Am locuit un an într-un cort cu copiii mei pentru că nu ne puteam permite o locuință

Bianca Geica - Redactor Senior

Mersul cu cortul reprezintă o provocare pentru majoritatea părinților, dar nu și pentru Jen și Sim Benson, doi părinți britanici care au fost nevoiți să locuiască, timp de un an întreg, într-un cort împreună cu bebelușul lor de 6 luni și cu fiica lor de 3 ani, pentru că nu își mai puteau permite să plătească chirie și nici să investească într-o nouă locuință.

Iată cum s-a adaptat familia la viața în mijlocul naturii, cu doi copii mici!

Doi părinți au locuit într-un cort timp de un an, cu doi copii mici, din cauza problemelor financiare

Jen și Sim Benson, doi părinți din Marea Britanie, au dezvăluit că nu regretă decizia lor de a locui la cort, timp de 12 luni, din cauza situației lor economice. La începutul anului 2014, contractul de muncă pe perioadă determinată a lui Jen, care lucra ca cercetător, s-a încheiat, ceea ce însemna că familia trebuia să se bazeze doar pe salariul lui Sim, relatează Mirror Online.

jen si sim benson, parintii care s-au mutat timp de 1 an cu cei doi copii ai lor la cort

„Am avut probleme financiare foarte mari”, spune Jen, în vârstă de 42 de ani. „La aproximativ cinci luni după ce mi s-a încheiat contractul de muncă, s-a născut H, copilul nostru mai mic, însă nu mi s-a oferit indemnizație de maternitate și nu puteam să mă duc să obțin un nou loc de muncă deoarece aveam un nou-născut. A fost o situație cu adevărat dificilă. Veniturile noastre s-au înjumătățit, dar cheltuielile nu s-au redus. Am început să ne bazăm pe cărțile de credit și datoriile creșteau, deoarece nu ne puteam permite decât plățile minime și ne chinuiam să ne plătim chiria de 800 de lire sterline pe lună”, spune aceasta.

Citește și: 5 probleme pe care le pot intampina viitorii parinti

Jen mai dezvăluie, totodată, că începuse să sufere și din cauza faptului că stătea singură acasă toată ziua, în timp ce Sim, 38 de ani, încerca să muncească la orice oră pentru a se descurca cu banii. Apoi, familia a făcut o excursie cu cortul în Peak District timp de două săptămâni. Acest lucru le-a oferit lui Jen și lui Sim șansa de a se reconecta unul cu celălalt, dar în ultima zi Jen spune că a început să simtă un sentiment de groază la gândul de a se întoarce acasă.

„Gândul că trebuia să ne întoarcem acasă mi-a făcut inima să se agite. Și atunci m-am gândit - dacă nu ar fi fost nevoie să ne întoarcem? Am putea trăi, munci și juca împreună cu mult mai puțini bani, în condițiile impuse de noi”, spune Jen.

„Sim și cu mine ne-am gândit de ce să nu facem ceva pozitiv și proactiv în loc să lăsăm problemele noastre să ne distrugă. Am campat în mod regulat timp de două, trei, chiar patru săptămâni la un moment dat, până când ne-am hotărât să facem asta permanent”, mai explică Jen.

jen si sim benson, alaturi de cei doi copii ai lor, in natura

În noiembrie 2014, Sim a renunțat la locul său de muncă, cei doi și-au vândut o parte din bunuri și și-au dus bunurile rămase în casa părinților lui Sim, au schimbat mașina lor de familie cu o camionetă Mitsubishi pick-up, mai potrivită pentru terenul rural, și au plecat în sălbăticie, petrecându-și primele zile într-un camping din South Downs. Au cumpărat un cort clopot de șase metri de la reduceri și au tăiat o mică deschizătură în el pentru a putea folosi o sobă cu lemne care să le țină de cald în lunile de iarnă.

