Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

Eu mănânc fasole la conservă și soțul meu comandă de la restaurant. Își ține banii doar pentru el

Banii reprezintă un subiect sensibil pentru multe cupluri și chiar și un motiv de despărțire, în unele cazuri. Până nu demult se spunea că bărbatul este capul familiei, lui revenindu-i responsabilitatea de a avea grijă ca soției și copiilor să nu le lipsească nimic. Între timp, situația s-a mai schimbat. Femeile și-au dobândit independeța financiară și au demonstrat că pot câștiga la fel sau chiar mai mult decât bărbații.

Dar ce se întâmplă când soțul câștigă mai mult decât soția și nu vrea să împartă banii cu aceasta? Este cazul unui cuplu din Statele Unite, pentru care banii s-au transformat în mărul discordiei.

cuplu care rupe o hartie cu semnul dolarului

Banii în cuplu, la comun sau separat? 

O femeie a povestit că soțul ei este cel care controlează finanțele în familia lor și că refuză să împartă banii pe care îi câștigă. Ea a explicat că soțul ei are de 14 ani un loc de muncă foarte bine plătit, iar ea este freelancer, lucrează part-time și nu câștigă cine știe ce. Pe lângă asta, este și însărcinată și are grijă și de copilul lor mai mare.

Dintotdeauna cei doi au avut conturi bancare separate. Banii nu au fost niciodată „la comun”, bărbatul fiind cel care se ocupă de plata facturilor și a ipotecii casei, în timp ce femeia plătește cumpărăturile și tot ce ține de copii. Chiar dacă inițial acest lucru nu a deranjat-o pe femeie, acum lucrurile s-au schimbat radical. Din luna martie a anului trecut, de când și-a pierdut locul de muncă din cauza pandemiei de coronavirus, femeia nu se mai descurcă deloc cu cheltuielile. Iar soțul ei încă refuză să îi dea acces la contul lui bancar, dându-i lunar o suma modică pe care să o cheltuie pentru ce are nevoie.

Citește și: Cum sa faci fata problemelor financiare

„Eu nu am deloc bani în cont de când mi-am pierdut jobul în martie, iar el nu îmi dă mai nimic. Data trecută s-a enervat foarte tare că am intrat în economiile noastre pentru a plăti niște cumpărături pentru care nu mi-au ajuns banii”, a explicat femeia, care a adăugat că soțul ei nu înțelege de ce nu se angajează în altă parte, fără să ia în calcul faptul câ soția lui este însărcinată și că mai are grijă și de copilul lor mic.

„Nu îmi permit să îmi cumpăr un deodorat. Mănânc doar fasole la conservă, în timp ce soțul meu ia masa zilnic la restaurant!”

„El are un abonament foarte scump la un club de golf și abia s-a înscris la o sală de sport. Merge la un salon foarte scump ca să se tundă (dă 90$ pe o tunsoare!), iar curierii vin deseori cu haine și pantofi noi... pentru el! Cu toate astea, el insistă că nu prea avem bani și că trebuie să avem grijă cu cheltuielile”, a mai explicat femeia.

„Poate că din afară pare că duc o viață privilegiată și că sunt foarte norocoasă. Locuim într-un cartier foarte frumos, eu lucrez part-time și teoretic am timp să mă ocup de tot în timp ce soțul meu are grijă să nu ne lipsească nimic. Dar eu nu îmi permit nici măcar să îmi cumpăr un deodorat. Mănânc doar mâncare la conservă, în timp ce soțul meu mamancă la restaurant zilnic”, spune femeia.

Cei care au citit povestea femeii, s-au declarat șocați și i-au spus că ceea ce trăiește ea acum se numește abuz financiar și că singură cale de rezolvare este divorțul. Potrivit womensaid.ie, „abuzul financiar este o formă de violență domestică prin care abuzatorul folosește banii ca un mod de a-și controla partenerul. Este o tactică pe care abuzatorii o folosesc pentru a câștiga putere și dominare asupra partenerilor lor și are ca scop de a izola femeia într-o stare de dependență financiară completă. Prin faptul că acesta controlează accesul femeii la resursele financiare, abuzatorul se asigură că femeia este forțată să aleagă între a rămâne într-o relație abuzivă sau a face față unei sărăcii extreme.”

Tu ce părere ai despre situația acestei femei? Crezi că este vorba despre un abuz financiar? Este divorțul singură cale de rezolvare?

 • Surse: kidspot.com.au, womensaid.ie
 • Sursă foto principală: istockphoto.com
Ce faci cand sotul nu mai are chef de sex?

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  O învățătoare din Bihor moare după ce consumă o conservă de pește
  O învățătoare din Bihor moare după ce consumă o conservă de pește

  A consumat o banală conservă de ton, i s-a făcut rău și în câteva zile și-a găsit sfârșitul. Acesta este cazul șocant al unei învățătoare din Tinca,...

  Un restaurant oferă reduceri părinților care au copii cuminți
  Un restaurant oferă reduceri părinților care au copii cuminți

  Oricine își dorește să se bucure în liniște de masa de prânz sau cea de seară. Acest lucru devine totuși imposibil dacă în local există micuți...

  Ce să mănânc ca să ia bebe în greutate. 20 de alimente recomandate de medici
  Ce să mănânc ca să ia bebe în greutate. 20 de alimente recomandate de medici

  În timpul sarcinii, corpul tău are nevoie de mai mulți nutrienți, vitamine și minerale decât în mod obișnuit. Dacă dieta ta nu conține suficiente alimente nutritive,...

  VIDEO: O femeie filmată răpind un copil dintr-un restaurant fast-food
  VIDEO: O femeie filmată răpind un copil dintr-un restaurant fast-food

  Camerele de supraveghere dintr-un fast-food din Los Angeles au suprins marți o femeie care a răpit un băiețel.

  O mamă este batjocorită pentru că ieșit la restaurant la numai 4 zile după ce a născut
  O mamă este batjocorită pentru că ieșit la restaurant la numai 4 zile după ce a născut

  O mămică s-a machiat și a ieșit la restaurant după 4 zile de la nașterea bebelușului ei și a fost aspru criticată!

  O femeie naște într-un restaurant, iar fetița ei va primi mese gratuite toată viața
  O femeie naște într-un restaurant, iar fetița ei va primi mese gratuite toată viața

  "Livrăm mâncare și ajutăm bebelușii să vină pe lume", este mesajul pe care un restaurant din Statele Unite ale Americii l-a postat de curând pe contul de...

  Șef din Jandarmeria Română acuzat că a furat banii unui copil
  Șef din Jandarmeria Română acuzat că a furat banii unui copil

  Șeful Serviciului Logistic din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa este acuzat de furt. Aparent, bărbatul a luat banii pe care o fetiță i-a pierdut într-un...

  © 2019 Qbebe