Confesiuni dureroase ale Prințului Harry despre tatăl său: „Dacă asta mi s-a întâmplat mie, mă voi asigura că nu se va întâmpla copiilor mei”

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Invitat recent la un interviu pentru un cunoscut podcast din SUA, Prințul Harry a vorbit despre dorința sa de a-și crește copiii diferit de cum a fost crescut el și nu s-a ferit să spună că intenția sa este să „întrerupă ciclul” familiei sale în privința parenting-ului. Nu s-a ferit să vină cu exemplul tatălui său, Prințul Charles, menționând o „suferință genetică” transmisă din tată în fiu, pe care el intenționează să o depășească printr-o altă abordare în creșterea celor doi copii ai săi. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru descoperi confesiunea emoționantă a Prințului Harry!

Interviul Prințului Harry pentru podcastul „Armchair Expert”

Fiind invitatul actorului Dax Shepard în cadrul podcastului menționat, Prințul Harry și-a deschis sufletul și a precizat care sunt intențiile sale privitoare la modul în care își va crește copiii, pornind de la experiențele dureroase prin care el însuși a trecut de-a lungul timpului. Potrivit „US Magazine”, a declarat că: „Nu este vorba aici de a învinui. Nu mă gândesc să arăt cu degetul spre cineva și să învinuiesc. Cu siguranță, când vine vorba despre parenting, dacă am trecut prin durere și suferință este și din cauza durerii și a suferinței cu care părinții sau tatăl meu s-au confruntat. Mă voi asigura că voi întrerupe ciclul acesta și că nu îl voi transmite mai departe.”

A subliniat și ideea prezenței unei „dureri genetice”, pe care părinții trebuie să se străduiască să nu o transmită și copiilor: „Este multă durere transmisă genetic și suferință așa că noi, părinții, ar trebui să facem tot ce putem și să spunem: „Știi ceva, asta mi s-a întâmplat mie, dar o să mă asigur că nu ți se va întâmpla și ție.”

Despre tatăl său, Prințul Charles, a ținut să menționeze că și-a dat seama de ce a ales să acționeze într-un anume fel în ceea ce privește modul în care și-a educat copiii. Conform „The Guardian”, Prințul Harry a venit cu următoarea mărturisire: „Brusc, am început să pun lucrurile cap la cap și am zis „OK, acolo a mers el la școală, așa s-a întâmplat, știu lucrurile acestea despre viața lui, știu că acestea sunt legate și de părinții lui, ceea ce înseamnă că el m-a tratat pe mine la fel cum a fost el însuși tratat, ce pot face pentru a schimba lucrurile pentru copiii mei?”

Venind cu aceste explicații, și-a motivat și decizia de a se stabili în SUA: „Și iată-mă aici, m-am mutat cu familia mea în SUA, nu acesta a fost planul, dar uneori trebuie să iei hotărâri și să pui pe primul plan familia și sănătatea ta mentală.”

Prințul Harry a dat detalii și despre noua serie de documentare legate de sănătatea mentală, un proiect în care s-a bucurat de sprijinul lui Oprah Winfrey. Această serie se numește „The Me You Can’t See”, prezentând aspecte ce țin de sănătatea mentală și emoțională a unor invitați. Scopul Prințului Harry este (potrivit  „The Guardian”) ca prin documentarele ce vor fi lansate pe parcursul acestei luni să se arate că „există putere în vulnerabilitate, conexiune în empatie și forță în onestitate”.

Prințul nu a uitat să-i îndemne pe cei care l-au ascutat pe durata podcastului să învețe din experiențele mai puțin plăcute ale vieții: „Universul îți spune „O să îți dau de învățat.” Ce vei prelua din asemenea momente?”

Relațiile dintre Prințul Harry și tatăl său au avut de suferit în urma unui interviu acordat de Prințul Harry

Este vorba despre interviul acordat de Prințul Harry și Meghan Markle lui Oprah în luna martie a acestui an. În cadrul acestuia au fost prezentate detalii care au șocat, ca de exemplu faptul că Meghan Markle a avut gânduri de suicid în timpul primei sale sarcini sau că la un moment dat aceasta a auzit comentarii ce țineau de culoarea pielii fiului ei, Archie, înainte ca acesta să se nască.

Printul-Harry-si-Meghan-Markle-in-interviu-cu-Oprah

Sursă poză: captură instagram.com/princeharryofengland/

Din informațiile provenite de la „US Magazine”, o sursă apropiată familiei regale ar fi precizat că „Prințul Charles probabil nu îl va ierta niciodată pe Prințul Harry...Din păcate, Harry și Charles nu și-au rezolvat problemele când Harry a venit în Marea Britanie. Abia au comunicat. Cu siguranță va exista încă o mare prăpastie între ei.”.