Campingul i-a costat pe Jen și Sim doar 10 lire sterline pe noapte, ceea ce le-a redus masiv cheltuielile, iar faptul că locuiau într-un cort a însemnat că nu trebuiau să plătească impozit pe clădiri sau facturi. În timp ce bebelușul era prea mic pentru a înțelege, Jen a fost sinceră cu fiica lor mai mare, spunându-i că vor locui, de acum înainte, într-un cort. Cum a reacționat cea mică?

Citește și: Educația financiară a copilului: sfaturi de la psiholog

„A fost destul de încântată de asta”, își amintește Jen. „Îi plăceau excursiile noastre cu cortul. Copiii sunt atât de adaptabili și nu sunt fixați în felul lor, că adulții. Copiii aveau mereu ceva de făcut în cort. Aveam o cutie mare de cărți și jucării pentru ei și îl aveau pe tatăl lor în preajmă mult mai mult. Era foarte important pentru noi să punem copiii pe primul loc și să ne asigurăm că sunt fericiți și sănătoși, iar ei păreau să se dezvolte foarte frumos și să le placă acest mod de viață, ceea ce a fost foarte liniștitor pentru noi.”, mai spune Jen.

sim benson alaturi de cei doi copii ai sai, in fata cortului lor

Dar, în timp ce familia s-a obișnuit rapid cu noua lor viață, au suferit o lovitură majoră o lună mai târziu, în timp ce erau instalați într-un camping pe Coasta Jurassic din Dorset - când o furtună uriașă le-a distrus complet cortul  clopot. Jen își amintește: „Din fericire, nu ne aflam în el în acel moment, deoarece văzusem cum se întețea vântul, așa că am decis să mergem să ne adăpostim la pub-ul local pentru o seară. Când ne-am întors, cei doi stâlpi principali care îl țineau sus se rupseseră complet. A fost foarte greu să ne ocupăm de asta, deoarece a fost la atât de puțin timp după ce ne-am mutat.”

Din fericire, o firmă de corturi clopot le-a oferit gratuit unul mai mic, de patru metri, iar Jen și Sim aveau și un cort de rucsac pe care îl foloseau că dormitor separat atunci când puteau amplasa două. Familia s-a mutat în Marea Britanie, călătorind în zone precum Peak District, Welsh Border și New Forest. Au fost ajutați și de mai mulți străini.

doua corturi

„În timpul vacanței de vară, am fost suficient de norocoși să primim o parcelă pe un câmp în schimbul efectuării lucrărilor de grădinărit pentru cineva care era plecat în acea perioadă, a fost de mare ajutor”, spune Jen. „Am avut, de asemenea, proprietari de cafenele care ne-au oferit mâncare gratuită. Sim și cu mine am fost norocoși pentru că am lucrat în magazine de outdoor, așa că aveam o mulțime de echipament de camping și lucruri călduroase.”

Jen spune că, deși nu regretă alegerea ei de a locui cu familia ei într-un cort timp de un an, nu crede că este ceva ce ar trebui să facă toată lumea.

„Sim și cu mine avem experiență în camping”, spune Jen. „Nu cred că este ceva ce orice familie ar trebui să facă și nu aș recomanda-o tuturor. Cu toate acestea, ne-a oferit spațiul de respiro financiar de care aveam nevoie în acel moment.”

La aproximativ 18 luni după ce au terminat anul de camping, Jen și Sim au reușit să închirieze o casă nouă și acum locuiesc lângă Bath, unde lucrează ca scriitori și fotografi independenți. Jen a transformat acum experiența familiei sale într-o carte intitulată „The Wild Year (Anul sălbatic)”, care detaliază toate suișurile și coborâșurile din anul în care au trăit ca nomazi, călătorind prin mediul rural din Marea Britanie.

jen si sim benson in natura, tinandu-si copiii in marsupii

„Mulți oameni ne-au întrebat pe Sim și pe mine despre aventura pe care am trăit-o”, spune Jen. „Părea să atingă o coardă sensibilă la oameni. Sper, de asemenea, că această carte le oferă oamenilor care se confruntă astăzi cu provocările pe care le-am avut noi un pic de speranță și posibilitatea de a vorbi mai deschis despre dificultățile financiare, deoarece este un subiect atât de tabu. Nu am avut niciun regret în legătură cu decizia noastră și știam că Sim simțea la fel în legătură cu această experiență care ne-a oferit atât de multe: experiențe, timp liber, timp împreună, timp pentru a ne reface după ce am ajuns la fundul sacului”, spune Jen.

