapid la prezent. Am destul bani în cont (aproape 100.000 de lire), dar, având în vedere costul vieții, am ajuns la concluzia că mai mult m-aș chinui cu facturile și întreținerea dacă m-aș muta singură acum. Nu cred că acum este momentul potrivit pentru a cumpăra o locuință. Le plătesc părinților mei chirie, deși nu prea mult (200 de lire sterline pe lună).

În ultima vreme, mama mea mă calcă pe nervi. Trebuie să își dea cu părerea despre orice și devine morocănoasă dacă nu sunt de acord sau dacă nu fac ceea ce spune ea. De exemplu, îmi pune întrebări despre relația mea actuală, cum ar fi: „Cine a plătit cina când ați ieșit în oraș?”, „Ce ai mâncat la cină aseară? De ce nu ai mâncat x lucru?”, plus priviri dezaprobatoare și ochi dați peste cap. Am ajuns în punctul în care o mint în legătură cu lucruri mărunte pentru că nu vreau să știe ce fac.

doua femei care stau pe canapea si se cearta

Sunt niște lucruri mărunte, da, dar mă calcă pe nervi. Nu întreabă nimic despre viața/relațiile fraților mei mai mici, dar crede că este potrivit să facă aceste comentarii la adresa mea. Mi-e greu să-i spun să înceteze, deoarece m-a sprijinit prea mult la începutul acestui an.

Prietenul meu actual mi-a sugerat să mă mut cu el la un moment dat anul viitor. I-am menționat acest lucru mamei mele și ea a început să vorbească despre cât de convenabil ar fi pentru el și pentru mine să nu ne grăbim cu acest pas. Evident că știu acest lucru - și după ultima mea relație - voi fi foarte atentă. Dar nu am nevoie să mi se spună asta! Doar că mă simt controlată tot timpul”, a scris tânăra.

Internauții au sfătuit-o fie să se mute singură sau cu iubitul ei actual, fie să fie mai indulgentă și mai înțelegătoare cu mama ei, care în niciun caz nu îi vrea răul.

„Ai mai multe opțiuni; cea pe care ți-aș recomanda-o este să te muți undeva singură cu chirie. Nu te mai gândi ca e o risipă de bani să te muți singură, ci privește-o ca pe un nou început în prag de an nou”, a scris cineva.

„E mama ta. Trăiești în casa ei, în mare parte din generozitatea ei. Ai opțiuni. Poate că așteptarea până când piața imobiliară va corespunde standardelor tale nu este una dintre ele. Sincer să fiu, pari cam egocentrică”, a mai scris o persoană.

„Vorbesc din experiență personală, dar există o șansă foarte mare ca și tu să o enervezi pe mama ta. Nimic din ceea ce ai menționat nu-mi sună a control, iar faptul că te comporți așa nu te va ajuta, te asigur. Este amuzant cum ne așteptăm ca părinții noștri să fie acolo pentru a ne salva atunci când lucrurile merg prost, dar Doamne ferește să pună întrebări generale despre viața noastră! Realitatea este că ești prea bătrână pentru a locui cu ai tăi. Îți dorești independență. Există o soluție foarte simplă în acest sens - mută-te și ia-ți propria locuință”, a mai scris cineva.

Tu ce părere ai despre situația acestei tinere?

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: mumsnet.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Abia acum, când am și eu copii, îmi dau seama că mama mea a fost cea mai bună mamă
  Abia acum, când am și eu copii, îmi dau seama că mama mea a fost cea mai bună mamă

  Ți s-a spus de multe ori că îți vei aprecia părinții mai mult când vei mai crește, nu-i așa? Eu acum realizez cât de grozavă a fost mama mea în a mă crește...

  Nu o suport pe mama celui mai bun prieten al copilului meu
  Nu o suport pe mama celui mai bun prieten al copilului meu

  O mămică de peste granițe povestește, pentru site-ul scarymommy.com, că nu se înțelege deloc bine cu mama prietenului cel mai bun al fiului ei. Femeia spune că deși la...

  Fratele meu ne-a ucis mama. După 14 ani, în sfârșit, mi-am dat seama de ce
  Fratele meu ne-a ucis mama. După 14 ani, în sfârșit, mi-am dat seama de ce

  Pe 25 septembrie 2007, fratele meu ne-a ucis mama. Și în ultimii 14 ani am primit aceeași întrebare în mot repetat: ”De ce?”.

  Am fost nevoită să-mi dau câinele pentru că nu-i suporta pe copiii mei...
  Am fost nevoită să-mi dau câinele pentru că nu-i suporta pe copiii mei...

  Decizia de a adopta un câine este una care ar trebui luată în serios și reprezintă o responsabilitate pentru toată viața. Așa credea și această mamă, însă atunci...

  Nu mai suportam prezența fostului soț, până când mi-am dat seama ce fericiți sunt copiii mei...
  Nu mai suportam prezența fostului soț, până când mi-am dat seama ce fericiți sunt copiii mei...

  O femeie de peste hotare povestește pe internet experiența divorțului său și cum relația cu fostul său partener s-a schimbat, de dragul copiilor.

  Am 30 de ani, un copil și încă locuiesc cu mama. Și nu am de gând să mă mut prea curând
  Am 30 de ani, un copil și încă locuiesc cu mama. Și nu am de gând să mă mut prea curând

  Maggie are 30 de ani, este mama unei fetițe de aproape 1 an și are o carieră care o împlinește atât sufletește, cât și financiar. Până aici nimic ieșit din...

  La 35 de ani mi-am dat seama că sunt lesbiană. Mi-am părăsit soțul și am început să călătoresc prin lume cu câinele meu
  La 35 de ani mi-am dat seama că sunt lesbiană. Mi-am părăsit soțul și am început să călătoresc prin lume cu câinele meu

  Lauren Burgess, acum în vârstă de 37 de ani, din California, era deprimată și nefericită, dar și-a dat seama, în timp ce se afla într-o excursie, că este gay....

  © 2023 Qbebe