Când a acordat interviul pentru Oprah, Prințul Harry a spus, potrivit „Oprah Daily”, de câte ori vorbise cu cei din familia sa după plecarea din Marea Britanie: „Am avut trei convorbiri cu bunica mea și două cu tatăl meu înainte ca acesta să nu-mi mai preia apelurile...M-am simțit dezamăgit. A trecut și el prin ceva asemănător. Știe cum este această durere. Îl voi iubi întotdeauna, dar este multă durere față de ceea ce s-a întâmplat.”

Nu a ezitat să precizeze care a fost decizia sa începând cu momentul în care Prințul Charles a refuzat să-i mai vobească: „Din acel moment am început să iau lucrurile în propriile mâini, a fost ca și cum am spus, era nevoie să fac asta pentru familia mea. Nu este o surpriză pentru nimeni. Este într-adevăr trist că s-a ajuns aici, dar trebuia să fac ceva pentru sănătatea mea mentală, pentru cea a soției mele și pentru Archie.”

Prințul Harry locuiește în SUA de anul trecut

După ce au locuit o perioadă pe Insula Vancouver din Canada după ce au părăsit Marea Britanie la finalul anului 2019, Prințul Harry, Meghan Markle și fiul lor, Archie, s-au stabilit la Los Angeles. În vara anului trecut, au achiziționat o vilă în Montecito, în valoare de peste 14 milioane de dolari.

În prezent, Prințul Harry și Meghan se pregătesc să devină părinți pentru a doua oară. În luna martie, tot în cadrul interviului acordat lui Oprah, cei doi au anunțat că vor avea o fetiță, ce va veni pe lume în vara acestui an. Potrivit „Page Six”, viitorul tată și-a exprima entuziasmul când a dat vestea cea mare: „O fată, ce ți-ai putea dori mai mult? Dar acum avem propria noastră familie. Suntem toți patru și cei doi câini ai noștri și totul este minunat.”

Surse: cbsnews.com, nickiswift.com, oprahdaily.com, people.com, reuters.com, theguardian.com, usmagazine.com

Sursă poză principală: instagram.com/princeharryofengland/, instagram.com/clarencehouse/

Surse foto: instagram.com, youtube.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Soțul meu m-a înșelat, dar nu le voi spune niciodată copiilor mei. O fac pentru ei, nu pentru el!
  Soțul meu m-a înșelat, dar nu le voi spune niciodată copiilor mei. O fac pentru ei, nu pentru el!

  Ascultând radioul în timp ce îmi duceam copiii la școală la începutul acestei săptămâni, am auzit o actualizare a ultimelor informații despre statusul...

  Sunt învățătoare și iată de ce nu le voi spune niciodată copiilor mei că desenele lor sunt frumoase
  Sunt învățătoare și iată de ce nu le voi spune niciodată copiilor mei că desenele lor sunt frumoase

  O profesoară de arte plastice a dezvăluit motivele pentru care nu le spune niciodată copiilor ei că sunt „buni la desen”, chiar și atunci când desenele lor sunt...

  Tatăl meu a murit în ziua în care le-am spus copiilor mei că am cancer
  Tatăl meu a murit în ziua în care le-am spus copiilor mei că am cancer

  Anul trecut a fost unul dificil pentru un bărbat de peste granițe, care la scurt timp după ce a aflat că are cancer, a trebuit să își înmormânteze tatăl, precum și...

  Soțul meu mi-a spus că dacă nu-mi găsesc job o să le ceară chirie copiilor mei majori
  Soțul meu mi-a spus că dacă nu-mi găsesc job o să le ceară chirie copiilor mei majori

  Un bărbat de peste Ocean povestește, pe Reddit, că este prins între ciocan și nicovală când vine vorba de soția sa și cei doi copii mari ai acesteia. Acesta spune că este...

  Mama mea mi-a pus nume de dansatoare la bară. Am fost afectată și nu voi face aceeași greșeală cu copiii mei
  Mama mea mi-a pus nume de dansatoare la bară. Am fost afectată și nu voi face aceeași greșeală cu copiii mei

  O femeie de peste granițe povestește că a ajuns să își urască prenumele „special” atât de mult, încât și-a jurat că atunci când va deveni la...

  Stai cu sotul de dragul copiilor? Afla daca faci bine sau nu
  Stai cu sotul de dragul copiilor? Afla daca faci bine sau nu

  Sa ramai intr-o casnicie nefericita inseamna sa le oferi copiilor tai o lectie gresita despre viata. Multi oameni cred ca ar trebui sa puna punct mariajului insa amana sa ia aceasta decizie...

  © 2023 Qbebe