Citește și: Cum sa faci fata problemelor financiare

 • Surse: mirror.co.uk, thesun.co.uk, dailyrecord.co.uk

Surse foto: mirror.co.uk, thesun.co.uk, dailyrecord.co.uk

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Are 11 ani și doarme într-un cort pentru a-i ajuta pe cei nevoiași
  Are 11 ani și doarme într-un cort pentru a-i ajuta pe cei nevoiași

  Printre copiii empatici, receptivi la nevoile celor din jur, se numără și Max Woosey, un băiețel de 11 ani din Marea Britanie. De mai bine de 1 an, el a ales să doarmă într-un...

  Copiii și poluarea: Cum îmbunătățești calitatea aerul în locuință?
  Copiii și poluarea: Cum îmbunătățești calitatea aerul în locuință?

  Poluarea aerului este o mare amenințare când vine vorba de sănătate, în special în ceea ce îi privește pe copii, care au un sistem respirator mai delicat și mai...

  Declaratia șocantă a lui Ricky Martin: „Copiii mei sunt prea mici, dar sper să fie gay”
  Declaratia șocantă a lui Ricky Martin: „Copiii mei sunt prea mici, dar sper să fie gay”

  Ricky Martin stârnește controverse cu cea mai recentă declarație a sa. Într-un interviu în cadrul emisiunii „The Daily Show”, despre copiii lui, artistul a...

  Mama lui Elon Musk: Copiii mei au succes pentru că i-am tratat de mici ca pe niște adulți, nu i-am ferit de responsabilități
  Mama lui Elon Musk: Copiii mei au succes pentru că i-am tratat de mici ca pe niște adulți, nu i-am ferit de responsabilități

  Dacă există ceva ce fiecare părinte dorește, atunci acel lucru este cu siguranță un viitor strălucit pentru copilul său. Cu toții ne dorim ca ai noștri micuți să devină în...

  Ziua în care am realizat că sunt un bully pentru copiii mei
  Ziua în care am realizat că sunt un bully pentru copiii mei

  Tocmai vizionasem împreună cu copiii mei un filmuleț de la Playful Learning intitulat „Puterea cuvintelor”, gândindu-mă că le va fi de ajutor și că ne va ajută...

  Rebela muzicii rap, Nicki Minaj, este însărcinată: „Vreau să stau acasă și să gătesc pentru copiii mei”
  Rebela muzicii rap, Nicki Minaj, este însărcinată: „Vreau să stau acasă și să gătesc pentru copiii mei”

  Celebra cântăreață de muzică rap, Nicki Minaj, este gravidă! Artista a făcut anunțul prin intermediul unei serii de fotografii postate pe contul său de Instagram!

  Medicul pneumolog: ”Cea mai bună metodă de purificare și igienizarea a aerului din locuință. Nimic nu e mai eficient și mai simplu”
  Medicul pneumolog: ”Cea mai bună metodă de purificare și igienizarea a aerului din locuință. Nimic nu e mai eficient și mai simplu”

  Pentru că suntem în plină pandemie este foarte important să ne igienizăm casele și să le menținem curate pentru a evita transmiterea virusurilor. Potrivit medicului pneumolog...

  Sunt însărcinată în 8 luni și pot face ca burta mea să se micșoreze într-o clipă, ca să încap în jeanșii mei preferați
  Sunt însărcinată în 8 luni și pot face ca burta mea să se micșoreze într-o clipă, ca să încap în jeanșii mei preferați

  În perioada sarcinii, din dorința de a purta hainele preferate, mamele apelează la diverse trucuri. Un exemplu în acest sens este și o tânără din Marea Britanie, care...

  © 2022 Qbebe