Manute Creative
SOiL Aromoterapie autentică
Ai grija de burtica micutului tau

Dragă viață de mamă imperfectă, îmi place de tine așa cum ești, imperfectă

Pe social media pare că totul este rupt din povești. Viața de familie nu arată nici pe departe la fel de dificilă în alte familii, așa cum știi că este în familia ta, iar imperfecțiunile aproape că nu există. Oare este vina ta? Oare tu nu faci suficient? Ce ai putea face în plus?

Toate aceste întrebări ne-au trecut cel puțin o dată prin minte: „Oare sunt o mamă suficient de bună? Oare toate aceste imperfecțiuni apar din cauză că nu fac eu nimic bine? Oare cum aș putea mulțumi pe toată lumea? Oare ce este în neregulă cu mine? Oare de ce am anxietate? Oare de ce nu pot dormi noaptea? ... Oare, oare, oare...?”

Dragi mămici, este momentul să vă iubiți viețile imperfecte. Nimic din ceea ce vedem în mediul online nu face cinste realității, care vine cu suișuri și coborâșuri; cu momente de plânsete, de anxietate, de epuizare și de stres. Realitatea este imperfectă și viața de familie este și ea la rândul ei exact la fel.

Dar oare chiar este ceva în neregulă cu acest lucru? Ce ar presupune, de fapt, perfecțiunea?

draga viata imperfecta de mama

O viață perfectă ar însemna ca nimeni să nu mai aibă nevoie de altcineva, fiindcă totul este deja perfect. Nu am mai avea nevoie de o mamă care să ne iubească, un copil pe care să îl hrănim și să îl adormim, un somn bun sau o carte relaxantă. Poate că momentele de epuizare fizică și psihică scot cei mai negri demoni ai tăi; cele mai adânci trăiri și cele mai greoaie sentimente, însă lumina care apare la capătul tunelului reușește să îți limpezească gândirea.

Nu ești singura care suferă de anxietate și nu ești singura care își pune întrebări. Nu ești singura care greșește și nu ești singura care simte nevoia să se ascundă uneori... să dispară pur și simplu și să uite de tot. Nu ești singura care nu doarme și nu ești singura căreia copiii i-au spus: „Te urăsc!”, însă ține minte acest lucru: Ești cu adevărat singura care trăiește această viață, cu bune și cu rele, cu lumină și cu întuneric și este datoria ta să o iubești din toate punctele de vedere.

Tu ești singura care poate aduce lumină în întuneric și bucurie în momentele de cumpănă; ești singura care se poate pune pe picioare atunci când momentele de cumpănă tind să te pună în genunchi. Nu va merge totul conform planurilor tale și nu va fi totul plin de veselie. Nu vei arăta ca mămicile din reclamele de la metrou și nici ca vedetele de pe Instagram care își etalează „familia perfectă” și știi ceva? Acest lucru este perfect normal și sănătos.

Imaginează-ți că întreaga ta viață ar fi compusă din veselie și lumină, că nu ai cunoaște nimic din ceea ce însamnă eșecul, anxietatea sau durerea. Toată această „perfecțiune” ar deveni o iluzie. Nu ai putea aprecia nimic din ceea ce ai, necunoscând vreodată opusul. Nu ai putea aprecia mâna micuță a copilului tău care te strânge de degete la plimbare, dacă nu ai cunoaște crizele sale de furie; nu ai putea aprecia momentele în care în sfârșit adoarme, după ce nopți la rând te-ai chinuit cu cântece de leagăn și plimbări nocturne; nu ai putea aprecia faptul că îți spune că te iubește și își pune capul pe pieptul tău după ce v-ați certat, dacă certurile nu au existat niciodată. Perfecțiunea la care tânjim cu toții în momentele de cumpănă ar deveni o banalitate și atunci, probabil că ne-am dori fix ceea ce avem acum: echilibru.

Viața este compusă din poli, asemenea pământului și nimic nu este întâmplător. Într-o lume complet circulară, echilibrul nu și-ar putea găsi niciodată locul, însă gravitând între poli avem șansa de a găsi mijlocul, de a găsi colțul nostru de fericire imperfect și minunat: cu nopți nedormite și palpitații; cu prea multe cafele băute și lacrimi de crocodil; cu dragoste infinită alături de copiii noștri și cu zâmbete de încurajare.

Dragă mămică, iubește-ți viața imperfectă. Nu ești singura care greșește, fiindcă suntem cu toții oameni și este perfect normal să greșim. Avem defecte și suntem imperfecți, dar tocmai aceasta este frumusețea!

Cele mai tari ponturi despre ce le place barbatilor la preludiu

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  „Mama a țipat la tine astăzi. Îmi pare rău, copile. Haide să-ți explic ceva"
  „Mama a țipat la tine astăzi. Îmi pare rău, copile. Haide să-ți explic ceva"

  Nu este deloc ușor să fim părinți și deși ne-am dori să reușim să ne menținem calmul tot timpul, uneori ne ieșim din fire. Uneori țipăm și ne simțim vinovați imediat după....

  Iubește-te pe tine, în primul rând, chiar dacă ești mamă. Adu-ți aminte că ești, în primul rând, femeie
  Iubește-te pe tine, în primul rând, chiar dacă ești mamă. Adu-ți aminte că ești, în primul rând, femeie

  Viața de mamă nu vine doar cu bucurii enorme, ci și cu provocări la care nici nu te-ai fi gândit vreodată. În aceste condiții, te vei simți adesea copleșită, centrul...

  Draga mea fiică, faptul că am devenit mama ta m-a schimbat pentru totdeauna
  Draga mea fiică, faptul că am devenit mama ta m-a schimbat pentru totdeauna

  Un copil te va schimba cu siguranță, însă te va schimba în cele mai frumoase moduri cu putință. Cum erai înainte de a da naștere? Cum te-a schimbat fiica ta?

  Cum se pregătește Smiley pentru viața de tătic: „Îmi pun compilații cu copii ce plâng pe Youtube ca să mă obișnuiesc cu zgomotul”
  Cum se pregătește Smiley pentru viața de tătic: „Îmi pun compilații cu copii ce plâng pe Youtube ca să mă obișnuiesc cu zgomotul”

  Unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați artiști de la noi va deveni în curând tată de fată. Iată cum se străduiește Smiley să se pregătească pentru viața de...

  De ce Draga Olteanu Matei nu a avut copii. 6 lucruri neştiute despre viaţa artistei care s-a stins azi
  De ce Draga Olteanu Matei nu a avut copii. 6 lucruri neştiute despre viaţa artistei care s-a stins azi

  Una dintre cele mai îndrăgite actriţe de la noi a decedat astăzi, la vârsta de 87 de ani. Parcurge cu atenţie articolul de mai jos pentru a afla detalii despre Draga Olteanu...

  Mamă aspru judecată pentru ce i-a permis fetiței de 7 ani ! „Cum e posibil să o lase așa?”
  Mamă aspru judecată pentru ce i-a permis fetiței de 7 ani ! „Cum e posibil să o lase așa?”

  O mamă din Marea Britanie a stârnit o adevărată dezbatere desfășurată în mediul online după ce și-a lăsat fiica în vârstă de 7 ani să poarte, când a...

  © 2021 Qbebe